A ​szerelem egyenlete (A szerelem egyenlete 1.) 646 csillagozás

Helen Hoang: A szerelem egyenlete

„Egy ​meglepően bájos és szenvedélyes románc.” – Nalini Singh, New York Times bestsellerszerző

„Egy utánozhatatlan szerelmi történet.” – Penelope Douglas, New York Times bestsellerszerző

Stella Lane szerint a világot a matematika tartja össze. A munkahelyén algoritmusokat készít, melyekkel előre láthatóak a fogyasztói tendenciák. Jóval többet keres, mint amennyit el tud költeni, és jóval kevesebb tapasztalata van a férfiakkal, mint egy átlagos harmincéves nőnek.
Stella ráadásul Asperger-szindrómával él, és a nyelves csókról az jut eszébe, ahogy az apró halak a cápák fogait tisztogatják.
Arra a következtetésre jut tehát, hogy gyakorlásra van szüksége. Mégpedig egy profival. Ezért felbéreli Michael Phant, az eszkortfiút. A félig vietnami, félig svéd, lenyűgözően jóképű Michael nem engedheti meg magának, hogy visszautasítsa Stella ajánlatát, ezért beleegyezik, hogy segít tartani az ütemtervet, az előjátéktól egészen a Káma Szútra bonyolultabb lapjaiig…
(tovább)

398 oldal · ISBN: 9786155763748 · Fordította: Goitein Veronika

Stella Lane · Michael Phan

Naiva>!
Helen Hoang: A szerelem egyenlete

Szeretem az olyan romantikus történeteket, amelyekben a szereplők a különbözőségeik és hasonlóságaik miatt találnak végül egymásra. Ez valahol még életszerű is. Láttam és éreztem a regény hibáit, nekem mégis tetszett.
Egyébként távol áll tőlem bármiféle következtetést levonni, de még soha nem láttam, nem hallottam Asperger-szindrómás nőkről, vagy ha úgy tetszik, autista nőkről.
Szerintem az írás rendben volt. Még akkor is, ha a párbeszédeket olykor gyerekesnek éreztem. Nagyon sokat dobott a történeten a szereplők szerethetősége. Általában az ilyen jellegű történeteket a férfi szereplők viszik, de most itt volt Stella, aki képtelenség lett volna nem szeretni. Michael-t is egyhamar meg lehetett szeretni. spoiler Összességében kellemes meglepetést okozott ez a könyv.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Helen Hoang: A szerelem egyenlete

Régóta várólistás ez a könyv nálam, de igazából Ali Hazelwood könyvei hozták meg a kedvet hozzá. Több minden volt ami tetszett a könyvben. Kedveltem Stellát, ő mindig csak őszinte volt és jót akart, nem tehetett róla, hogy az emberek jobban szeretik ha hazudnak nekik. Bírtam Michael vietnámi családját, szeretem az olyan történeteket ahol a kultúrák keverednek. És hát ott van Michael, aki escort létére jó ember. Nem tudom ki az a fickó, akihez a könyvben hasonlítják, mert nem nézek koreai sorozatokat, de a kung-fu filmeket anno én is szerettem. Igazán kellemes meglepetést okozott a könyv, a későbbiekben a folytatásokat is biztos el fogom olvasni.

Deziréé>!
Helen Hoang: A szerelem egyenlete

Olyan sok szép értékelést olvastam már erről a könyvről szóval meg kellett szereznem, de milyen jól tettem, hogy megszereztem. Imádom. Én még ilyet életemben nem olvastam. Annyira, de annyira csodálatos könyv.
Ha összeszámolom, szerintem kicsivel több, mint 5 és fél óra alatt elolvastam a könyvet, annyira fantasztikus. Csak olvastam és olvastam és alig bírtam letenni, egyszerűen tudnom kellett mi vár rám a következő oldalon, és mindig csak mondogattam, hogy na jó még egy fejezetet. Igen és ezzel azt értem el, hogy nagyon gyorsan haladtam a könyvvel. Csak sajnos voltak más elfoglaltságaim is, pedig tényleg alig bírtam letenni a könyvet.
Imádom Stella és Michael szerelmét, bár ismételten sok felesleges szenvedés volt a könyvben, de ezt már megszokhattam az ilyen romantikus könyvekben.
Kellemes kikapcsolódás volt most ez a történet. Nagyon szimpatikus volt mindegyik szereplő, jó voltak kivételek, de legtöbbjükkel szimpatizáltam.
Egyik legjobb könyv, amit valaha olvastam.
Még mindig alig hiszem el, hogy vége ennek a fantasztikus történetnek. Alig várom, hogy az írónő következő könyvét is elolvashassam.

Ferger_Jolcsi P>!
Helen Hoang: A szerelem egyenlete

Az első 50 oldal után nagyon erős késztetést éreztem rá, hogy abbahagyjam a kötetet, mert annyira bizarr volt az egész, hogy nem tudtam élvezni. Félre is tettem egy napra, hogy pihentessem. Aztán újra nekiálltam és egyben lenyomtam a maradékot. Utána már elkezdett belendülni a cselekmény és már nem volt olyan nagyon fura se. Michael nagyon óvatosan és tapintatosan kezelte Stellát és az ő Asperger-szindrómáját, aminek hatására Stella is elkezdett kibontakozni. Alapjáraton nagyon érdekesnek tartom a pszichés betegségekkel foglalkozó köteteket, úgyhogy ezt is alig vártam, hogy olvashassam, de nekem ez valahogy most nem jött be. De azért reménykedem benne, hogy a folytatás jobb lesz, mert már mindhárom rész a polcomon várakozik egy ideje. Philipet már az első pillanattól kezdve gyanúsnak tartottam, de nem gondoltam volna, hogy ekkora szemét lesz a végére, még jó, hogy Stella nem dőlt be neki. De hát az anyja se volt valami jó fej. Ezzel szemben Michael gondoskodó, türelmes és jószívű ember, tetszett, hogy mennyire szerette az anyukáját és a húgait.

zuna19 >!

Ó, te jó ég!!!
El sem hiszem, hogy eddig még ne olvastam ezt a könyvet. Óriási hiba részemről.
Álmomban se gondoltam, hogy ennyire le fog venni a lábamról. Meglepően kellemesen csalódtam benne. A történet is fenomenális, a szereplők meg egyszerűen imádni valóak. A kidolgozás nagyszerű. Már várom a többi részt is.
Igazából ciki nem ciki ezt a részt ki akartam, hagyni és a másodikat akartam csak elolvasni (a fülszövege jobban bejött), de iszonyatosan örülök neki, hogy mégis nekikezdtem.
Romantikus könyvek kedvelőinek kihagyhatatlan!
Annyira szép és mocskos sztori a legjobb értelemben. :DD

Milli88 P>!
Helen Hoang: A szerelem egyenlete

A fülszöveg keltette fel a figyelmemet, nagyon érdekesnek találtam. Olvasás közben nem volt semmi feszültség, semmi szétvet az izgalom érzésem. Kiszámítható volt és aranyos. Egy könnyed nyári limonádénak szerintem tökéletes választás.
Stella kedves és kedvelhető karakter. A betegsége ellenére próbál beilleszkedni az emberek közé és igyekszik a határait feszegetni. Tetszett a határozottsága.
Michael az első perctől kezdve Stella zsebében volt, kedves és odaadó karakter. Szimpatikus volt a családja iránt érzett felelősségtudat, de néha kicsit sokat drámázott pasi létére.

Tóth_Orsolya_3 P>!

Hatalmas kedvencet avattam.
Igazi romantikus, erotikus történet, ami a különleges és egyedi főszereplőivel rögtön elrabolta a szívemet.
Nagyon várom az írónő következő könyvét.

Bree_olvas>!
Helen Hoang: A szerelem egyenlete

30 évesen már szinte elvárt dolog az életben egy férj. Egy házasság, minimum egy gyerek, egy családi ház és persze mellette sikeres karrier. Helen Hoang könyve egy meglehetősen aranyos jelenettel indít, mellyel azonnal magához láncolja olvasóit.

„– Tudom, mennyire utálod a meglepetéseket, Stella. Szeretnénk közölni veled az elvárásainkat, és elegendő időt adni neked, de mindenesetre tudnod kell, hogy mi készen állunk a nagyszülővé válásra.”

Stella brutálisan okos, gazdag, eszes. Kényszeresen ragaszkodik a tökéletességhez, rendszerezve éli mindennapjait. Stella asperger szindrómában szenved. Más, mint mi, de ebben semmi rossz nincs. Hiszen minden egyes ember más. Nem vagyunk egyformák.
Stella pont olyan egyedi, mint ez a regény.

Michael múltját és jövőjét homályos folt fedi. Péntek esténkét egy másik ember bőrébe bújik. Pénzt keres, levezeti a felgyülemlett feszültséget. Kalandozik. Használja tökéletes teste általi adottságait. Michael péntek esténként egy eszkortpasi.

Hogy is találkoznak ők ketten? Hogy lesz a jég és tűzből egy egész?
Vajon megéri megváltoznunk valaki miatt?
Szégyellnünk kellene, hogy máshogy gondolkodunk? Szégyellni kellene magunkat?
Hogy is van a helyes egyenlet?

Egy meglepő, rendkívüli stílusban megírt regényt olvashattam. A Szerelem egyenlete mosolyt csal az arcodra, megnevettet, segíthet elfogadni hibáidat. Egyedi történet, mely inkább az érzelmeken alapszik.

Te hiszel a sorsszerű találkozásokban? Igen? Akkor ez a Te könyved!

(blogbejegyzés hamarosan)

deen>!
Helen Hoang: A szerelem egyenlete

Aranyos történet volt, melyben egy escorttal foglalkozó férfi és egy autista, egyben a testi dolgokat nehezen kezelő nő bebizonyítja, hogy a szerelemnek nem vethet gátat a fent említett felállás. Stella a maga őszinteségével és már-már gyermeki hozzáállásával igazán bájos, kifejezetten szórakoztató volt, ahogy megpróbált mindent túlagyalni, és mindent irányítás alá vonni. Michael szintén jól kitalált karakter volt, bár egy kicsit gyorsan bonyolódik bele az érzelmekbe. Mindenesetre egy kifejezetten szórakoztató, még ha nem is igazán könnyed könyvett olvastam, hiszen azért akadtak itt drámák, félreértések, na meg meg kellett bírkózni egy túl hangos családdal, egy nyomuló munkatárssal és persze az escort munka hátrányaival. Mindezt persze befogadható, szerethető köntösbe bújtatta az írónő, maradandó élményt nyújtva.

Chöpp P>!
Helen Hoang: A szerelem egyenlete

Az én könyves(!) ízlésemnek egy kicsit túl sok volt benne a szex. Egyébként egy kedves történet, amiben Végre(!) a női főszereplő él Asperger-szindrómával. Nagyon kíváncsi voltam ám, hogyan alakul így a történet, hiszen éppen a női oldal szokott érzelmekre hangoltabb lenni.
Jelentem, én, aki nem szokott romantikus irodalmat olvasni, mindössze két nap alatt olvastam el a könyvet, alig vártam, hogy újra a kezembe vegyem, amikor olvastam, totálisan megszűnt körülöttem a világ (néhányszor meg is ijedtem, amikor kizökkentett valami), és nem utolsó sorban nagy örömömre szolgált a nem mindennapi történet és szimpatikus szereplői.

Lillsz>!

[…] ha szeretsz valakit, akkor minden lehetséges módon harcolnod kell érte!

Lillsz>!

– Sosincs késő rátalálni az igaz szerelemre!

Anarchia_Könyvblog>!

A nagyszülővé válás gyerekeket jelent. És pelenkákat. Pelenkahegyeket. Förtelem. A kisbabák sírnak, visítanak, mint akiket nyúznak, és még a legjobb füldugó sem segít. Hogy bírnak ennyire üvölteni, amikor olyan aprók? Meg aztán a gyerekhez férj is kell. A férj a megfelelő pasiból lesz, párkapcsolat útján. A párkapcsolat randizással kezdődik. A randizás meg szexet jelent. Stellát kirázta a hideg.

Kapcsolódó szócikkek: pelenka
Anarchia_Könyvblog>!

Stella nem szólt egy szót sem, csak hagyta, hogy magával ragadja a pillanat, a bizonytalanság, a lélegzet-visszafojtott reménykedés, az aggodalmaskodás, és a pislákoló elégedettség. Egymásba fonódó kezeik látványa örömmel töltötte el. Olyan különbözőek, de mégiscsak öt ujj és öt ujjperc, ugyanaz a lenyomat.
Stella szorított a markoláson, Michael pedig viszontszorította az övét. Kéz a kézben, két magányos szív vigasztalásra talált egymásban.

vikcs>!

Többmilliárdan élnek ezen a bolygón, és a szerelmet nem lehet erőltetni. Találsz majd valakit, aki sokkal jobban illik hozzád, csak nyitva kell tartani a szemed!

janee>!

Ha egy nő alsóneműt vásárol egy férfinak, az azt jelenti, hogy szereti.
[…]
Ha mostantól nem vesz magának alsót, akkor viszontszereti.

pattie23>!

Kéz a kézben, két magányos szív vigasztalásra talált egymásban.

sentimentalfrappe>!

Igen, magányos volt. Igen, össze volt törve a szíve. De legalább magára talált.

Kapcsolódó szócikkek: Stella Lane
vikcs>!

Hogy élik túl az emberek a napot, ha valakit úgy hiányolnak, mint ő Michaelt?

A szerelem egyenlete sorozat · Összehasonlítás