Hamis ​nyomon (Kurt Wallander 5.) 28 csillagozás

Henning Mankell: Hamis nyomon

A fiatal nő teste lobogva ég: lángoló fáklya a kristálytiszta égbolton. Röviddel ezután rábukkannak az előző igazságügy-miniszter késsel összekaszabolt holttestére. Ugyanez a végzet sújt le egy kétes hírben álló műkereskedőre egy másik városban. Izzó nyár Svédországban: a szokatlan hőségben az emberek a futball-világbajnokság lázában égnek. S miközben a svéd válogatott sikerei az egész országot a tévéképernyők elé szögezik, Skanében egy kegyetlen sorozatgyilkos garázdálkodik. A Wallander felügyelő vezetésével folyó nyomozás lidércnyomássá válik, mert a szörnyűség újra és újra megismétlődik. Valahol, egy bezárt szoba magányában befejeződik az átváltozás. A kazettás magnó hangszórójából dübörgő dobok hangjára az utolsó festékvonás is fölkerül a harci díszbe öltöztetett arcra.

Eredeti cím: Villospår

Eredeti megjelenés éve: 1995

>!
M-érték, 2005
476 oldal · ISBN: 963730441X · Fordította: Károlyi Zsuzsa

Kedvencelte 3

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
Galagonya33
Henning Mankell: Hamis nyomon

Ez most nagyon beteg volt és sötét.
De jó volt visszatérni Skåne-ba, Ystadba.
Henning Mankell nagyon jól ír.

>!
morocco
Henning Mankell: Hamis nyomon

Nehezen haladtam vele, sajnos nem érdekelt, pedig én igyekeztem. Lassú story.

>!
Molly
Henning Mankell: Hamis nyomon

Épp most fejeztem be a könyvet, úgyhogy kicsit kuszák még a gondolataim. Sokkal jobban tetszett, mint vártam. Mondjuk voltam olyan buta, hogy a belőle készült sorozat részei alapján vettem ki a köteteket, nem is gondoltam, hogy más a könyvek sorrendje, úgyhogy volt pár dolog, ami nem volt teljesen tiszta. Tetszett, hogy egyenletes volt a sztori, minden olyan kellemes tempóban történt, és nem volt összecsapva. Én mondjuk máshogy fejeztem volna be. Ettől függetlenül 5 csillag. És most elkezdem az első kötetet is D:

>!
repavalleszurtnyul
Henning Mankell: Hamis nyomon

Nekem eddig ez tetszett a legjobban a Wallander történetek közül. Mind a bűnügy, mind az a könyv emberi oldala jobb, érdekesebb volt, mint a többi részben – legalábbis számomra. A belső monológ, agyalás itt kicsit túl sok, de pl. Wallander és az apja viszonya talán ebben a részben a legemberibb. Az, hogy a gyilkossal már a könyv felénél találkozik, és ismerjük a Wallanderre leselkedő veszélyt egyrészt persze szokványos, talán kicsit közhelyes húzás, ugyanakkor itt megadja azt az extra feszültséget, ami a lassan hömpölygő történethez kell.

>!
borismama P
Henning Mankell: Hamis nyomon

Az első krimi, amit olvastam a könyvtárosom ajánlására.
Jó döntés volt.


A sorozat következő kötete

Kurt Wallander sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stieg Larsson: A lány, aki a tűzzel játszik
Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: Ingovány
Liza Marklund: Studio 69
Åsa Larsson: Kristálytemplom
Jens Lapidus: Instant dohány
Helene Tursten: Zuhanás
Johan Theorin: A falon túl
Kristina Ohlsson: Az 573-as járat
Arne Dahl: Rossz vér
Camilla Läckberg: A toronyőr