Bridget ​Jones's Diary (Bridget Jones 1.) 66 csillagozás

Helen Fielding: Bridget Jones's Diary Helen Fielding: Bridget Jones's Diary Helen Fielding: Bridget Jones's Diary Helen Fielding: Bridget Jones's Diary Helen Fielding: Bridget Jones's Diary Helen Fielding: Bridget Jones's Diary Helen Fielding: Bridget Jones's Diary Helen Fielding: Bridget Jones's Diary

Bridget Jones wants to have it all – and once she's given up smoking and got down to 8st 7lbs, she will. This book is about a year in the life of a single girl on an optimistic but doomed quest for self-improvement.

Eredeti megjelenés éve: 1996

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Penguin Ink Penguin angol

>!
Picador, London, 2016
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781509813889
>!
Pan Macmillan, London, 2013
ASIN: B00FN5MUV4 · Felolvasta: Imogen Church
>!
Penguin, New York, 2010
288 oldal · ISBN: 9780143117131

5 további kiadás


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Mark Darcy


Kedvencelte 6

Most olvassa 9

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

h_orsi P>!
Helen Fielding: Bridget Jones's Diary

Nekem sem a film sem a könyv nem nyerte el a tetszésemet. Lehet, hogy nagyon szemét vagyok, de azonkívül, hogy tanultam pár új szót nem nagyon sok értelme volt elolvasni. Majd talán pár év múlva előveszem és jót röhögök Bridget-en. Most viszont csak sajnálni tudtam szegény lányt.

3 hozzászólás
NannyOgg P>!
Helen Fielding: Bridget Jones's Diary

Unalmas könyv egy testképzavarral és alkoholproblémákkal küszködő, irritáló főhősnővel a középpontban. Nyomokban humort tartalmaz, ugyan legtöbbször csak próbálkozik. Szembeállítaná a dögös, felületes, röptében-a-legyet-is és a becsületes, intelligens, szépség-belülről-fakad archetípust, de konfliktus híján unalomba fullad a próbálkozás. A romantikus végkifejlet egy mondatra szorítkozik, de mindegy is, mert úgysem volt időm megkedvelni Mr. Darcy-t az alatt a kb. három alkalom alatt, amíg feltűnt a könyvben. Ugyanakkor nyilvánvalóan Bridget-nek sem sikerült, mert a kaparós sorsjegyekről is többet elmélkedik, mint a tényről, hogy összejött a milliomos ügyvéddel. Ha nincs ló, jó a szamár is.
Erősen kétlem, hogy valaha elolvasom a második részt, a harmadikat pedig biztos nem fogom. Viszont kedvem támadt megint megnézni a filmet. Tudjátok, azt, ahol Bridget Jones egy kicsit szerencsétlen, de szerethető figura, és a kaparós sorsjegyeken kívül is történnek vele dolgok.

6 hozzászólás
BrigiHudacsko I>!
Helen Fielding: Bridget Jones's Diary

Hurray for Singletons! Nincs rá szó, hogy mennyire imádom, akárhányszor újra tudnám olvasni (pedig már így is eléggé megviselt szegény, és egyes részek kívülről is mennek). Helen Fieldinget pedig közvetlenül is felelősnek tartom életem bizonyos részeinek alakulásáért. :)

K_G>!
Helen Fielding: Bridget Jones's Diary

A könyvhöz fűződő emlékem: mindenki hülyének nézett, mikor olvastam.

1 hozzászólás
catboybrainrot>!
Helen Fielding: Bridget Jones's Diary

Mindig azt vártam, hogy felbukkanjon Mark Darcy spoiler.
Egyébként maga a történet egész jó volt, bár néha kissé vontatottnak éreztem. Mindenestre elmondható, hogy a film cselekménye, hangulata jobban tetszett:)
Ennek ellenére el fogom olvasni a 2. részt, „csakazértis”, illetve, hátha abban többet szerepel majd.

1 hozzászólás
Amonitas>!
Helen Fielding: Bridget Jones's Diary

Hát lehet nem szeretni Bridget-et? Annyira imádom olvasni , a film is nagy kedvencem volt.
Tipikus női gondolatokkal teli napló szerű történet. Tucatnyi gondolatomat fogalmazta meg a pasi-agóniákról és a kötelező családi vizitekről . Nagyon vicces, szórakoztató romantikus regény egy cuki főszereplővel és a szuperszexi Mark Darcyval.( képtelen vagyok nem Colin Firth-ként elképzelni, miközben olvasom, annyira neki való szerep!:)

jevus>!
Helen Fielding: Bridget Jones's Diary

Szeretem Bridget-et, mert olyan szerencsétlen! Ki más képes beépíteni a fogyókúrába a fish and chips-et? És ki más nézhet ki a sikeres fogyókúra után rosszabbul, mint előtte?
A hétköznapi angol nyelv külön elnyerte e tetszésemet.

Banditaa P>!
Helen Fielding: Bridget Jones's Diary

Én már csak azok közé tartozom, akik a film (többszázszor való) megnézése után olvastam csak a könyvet, így nem tudom nem szeretni a könyvet. Nekem Bridget egy kicsit olyan, mint Adrian Mole (nem véletlenül írt neki levelet Adrian…), annyira szerencsétlen és olyan blődségeket képes mondani/tenni, hogy azt nem tudom nem szeretni. Ugyanakkor nagyon sok, teljesen korrekt gondolatot is megfogalmaz a maga egyszerű módján a nők és a férfiak a társadalomban elfoglalt és elfogadott szerepéről.
Mondjuk Bridge Mark Darcyval való kapcsolata teljesen érthetetlen számomra, de egye kavics, jó volt ez így is. Jöhet majd a második rész. :-)

HHajni>!
Helen Fielding: Bridget Jones's Diary

Bridget szegényem buta, mondhatjuk úgy is egyszerű. Akaratgyenge amit az állandó fogyokúrái is mutatnak, háziasszonynak elképesztően rossz (kék leves?!). Főzni nem tud, de önbizalma az bőven van. Harmincas szingliként nem is csodálom, hogy nem nagyon talál magának senkit. Amikor először olvastam a könyvet vagy 10 évvel ezelőtt még ennyire nem tűnt fel, hogy milyen egyszerű is ő, de most sokszor idegesített. Talán az egyetlen, aki menti a story-t Mark Darcy. Habár nem értem, hogyan jöhetett össze Bridget-tel.

1 hozzászólás
Mustamakkara>!
Helen Fielding: Bridget Jones's Diary

V. funny. Csomó idézetet kijegyzeteltem belőle. Nem emlékszem már, hogy magyar fordításban mennyire jön át ez a stílus (pl. hiányzó személyes névmások és névelők), de angolul ez haláli.


Népszerű idézetek

jevus>!

Suddenly I realize I am waiting for the phone again. How can it be that the situation between the sexes after a first night remains so agonizingly imbalanced? Feel as if I have just sat an exam and must wait for my results.

Saturday 25 Februar

catboybrainrot>!

„I. Um. Are you reading any, ah… Have you read any good books lately?”

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mark Darcy
1 hozzászólás
Gavarra>!

– […] Come on, let's get you a drink. How's your love-life anyway?

Oh God. Why can't married people understand that this is no longer a polite question to ask? We wouldn't rush up to them and roar, 'How's your marriage going? Still having sex?' Everyone knows that dating in your thirties is not the happy-go-lucky free-for-all it was when you were twenty-two and that the honest answer is more likely to be, 'Actually, last night my married lover appeared wearing suspenders and a darling little Angora crop-top, told me he was gay/a sex addict/a narcotic addict/a commitment phobic and beat me up with a dildo' than 'Super, thanks.'

11. oldal (Sunday 1 January)

jevus>!

Three hours and thirty-five minutes between waking and leaving house is too long.

Tuesday 4 April

jevus>!

Eighteen years – wasted. Eighteen years of calorie-and-fat-unit-based arithmetic. Eigtheen years of buying long shirts and sweaters and leaving the room backwards in intimitate situations to hide my bottom. Million of cheescakes and tiramisus, tens of millions of Ementhal slices left uneaten. Eighteen years of struggle, sacrifice and endavour – for what? Eighteen years and the result is 'tired and flat'.

Tuesday 25 April

Kapcsolódó szócikkek: fogyókúra
smallwisher>!

No denying that Tom has been disturbed lately. Start to wonder whether am really good friend. We are all so selfish and busy in London. Would it be possible for one of my friends to be so unhappy that they … ooh, that’s where I put this month’s Marie Claire: on top of fridge!

jevus>!

Theen suddenly – I don't quite know how – he was kissing me. This was quite an awkward situation, etiquette-wise, because I had just flooded his flat and ruined his evening, so I didn't want to seem ungrateful. I know that didn't give him license to sexually harass me, but the complication was quite enjoyable, really, after all the dramas and inner poise and everything.

Friday 28 April

Banditaa P>!

So all I've got to do is find someone or something to have power over and then … oh God. I haven't even got power over my own hair.

Banditaa P>!

Daniel had left three messages when I got back, asking me to call him. Did not, following advice of Tom, who reminded me that the only way to succeed with men is to be really horrible to them. Used to think he was cynical and wrong but I think I was nice to Daniel and look what happened.

Banditaa P>!

Sink into morbid, cynical reflection on how much romantic heartbreak is to do with ego and miffed pride rather than actual loss […].


A sorozat következő kötete

Bridget Jones sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jane Fallon: Getting Rid of Matthew
Lauren Morrill: Meant to Be
Madeleine Wickham: Cocktails for Three
Beth O'Leary: The Flatshare
Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret?
Beth O'Leary: The Switch
Rachel Winters: Would Like to Meet
Natalie Cox: Mutts and Mistletoe
Kerstin Gier: Dream On
Sophie Kinsella: Surprise Me