A ​szerelem egyenlete 45 csillagozás

Helen Hoang: A szerelem egyenlete

„Egy ​meglepően bájos és szenvedélyes románc.” – Nalini Singh, New York Times bestsellerszerző

„Egy utánozhatatlan szerelmi történet.” – Penelope Douglas, New York Times bestsellerszerző

Stella Lane szerint a világot a matematika tartja össze. A munkahelyén algoritmusokat készít, melyekkel előre láthatóak a fogyasztói tendenciák. Jóval többet keres, mint amennyit el tud költeni, és jóval kevesebb tapasztalata van a férfiakkal, mint egy átlagos harmincéves nőnek.
Stella ráadásul Asperger-szindrómával él, és a nyelves csókról az jut eszébe, ahogy az apró halak a cápák fogait tisztogatják.
Arra a következtetésre jut tehát, hogy gyakorlásra van szüksége. Mégpedig egy profival. Ezért felbéreli Michael Phant, az eszkortfiút. A félig vietnami, félig svéd, lenyűgözően jóképű Michael nem engedheti meg magának, hogy visszautasítsa Stella ajánlatát, ezért beleegyezik, hogy segít tartani az ütemtervet, az előjátéktól egészen a Káma Szútra bonyolultabb lapjaiig…
(tovább)

Eredeti mű: Helen Hoang: The Kiss Quotient

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763731 · Fordította: Goitein Veronika

Kedvencelte 8

Most olvassa 10

Várólistára tette 111

Kívánságlistára tette 153


Kiemelt értékelések

>!
BreeS
Helen Hoang: A szerelem egyenlete

30 évesen már szinte elvárt dolog az életben egy férj. Egy házasság, minimum egy gyerek, egy családi ház és persze mellette sikeres karrier. Helen Hoang könyve egy meglehetősen aranyos jelenettel indít, mellyel azonnal magához láncolja olvasóit.

„– Tudom, mennyire utálod a meglepetéseket, Stella. Szeretnénk közölni veled az elvárásainkat, és elegendő időt adni neked, de mindenesetre tudnod kell, hogy mi készen állunk a nagyszülővé válásra.”

Stella brutálisan okos, gazdag, eszes. Kényszeresen ragaszkodik a tökéletességhez, rendszerezve éli mindennapjait. Stella asperger szindrómában szenved. Más, mint mi, de ebben semmi rossz nincs. Hiszen minden egyes ember más. Nem vagyunk egyformák.
Stella pont olyan egyedi, mint ez a regény.

Michael múltját és jövőjét homályos folt fedi. Péntek esténkét egy másik ember bőrébe bújik. Pénzt keres, levezeti a felgyülemlett feszültséget. Kalandozik. Használja tökéletes teste általi adottságait. Michael péntek esténként egy eszkortpasi.

Hogy is találkoznak ők ketten? Hogy lesz a jég és tűzből egy egész?
Vajon megéri megváltoznunk valaki miatt?
Szégyellnünk kellene, hogy máshogy gondolkodunk? Szégyellni kellene magunkat?
Hogy is van a helyes egyenlet?

Egy meglepő, rendkívüli stílusban megírt regényt olvashattam. A Szerelem egyenlete mosolyt csal az arcodra, megnevettet, segíthet elfogadni hibáidat. Egyedi történet, mely inkább az érzelmeken alapszik.

Te hiszel a sorsszerű találkozásokban? Igen? Akkor ez a Te könyved!

(blogbejegyzés hamarosan)

1 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Helen Hoang: A szerelem egyenlete

Hatalmas kedvencet avattam.
Igazi romantikus, erotikus történet, ami a különleges és egyedi főszereplőivel rögtön elrabolta a szívemet.
Nagyon várom az írónő következő könyvét.

>!
shadowhunter1975 P
Helen Hoang: A szerelem egyenlete

Könnyed szórakozás, gyorsan olvasható, aranyos szerelmi történet a kicsit furcsa, Asperger-szindrómás lány és a dögös eszkortpasi között, vicces jelenetekkel tűzdelve. Nekem különösen Michael vietnami családja tetszett és külön örülök, hogy Khai története lesz a következő részben. Biztosan folytatom.

>!
perpetua P
Helen Hoang: A szerelem egyenlete

Kellett látnom, hogy goodreads-en milyen magas a könyv pontja ahhoz, hogy bátran bele merjek vágni. Anélkül lehet nem kezdtem volna el. És nagyon megbántam volna, mert egy végtelenül aranyos romantikus történetet rejtett a fülszöveg. ^_^
Ahogy a fülszövegből is kiderül Stella Asperger-szindrómával él, a munkájában ettől még tehetségesebb, amit imád is, viszont hátráltatja az emberi kapcsolatok kialakításában. Anyja nyomására, elhatározza, hogy párt talál magának, de előbb profi segítséget kér, hogy megtanulja a szerelem művészetét. Michael igazi profi, de Stella egyénisége kizökkenti őt ebből. A lány igazi újdonságként hat rá, és holott ő akar a férfitól tanulni, Michael is sok újdonságot felfedez vele. Persze ott van a nagy akadály, hiszen, hogy lehetnének együtt, ha az egész fizetős szolgáltatásból indult. Szintén kötelező elem, hogy a szereplők a homokba dugják a fejüket, és ahelyett, hogy megbeszélnék egymással érzéseiket, inkább eltaszítják a másikat, de az egész mesélés és a szereplők, mégis tökéletessé varázsoltak egy sablonos történetet is.
Michael családja is sokat dobott a könyvön, sokan vannak, nyüzsögnek, Stella számára igazi sokk az első találkozás. És a lány betegsége is különlegesebbé tette a történetet, amiatt annyira máshogy látja a dolgokat, mint mi és olyan aranyos volt, hogy szinte hétköznapi dolgokra is rá tud csodálkozni. Fokozottan érzékelt minden új érzést, amit Michael ébresztett benne, és ez így nagyon aranyos volt.

4 hozzászólás
>!
Lillsz P
Helen Hoang: A szerelem egyenlete

„Mégis hány csillag, ha nem öt? Lélegzetelállító olvasmány! Az egyik legszebb szerelmi történet amit eddig olvastam! Egyből megfogott az írónő stílusa, remélem lesz még lehetőségünk kezünkben tartani a további könyveit. A szerelem nem csak a matematikában rejlik, hanem ebben a regényben is!” 5/5
Bővebben: http://bookwormsbookshelfs.blogspot.hu/2018/05/helen-ho…

>!
Anarchia_Könyvblog P
Helen Hoang: A szerelem egyenlete

„ Egy történet, ami tele van érzelmekkel.
Egy történet, ami magába szippant és felemel.
Egy történet, ami egy igazi szerelmet fogalmaz meg.
Egy történet, ami valami újat, valami hihetetlent ad.
Egy történet, amit még sehol sem olvashattál.
(..)
Óriási hatással volt rám. Elkápráztatott, és letaglózott! Felejthetetlen élményt kaptam Helen Hoang tollából, és ezt szívből köszönöm neki."

Teljes ajánló itt érhető el: http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/05/26/helen-h…

>!
BarbyMalik0112 
Helen Hoang: A szerelem egyenlete

Helen Hoang első regénye hihetetlenül aranyos és szívet melengető alkotás. Szerettem olvasni, kikapcsolt, ellazított és mosolyt csalt az arcomra. A főszereplőket már az első oldalakon megkedveltem, az írónő stílusa pedig teljességgel magával ragadott rögtön az elején.

Azoknak ajánlanám leginkább, akik egy elbűvölő nyári olvasmányra vágynak, amely kiszakít a valóságból és egy másik világba repít.

Bővebb értékelés a blogomon: http://barbyesakonyvek.blogspot.com/2018/06/helen-hoang…

>!
Borka_V_Szabó IP
Helen Hoang: A szerelem egyenlete

Még kavarog bennem minden, de készülök az értékeléssel. Még hagyom, hogy lecsillapodjon, -ülepedjen bennem az élmény. :) MEGSZÜLETETT!

Ami miatt elsőként megragadott a könyv, az az Asperger-szindróma bemutatása volt. spoiler Enélkül a történet csak sima kis romantikus cucc lenne, ám Stella állapota, Michael multikulti mivolta spoiler és Helen utánozhatatlan humora teljesen egyedivé varázsolta a művét. Merem ezt úgy mondani, hogy nem vagyok nagy romantikus-erotikus irodalom-olvasó. Írni teljesen más! Kétoldalanként le tudtam pacsizni Ms. Hoanggal utálom a szóismétléseket, nézzétek el nekem felfogás és érzékelés tekintetében, néhány helyen meg felröhögtem, mert eszembe jutottak a saját, cikis emlékeim fiatal és vad koromból. Höhö! Sőt. H. H. Stellát rögtön a szívembe zártam spoiler, Michael viszont kissé ideális férfinak tűnt a számomra spoiler, és hiába próbálta meg neurotipikusnak beállítani az írónő, benne is bujkáltak autisztikus vonások. De azért kedveltem. Jó, imádtam. :D Ami zavart, hogy túl későn derült ki a titka, de én voltam türelmetlen, tudom. Itt-ott kiszámítható volt a cselekmény is, bár az egyik csavarnál megint pacsiztam és muhaháztam. Csak így tovább, Helen! A kötet közepén terjengő esemény spoiler pedig megfeküdte a z amúgy mindent bíró gyomrom, mert bár teljesen szükséges volt, ám sajnos tömény. spoiler Akkor letettem a könyvet, hogy folytköv másnap. Ma alig vártam már anyámnak áradoztam róla, úgy döntöttem, továbbolvasom, és nem bántam meg.
Ami miatt nem 5 csillagos, az az, hogy a magyar szövegben átlag minden oldalra jutott egy helyesírási/elütési hiba. Gondolom, sietni kellett a kiadással, de azért egy korrektúraforduló belefért volna még tördelés után. Készítettem egy hibajegyzéket szakmai ártalom, szóval bizonyítani is tudom igény szerint, hátha utánnyomásnál hasznosítható. A laptükör kinézete viszont csillagos ötös. Szintén szakmai ártalom. spoiler
Most odaígértem @Laura_Bakos -nak, de visszakérem ám, mert azt hiszem, többször olvasós. Egyszer mindenképp ajánlom mindenkinek, hogy belepillanthasson a hiperszenzomotoros átokkal sújtott Aspie-k világába. Mert miért ne érdemelné meg a boldogságot bárki ezen a világon, akár neurotipikus, akár nem?
spoiler

– Asperger-faktor: 5/5,
– Szereplők jellemfejlődése: 5/5,
– Szöveggondozottság: 3/5,
– Érzelmek átadása: 4/5,
– Cselekmény eredetisége: 4/5,
– Multikulti-faktor: 5/5,
– Humor: 5/5,
– Erotika: 2/5

Ja, és jöhet a következő Hoang-alkotás. ^^ Tőle olvasnék még. spoiler

13 hozzászólás
>!
adrykacska P
Helen Hoang: A szerelem egyenlete

A szerelem egyenlete tipikusan az a könyv, amit a nyaralás alkalmával magammal vinnék. A regényben gyorsan pörögnek az események, és így nagyjából egyik napról a másikra el is lehet olvasni azt. Nem igényel túl sok gondolkodást, így csak olvasni és élvezni kell a történetet. Engem teljesen kikapcsolt a mindennapokból. Örömömet leltem ebben a négyszáz oldalban. Az első oldaltól kezdve tudtam, hogy mi lesz a könyv végkimenetele, de nem is a meglepetés szerzés volt az írónő célja ezzel a regénnyel, hanem a szórakoztatás.
Bővebben: https://adrykacska.blogspot.com/2018/07/helen-hoang-sze…

>!
barbikaunatkozik
Helen Hoang: A szerelem egyenlete

„Hibáktól nem mentes, azonban kitűnő szórakozást nyújt, valamint elgondolkodtat a témát illetően, amit valljuk be őszintén, nem árt ismerni. Mindenképpen ajánlom legalább egy próbakörre azoknak, akiket érdekel egy aranyos történetbe ékelt felszíni barangolás az Asperger-szindróma világában. A romantikus regények rajongóinak pedig egyértelműen kihagyhatatlan olvasmány. Nyugodtan olvassátok el, nem harap. ”

Bővebben: http://barbiolvas.blogspot.com/2018/07/parkapcsolatra-f…


Népszerű idézetek

>!
Lillsz P

(…)ha szeretsz valakit, akkor minden lehetséges módon harcolnod kell érte!

414. oldal

>!
Lillsz P

-Sosincs késő rátalálni az igaz szerelemre!

423. oldal

>!
Anarchia_Könyvblog P

A nagyszülővé válás gyerekeket jelent. És pelenkákat. Pelenkahegyeket. Förtelem. A kisbabák sírnak, visítanak, mint akiket nyúznak, és még a legjobb füldugó sem segít. Hogy bírnak ennyire üvölteni, amikor olyan aprók? Meg aztán a gyerekhez férj is kell. A férj a megfelelő pasiból lesz, párkapcsolat útján. A párkapcsolat randizással kezdődik. A randizás meg szexet jelent. Stellát kirázta a hideg.

>!
janee P

Amikor Michael észrevette, hogy gondolatai milyen irányba is kalandoztak el, hirtelen mentálisan tökön rúgta magát.

71. oldal

>!
janee P

A pincérnő kacsintott egyet, összeszedte az étlapokat és eltűnt.
– Mi a ház ajánlata? – kérdezte Stella.
– Fogalmam sincs. Reméljük, hogy nem gyapjas mamut.

84. oldal

>!
janee P

Ha egy nő alsóneműt vásárol egy férfinak, az azt jelenti, hogy szereti.

Ha mostantól nem vesz magának alsót, akkor viszontszereti.

299. oldal

>!
janee P

A szeretet, úgy találta, fogsággal ér fel. Csapdába csal és szárnyaszegetté tesz.

307. oldal

>!
janee P

– A nők csak annak a férfinak vesznek alsóneműt, akit szeretnek. Ez közgazdaságtan. Adatok is alátámasztják ezt az állítást.

384. oldal

>!
Borka_V_Szabó IP

A lány kihúzta a hitelkártyáját a ruhája felső részéből. Michael felé nyújtotta, majd elnevette magát attól, amilyen meglepett vigyorral bámult rá a férfi. – Nem tudtam máshová tenni.
A férfi felcsúsztatta a kezét a lány hátán, és közelebb húzta.
– Mi más van még ott? – kérdezte, miközben belenézett a szerény dekoltázsba.
– A jogosítványom.

112. oldal, 10. fejezet

>!
pattie23 

Kéz a kézben, két magányos szív vigasztalásra talált egymásban.


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Ugly Love – Csúf szerelem
Anne L. Green: Eltitkolt múlt
Sandra Brown: Nász és gyönyör
Anne L. Green: Törékeny vonzerő
Guillaume Musso: Ott leszel?
Christopher Moore: Vérszívó démonok
Christopher Moore: Mocskos meló
Anne Rice: A Kárhozottak Királynője
Robin Sloan: Penumbra úr nonstop könyvesboltja
Christopher Moore: Noir