Az egykori észak-angliai iskolatársak elsöprő sikerüket a BOSH! névvel létrehozott videocsatornájuknak köszönhetik, ahol nem kis dologra vállalkoztak: meg akarják mutatni a világnak, milyen egyszerűen készíthetünk növényi alapanyagokból csodálatos ételeket. A jelek szerint ez sikerült is nekik, hiszen bombaként robbantak be a gasztrovilágba, világszerte közel 2 millió követőjük lesi minden mozdulatukat.
A könnyen, gyorsan elkészíthető hétköznapi fogásoktól, édességektől kezdve a partira gyűlt nagyobb társaságokat is elkápráztató fantáziadús ételkölteményekig mind megtalálható a Bosh! fiúk receptkönyvében.
Ami közös bennük? Hogy ötletesek, kizárólag növényi alapanyagokból készültek és döbbenetesen finomak.
Élvezd a főzést, élvezd az ételed, élvezd az életed!
Bosh! 5 csillagozás
Várólistára tette 2
Kívánságlistára tette 16

Kiemelt értékelések


Henry Firth – Ian Theasby: Bosh! Egyszerű receptek, elképesztő ízek, csupa vegán
Ez a könyv csupa olyan receptet tartalmaz, amelyhez nincs szükség állati eredetű összetevőkre, tehát se húsra, se tojásra, se tejtermékre. Ajánlom azoknak, akik már növényi étrend szerint étkeznek és azoknak is, akik még csak fontolgatják, sőt, azoknak is, akik csak szeretnének több növényi eredetű ételt elkészíteni, kipróbálni. A két szerzőnek Youtube csatornája is van, azóta ott is sok finomságot találtam, érdemes őket megnézni.
http://konyvutca.blogspot.com/2020/02/henry-firth-ian-t…


Henry Firth – Ian Theasby: Bosh! Egyszerű receptek, elképesztő ízek, csupa vegán
Imádom.. Nagyon szép könyv, jól megcsiálták. Nem próbáltam ki az összes receptet, de élvezetes forgatni. Minden betűről lerí, hogy ezek a srácok tényleg imádnak főzni


Henry Firth – Ian Theasby: Bosh! Egyszerű receptek, elképesztő ízek, csupa vegán
Egy újabb csoda gyűjtemény azoknak, akik nem fogyasztanak húst, továbbá egyéb állati eredetű élelmiszereket, vagy csak szimplán ételintoleranciájuk van. A színek, a változatos receptek mind magukért beszélnek. Az egyetlen bizonyíték arra, hogy megeszik azok is ,akik akár ágálnak az ilyen jellegű ételek ellen az, ha elkészíted valamennyit és elfogyasztjátok közösen. Elismerő hümmögések és tekintetek a jutalmad! ;)


Henry Firth – Ian Theasby: Bosh! Egyszerű receptek, elképesztő ízek, csupa vegán
Ez a könyv nagyon szuper! Csodaszép képek vannak a receptekről, ami mindig előny, szeretem látni, hogy mire is vállalkozom pontosan. Rengeteg recept van benne, sok olyan receptkönyvet láttam mostanság, amiben van 20, aztán nesze. Hát, itt nem fukarkodtak a tartalommal! Az is tetszik, hogy bonyolultság szerint vannak rendszerezve az ételek, így első blikkre el tudod dönteni, hogy mit keress egy pörgős hétköznap estére és mit egy kísérletezős, chill hétvégi főzőcskézéshez. Van benne egy-két alaprecept is, ahol valójában ötleteket osztanak meg és alapanyagokat és te tudsz ezek alapján számtalan variációt elkészíteni, ezt is nagyon hasznosnak találom. Amit eddig próbáltam belőle, az mind jól sikerült. Egy dolgot hiányolok: egy részletes tartalomjegyzéket… Csak a „fejezetek” vannak benne a tartalomjegyzékben, de az egyes receptek nem. Pedig én nagyon szeretek a tartalomjegyzékben jelölgetni vagy az alapján keresgélni:(
Népszerű idézetek




Hojszin szószos papacsinta
▲2 tk. növényi olaj
▲300 g gomba (lehetőleg portobello)
▲2 ek. szójaszósz
▲1 tk. ötfűszer-keverék
▲1 ek. rizsecet
▲2 tk. szezámolaj
▲1 tk. cukor
▲1/2 uborka
▲3 szál újhagyma
▲5 ek. hojszín szósz
▲8 db kínai palacsinta
Kis serpenyő, közepes hőfokon
Öntsük a serpenyőbe az olajat. | Vágjuk nagyobb darabokra a gombát, dobjuk rá az olajra és pároljuk 10 percig, amíg el nem fő a leve. | Adjuk hozzá a szójaszószt, az ötfűszer-keveréket, a rizsecetet, a szezámolajat és a cukrot. | Pároljuk tovább, amíg a szósz nagy része elpárolog, és a gomba üvegesre dinsztelődik.
Közben vágjuk ketté az uborkát, kaparjuk ki a magját egy kanállal, majd vágjuk 6 cm-es, gyufaszál alakú szeletekre. | Vágjuk le az újhagyma két végét, és szintén vágjuk gyufaszál alakúra. | Tegyük egy kisebb tányérra az uborkát és a hagymát, öntsük a hojszín mártást egy kis tálba.
Melegítsük fel a palacsintákat, követve a csomagoláson lévő útmutatót.
Amikor elkészül a gomba, tegyük át egy tányérra és tálaljuk a többi finomsággal együtt. | Tegyünk a palacsinátkra a hozzávalókból, és tekerjük fel.
183. oldal
Henry Firth – Ian Theasby: Bosh! Egyszerű receptek, elképesztő ízek, csupa vegán
Hasonló könyvek címkék alapján
- Steiner Kristóf: Kristóf konyhája 98% ·
Összehasonlítás - Steiner Kristóf: Kristóf lakomái 94% ·
Összehasonlítás - Steiner Kristóf: Kristóf titkos receptjei 96% ·
Összehasonlítás - Lénárt Gitta: Élő édességek könyve ·
Összehasonlítás - Ella Woodward: Egyél jókat Ellával! 90% ·
Összehasonlítás - Csigó Zita: Csomagolj ebédet! ·
Összehasonlítás - Áine Carlin: Legyen vegán! ·
Összehasonlítás - Stőhr Gréta: Gréta kedvencei ·
Összehasonlítás - Lénárt Gitta: Élő ételek könyve ·
Összehasonlítás - Christine Bailey: Nyers ételekkel az egészségért ·
Összehasonlítás