Nindzsa ​Timmy és az elrabolt kacajok 22 csillagozás

Henrik Tamm: Nindzsa Timmy és az elrabolt kacajok

MIÉRT nem nevetnek a gyerekek?
KI a Kék Nyúl?
HOGYAN oldja meg Timmy és a csapata a rejtélyt?

Tartsatok velünk egy mágikus, kalandos utazásra Henrik Tamm filmszerű, varázslatos képeivel, aki a Shrek és a Narnia sikerfilmek világát álmodta meg.

Kiadói ajánlás: 9 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
208 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633995204 · Fordította: Maria Larsson · Illusztrálta: Fredrika Siwe

Kedvencelte 1

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 22


Kiemelt értékelések

KönyvParfé>!
Henrik Tamm: Nindzsa Timmy és az elrabolt kacajok

Ez egy tök jó mese és baromi jók az illusztrációk is. Kalandos, izgalmas, szóval rendben van a történet. Akik szeretik a Shreket, vagy a Csizmás, a kandúrt, azok ezzel sem lőnek mellé. Érthetetlen, hogy miért nem kapták fel jobban ezt a mesét!
A Fluimucilos Ábelt idézve: „DE MIÉÉÉÉRT?”

11 hozzászólás
bfg3 P>!
Henrik Tamm: Nindzsa Timmy és az elrabolt kacajok

Bár sok gyerekkönyvet olvasok, ez már túl fiatal korosztálynak szól ahhoz, hogy élvezni is tudjam, nem csak értékelni. Ez főleg a szöveg stílusán és kicsit a karaktereken hagyott nyomot, helyenként kifejezetten bugyutának éreztem. Azt nem tudom, egy másodikos mit gondolna róla :D
A világ viszont fantasztikus. Gőzgépek, bambusz felhőkarcolók, óriási gyár, mágikus ketyerék, mi kellhet még? ;)

Szentinel>!
Henrik Tamm: Nindzsa Timmy és az elrabolt kacajok

Ha van alulértékelt és méltatlanul mellőzött gyermekkönyv, akkor ez mindenképpen az. Én vagyok a legjobban megdöbbenve, hogy ez a kötet nem lett népszerűbb a hazai olvasók körében, pedig mindent tud, amit az ember elvár egy gyermekeknek szóló kalandregénytől: izgalmas, aranyos, tanulságos és tele van jópofa illusztrációkkal. Meg egy nem túl szokványos világgal.

A Nindzsa Timmy egy Elizandrium nevű városban játszódik, ahol emberek élnek együtt antropomorf állatokkal, a város építészete pedig igencsak érdekes. Erősen épít a steampunk megjelenésre, mivel minden gőzzel megy, léghajók cikáznak az égen, az emberek pedig retrofuturisztikus járgányokkal közlekednek. A város legmagasabb, felhőkarcolószerű épületei pedig bambuszból épültek. Főhősünk, Timmy, egy macskafiú, aki egy nőcsábász menyéttel és két, matematikában jártas malaccal él együtt. Gépeket építenek, hogy azokat eladva kaphassanak élelmet. Életüket az itt-ott felbukkanó bandák nehezítik meg, melyeket varacskosok és leguánok alkotnak (ezek egyébként egymás riválisai). A bajok ott kezdődnek, amikor kiderül, hogy a gyermekek kacaját valaki ellopta. A gyerekek nem nevetnek többet, ez pedig így nem járja, ezért Timmy elhatározza, hogy nindzsacsapatot alakít a barátaival, és kiderítik, ki teszi boldogtalanná a város nebulóit. Útjukat keresztezik az említett bandák, egy cicalány, aki nem mellesleg még pilóta is, és egy rejtélyes teremtmény, akinek a múltja összefonódik egy másik szereplőével…

A történet nem kockáztat sokat, de nem is hasal el. A szereplői szimpatikusak, főgonosz motivációja kifejezetten érdekes a történet pedig elég izgalmas ahhoz, hogy olvastassa magát. A Nindzsa Timmy Svédországban már a negyedik kötetnél tart, nálunk pedig még csak az első jelent meg. Remélem, hogy a kiadó folytatni fogja, mert ilyen könyvekre, szvsz, szüksége van a hazai lurkóknak. Meg a magamféléknek, akiket el lehet bűvölni macskákkal, mesékkel és steampunkkal.

Zsuzsi_Molly>!
Henrik Tamm: Nindzsa Timmy és az elrabolt kacajok

Négy jó barát (Simon, Jasper, Kasper és Timmy) feltalál és megalkot egy narancshámozó gépet, de sajnos azt sem tudják kideríteni, hogy funkcióját tekintve működik-e ugyanis ellopják. Menekülés közben mikor megállnak egy pillanatra, hogy kifúják magukat, akkor veszik észre, hogy Timmy nincs velük. Timmy másik úton indul haza, de hamar rá kell jönnie, hogy nem tudja, merre van a haza felé vezető út, s rádöbben, hogy eltévedt. Peregnek az események, s egyszer csak azt veszi észre, hogy Alfréddal, a mágikus játékkészítővel milyen jó barátságot kötött. Kis létszámú társaságuk két fővel bővült, s megalapítják nindzsa bandájukat is. Főellenségük hamar „jelentkezik”, de vajon sikerül-e legyőzniük?

– — – — –

Aranyos fantázia történet, nagyon sok és szép képekkel illusztrálva.
Furcsa dolog, s az ellenségünk a szemünkben mindig ellenségnek tűnik, de sose zárkózzunk el a békülés elől, hiszen ellenségekből is lehet igaz jó barát. Valamilyen téren minden megvalósítható, csak igazán el kell szánnunk magunkat, s persze tenni is kell érte.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
208 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633995204 · Fordította: Maria Larsson · Illusztrálta: Fredrika Siwe
lizzizi>!
Henrik Tamm: Nindzsa Timmy és az elrabolt kacajok

Tetszettek az illusztrációk, a borító, de @bfg3-mal egyetértve, időnként tényleg bugyuta a szövege. És a szerelmi szál a két macska között rém béna, felesleges és erőltetett. Amúgy akár izgalmasnak is mondható.

matka>!
Henrik Tamm: Nindzsa Timmy és az elrabolt kacajok

Nagyon aranyos, érdekes történet volt (még felnőtt fejjel is :).
A szereplők szerethetőek, a történet izgalmas, remélem, lesz folytatása is!!! :-)


Hasonló könyvek címkék alapján

Michael Ende: A sátánármányosparázsvarázs­pokolikőrpuncspancs­lódítóbódítóka
Varró Zsuzsa – Varró Dániel: Áfonyka
Limpár Ildikó: Emlékek tava
M. Kácsor Zoltán: A boszorkány seprűje
Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek
Wanda Coven: Garabonci Gréti és a sütisütő verseny
Alexa Pearl: Az erdőkoboldok
Fisch Gábor László: Rapandi és az elveszett szobor
Kertész Edina: A rejtélyes kulcs
Timo Parvela: Miú és Vau