Tökéletes ​maradványok (Tökéletes maradványok 1.) 151 csillagozás

Helen Fields: Tökéletes maradványok

Először elkapja őket… Aztán megtöri őket…

Egy távoli skót kirándulóhelyen Elaine Buxton holtteste a tűz martaléka lesz. Csak
a fogai meg egy véres szövetdarab marad a neves ügyvédből.
Ám az igazi Elaine Buxton egy edinburgh-i ház titkos szobájában zokog a sötétben.
A lyoni Interpoltól áthelyezett Luc Callanah felügyelő alig foglalja el irodáját, amikor kirobban az Elain-ügy. Luc bizonyítani akar új csapatának, de Elaine gyilkosa kínos aprólékossággal fedi el a nyomait.
És néhány nap múlva újabb sikeres nőt, egy lelkészt rabolnak el, Luc pedig úgy véli, versenyt fut az idővel.
Az elrabolt nők sorsa azonban jóval kegyetlenebb, mint azt valaha is gondolná…

Félelmetes utazás egy zavarodott gyilkos elméjébe.

>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155760471 · Fordította: Márton Andrea
>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
400 oldal · ISBN: 9786155760488 · Fordította: Márton Andrea

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Ava Turner · Luc Callanach · Reginald King


Kedvencelte 12

Most olvassa 8

Várólistára tette 153

Kívánságlistára tette 128

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

mate55 P>!
Helen Fields: Tökéletes maradványok

Ha szereted a sötét és zsigeri történeket, akkor szeretni fogod ezt a thrillert. Helen Fields gonosz képzelőereje és kifinomult írása bevonzza az olvasót egy olyan világba, amely komor, sokkoló és gyakran brutális. Bővelkedik erőszakos jelenetekben, és nem is próbálja tapintatosan bemutatni az eszement brutalitást, mégsem csak a fizikai, hanem a lelki terror gyakorol igazi nyomást az olvasóra. Sok esetben hátborzongatóbb az folyamat, ahogy az emberrabló lelkileg lecsupaszítja, ahogy nem testi, hanem pszichológiai értelemben vonja uralma alá az áldozatait. Ettől azért a könyv nyilván nem lép át a horror tartományába, csak (véleményem szerint) „kacérkodik” vele. Mondhatni, hogy a történet igen egyszerű, de bizony az „ereje” itt ütközik ki: olyat alkotni ilyen (százszor lerágott csont) alapanyagból, amely mégis a hatása alatt tartott. Mert nem csak gyomorilag hat, nem csak undort kelt, hanem drámai és torokszorító is egyben. Fields ügyesen játszik azzal az eszközzel is, hogy az emberi maszkok mögé is enged betekintést, ezzel feltárva a szereplők sötétebb titkait spoiler. Ugyanakkor tetszik az is, ahogy a kvázi „gyilkos” karakterével bánik, aki egy egyszerű átlagember, s pusztán azért követi el bűntetteit, mert nem hisz az eleve elrendelt társadalmi szerepekben. Összességében: egy igazán feszült és nyomasztó thriller, amely egy ügyesen összerakott történetet mesél el, közel sem elcsépelt módon.

2 hozzászólás
Nono_>!
Helen Fields: Tökéletes maradványok

Beteg, sokkoló és véres, szóval azért erősebb gyomrúaknak ajánlom.
A történet zsenialitása – azok mellett, hogy szerethetőek a karakterek, a történetvezetés lendületes, az indíték kellően őrült – az, hogy úgy tartja fent az érdeklődést, hogy végig tudjuk a gyilkos kilétét. Szóval nem a tipikus macska – egér játék krimi, amit nagyon szoktam szeretni, hanem a sztori fő szála a lelki terroron van, mégis elképesztően és maradandóan tetszett!

17 hozzászólás
CsakHencsi P>!
Helen Fields: Tökéletes maradványok

Tökéletes krimi néhol gore jelenetekkel fűszerezve. Az elejétől ismerjük a gyilkost, tudjuk a motivációját, és közben keressük a nyomozókkal. A mellékszálként futó másik nyomozás is izgalmas, a sorozat főszereplői szimpatikusak, természetesen lelkibetegek, de nem akkora mértékben, ahogy mostanában szokás. Van nyomozó és nyomozónő, akik lehet, hogy a következő részekben majd beleszerelmesednek egymásba… Szóval sablonos, de mégis izgalmas és szórakoztató. Jöhet a következő rész.

14 hozzászólás
n_anett>!
Helen Fields: Tökéletes maradványok

"Elég lassan haladtam ezzel a könyvvel, bár hozzá kell tennem mindig nagyon álmos voltam, amikor elkezdtem olvasni. Nagyon – nagyon szeretem ezt a műfajt, és jó is volt a könyv, de azért közel sem mondanám lebilincselőnek és izgalmasnak.

A szereplők nagyon jók, tetszenek a karakterkidolgozások, különösen az elkövető személye. Valahogy pontosan így képzelek el egy ilyen embert. Egyáltalán nem lóg ki a sorból, van néhány furcsasága, de abszolút beleillik a normál emberek világába. Ahogyan elköveti a bűncselekményeket az számomra kissé sablonos volt. Olyasmi volt túlmisztifikálva, ami egyébként nem vall olyan, hú de hatalmas IQ-ra. Viszont maga a karakter tényleg tök jó volt. A rendőröket is szerettem, nagyon tetszett a csapatmunka, valamint nagyon valóságos volt az, ahogyan a költségcsökkentés súlyosan a munka minőségének rovására ment."

Továbbiak: https://konyvelvono.blogspot.com/2021/06/helen-fields-t…

beasechoes P>!
Helen Fields: Tökéletes maradványok

Egyetlenegy hozzáfűznivalóm van:

TÚL SOKÁIG VÁRTAM VELE! :D

smetalin>!
Helen Fields: Tökéletes maradványok

Nagyon erős kezdés ez egy sorozatnak. Végre egy szimpatikus nyomozó brigád, persze vannak itt is magukkal cipelt defektek, de teljesen rendben van, hisz ez miatt nincsen oldalakon keresztül zajló „picsogás”. A gyilkos, hát az már egy kicsit más. Nekem voltak hiányérzeteim, valahogy nem állt össze rendesen a kép a motivációval kapcsolatban, ezért nem tökéletes számomra. Az már biztos, hogy olvasni fogom a következő részét is és bízok benne, hogy összeszed egy „jobb” gyilkost az írónő.:)

Aoimomo P>!
Helen Fields: Tökéletes maradványok

Langyos. Nem volt rossz, unalmas sem, de különösebben meg sem fogott. Érdekes, hogy ismert a gyilkos és belelátunk a fejébe, a gondolataiba. De nem ez volt benne különleges, legalábbis nekem nem. Hanem a spoiler szál, na ott ökölbe szorult még a lábam is. Ami még picit fura, hogy mintha mindenki foglalkozna mindennel, csak a saját ügyével nem, de hát lehet, hogy ez a való világ…

ggizi P>!
Helen Fields: Tökéletes maradványok

Alapjaiban tetszett a történet, bár nem gerjesztett izgalmakat és feszültséget. Már rögtön az elején tisztában voltunk a gyilkos személyével és körülményeivel és párhuzamosan követhettük végig a nyomozás folyamatát és magát a bűnügyet is. És pont ez tette érdekessé az egészet, hiszen láttuk milyen nyomokon halad a rendőrség, hogy végre nyakon csípje, akit kell, és várhattuk, mikor jönnek el a megvilágosodást hozó pillanatok.
Ami viszont zavart, az pont a legvégén a kulcsjelenet volt spoiler. nekem nem ez a kép jött le róluk. De amúgy egyáltalán nem volt rossz.

Booklover_31>!
Helen Fields: Tökéletes maradványok

Hűű, hát kellően beteg volt ez a könyv, az egyszer biztos.
Nagy izgalommal kezdtem el olvasni, és szerencsére nem okozott csalódást. A történet végig képes volt lekötni a figyelmemet, nem igazán unatkoztam egy percig sem. Bár a gyilkos személyét az elejétől kezdve ismerjük, nekem mégis megvolt az a tipikus macska – egér játszma az elkövető és a rendőrség között, végig érezhető volt egyfajta feszültség, ahogy a nyomozók versenyt futnak az idővel. Noha egy cselekményre számítottam, rögtön három szálat is kaptam, a végén pedig egész tűrhetően kapcsolódott össze minden egy kerek egész történetté. A vége talán kicsit túl hamar is összeállt nekem… Ezt említeném meg negatívumként.
Összességében szerettem a könyvet, nagyon jó volt, hogy beleláthattam a gyilkos beteg gondolkodásmódjába, Callanach, Ava és Natasha pedig rendkívül szerethető karakterek voltak. Bátran tudom ajánlani minden thriller kedvelőnek! :)

amanda888 P>!
Helen Fields: Tökéletes maradványok

Azt nem mondanám, hogy végigizgultam a könyvet, tekintve, hogy végig tudjuk ki a gyilkos. Ez így elsőre fura volt, mert a macska-egér játékot az teszi még izgalmasabbá, hogy ki az, akit keresünk. A másik meglepetés az volt, hogy belecsöppentünk egy másik nyomozásba is, valamint megismerjük Luc múltját is. Így három történet fonódott egybe.
A szereplők közül én Ava Turner karakterével szimpatizáltam leginkább, őszintén szólva nekem inkább ő volt a főszereplő, a nyomozó, mint Callanach. Nem tudom, hogy kapunk-e magyar folytatást, ha igen, remélem akkor mind a kettőjük ugyanúgy benne lesz.
Alapjában véve ez egy jó krimi, tényleg csak az bánt, hogy megismerjük a legelején a gyilkost, szerintem elég lett volna, ha csak a gondoltai olvassuk és lehet találgatni.


Népszerű idézetek

Emerencia P>!

Vannak dolgok, amik után az ember soha nem lesz a régi.

418. oldal

mate55 P>!

Miért könnyebb mások ügyeiben eligazodni, mint a sajátunkban?

104. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ava Turner
Emerencia P>!

Aki azt gondolja, hogy könnyű meggyőzni egy intelligens nőt arról, hogy azt tegye, ami a legjobb neki, az bolond.

9. oldal

Emerencia P>!

Az olyan munkahelyen, ahol a hierarchia uralkodik, mindig ez van. Lehet panaszkodni vagy megkérdőjelezni döntéseket, de végül az ember azt teszi, amit mondanak neki, vagy az egész rendszer darabokra esik.

302. oldal

2 hozzászólás
Emerencia P>!

– Nem mindig elegendő az, ha igazunk van – válaszolta Callanach.

257. oldal

Emerencia P>!

Vannak az életben dolgok, amelyeket tisztelni kell.

125. oldal

mate55 P>!

Szinte atyai gondossággal helyezte el a testet – minden egyes végtagot jól széthúzott, így a levegő szabadon áramolhatott a lány bőre körül.

(első mondat)

Emerencia P>!

Amióta az eszét tudta, az volt a szokása, hogy addig olvasott, amíg el nem aludt.

40. oldal

Emerencia P>!

Odakint kéken ragyogott az ég, és nem esett. Még a szél is szabadnapot vett ki.

323. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dot Hutchison: Pillangók kertje
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Chris Carter: Halállista
Thomas Harris: A bárányok hallgatnak
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja
Jo Nesbø: Hóember
John Cure: Hontalan lelkek
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház
Lauren Beukes: Tündöklő lányok
Tom Rob Smith: A 44. gyermek