Arctalan ​gyilkosok (Kurt Wallander 1.) 3 csillagozás

Henning Mankell: Arctalan gyilkosok

A ​skandináv krimik szerelmeseinek

Egy sötét, és fagyos januári reggelen, hajnali 5 órakor Wallander felügyelő kimegy egy rutinbejelentésnek tűnő hívásra. Ám amikor megérkezik a magányos tanyaházba, vérfürdő fogadja.
Egy öregembert megkínoztak és halálra vertek, a felesége félholtan hever a férfi összevert teste mellett. Mindketten oktalan erőszak áldozatai. Az asszony elmondja Wallandernek az egyetlen nyomot: az elkövetők külföldiek lehettek. Ez kiszivárog a sajtóban, és felkorbácsolja az idegenellenes érzelmeket.

Wallander élete egy romhalmaz. A felesége elhagyta, a lánya szóba sem áll vele, még idősödő apja is alig viseli el. Fáradhatatlanul dolgozik, pocsékul táplálkozik, és átpiálja az éjszakákat.
Most azonban kénytelen megfeledkezni a gondjairól, és csatába indulni az idővel meg az egyre erősödő rasszista gyűlölettel szemben.

Henning Mankellt a skandináv krimi legnagyobb mesterének tartják, Wallender felügyelő eseteit világszerte több, mint… (tovább)

A gyilkosnak nincs arca címmel is megjelent.

Eredeti mű: Henning Mankell: Mördare utan ansikte

Eredeti megjelenés éve: 1991

>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
320 oldal · ISBN: 9786155905254
>!
Művelt Nép, 2018
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155905247

Most olvassa 2

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

>!
Saabo
Henning Mankell: Arctalan gyilkosok

Még nem olvastam a szerzőtől könyvet, ez volt tőle az első. Korábbi kiadásként „A gyilkosnak nincs arca” címmel jelent meg a kötet. Összességében nagyon olvasmányos volt. A fordítás nekem nem tetszett annyira, persze ennek oka lehet az író stílusa is, nem szeretném indokolatlanul bírálni – kicsit olyan naiv hangulata volt az egésznek, a párbeszédek itt-ott kimondottan körülményesek voltak. A borítón látott hangzatos „legjobb arc” jelző sem igazán állja meg a helyét: nekem inkább a mafla vagy a magányos ügyefogyott nyomozó benyomását keltette Kurt Wallander (igen, mindig így kiírva a teljes név :D) A sztori tetszett, szerintem szépen fel volt építve, olvastatta magát a könyv, de nem tudtam elengedni azt az érzést, hogy a könyv (és a nyomozás is) kicsit esetlen. Mindenesetre ajánlani tudom bárkinek, jó kis hétvégi kikapcsolódás.


A sorozat következő kötete

Kurt Wallander sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kati Hiekkapelto: Kolibri
Arnaldur Indriðason: Hideg nyomon
Stefan Ahnhem: A fantom
Erik Axl Sund: Éhség
Lars Kepler: A hipnotizőr
Erik Axl Sund: Üvegtestek
Carin Gerhardsen: Mama, papa, gyerekek
Maj Sjöwall – Per Wahlöö: A svéd, akinek nyoma veszett
Agatha Christie: Az Ackroyd-gyilkosság
Patricia Highsmith: A tehetséges Mr. Ripley