Egy izgalmas kísérlet igazán színvonalas beteljesülését tarthatja kezében a kedves olvasó. Egy hiánypótló mű, amely úgy tesz tanúbizonyságot elhivatottságról és szakértelemről, hogy közben mindenki számára közérthető stílusban és igényes tálalással segít eligazodni a sokszor még a szakembereknek is komoly fejfájást okozó kérdésekben. Ráadásul kitűnő befektetés, mert akár már egy vacsora alatt is megtérülhet az ára, ha tudjuk, hogy az ételünkhöz milyen bort érdemes választanunk.
Borok a konyhában 4 csillagozás
Várólistára tette 5
Kívánságlistára tette 10

Kiemelt értékelések
Népszerű idézetek




Bortárolás pince és borhűtő hiányában
Borospince és borhűtő hiányában arra kell törekednünk, hogy a bor számára a leginkább optimális körülményt biztosítsuk. Olyan helyet kell keresni, ahol a bort nem süti a nap, egész évben közel azonos a hőmérséklet, viszonylag hűvös van, és lehetőleg nem túl alacsony a páratartalom. A boroknak elkülöníthetünk egy polcot a kamrában, ahol nyugodt körülmények között, gyakori mozgatás nélkül, elfektetve tudjuk tárolni a palackokat. Ha konyhai bortárolónk van, ügyeljünk rá, hogy a sütőtől minél távolabb helyezzük el, így megkímélhetjük a borokat a gyakori felmelegedéstől. A nappaliban elhelyezhető különféle bortárolóknál arra kell figyelni, hogy minél távolabb legyenek az ablaktól, azaz nap még véletlenül se érje a borokat. Ebben az esetben az esztétika csak másodlagos – a bor szépsége úgyis a pohárban bontakozik ki igazán.
20. oldal, 1. Lépésről lépésre: a polctól a pohárig
Hasonló könyvek címkék alapján
- Csávossy György: Magyarán a borról ·
Összehasonlítás - Hajós Gyöngyi (szerk.): Borok könyve ·
Összehasonlítás - Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja ·
Összehasonlítás - Sommelier – A jövő hivatása ·
Összehasonlítás - Madeline Puckette – Justin Hammack: Wine Folly ·
Összehasonlítás - L. Kelemen Gábor: Borutak ·
Összehasonlítás - Sztanev Bertalan: Mielőtt a dugót kihúzná ·
Összehasonlítás - Sztanev Bertalan – Kendéné Toma Mária: Borkedvelők kézikönyve ·
Összehasonlítás - Csigó Zita: A must készítése, táplálkozás-élettani szerepe, receptek ·
Összehasonlítás - L. Kelemen Gábor: BorÁSZok ·
Összehasonlítás