Állati ​finom növényi ízek 3 csillagozás

Vegán receptek
Hémangi Dévi Dászi: Állati finom növényi ízek

A vegetáriánus étkezés egészséges és hasznos, az egyetlen feltétele, hogy követőjének okosan összeállított és változatos ételeket kell fogyasztania. Az ilyen menü táplálja a testet, és elősegíti az elme működését és békéjét. Hosszú távon csak úgy tudjuk fenntartani, ha magunk is megtanulunk ízletes és laktató ételeket készíteni. A fűszerek megfelelő használatának és az ízeknek nem csupán az étkezésben, hanem az egészség megőrzésében is fontos szerepe van.
Az állati finom növényi ízek címe könyv változatos vegán receptjein túl számos ötletet tartalmaz a hús és a tejtermékek pótlására. Vegán életmódot folytatóknak, ételallergiában szenvedőknek éppúgy ajánlott, mint azoknak, akik több növényi táplálékot szeretnének becsempészni hétköznapjaikba. A kötet nemcsak gasztronómiai kalandokat, hanem az egészséget, fittséget és kedélyállapotot is érintő élményeket és kellemes meglepetéseket tartogat.

>!
108, 2015
90 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158033107

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

marianngabriella P>!
Hémangi Dévi Dászi: Állati finom növényi ízek

Vegán Facebook csoportban ajánlották, így hát fellapoztam és átnéztem a recepteket. Könyv felosztása nagyon tetszett, jól használható, könnyen forgatható kis könyv lett. Viszont le kellett vonnom egy csillagot a receptek túlbonyolítása miatt. Annyi de annyi felesleges bonyolítás van benne, és nem értem miért. Szeretem a friss (főleg ilyenkor, tavasszal), zöld ételeket, amik egyszerűek és könnyűek. Ez egyébként nem csak ennek a könyvnek a gyengéje, sokszor a vegán receptekben egy az egyben lekreálni akarják a mindenevős recepteket, amire néha-néha én is vágyom, de úgy érzem sokszor a növényi étkezés alapjait akarja elvenni az ilyen recept (természetesen ettől még minden vegán, etikai szempontból, meg környezetvédelmi szempontból, de most egyszerűen, mint élvezeti értéket néztem). Ezek ellenére hasznos kiskönyv, nem azt mondom, hogy minden konyhában ott a helye, de biztosan használni fogok belőle recepteket.

Aemitta>!
Hémangi Dévi Dászi: Állati finom növényi ízek

Nos, erre a könyvre rendesen rákattantam, és rögtön megcsináltam két smoothie-t belőle, de felcsigázott a szejtán házi receptje is, meg az édes polenta is. Vega sajttal még nem próbálkoznék, de nem tűnik bonyolultnak. A receptekben nagyon tetszett, hogy nem kell hozzájuk túl extrém hozzávaló, egy átlagos bioboltból is beszerezhető ez-az. Az aszfoetidáról még nem hallottam (nekem csak aszteroida marad), de a kedvenc natúr boltomban már véletlenül rátaláltam, igaz, nem vettem még.
Vega receptkönyvek közül az egyik leghasználhatóbb, mert egyáltalán nincsen túlbonyolítva az elkészítési módok, nálam ez nagy előny, mert így szívesebben próbálkozok újfajta alapanyagokkal és technikákkal.

Imoran>!
Hémangi Dévi Dászi: Állati finom növényi ízek

Szeretem Hémangi könyveit, ízléses, szépen fotózott és a receptek is részletesen, könnyen érthetően vannak leírva. Vonz az indiai konyha, megvettem pár alapfűszert hozzá de valahogy sosem tudom, miből mennyit érdemes tenni belőlük egy ételbe, csak érzésre csinálom, ez a könyv ebben is segít. Alu masala, vöröslencse krémleves, vegán brassói (ezt bográcsban jobban el tudom képzelni, még ha nem is kell annyi ideig főzni, a füstös íz jól állna neki), kencék, smoothie-k, nekem ezek kerültek fel az elkészítendők listájára.


Népszerű idézetek

annina>!

Fontos szempont az ételek összeállításánál az elme elégedetté tétele.

10. oldal, A szerző előszava


Hasonló könyvek címkék alapján

Janits-Szabó Virág: Örömfőzés
Kocsis Dóra: Zero waste konyha
Vida Kata: Idei, hazai, zöld
Hévízi Dóra – Hévízi Ákos: Jövőd a tányérodon
Yotam Ottolenghi: Vegetáriánus finomságok
Mikkonen Virpi – Tuulia Talvio: Fagyivarázs
Nina Olsson: Kézműves vega burgerek
Energiafalatok
Bede Anna: Vegabudapest
Bede Anna: Vegasztrománia