Before ​the Frost (Kurt Wallander 10.) 1 csillagozás

Henning Mankell: Before the Frost Henning Mankell: Before the Frost Henning Mankell: Before the Frost

The leader of a religious cult in Guyana instigates a mass suicide. He succeeds in killing himself and his whole flock of worshippers, save one.
In a wood outside Ystad, the police make an horrific discovery: a severed head, and hands locked together in an attitude of prayer. A Bible lies at the victim's side, handwritten corrections and amendments on every page.
A string of incidents, including attacks on domestic animals, has been taking place and Inspector Wallander fears that these events could be the prelude to attacks on humans on a much greater scale. Meanwhile Linda Wallander, preparing to join the Ystad police force, arrives at the station. Showing all the hallmarks of her father – the maverick approach, the flaring temper – she becomes involved in the case and in the process is forced to confront a group of extremists bent on punishing the world's sinners.

Eredeti cím: Innan frosten

>!
Vintage, London, 2009
480 oldal · ISBN: 9780099541875 · Fordította: Ebba Segerberg
>!
Vintage, London, 2006
376 oldal · ISBN: 9781400095810 · Fordította: Ebba Segerberg

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

maneki_neko>!
Henning Mankell: Before the Frost

Akárhogy keresek, nem találok több Linda Wallander-történetet, azaz: ez az első és utolsó. (Sajnos, már esély sincs rá, hogy több legyen…) Nagy kár, szívesen olvastam volna még ilyet! Üdítő volt ezúttal Linda szemszögéből nézni azt a világot, amit az apja főszereplésével szoktam meg.

De volt egy kis bibi. Az alapján, ahogyan eddig láttam Wallandert, nagyon megkedveltem, sőt, amikor itt a Molyon volt egy olyan kihívás, hogy melyik könyvszereplőhöz mennél feleségül, én őt választottam! Ebben a könyvben azonban a jellemének eddig nem meghatározó, negatív tulajdonságai kerültek előtérbe. Talán azért, mert Linda szemén keresztül láttuk őt? Egy elviselhetetlen, agresszív tuskó, állandó dührohamokkal – ez utóbbi kitörései annyira elemi erejűek, hogy Lindának ez a legmeghatározóbb emléke róla gyerekkorából, s még most, 30 évesen is fél tőle ilyenkor. Ahhoz a Wallanderhez, akit ebben a könyvben „megismertem”, nemhogy nem mennék hozzá, de valószínűleg utálnám! (Nem is csodálom, hogy Linda a vége felé a fejéhez vágott egy hamutartót! Megérdemelte!) Linda karaktere viszont, ami eddig semleges, sőt, kicsit ellenszenves volt nekem, a javára változott meg.

A nyomozás történetéről nem írok konkrétumokat, a fülszöveg így is túl sokat elárul. Szerintem kicsit kiszámítható volt, hatalmas meglepetések nem értek, de azért izgalmas volt.


A sorozat következő kötete

Kurt Wallander sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lars Kepler: The Hypnotist
Stieg Larsson: The Girl Who Played with Fire
Stefan Ahnhem: Eighteen Below
Camilla Läckberg: The Stranger
Mons Kallentoft: Summertime Death
Maj Sjöwall – Per Wahlöö: The Laughing Policeman
Kjell Eriksson: The Demon of Dakar
John Ajvide Lindqvist: Let Me In
Jo Nesbø: Macbeth (angol)
Yrsa Sigurdardottir: The Legacy