Tökéletes ​maradványok (Tökéletes maradványok 1.) 31 csillagozás

Helen Fields: Tökéletes maradványok

Először elkapja őket… Aztán megtöri őket…

Egy távoli skót kirándulóhelyen Elaine Buxton holtteste a tűz martaléka lesz. Csak
a fogai meg egy véres szövetdarab marad a neves ügyvédből.
Ám az igazi Elaine Buxton egy edinburgh-i ház titkos szobájában zokog a sötétben.
A lyoni Interpoltól áthelyezett Luc Callanah felügyelő alig foglalja el irodáját, amikor kirobban az Elain-ügy. Luc bizonyítani akar új csapatának, de Elaine gyilkosa kínos aprólékossággal fedi el a nyomait.
És néhány nap múlva újabb sikeres nőt, egy lelkészt rabolnak el, Luc pedig úgy véli, versenyt fut az idővel.
Az elrabolt nők sorsa azonban jóval kegyetlenebb, mint azt valaha is gondolná…

Félelmetes utazás egy zavarodott gyilkos elméjébe.

Eredeti mű: Helen Fields: Perfect Remains

>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155760471 · Fordította: Márton Andrea
>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
400 oldal · ISBN: 9786155760488 · Fordította: Márton Andrea

Most olvassa 6

Várólistára tette 90

Kívánságlistára tette 92

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
mate55 
Helen Fields: Tökéletes maradványok

Ha szereted a sötét és zsigeri történeket, akkor szeretni fogod ezt a thrillert. Helen Fields gonosz képzelőereje és kifinomult írása bevonzza az olvasót egy olyan világba, amely komor, sokkoló és gyakran brutális. Bővelkedik erőszakos jelenetekben, és nem is próbálja tapintatosan bemutatni az eszement brutalitást, mégsem csak a fizikai, hanem a lelki terror gyakorol igazi nyomást az olvasóra. Sok esetben hátborzongatóbb az folyamat, ahogy az emberrabló lelkileg lecsupaszítja, ahogy nem testi, hanem pszichológiai értelemben vonja uralma alá az áldozatait. Ettől azért a könyv nyilván nem lép át a horror tartományába, csak (véleményem szerint) „kacérkodik” vele. Mondhatni, hogy a történet igen egyszerű, de bizony az „ereje” itt ütközik ki: olyat alkotni ilyen (százszor lerágott csont) alapanyagból, amely mégis a hatása alatt tartott. Mert nem csak gyomorilag hat, nem csak undort kelt, hanem drámai és torokszorító is egyben. Fields ügyesen játszik azzal az eszközzel is, hogy az emberi maszkok mögé is enged betekintést, ezzel feltárva a szereplők sötétebb titkait spoiler. Ugyanakkor tetszik az is, ahogy a kvázi „gyilkos” karakterével bánik, aki egy egyszerű átlagember, s pusztán azért követi el bűntetteit, mert nem hisz az eleve elrendelt társadalmi szerepekben. Összességében: egy igazán feszült és nyomasztó thriller, amely egy ügyesen összerakott történetet mesél el, közel sem elcsépelt módon.

2 hozzászólás
>!
Lénaanyukája P
Helen Fields: Tökéletes maradványok

Tökéletes krimi néhol gore jelenetekkel fűszerezve. Az elejétől ismerjük a gyilkost, tudjuk a motivációját, és közben keressük a nyomozókkal. A mellékszálként futó másik nyomozás is izgalmas, a sorozat főszereplői szimpatikusak, természetesen lelkibetegek, de nem akkora mértékben, ahogy mostanában szokás. Van nyomozó és nyomozónő, akik lehet, hogy a következő részekben majd beleszerelmesednek egymásba… Szóval sablonos, de mégis izgalmas és szórakoztató. Jöhet a következő rész.

14 hozzászólás
>!
smetalin
Helen Fields: Tökéletes maradványok

Nagyon erős kezdés ez egy sorozatnak. Végre egy szimpatikus nyomozó brigád, persze vannak itt is magukkal cipelt defektek, de teljesen rendben van, hisz ez miatt nincsen oldalakon keresztül zajló „picsogás”. A gyilkos, hát az már egy kicsit más. Nekem voltak hiányérzeteim, valahogy nem állt össze rendesen a kép a motivációval kapcsolatban, ezért nem tökéletes számomra. Az már biztos, hogy olvasni fogom a következő részét is és bízok benne, hogy összeszed egy „jobb” gyilkost az írónő.:)

>!
Niko_oka
Helen Fields: Tökéletes maradványok

Lepontozni nem fogom/tudom, de a kedvencnek jelöléshez valami hiányzott. Nem tudom, mi az a plusz, ami hozzáadja a zsigeri borzongás esszenciáját…. DE az biztos, hogy ez a krimi a jobbik fajtàból való, teljesen rendben van, olvassátok nyugodtan :)

>!
agi452
Helen Fields: Tökéletes maradványok

Igazán jó kis thriller volt, de nekem valami hiányzott az 5 csillaghoz. Viszont minden adott volt a borzongáshoz. Bomlott elméjű sorozatgyilkos, áldozatok, akikért izgulhatunk, szimpatikus nyomozók. Több szemszögből, a gyilkoséból is követhetjük az eseményeket. Sokkoló és lelkileg elborzasztó volt olvasni, mit tesz az áldozataival, mind fizikai, mind lelki értelemben. Sötét és nyomasztó könyv, a műfaj rajongóinak nagyon érdemes elolvasni. Kíváncsian várom a folytatást.

>!
BEV
Helen Fields: Tökéletes maradványok

Minden megvolt benne ami kell egy jo kis krimihez, kellokepp beteg gyilkos, gyomorforgato gyilkossagok, izgalom. A vegen egy kicsit megis hianyerzetem volt, kivancsi lettem volna, hogy vegul eliteltek-e Kinget, vagy sikerult kijatszania az elmebeteg cimket. Lehet hogy a kovetkezo reszben kiderul…

>!
Zseraldina
Helen Fields: Tökéletes maradványok

Sajnos nem kötött le a könyv. Beszéd stilusa, fogalmazása nem volt megfogható. Sokat unatkoztam. Azon tűnödtem érdemes- tovább olvasni. Pedig amikor elkeztem olvasni, olyan érdekes volt. Aztán semmi. Sokáig is tartott, míg befejeztem. Több csillagot sajnos nem tudok rá adni.

>!
Praetorianus P
Helen Fields: Tökéletes maradványok

Túl sok beteges thrillert olvastam az utóbbi években, így nem is csoda, ha kicsit kitolódott az ingerküszöböm. Ennek eshetett áldozatul ez a regény is, ami így nem volt rám olyan hatással, amilyet a korábbi értékelései alapján vártam. Egyszerű kriminek fogtam fel, és mint ilyet, élveztem is. Jó szereplők, pörgős cselekmény, de a zsigeri borzongás elmaradt. A kettes számú nyomozásért meg jár egy kis levonás. Oké, elég kényes téma, érdemes szót ejteni róla… De nem egy emberrablós/sorozatgyilkosos könyvben. Mindent összevetve jó kis könyv volt ez, mindenképpen teszek majd egy próbát a folytatással is.

>!
TóthEdina P
Helen Fields: Tökéletes maradványok

Egy kicsit lassan haladtam ezzel a kötettel de nem amiatt mert nem tetszett csak nem volt elég időm olvasni. Szerintem jó kis krimi volt, nekem tetszett, hogy a gyilkos szemszögéből is láthattuk a dolgokat, bele láthattunk egy kicsit a fejébe. Mindig elgondolkodtatnak az ilyen kötetek ,hogy mennyi beteg ember mászkálhat közöttünk…

>!
Dian_Lilo
Helen Fields: Tökéletes maradványok

Voltak benne igazán sötét részek, amiket imádtam. Volt egy pont, aminél ösztönösen az arcom, leginkább a szám, elé kaptam a kezem.
Imádtam a gyilkos szenszögét, alig vártam, hogy újra és újra beleláthassak a fejébe, a tetteibe, az életébe.. mindenbe.
A legtöbb könyv kiszámítható, ez viszont tudott újat mutatni, meg tudott lepni.


Népszerű idézetek

>!
mate55

Miért könnyebb mások ügyeiben eligazodni, mint a sajátunkban?

64. oldal

>!
mate55

Szinte atyai gondossággal helyezte el a testet – minden egyes végtagot jól széthúzott, így a levegő szabadon áramolhatott a lány bőre körül.

(első mondat)

>!
mate55

A halálhír közlését sem tapasztalat, sem képzettség nem könnyítette meg.

28. oldal

>!
mate55

A hangos zene és a motor bőgetése a fiatalok előjoga; azoké, akik fensőbbségük tudatában képtelenek elhinni, hogy az idő rajtuk is fog.

199. oldal

>!
asosevoltnyar 

Néha az ember olyan életre vágyakozik, amely jobb, mint amibe beleszületett. Én több vagyok, mint a részeim összessége, ahogyan maga is. A fizikai lét jelentéktelen.

>!
asosevoltnyar 

A fájdalom csupán átjáró a fejlődés, a megvilágosodás felé.

>!
Tibor_Bán

A magasabb rang nem indok arra, hogy alárendeltjeinket bármiért is hibáztassuk, és a tapasztalatlanság nem ok az alkalmatlanságra.


Hasonló könyvek címkék alapján

Anne Frasier: A testolvasó
Karen Rose: Számolj tízig
M. J. Arlidge: Szegény kisfiú
Peter F. Wolf: Bevállalós játék
Amanda Stevens: Örök kísértés
Graham Hurley: Rejtély a tengerparton
Vavyan Fable: Sárkánykönny
Julie Garwood: Az ideális férfi
T. O. Teas: Méregcsók
Alexander Söderberg: Andalúziai szerető