Borok ​a konyhában 4 csillagozás

Herczeg Ágnes: Borok a konyhában

Egy izgalmas kísérlet igazán színvonalas beteljesülését tarthatja kezében a kedves olvasó. Egy hiánypótló mű, amely úgy tesz tanúbizonyságot elhivatottságról és szakértelemről, hogy közben mindenki számára közérthető stílusban és igényes tálalással segít eligazodni a sokszor még a szakembereknek is komoly fejfájást okozó kérdésekben. Ráadásul kitűnő befektetés, mert akár már egy vacsora alatt is megtérülhet az ára, ha tudjuk, hogy az ételünkhöz milyen bort érdemes választanunk.

>!
Alexandra, Pécs, 2010
248 oldal · ISBN: 9789632973838

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

morocco>!
Herczeg Ágnes: Borok a konyhában

Szép és hasznos könyv, rengeteg megfizethető ötlettel, hogy milyen alapanyaghoz milyen bort kínáljunk.


Népszerű idézetek

Cicu>!

Bortárolás pince és borhűtő hiányában

Borospince és borhűtő hiányában arra kell törekednünk, hogy a bor számára a leginkább optimális körülményt biztosítsuk. Olyan helyet kell keresni, ahol a bort nem süti a nap, egész évben közel azonos a hőmérséklet, viszonylag hűvös van, és lehetőleg nem túl alacsony a páratartalom. A boroknak elkülöníthetünk egy polcot a kamrában, ahol nyugodt körülmények között, gyakori mozgatás nélkül, elfektetve tudjuk tárolni a palackokat. Ha konyhai bortárolónk van, ügyeljünk rá, hogy a sütőtől minél távolabb helyezzük el, így megkímélhetjük a borokat a gyakori felmelegedéstől. A nappaliban elhelyezhető különféle bortárolóknál arra kell figyelni, hogy minél távolabb legyenek az ablaktól, azaz nap még véletlenül se érje a borokat. Ebben az esetben az esztétika csak másodlagos – a bor szépsége úgyis a pohárban bontakozik ki igazán.

20. oldal, 1. Lépésről lépésre: a polctól a pohárig

Cicu>!

A csavarzár egyáltalán nem egyenlő a silány minőséggel.

22. oldal, 1. Lépésről lépésre: a polctól a pohárig


Hasonló könyvek címkék alapján

Csávossy György: Magyarán a borról
Hajós Gyöngyi (szerk.): Borok könyve
Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja
Sommelier – A jövő hivatása
Madeline Puckette – Justin Hammack: Wine Folly
L. Kelemen Gábor: Borutak
Sztanev Bertalan: Mielőtt a dugót kihúzná
Sztanev Bertalan – Kendéné Toma Mária: Borkedvelők kézikönyve
Csigó Zita: A must készítése, táplálkozás-élettani szerepe, receptek
L. Kelemen Gábor: BorÁSZok