Üvegdémon (Irene Huss felügyelő esetei 4.) 15 csillagozás

Helene Tursten: Üvegdémon

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Rejtélyes hármas gyilkosság bolygatja fel egy békés egyházközösség mindennapjait: a köztiszteletben álló vezető lelkészt és feleségét, valamint a fiukat is hidegvérrel lelőtték. Néhány nyom sátánista elkövetőre utal, de valami nem stimmel… Az ügy megoldásához a kulcs az áldozatok egyetlen életben maradt, Londonban élő családtagja lehet, így Irene Huss felügyelő Angliába utazik, hogy kiderítse, mi áll a történtek hátterében.

>!
Kossuth, Budapest, 2016
344 oldal · ISBN: 9789630984942 · Fordította: Németh Dorottya
>!
Kossuth, Budapest, 2016
344 oldal · ISBN: 9789630984676

Enciklopédia 15

Helyszínek népszerűség szerint

London · Tate Modern Galéria · Paddington pályaudvar


Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

csgabi P>!
Helene Tursten: Üvegdémon

Izgalmas történet volt, és döbbenetes befejezés. Valaki azt írt egy értékelésben, hogy igazi skandináv krimi – én azért ezzel nem teljesen értek egyet. Több volt ez a könyv, mint egy klasszikus skandináv krimi. Nem volt olyan sötét, annyira nyomasztó. Több tér volt a történetben, amikor is levegőhöz lehetett jutni. Ott voltak a spoiler, egyszer még spoiler is elutazott Irene és Glen Thomsen. Szomorú volt a végkifejlet, erre egyáltalán (?) nem számítottam.
Igaza volt Irene-nek: az üvegdémonok veszélyesek.

4 hozzászólás
beasechoes P>!
Helene Tursten: Üvegdémon

Ez nagyon gyengére sikeredett. Unalmas volt…kb.az utolsó 30 oldalnál éreztem azt, hogy na, ez már valami! Végre…De ez sajnos, nem sokat segített a könyvön…:/ végül csak azért fejeztem be, mert kell egy sorozat-végigolvasós kihívásomhoz…sajnálom, de azt kell mondjam: Ez a sorozat a 3.rész kivételével elég gyenge volt. :/

roganedina>!
Helene Tursten: Üvegdémon

Közepes krimi, semmi extra. Annyira nem fogott meg, de egynek elment. (Nem nagyon szerettem meg benne senkit..)

Rooxy>!
Helene Tursten: Üvegdémon

Felettébb borzalmas könyv az elejétől a végéig. Röviden nem is tudok róla véleményt nyilvánítani, annyi negatív dolgot tudnék felsorolni. Unalmas nyomozás, felesleges töltelékrészek, értelmetlen cselekményszálak és ezek miatt részben követhetetlen cselekmény jellemezte az egészet.
Bővebben: http://ilovebooks.blogger.hu/2018/04/22/helene-tursten-…

Barbár>!
Helene Tursten: Üvegdémon

Skandináv krimi a szokásos kellékekkel, de van benne innováció.

endivia>!
Helene Tursten: Üvegdémon

Ez a könyv egy amolyan „végre” momentum volt. Végre a megszokott minőség, krimi amiben tényleg van gyilkosság, a cselekmény halad és valóban történnek dolgok nem csak beszélnek róla (az előző olvasmányaim kissé alulmúlták a várakozásomat). Tetszett, hogy kicsit kifigurázta a papokat, ahogyan fúrják egymást egy magasabb pozícióért. Alapjában véve szeretem, hogy az írónő nem fél kissé kényes témákat feszegetni a könyveiben, tény, hogy erre egy krimi az egyik legártatlanabb közeg. A gyilkosságok indokait már elég korán sejteni lehet, ettől nem lett rosszabb a történet. És ha lehet még egy jókora abszurdumot mondani, alapjában véve aranyos kis történet, ha eltekintünk a gyilkosságoktól :)


Népszerű idézetek

csgabi P>!

Hajnal negyed hétkor kihalt volt a Landvetter repülőtér. Irene megfogta a kis bőröndöt, és kómásan odabotorkált a kávézóhoz.
– Kis vagy nagy csészével? – kérdezte a lány a pult mögött vidáman.
– Egy hordónyit, ha lehet – válaszolta Irene rekedten.
A pultos kislány arca továbbra is ragyogott, miközben elővett egy porcelán levesescsészét, majd kétharmadig töltötte forró kávéval.
– Tejjel, tejszínnel? Felgőzöljem a tejet?
Irene mélységes hálát érzett ez iránt az emberi lény iránt, aki képes volt átérezni a nyomorúságát ezen a szerencsétlen reggelen.

177. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kávé
1 hozzászólás
csgabi P>!

A hamis pletyka gonosz dolog. Kellemetlen és kegyetlen az áldozattal szemben, ráadásul lehetetlen védekezni ellene.

217. oldal

csgabi P>!

– És ezt csak most mondd?! Milyen fegyvert?
– Egy 1900-as Husqvarnát. Az ágy alatt hevert. Láttam, hogy kilóg a csöve, de persze nem nyúltam hozzá.
– Értem. Tehát a jó öreg Husqvarna – sóhajtott Andersson.

33. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fegyver
csgabi P>!

Már csaknem nyolc óra volt, és az éhség marni kezdte a gyomrát. Képzeletében megjelentek a csodás étkek, amiket Krister készített. Mivel együtt vették meg a hozzávalókat, Irene tudta, mi lesz a vacsora. Előétel: sült kecskesajt mézzel leöntve, bazsalikomos kenyérfalatkákkal. A főétel grillezett tőkehal, boros szószban párolt zöldségek és sült krumpli. Desszertnek Irene kedvence került az asztalra, csokipuding.

132. oldal

csgabi P>!

Nagyot sóhajtott, és rápillantott az asztalán tornyosuló papírhegyre. Bár minden lehetséges pillanatban megpróbált dolgozni az adminisztráción, a kupac mégis napról napra nőtt. Lehet, hogy a papír képes szaporodni?

159. oldal

csgabi P>!

A feszengő Urban Berg nagyot nyelt, mielőtt válaszolt volna:
– Én… nos, mi arról beszéltünk, hogy Bengt és Louise ismét vett egy új autót. Még három éve sincs, hogy vásároltak egy új Volvót. Vadonatújat! Most pedig egy BMW-t.

173. oldal

Kapcsolódó szócikkek: autó · BMW
csgabi P>!

– Egy Mauser típusú puskát egy másodperc alatt fel lehet húzni, ha valaki ért hozzá. Szerintem először Stent lőtte le, aztán Elsát – mondta a főfelügyelő.

82. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fegyver
csgabi P>!

Sammie lelkesen üdvözölte Irénét, és megpróbálta meggyőzni, hogy senkit az ég adta világon nem foglalkozott vele egész nap. A szőre azonban elárulta: a kis szőrmók bundája fényesen csillogott, nyilván valaki kikefélte. A mancsi még nedvesek voltak a séta után, az etetőtálkája alján pedig néhány szem száraz eledel árválkodott. Iréne megcsókolta a kutyus orrát.

88. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kutya
csgabi P>!

– Hogy tud valaki ilyen helyen lakni? – csodálkozott ismét Irene, miközben a műszerfalba kapaszkodva dülöngélt. Lassan haladtak előre.
Nemsokára feltűnt egy vörös színű ház. Az erdő ezen a helyen három oldalról vette körbe az épületet, de a nyugati oldal tiszta volt. Mindent elárasztott a napfény. Egy viszonylag új, piros Honda mellé parkoltak.

109. oldal

Kapcsolódó szócikkek: autó
csgabi P>!

Kisétáltak az autón a kocsikhoz. A piros Range Rover súlyosan középosztálybelinek hatott Andrew ezüstszínű Porschéja mellett.

310. oldal

Kapcsolódó szócikkek: autó

Hasonló könyvek címkék alapján

Astrid Lindgren: Az ifjú mesterdetektív
Stieg Larsson: A lány, aki a tűzzel játszik
Kristina Ohlsson: Dávidcsillagok
Erik Axl Sund: Éhség
Camilla Läckberg: Az idomár
Erik Axl Sund: Üvegtestek
Mari Jungstedt: Észrevétlen
Anders de la Motte: Halálos ősz
Kristina Ohlsson: A kastély titka
Lars Kepler: A bosszúálló