Magyar ​szeretők 59 csillagozás

Húsz őszinte vallomás megcsalásról és viszonyokról
Hercsel Adél: Magyar szeretők

Elhidegülés – megcsalás: ez a félrelépés általános képlete. Az elhidegülés szinte kivétel nélkül szexuális természetű, de mit kezdjen magával és a vágyaival az, akit évek óta nem kíván a párja, miközben a kapcsolata alapvetően jól működik, a közös gyerekekről és a közös egzisztenciáról nem is beszélve?! Ugye, nem is olyan egyszerű? És mi a helyzet a történet lelki oldalával? – A Magyar szeretők című riportkönyv tíz férfi és tíz nő őszinte, hol megható, hol fájdalmas, néhol humorral átitatott, de leginkább tanulságos vallomásán keresztül járja körül első sorban azt, hogy kit mi sodor bele egy viszonyba.

Az egyik legfelkapottabb belvárosi kávézó teraszán ültünk egy kellemes tavaszi délutánon, és az egyik riportalanyom épp arról mesélt, hogy a férje egy 20 éves lánnyal csalja. Aztán elhallgattunk, mert észrevettük: a teraszon mindenki a megcsalásról és a viszonyokról beszél.

>!
Athenaeum, Budapest, 2015
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632934471
>!
Athenaeum, Budapest, 2015
336 oldal · ISBN: 9789632934921

Enciklopédia 3


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 36

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Cicu
Hercsel Adél: Magyar szeretők

Hercsel Adél: Magyar szeretők Húsz őszinte vallomás megcsalásról és viszonyokról

„A külső megfog, a belső megtart, a jó szex hozzáláncol.” – közhely mondhatnánk, de ha belegondolunk bizony nagy igazság. Bár kiegészíteném még az őszinte kommunikációval.

A két kedvenc gondolatom a könyvből:
„a legtöbb férfi, házon kívül azt keresi, amit otthon nem kap meg.”
„Nekem nagyon fura, amikor a feleség, a barátnő a szeretőt gyűlöli. Nem ő tör házasságot, hanem a pasija.”

Szerettem ezt a könyvet olvasni, 20 ember, 20 sors. Tetszett, hogy a történetek nagyon őszinték és szinte az összes ok megtalálható bennük, amiért félrelép az ember fia vagy lánya. De ahány ember, annyi féle, annyi ok is vezet ahhoz, hogy kikacsingasson valaki egy párkapcsolatból. A legfőbb ok mégis, szinte mindig az őszinte kommunikáció hiánya.
Ne felejtsük el, hogy a hűség döntés kérdése.
A párkapcsolatért pedig nap mint nap dolgozni kell.

Nosztalgiáztam olvasás közben, mert valamikor réges-régen egy messzi-messzi galaxisban, én is felregisztráltam a viszony,hu-ra, na persze nem ez volt az oldal neve és bizony spoilerpartnert kerestem.
Itt ismertem meg életem párját, aki nem volt független.
Szeretőnek lenni egyrészt nagyon jó és kellemes dolog, hisz a neked csupa jó dolog jut és a hétköznapi problémák nem mérgezik a kapcsolatot. Ugyanakkor nagyon szomorú is, hisz a hétvégék és az ünnepnapok egyedül telnek. Ráadásul egy idő után akaratlanul is érzelmek alakulnak ki. És akkor bizony dönteni kell.
Nálunk sem volt ez másképp, mi egymást választottuk. Ennek immár 6 éve.
Rengeteg kellemes ismeretséget, találkozást, vicces pillanatot köszönhetek a mi viszony.hu-nknak, így a mai napig fent vagyunk nosztalgiából, bár már közös nick-el :)

16 hozzászólás
>!
gabiica P
Hercsel Adél: Magyar szeretők

Hercsel Adél: Magyar szeretők Húsz őszinte vallomás megcsalásról és viszonyokról

Érdekes volt ezeknek az embereknek a történeteit olvasni. Régebben teljesen elítéltem azokat, akik megcsalják a párjukat, és most sem vagyok túl jó véleménnyel róluk, azonban ezek a történetek segítettek picit megérteni az okokat. Én azt az elvet vallom, hogy mindent meg lehet oldani, csak akarni kell, és tenni kell érte, azonban ha valami végleg kisiklott valami miatt, nem az a megfelelő megoldás, hogy máshol keresem a boldogságot, de közben fenntartom a tökéletesség látszatát.
Kifejezetten tetszett az idősebb pár története, akik spoiler

>!
Pandalány P
Hercsel Adél: Magyar szeretők

Hercsel Adél: Magyar szeretők Húsz őszinte vallomás megcsalásról és viszonyokról

Szép külső, romlott belső.
Ez volt az első gondolatom, amikor elkezdtem olvasni a
könyvet. Már az előszó olvasásakor ledöbbentem: komolyan létezik külön weboldal arra, hogy az emberek szeretőt találjanak? :O Én kérek bocsánatot, naiv vagyok valószínűleg. Nem ítélem el azokat, akik szeretőt tartanak, de nem is tudok egyet érteni velük.
Nem vagyok férjnél, nem élek hosszú távú párkapcsolatban, szóval nem akarok itt megmondó ember lenni. Csupán ledöbbentem.
Az első egy-két történet olvasása után pedig egyre kíváncsibbá váltam, hogy vajon mi hajtja ezeket az embereket és mikor jön el az a pont, amikor elkezdenek kikacsintgatni a kapcsolatukból. Engem leginkább az érzelmi oldala érdekelt ennek az egésznek, hogy vajon miként élik meg ezek az emberek a lelkiismeret furdalást ha egyáltalán éreznek ilyet, nem mindenki érez, és hogyan tudnak a párjuk szemébe nézni otthon.
Utána pedig az volt az érdekes, hogy mikor döntenek úgy,hogy elegük van belőle és megszüntetik a kapcsolatot a szeretővel. Több ilyen történet is volt. Az is tetszett, ahol a férfi úgymond visszatalált a feleségéhez és Istent kérte, hogy segítsen nekik türelmet és időt adni, hogy helyrejöjjön a házasságuk.
A könyv befejezésekor eszembe jutott az a videó, amiben egy pasi egy könyvesboltban elkezdi olvasni ezt a könyvet és egyszer csak földhöz vágja, vandálkodik. Én azért nem vágtam volna földhöz, mindenesetre voltak olyan pillanatok, amikor le kellett tennem és megemésztenem az olvasottakat.
Nagyon érdekes olvasmány ez a könyv, rendkívül őszinte és sok helyen felkavaró is volt számomra.

>!
White13
Hercsel Adél: Magyar szeretők

Hercsel Adél: Magyar szeretők Húsz őszinte vallomás megcsalásról és viszonyokról

Azt kell mondjam, hogy nagyon jó eséllyel az emberek min. 90%-a megtapasztalja a hűtlenséget élete során, így vagy úgy. Vagy ő a hűtlen fél, vagy őt csalják meg – sajnos.

Aki tud megbocsájt, de valószínűleg sosem felejt. Aki képes rá marad a kapcsolatban, aki nem az elmegy. És olyan is van, aki menne, de nem teszi meg, mert összeköti őket egy nagyon fontos „dolog”, mégpedig a gyerek. Igen, nagyon sok férfi és nő azt mondja, akkor sem válok el, mert nem akarom, hogy hétvégi apuka legyek/a gyerekem apa nélkül nőjön fel.

Minden megcsaló egy szemétláda? Mennyire hibásak a felek, hogy ez megtörténik egy kapcsolatban?
Vagy csak szimplán nem vagyunk monogámok, és egy olyan életformát akarunk magunkra kényszeríteni, ami egyszerűen nem működik?

Rengeteg kérdés, viszonylag kevés válasz.

Adél húsz embert kérdezett meg arról, miért kezdett viszonyba, és miért nem hagyja el a családját, mik a kiváltó okok, hogyan élik meg a mindennapokat ebben az életformában.

Valószínűleg sokan magukra ismernek majd egy-egy történet olvasása során, és nem biztos, hogy nem lesznek a sebek feltépve, besózva. Mégis nagyon fontos és érdekes olvasmány, vallomás.
Húsz ember története.

>!
robinson P
Hercsel Adél: Magyar szeretők

Hercsel Adél: Magyar szeretők Húsz őszinte vallomás megcsalásról és viszonyokról

20 történet. 20 ember. 20 sors. Elképeszt és elgondolkoztat, meglep. Több és más, mint gondolnád. Szeretni, és szeretve lenni, tartozni valakihez, akár mindenáron…
http://gaboolvas.blogspot.hu/2015/10/magar-szeretok.html

7 hozzászólás
>!
Nefi P
Hercsel Adél: Magyar szeretők

Hercsel Adél: Magyar szeretők Húsz őszinte vallomás megcsalásról és viszonyokról

Érdekes belelátni mások gondolataiba, mások életébe. A szerző jó érzékkel válogatta össze a történeteket.
Kellett némi idő, hogy feldolgozzam őket. Volt bennem sajnálat, düh, aztán meg csak legyintés…. legyintés nagyon sok történetre, mert úgy éreztem, hogy sokan csak a saját magukat és a saját önzőségüket akarják megmagyarázni, elmondani, hogy a másik miért nem érdemel tőlük őszinteséget és bizalmat, és miért érdemli meg a megaláztatást…. azt hiszem nem igazán tudtak meggyőzni, hogy miért kell ezt így csinálni, így aztán azt a gondolatomat, hogy tanulok a mások eseteiből félre is tettem. Ebből nem igazán lehet nagy tanulságokat leszűrni, vagy bennem van a hiba és nekem nem sikerült.
Aki félre akar lépni, az megteheti, meg is teszi…. a másik meg csinál, amit tud, vagy amilyen lehetőségeket hagynak neki.
Sajnálom, hogy ennyire elértéktelenednek a kapcsolatok, az érzések ennyire más irányba tudnak fordulni. Mai napig vallom, hogy egy kapcsolatért – legyen az szülő-gyermek, férj-feleség, barátság vagy akár egy munkahelyi kapcsolat – dolgozni kell…. dolgozni, megoldani, javasolni, és mind a két félnek, nem csak az egyiknek, hanem mind a kettőnek… máskülönben ezek a történetek bárkivel megtörténhetnek…. ez az emberek értékrendjén múlik, nem máson….

A 3,5 csillag a szerzőnek szólt, mert hozzá mert nyúlni a témához, és felvállalta, hogy ez létező probléma, és megszólaltatta az „érem” másik oldalát… ehhez nagy bátorság kell.

>!
OctoberRain
Hercsel Adél: Magyar szeretők

Hercsel Adél: Magyar szeretők Húsz őszinte vallomás megcsalásról és viszonyokról

…akkor én most megyek és szétverek valamit.

2 hozzászólás
>!
Neelah P
Hercsel Adél: Magyar szeretők

Hercsel Adél: Magyar szeretők Húsz őszinte vallomás megcsalásról és viszonyokról

Hát… klisés. Nem mondanám magamról, hogy sok ilyen könyvet/sztorit olvastam, de azért találkoztam már többel is (ráadásul az élet is produkál hasonlókat, tény, hogy mindig az ismerős ismerősével kapcsolatban, de azért mégis), és valahogy mindegyik ugyanazt nyújtja. Ami nem feltétlenül rossz, de egy könyvhöz nekem kevés. Nem gondolom, hogy ez a kötet világmegváltó akart lenni, azt hiszem, csak azért lett „megírva” (összegyűjtve, talán ez a jobb szó), hogy lássuk, mi rejlik a felszín alatt. Ezt meg is mutatta – csak már nem először, így semmi újat nem kaptam tőle.
Voltak benne nagyon érdekes sztorik, ezt nem vitatom. Az is külön tetszett, hogy végre mindkét nem szemszögéből kaptunk sztorikat, ugyanakkor… nem tudom. Voltak történetek, ahol földhöz tudtam volna vágni a könyvet, annyira irritált a főszereplője – nem meglepő módon, ezek általában férfi történetek voltak, de nő létemre aligha meglepő, hogy a női sorsokat valahogy jobban átéreztem. Ez volt a sztori legnagyobb erőssége számomra – azoknak a nőknek a története, akik maguk is szeretőt tartottak, nyitott házasságban éltek, etc. Azok mintha jobban ki is lettek volna fejtve, érzelmileg árnyaltabbnak éreztem őket. Nem egynél elgondolkodtam azon is, hogy jé, igen, talán így is lehet (volt ilyen férfi oldalról is, csak kevesebb). De volt olyan is, ahol az előítéleteim kiütéssel győztek és nem tudtam megértéssel fordulni az aktuális főszereplő felé. Pedig megpróbáltam.
Nekem ez a könyv nem adott mást, mint pár óra elfoglaltságot és történetenként pár percnyi gondolkodnivalót. Egyszer elolvastam, elég is volt.

>!
Pnikolett
Hercsel Adél: Magyar szeretők

Hercsel Adél: Magyar szeretők Húsz őszinte vallomás megcsalásról és viszonyokról

Lehet-e egy ilyen témájú könyvre azt mondani hogy tetszett ?!!
Akár lehet akár nem,én azt mondom nekem tetszett. Szeretek olyan dolgokról olvasni egyébként is, ami nem mindennapi téma,vagy amiről az emberek nem szeretnek beszélni,pedig számtalan esetben jelen vannak….elgondolkodtatnak… vagy épp megbotránkoztatnak,de valamit mindenképp kiváltanak belőlem…

Ebben az esetben a hűtlenkedés volt a fő téma,melynél főképp a miért?-ek voltak érdekesek,bár az ember azért magától is tudja,mi vezethet egy ilyen cselekedethez. Nagyon tetszett, hogy őszintén ,köntörfalazás nélkül ismerhettem meg 20 esetet, annak okait következményeit… Voltak benne elég meredek sztorik is,aminél csak pislogtam, voltak kevésbé meglepőek.. Végső következtetésként mindenki azt von le ezekből amit csak akar…

Sajnos ez a 20 eset csak elenyésző száma annak a rengetegnek, amiről valójában szó van… 20 kiragadott történet a sokkal de sokkal többől… Én azért szeretném megtartani a hitemet, hogy létezik még őszinte, hűtlenkedés nélküli kapcsolat/házasság, csak megfelelő kommunikáció kell hozzá…Az biztos hogy alapja mindennek. ( emelett próbálom nem elítélni,aki mégis a hűtlenkedés mellett dönt, ahogy a sztorikból is kiderült,számos oka lehet,bár azt még mindig tartom hogy ezek normális kommunikációval megoldhatók vagy épp megelőzhetőek lennének,de mind1… )

>!
Lunemorte MP
Hercsel Adél: Magyar szeretők

Hercsel Adél: Magyar szeretők Húsz őszinte vallomás megcsalásról és viszonyokról

Szerintem ez egy nagyon nehéz téma és jó volt többféle nézőpontból is megvizsgálni a kérdéskört. Nagyon sok nézőponttal én nem értettem egyet, már-már azt mondogattam magamban: „Meg is érdemelted, hogy megcsaltak…" vagy „Hogy lehetsz ennyire idióta és a pasid is mekkora gyökér??!!" … Nálam kiverte a biztosítékot az, hogy mindkét fél kölcsönösen „csalja" a másikat és a nő kivasalja az ingét, a pasi felviszi a csajt a gyerekek előtt és elvannak ott napokig stb…Meg a nagy álszent szövegek a nők részéről, hogy jaj, ők nem akarják elvenni a családjától a férfit….Áááá….Na szóval megvan az oka annak, hogy levontam egy csillagot, de az őszinteség és bátorság miatt én megadom a 4-est…Volt pár gondolat, amit nagyon igaznak vélek, pl. hogy a férfiak többsége azért nem válik el, mert félti a gyerekét…Vajon milyen bánásmódban lesz része, ha csak vasárnapi apuka lesz? És lehugyozza-e az imádott tujáját az új pasas??!! :O


Népszerű idézetek

>!
VNoémi

Az a baj, hogy a vágy általában erősebb, mint a túlélési ösztön.

59. oldal

Hercsel Adél: Magyar szeretők Húsz őszinte vallomás megcsalásról és viszonyokról

>!
Cicu

Ha megkapom a heti szexadagomat, akkor nagyon cuki feleség, anya és kolléganő vagyok. Fát lehet vágni a hátamon, végtelen türelmem lesz a családomhoz.

87. oldal Patrícia (43)

Hercsel Adél: Magyar szeretők Húsz őszinte vallomás megcsalásról és viszonyokról

>!
Morpheus P

Tulajdonképpen nem vagyok párkapcsolat-ellenes, csak azt a fajta hagyományos értelemben vett párkapcsolat-felfogást utasítom el, ami a kizárólagosságról szól, hogy csak te vagy nekem, és én is neked. Ez a legtöbbször nem őszinte és agresszív. Én nem attól érzem jól magam, ha kizárólagosan birtokolhatok valakit.

69. oldal

Hercsel Adél: Magyar szeretők Húsz őszinte vallomás megcsalásról és viszonyokról

6 hozzászólás
>!
VNoémi

Egy kapcsolatban nálam alapvetően három dolgot lehet lehet elszúrni; ebben a sorrendben: a bizalmat, a hűséget, a szeretetet, amiben benne van az empátia, az odafigyelés, a ragaszkodás és a kötődés is.

40. oldal

Hercsel Adél: Magyar szeretők Húsz őszinte vallomás megcsalásról és viszonyokról

>!
Cicu

Nem akarom, hogy az élet elmenjen mellettem.

148. oldal Kristóf (46)

Hercsel Adél: Magyar szeretők Húsz őszinte vallomás megcsalásról és viszonyokról

>!
Cicu

A Skype-ból majdnem lehetetlen kiirtani az előzményeket, ezért sosem skype-olok a szeretőimmel. Inkább vettem egy olcsó, kártyás telefont, amit csak akkor tartok magamnál, ha szükség van rá. Bent van az irodámban, sosem viszem haza.
A közös programoknál a szeretőimmel mindig készpénzt használok, a családi bankkártya és hitelkártya ki van zárva, mert meg akarom spórolni a kellemetlen beszélgetéseket arról, hogy miért ebédeltem napközben ötezerért, vagy mit kerestem hétfő délután a Holiday Innben Cegléden. A gumit sosem tartom a zsebemben vagy a kocsimban. Mindig közvetlenül a randi előtt veszem meg, és a blokkot azonnal eldobom. Randi előtt sosincs dezodor vagy arcszesz. A szeretőimet is mindig megkérem rá, hogy ne illatosítsák magukat. Szex után zuhanyzáskor a szagokat és az illatokat a sima meleg víz és a semleges szappan kombinációja tünteti el. Mindig van nálam mágikus henger, amivel öltözéskor mindent átfuttatok. A szőke hajszál a fekete boxeren nehezen védhető. Utána mindig készítek leltárt is: szemüveg, óra, nyaklánc, medál stb.
Persze mindez nagyon szórakoztató, de valójában gyűlölöm, hogy ezt kell csinálnom. Gyűlölöm, hogy hiába adom minden időmet, energiámat és szeretetemet a feleségemnek, nem értékeli.

59-60. oldal Zoltán (31)

Hercsel Adél: Magyar szeretők Húsz őszinte vallomás megcsalásról és viszonyokról

>!
Cicu

Valószínűleg azért ment neki nehezen a szakítás, mert a neveltetésünkből eredően a kultúránkat minden irányból átható bűntudat miatt azt gondoljuk, hogy a válás egyenlő a bukással. Mintha valami szégyenteljes dolog lenne azt mondani valakinek, hogy köszönöm szépen, többé nem kérek ebből a kapcsolatból. Azt gondoljuk, aki elvált, az kudarcot vallott.
Rajtam kitör a frász ettől a hozzáállástól.
Pont az a kudarc, ha valaki felnőtt létére nem tud határozott döntéseket hozni a saját életéről. Annál nagyobb nyereséget el sem tudok képzelni, mint ha valaki képes változtatni azon a helyzeten, melyben rosszul érzi magát. És ezért nem értem, hogy miért tartjuk sikernek vagy teljesítménynek, ha valakik összeházasodnak? A meló csak ezután kezdődik.

159. oldal Piros (42)

Hercsel Adél: Magyar szeretők Húsz őszinte vallomás megcsalásról és viszonyokról

>!
Cicu

Az az én nagy tragédiám, hogy édesanyám mindig arra tanított: a nő a legcsodálatosabb dolog a világon, a férfinak pedig az a feladata, hogy boldoggá tegye. Életem során mindig erre törekedtem, és a kelleténél jóval többször jártam sikerrel.

51. oldal Zoltán (31)

Hercsel Adél: Magyar szeretők Húsz őszinte vallomás megcsalásról és viszonyokról

>!
VNoémi

Úgy gondolom, a szex nem érhet annyit, hogy felborítsuk miatta a házasságunkat, és tönkretegyük a férjünket vagy a feleségünket.

153. oldal

Hercsel Adél: Magyar szeretők Húsz őszinte vallomás megcsalásról és viszonyokról

>!
Pandalány P

Elnézést,de nekem tudnom kell, hogy hova mennek csütörtök este éjfélkor az ilyen elképesztően gyönyörű öltönyös férfiak.

Hercsel Adél: Magyar szeretők Húsz őszinte vallomás megcsalásról és viszonyokról


Hasonló könyvek címkék alapján

Popper Péter (szerk.): Lexikon a szerelemről
Janet G. Fox – Adam R. King: Swinger Kalandok
David Deida: Drága Szerelmem
Martina Winkelhofer: Finom kis társaság
Maurice Yaffé – Elizabeth Fenwick: A nemi öröm
Herbert I. Kavet: Szextippek nászéjszakára kezdőknek és haladóknak
Bárdi Zoltán: Szexreceptek