Enigma (Enigma 1.) 1480 csillagozás

Helena Silence: Enigma

A szülei halála után Lena Wall a bűntudatban fuldokolva utazik sosem látott nagybátyjához, hogy új életet kezdhessen. Mélyen magába zárja a titkot, amely fokozatosan felemészti: képes lett volna megakadályozni a tragédiát, ha hallgat az álmaira. A meggyötört lány nem tud felejteni, amit csak súlyosbít feltartóztathatatlanul éledező képessége, mely örökre az őrületbe taszíthatja. Megtagadja önmagától az emberi érintés melegét, mert retteg a következményektől, de új gondviselője ráébreszti, nem kell többé rácsok mögé bújnia. Lena lassanként erősebb lesz, és igazi érzővé válik. Egyetlen érintéssel belelát múltba, jelenbe, jövőbe. Biztos támaszra, barátra lel, majd ott, ahol nem is képzelné, a szerelem is rátalál.

Sokáig úgy tűnik, minden egyenesbe jön, de aztán történik valami.

Egy kisfiú sikolya töri meg az erdő csendjét. Lena iszonyúan fél, de elhatározza, soha többé nem hagyja, hogy a szeretteit baj érje. Ha kell, a saját élete árán is megvédi az övéit.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 15 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454634
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
360 oldal · ISBN: 9789633733295
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
360 oldal · ISBN: 9789633733301

3 további kiadás


Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Alex Tree · Lena Wall · Victor Wall · Zoe Tree · Emma Tree · Ethel · Cecilia Klops (Cilia)


Kedvencelte 451

Most olvassa 71

Várólistára tette 611

Kívánságlistára tette 622

Kölcsönkérné 20


Kiemelt értékelések

Dóri_Margit P>!
Helena Silence: Enigma

ˇ"Azt akarom, hogy élvezd az életed."

Nem egy tipikus fantasy könyv, megspékelve egy krimi szállal. Igen jó kombinációt alkotnak.:)
Teljesen magával ragadott a történet. Letehetetlen volt!
Nem egy könnyed olvasmány, néhol nagyon erős mondanivalóval, érzelmekkel.

Megszerettem Lénát, nem lehetett könnyű feldolgozni a szülei elvesztését, belecsöppeni egy új világba, új társaságba, mindezt megspékelve egy képeséggel…
Szerettem ahogy fejlődött a karaktere, ahogy kinyílt a kis lelke ^^

Imádtam Zoét és Alexet is. Végre egy barátnő szál ami úgy érzem nem volt erőltetett, hanem tipikus mosolygós, cselszövős, mindent észrevevős barátság alakult ki köztük.
Alex… igazi vörös pöttyös pasi :D Honnan volt annyi türelme… ?! XD
Szerettem a völgyről olvasni, Enigmáról, a lovakról, a természetről :))

4 hozzászólás
Szöszmösz_Gorkie P>!
Helena Silence: Enigma

Engem sajnos nem varázsolt el ez a történet.
Annyian dícsérték, hogy sokkal többet vártam.
Se Lenát, se Alexet nem tudtam megkedvelni. Sőt, Lena néha már idegesített a tetteivel.
Victor már túl tökéletes volt.
A végén néhány oldalt leszámítva, egyáltalán nem volt izgalmas, a csavarokat már előre tudtam egyet kivéve.
Olvasatta magát és a fantasy szál tetszett, de nekem ez kevés volt sajnos. :(

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
356 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454634
71 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Helena Silence: Enigma

Ehhez a történethez nagyon nehéz értékelést írni. A mai napig az egyik legnagyobb kedvencem, mindamellett, hogy nem hibátlan.
Ha jól számolom tizenkétszer olvastam eddig és nem unom még most sem. Köszönöm, hogy létrejött, csak ajánlani tudom.

2020. április 2., 22:51 → 2020. április 21., 18:59

Újraolvastam, ismét szerelembe estem, megunhatatlan a számomra.

Bitten>!
Helena Silence: Enigma

Azon könyvek egyike, amelyekhez már többször visszatértem (és vissza is fogok) , mégpedig olyankor amikor pontosan arra van szükségem hogy kikapcsoljak és élvezzem amit olvasok. Igen…. jogos felvetés, hogy már kivűlről tudom de annyira jó és annyira szeretem. :P
Idegen és megnyerő a témája. Szeretem, ahogy Helena ír és remélem még fog nekünk írni sokat ;-)

3 hozzászólás
Naiva P>!
Helena Silence: Enigma

Nem gondoltam volna, hogy ez ennyire jó lesz. Tetszett az alaptörténet, a szereplők nagy része és a gördülékeny, könnyen olvasható írásmód. A könyv második fele számomra sokkal izgalmasabb volt. Különösen az utolsó negyed, amikor megjelent a krimi szál is a természetfelettin kívül. Lena szimpatikus hősnő, aki erős, nem pedig magát sajnáltató áldozati bárány típus. Még az őt ért tragédiák ellenére sem. Egyszerre irigylem, és nem irigylem a képessége miatt, mert az egyszerre áldás és egyszerre átok. A tőle telhető leghasznosabb célokra próbálta mindezt felhasználni. Talán annyi volt a problémám, hogy egy pöppet’ túlzásnak éreztem a szerelmi szálat. A sok csavarra pedig már korábban rájöttem, de összességében nagyon magával ragadó történet elszalasztott lehetőségekről, megbánásról, áldozathozatalról, amit idővel egészen másként látunk. Elgondolkodtató, hogy sokszor min és mennyin múlik a boldogságunkra való esély. Megérdemli az 5 csillagot.

2 hozzászólás
vmonika_>!
Helena Silence: Enigma

Ez tipikusan az az „egyszuszra” könyv. Le sem birod tenni, állandóan a szereplőkön jár az agyad, úgy belemerülsz, hogy mikor valaki zargatni merészel, gyilkos szemeket meresztgetsz rá vagy ezt csak én csinálom?:D, és egyszerűen nem tudod abbahagyni még meg nem tudod, mi a vége. Imádtam! És az csak hab a tortán, hogy magyar írónő írta. :-)

3 hozzászólás
MissFortune>!
Helena Silence: Enigma

Még 2015 körül vettem meg, azóta valahogy vonakodtam az olvasásától. DE MIÉRT
Nagyon tetszett. Könnyed volt, vicces.
Kedveltem a szereplőket. Ritka az olyan könyv, amelyikben nem találok ellenszenves karaktert. A kedvencem egyértelműen Victor lett. *-* Bonyolult jellem, tetszett a háttér sztorija.
Jöjjön a második rész! :)

3 hozzászólás
Pillecukorkám>!
Helena Silence: Enigma

ÓÓÓ Hát igen, és ilyenkor jön az a pofán csapós érzés,hogy OMG!
Fantasztikus könyv. Egyszerűen ………….Wáóóóóó!
Na jóóóó elég a csapongásból,de most komolyan ez a könyv valami fantasztikus. Már nem tudom mióta vártam rá és most végre nekem is felkerült a polcomra….méghozzá a kedvencek polcomra!!!! Imádtam magát a történetet jól ki volt dolgozva és még nagyszerűbben megvolt írva. A szereplők mindig stimmeltek spoiler
Soha sem ért engem egy rész sem úgy,hogy uhh hát én ezt már sejtettem..Mindig vol egy kicsi meglepetés az egészben és ezt tette az egész történetet tökéletessé!♥

zsiina>!
Helena Silence: Enigma

Semmi újat nem tudok mondani a könyvvel kapcsolatban, az előttem szólóak már mindent elmondtak a könyvről. Ám annyit szeretnék megemlíteni, hogy minden tiszteletem az írónőé. Valami csodálatos, ahogy felépítette ezt az egész történetet, és, hogy az olvasót mennyire magával ragadja a könyv minden sora. A szereplők, a történet, a cselekmény, egyszerűen gyönyörű a maga módján. Faltam minden mondatát, annyira magába szippantott. Lenyűgözött, megnevettet, és egyben elszomorított. Imádtam, abszolút kedvenc.♥

6 hozzászólás
ms_cappuccino>!
Helena Silence: Enigma

Alig egy perce fejeztem be, és hát… Ez aztán érdekes volt. Nem erre számítottam… A fülszöveg alapján valami átlagos sablonos *elköltözöm, depressziós vagyok, de a szomszéd bunkó srác felkelti a figyelmemet* -féle könyvnek hittem, de az idézetek, és ez az érző képesség megváltoztatta a véleményem, szóval mosolyogva álltam neki ennek a könyvnek is. Csakhogy ez sem lett olyan, mint amilyennek reméltem. :/

Az elejét inkább érdekesen furcsának nevezném. A csaj, mint sok más könyvben, itt is magát hibáztatja a halálokért, nem is gyászol igazán. Amit az elején megtudtunk a szülőkről, az annyi, hogy előre látta őket Lena lezuhanni a repülővel, és hogy mégsem tett értük semmit. A másik problémája, hogy pánikroham kapja el, ha hozzáér valami/valakihez. Ez is érdekes, de
sokszor hallottunk már erről, de nem baj…

Lena a nagybácsikájához költözik, aki szuperkedves, a szomszéd lány pedig szupereleven, annak a bátyja pedig szuperbunkó. Hát, na, igazi egyéniségek, mondhatom. Alexet olyan szinten gyűlöltem, hogy nem igaz. Ő nem csak bunkó, hanem egy érzéketlen paraszt is. Arghh. Nagyon rossz szereplő. Nem bírtam. Kidolgozatlannak is találtam. Olyan… Semmilyen. Néha összekaptak Lenaval… Ennyi. Semmi értelme, talán csak annyi, hogy a tini lányok megint nyáladdzani tudjanak egy tucat-szereplőért.
Zoéval nem volt bajom. Attól függetlenül, hogy ő is egy rakás klisé. Ethellel, Victorral, meg úgy mindenkivel így voltam még. Meg néha a történettel.

Sokszor idegesített a fogalmazás. Olyan, mintha valóban egy 17 éves írta volna a naplójába, nem egy író. Nem láttam értelmét az E/1-nek… Lenának vagy nem voltak gondolatai, vagy nem akarta leírni az írónő, nem tudom.
Az időugrás akasztott ki legjobban. Egyik percben még meséli, mi történt aznap az istállóban, egy vesszőnyi idő után meg már eltelt 6 hét. És ezt úgy képzeljétek el, hogy először 6 évnek olvastam… És ez túl gyakran, egyszerűen túl bénán volt megoldva. Maga Lena is idegesített.

Lusta vagyok elemezni a történetet, rátérek magára a könyvre: sablonos volt, sokszor kiszámítható, nagyon lassú, mégis gyors néhol. Volt pár vicces rész, azért sokszor mosolyogtam. A cselekmény néha krimi, vagy fantasy, vagy egyszerűen egy romantikus YA. Sokszor inkább egy szappanopera Nem tudtam, melyik akar lenni, de szerintem maga az írónő sem, fejezetenként válogatta a műfajt.

Nem volt rossz, mert nem találok nagy kivetnivalót benne, csak egyszerűen már ez a sokadik ilyen könyv, valami újat vártam, amit megint nem találtam meg. Ez egy aranyos egyszerolvasós könyv, ennyi. Tudod, mi fog történni, ha nem vagy hülye. Nem tudom, meg érte -e elolvasni, nem kaptam semmi újat, de azért élveztem. A folytatást elolvasom, de kizárólag könyvtárból. Ajánlom, jó unaloműző, de nem a legjobb, és már megint nem értek egyet a sok jó értékeléssel és a százalékkal, de nem baj… :)

15 hozzászólás

Népszerű idézetek

Greylupus>!

– A barátnőd épp megszegi az Úr tizenegyedik parancsolatát – mutattam az asztaluk irányába, ahol Cilia Alex tányérjából lopkodta a sült krumplit. Már majdnem kiléptem az ajtón, amikor utánam szólt:
– Hé, Lena! Mi a tizenegyedik?
– Hát, ami a napi szénhidrátbevitelt szabályozza! – mondtam magától értetődően, aztán kimenekültem az ajtón. A kocsi felé menet még hallottam, ahogyan hangosan felnevet.

128. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alex Tree · Cecilia Klops (Cilia) · Lena Wall
Greylupus>!

– Azt hittem, hogy az egyik ló hajol fölém – bizonygattam. – Csak azért öleltelek át.
– És amikor csókoltalak, és te visszacsókoltál, akkor is lónak hittél? Mert nekem máshogy tűnt.

148. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alex Tree · Lena Wall
6 hozzászólás
Sheila_7 I>!

– Majd ha a pokol befagy! – szorítottam össze a számat.
– Nem hallottad még, hercegnő? A kárhozottak rég megváltották a korcsolyabérletet! Szóval beszélj!

152. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alex Tree · Lena Wall
2 hozzászólás
Mazsidrazsi>!

Aztán apa elvitt a kedvenc könyvesboltomba, a kezembe nyomta a hitelkártyáját, miközben eltakarta a szemét, és egy vértanú arckifejezésével közölte, hogy vesznek fagyit anyával, és megvárnak a parkban, amíg én költekezem.

58. oldal

9 hozzászólás
Sheila_7 I>!

– Megyünk – mondtam határozottan, és elindultam lefelé a lépcsőn. – Aranyos játék autó! A tiéd?
Megálltunk a lépcső aljában parkoló vérvörös, elektromos kisautó mellett.
– Hé, ne csúfold Klaust! – pirított rám Zoe. – A kicsike múlt nyár óta hűséges társam!
– Klaus?
– Most mi van? Csak neveznem kell valahogy! Klaus német gyártmány, a neve pedig a hazájára emlékezteti. Így kevésbé magányos, ugye Klaus? – simogatta meg gügyögve a motorháztetőt.
– Magatokra hagyjalak titeket?

74. oldal, 6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Lena Wall · Zoe Tree
Fay >!

Vajon milyen érintése lenne a fénynek, ha meg lehetne fogni?

96. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fény · Lena Wall
1 hozzászólás
Fay>!

– (…) A baráti kapcsolatokat ápolni kell, különben elhalványodnak.
– Az erős barátságok nem – ellenkeztem. – Azok kibírják a hosszú szünetet is. Legalábbis így kellene lennie.

130. oldal

Kapcsolódó szócikkek: barátság · Lena Wall
Sheila_7 I>!

– Mindig ellent kell mondanod nekem, igaz? Eljön a pillanat, amikor megérted, hogy én nem vagyok az ellenséged – mondta rejtélyesen.
– Már alig várom – nevettem fel. – Hogy integethessek, amikor ez a pillanat tovaszáll.

186. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lena Wall
Fay >!

Törtem a fejem valami elmés visszavágáson, de a hangom összepakolt és barátságosabb éghajlatra költözött.

110. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lena Wall
Sheila_7 I>!

A dutyiban imádni fognak a szűk lovaglónadrágjaiddal együtt!

243. oldal

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Enigma sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos
Anna Banks: Poszeidón
Leiner Laura: Maradj velem
A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva
Sara Shepard: Pretty Little Liars
Nalini Singh: Angyalcsók
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
Alice Feeney: Időnként hazudok