A ​fáraó szivarjai (Tintin kalandjai 4.) 10 csillagozás

Hergé: A fáraó szivarjai

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Tintin, a riporterfiú izgalmas, különös és meghökkentő kalandokba keveredik, bármerre is jár!
Tintin tengeri utazásán csatlakozik egy tudós egyiptológushoz, aki a század felfedezéseként fel akar kutatni egy eltűnt királysírt. Kalandok lavináját indítják el azonban, mikor tudtukon kívül egy kábítószer-kereskedő banda útjába állnak, melynek főnöke nem tűri, hogy meghiúsítsák bűnös üzelmeit. Tintin azonban szembeszáll a jól szervezett nemzetközi bűnszövetkezettel.
Tintin a világ minden pontján megfordul, és a lehető legkülönösebb rejtélyeket is sikerül megfejtenie! Te is tarts vele!

Eredeti mű: Hergé: Les cigares du pharaon

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2011
62 oldal · ISBN: 9789636297893 · Fordította: Luca Anna · Illusztrálta: Hergé

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
ponty
Hergé: A fáraó szivarjai

Nemár'! Ez még egy ilyen antivagány főhőstől is béna, mint a Tintin csávó.
A riporterfiú szalad, kábé ennyiben összefoglalható a történet. Hogy miért, meg az egyéb kérdések feleslegesek. Szalad. Üldözik egyébként. Hogy miért, meg az egyéb ilyen kérdések, nem számít na.
Az érdekes cselekmény komplett hiánya mellett fájtak még a gyenge próbálkozások humor téren. Nem vicces volt, csak olyan idétlenség, amit egy nagyon rosszul sikerült francia vígjátékhoz tudnék hasonlítani, azzal a plusszal, hogy ugye ez belga. Ezek szerint az még rosszabb. Ami viszont mindennek a teteje, az néha a magyar szöveg. Ilyenek, hogy: „Itt egy reszelő. Vágja (!) át a rácsokat”. Vagy, és ez még jobb: „…nagyon önre fér a pihenés”. Aha, és önre meg egy nyelvtan óra.

Nem hibája a füzetnek, de az is nagyon rosszul esett, hogy csípőből cáfolta a pár héttel ezelőtti elméletemet arról, hogy Tintinnek a kék kasmír pulcsijában van az ereje, ezért irtó nagy bajban lenne, ha ingujjban kellene kalandoznia. Hát nem. A figura ezúttal az első oldaltól kezdve egy sárga szafari ingben nyomja végig. Harminchatszor kerül fogságba, vagy egyenesen életveszélybe, és harminchatszor könnyedén megússza. Gyűrődés nélkül.

6 hozzászólás
>!
szemüveges_süni P
Hergé: A fáraó szivarjai

Nagyon érdekes sorozat. annyira izgalmas hogy egyszerűen nem tudom abbahagyni az olvasását.

3 hozzászólás
>!
Vladi
Hergé: A fáraó szivarjai

Ez annyira gyenge volt, hogy nehéz szavakba önteni. Ha saját szórakoztatásomra akartam volna elolvasni, az biztos, hogy nem sokáig jutok benne, de azt a még nagyobb hibát követtem el, hogy a kisfiamnak kezdtem el olvasni, ő meg nem hagyta, hogy ne fejezzük be. Ráadásul egyáltalán nem való egy hatéves gyereknek, de ez annyira buta történet, hogy náluk idősebbeknek pedig amiatt nem való, szóval ez igazából senkinek sem való.

3 hozzászólás
>!
elefes I
Hergé: A fáraó szivarjai

Ez az első Tintin, amit olvastam. Annyira rossz, annyira buta, hogy nem találok szavakat. Mindegyik ilyen?

3 hozzászólás
>!
Hastings
Hergé: A fáraó szivarjai

Tintin rajongóként nagyon örültem, hogy magyarul is megjelent 11 kötet. (a 24-ből) Ez is kiváló epizód, de nem értem a kiadót, miért nem az elejétől kezdte a sorozatot. Ez a rész eredetileg a negyedik, de magyarul a tizenegyedik.

>!
JackTheStampede
Hergé: A fáraó szivarjai

Nos ennek is vége legalábbis a magyar nyelven olvasható képregénysorozatnak. Sajnos 16 kötetből csak 11 jelent meg kis hazánkban és ahogy végigolvastam elég kusza időrendben, figyelembe véve a karakterek egymáshoz viszonyulását például, hogy a két nyomozó egyszer ismeri Tintin-t míg mondjuk pár kötettel később még nem is találkoztak egymással. Jómagam Tintinnel a Peter Jackson-Steven Spielberg nevével fémjelzett animációs filmmel kezdtem meg a barátkozást ami anno moziban nagyon bejött a bohókás karakterek és a vicces, néha már abszurd helyzetek miatt. Ezután kezdtem bele az albumok elolvasásába ami így 11 kötet után elég felemás érzéseket váltott ki belőlem. Egyrészt elsősorban gyerekeknek szánt sorozatnak gondoltam de elég sokszor kerül szóba a halál, kábítószer és hasonló „felnőttesebb” témák ami miatt igazán nem is tudom besorolni kategóriába. Voltak remek kötetek, és voltak kevésbé érdekesek de összességében nem bántam meg, hogy időt szántam erre a sorozatra, azért remélem később valamelyik kiadó befejezi a kiadást.

>!
Leah
Hergé: A fáraó szivarjai

első tintin könyv amit olvastam ..
hát elég kapkodós volt .. kissé zavart h mindig ki van írva h 10percel később ,1kis idővel később1 órával később stb..
na jó ez már lehet h azért zavar mert a mangákban nem így van de ehhez is gyorsan hozzá fogok szokni :D és az őrült egyiptológus nagyon nagy XD
egyébként kis koromban azt hittem a kutyát hívják tintin-nek XD (de az is lehet h össze tévesztettem vele mindig rin-tin-tinnel)


A sorozat következő kötete

Tintin kalandjai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Geronimo Stilton: Az Eiffel-torony titka
Geronimo Stilton: A bűzösen bűzlő vulkán különös esete
Somogyi György: A Burok-völgy árnyai
Mark Twain – Cs. Horváth Tibor: Tom Sawyer kalandjai és Szalonta falai
Tom Olsson: Starshine Legacy 2.
Tom Olsson: Starshine Legacy 1.
Tea Stilton: A szentjánosbogarak klubjának győzelme
Hannes Hegen: Digedagék Amerikában
Marosi László – Verebics János: Bucó, Szetti, Tacsi – Budavári kaland
Luigi Garlando: Fontos döntés