Il ​diario di Bridget Jones (Bridget Jones 1.) 1 csillagozás

Helen Fielding: Il diario di Bridget Jones Helen Fielding: Il diario di Bridget Jones

Mangia troppo, beve troppo, fuma troppo, ha una mamma troppo invadente e incontra solo uomini egoisti o sgangherati. L'attrazione che Bridget prova per i mascalzoni inaffidabili o gli assatanati di sesso é pari soltanto alla convinzione che se riuscisse e scendere sotto i 55 chili, a smettere di fumare e a raggiungere la Calma Interiore, tutti i suoi problemi sparirebbero. Ma non ci riesce. Cosí si trova regolarmente umiliata dai tentativi di sua madre di accasarla con un ricco giovanotto dagli orribili maglioni fatti a mano, terrorizzata dalla bilancia, frustrata da un lavoro che non la soddisfa e dal rapporto con il suo capo, belloccio e, inutile dirlo, principe degli Inaffidabili. Il diario di Bridget Jones é la cronaca delirante, divertente e appassionata della vita di una donna come tante. Perché tutte, prima o poi, sono state single.

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Rizzoli, Milano, 2013
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9788817070140
>!
Rizzoli, Milano, 2012
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9788817059961 · Fordította: Olivia Crosio
>!
Sonzogno, Milano, 2001
316 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788845420795 · Fordította: Olivia Crosio

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Maminti9 P>!
Helen Fielding: Il diario di Bridget Jones

Szinglis klisékkel teli történet, mégis számomra szinte az egyetlen ilyen stílusú sztori, ami fogyasztható, sőt a filmet szinte bármikor meg tudom nézni, karácsonykor egyenesen kötelező. Pedig nem is vagyok szingli.
Bridget a maga esetlenségével, önbizalomhiányával, ironikus humorával egy annyira szerethető karakter, hogy az ember (lánya) akkor is sorsközösséget tud vállalni vele, ha éppen nem egyedülálló.
Bridget problémái tipikus női problémák, hiszen melyik nő nem bolondult még bele az őt hülyítő szoknyapecérbe, ki nem aggódott soha a külseje miatt, és ki nem fogadta meg, hogy nem eszik 3000 kalóriányi szirupos muffint vacsorára, amit aztán nyilván nem tartott be. Sokszor cikis helyzetekbe csöppenünk, mondjuk lehet, hogy nem éppen nyuszi jelmezben tipegünk be egy “Papok és k@rvàk” buliba, de na, hasonlóan kínos helyzetet szerintem sokunk felidézhet. És persze ott vannak a tipikus kérdések a nem szingli ismerősöktől: neked miért nincs pasid? Hogy lesz így gyereked? Nem aggódsz, hogy egyedül fogsz meghalni?
Mindez megspékelve egy bolondos anyával, egy papucs apával nem egyszerű helyzet.
Na de mindezek mellett a szingli nő élheti a függetlenek életét, bármikor összeülhet a barátaival egy cigi és jó sok ital társaságában világmegváltó elméleteket kiagyalni. Bámulhatja egy hétvégén keresztül a kedvenc sorozatát, miközben a Férfiak a Marsról a nők a Vénuszról jöttek című könyvet olvasva megfejtheti párkapcsolati válságának sötét titkait.
Végül aztán előbb vagy utóbb mindenki ajtaján bekopogtat az álmainkban oly sokszor áhított Mark Darcy, aki úgy szeret bennünket ahogy vagyunk.
Jane Austen antirajongóként számomra a Büszkeség és balítélet csak ebben a formában élvezhető.

21 hozzászólás

Népszerű idézetek

Maminti9 P>!

Chissà perchè, abbiamo finito per metterci a parlare della principessa Diana.
– Sembrava una fiaba così bella. Mi ricordo che, il giorno del matrimonio, ero seduta su quel muretto fuori da St. Paul – ho detto io. – Tu dov’eri?
Gav sembrava in imbarazzo.
– A dire il vero, all’epoca avevo solo sei anni.

Maminti9 P>!

Le donne sono così più simpatiche degli uomini (a parte Tom, ma lui è omosessuale).

Maminti9 P>!

Ne ho appena fumata una. Ma le giornate senza fumare ufficialmente cominciano dopo che una si è vestita.

2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Bridget Jones sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Green
Julia Quinn: Il duca e io
Kerstin Gier: Silver – L'ultimo segreto
Colleen Hoover: Le coincidenze dell'amore
Katarina Mazetti: Il tizio della tomba accanto
Elle Kennedy: Lo sbaglio
Sophie Kinsella: Sai tenere un segreto?
Marie-Aude Murail: Lupa bianca, lupo nero
Silvia Zucca: Guida astrologica per cuori infranti
Janet Evanovich: Due di troppo