Bridget ​Jones's Diary (Bridget Jones 1.) 61 csillagozás

Helen Fielding: Bridget Jones's Diary Helen Fielding: Bridget Jones's Diary Helen Fielding: Bridget Jones's Diary Helen Fielding: Bridget Jones's Diary Helen Fielding: Bridget Jones's Diary Helen Fielding: Bridget Jones's Diary Helen Fielding: Bridget Jones's Diary

Bridget Jones wants to have it all – and once she's given up smoking and got down to 8st 7lbs, she will. This book is about a year in the life of a single girl on an optimistic but doomed quest for self-improvement.

Eredeti megjelenés éve: 1996

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Penguin Ink

>!
Picador, London, 2016
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781509813889
>!
Penguin, New York, 2010
288 oldal · ISBN: 9780143117131
>!
Picador, London, 2009
324 oldal · ISBN: 9780330332774 · ASIN: B003DWC6LI

3 további kiadás


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Mark Darcy


Kedvencelte 6

Most olvassa 6

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
h_orsi P
Helen Fielding: Bridget Jones's Diary

Nekem sem a film sem a könyv nem nyerte el a tetszésemet. Lehet, hogy nagyon szemét vagyok, de azonkívül, hogy tanultam pár új szót nem nagyon sok értelme volt elolvasni. Majd talán pár év múlva előveszem és jót röhögök Bridget-en. Most viszont csak sajnálni tudtam szegény lányt.

3 hozzászólás
>!
NannyOgg SP
Helen Fielding: Bridget Jones's Diary

Unalmas könyv egy testképzavarral és alkoholproblémákkal küszködő, irritáló főhősnővel a középpontban. Nyomokban humort tartalmaz, ugyan legtöbbször csak próbálkozik. Szembeállítaná a dögös, felületes, röptében-a-legyet-is és a becsületes, intelligens, szépség-belülről-fakad archetípust, de konfliktus híján unalomba fullad a próbálkozás. A romantikus végkifejlet egy mondatra szorítkozik, de mindegy is, mert úgysem volt időm megkedvelni Mr. Darcy-t az alatt a kb. három alkalom alatt, amíg feltűnt a könyvben. Ugyanakkor nyilvánvalóan Bridget-nek sem sikerült, mert a kaparós sorsjegyekről is többet elmélkedik, mint a tényről, hogy összejött a milliomos ügyvéddel. Ha nincs ló, jó a szamár is.
Erősen kétlem, hogy valaha elolvasom a második részt, a harmadikat pedig biztos nem fogom. Viszont kedvem támadt megint megnézni a filmet. Tudjátok, azt, ahol Bridget Jones egy kicsit szerencsétlen, de szerethető figura, és a kaparós sorsjegyeken kívül is történnek vele dolgok.

6 hozzászólás
>!
Amanda90
Helen Fielding: Bridget Jones's Diary

Hozza a filmek habkönnyűségét. Ez az a könyv sorozat amit valahogy sose akartam elolvasni magyarul. Angolul azért kell hozzá szleng tudás, de nekem egyáltalán nem volt vészes. Olvastam és csak Anyukám is azt vette észre, hogy nagyokat nevetek.
Számomra az első rész a legjobb, a második egy jó folytatás, de a harmadik nélkül is boldog életünk lett volna.

4 hozzászólás
>!
BridgeOlvas I
Helen Fielding: Bridget Jones's Diary

Hurray for Singletons! Nincs rá szó, hogy mennyire imádom, akárhányszor újra tudnám olvasni (pedig már így is eléggé megviselt szegény, és egyes részek kívülről is mennek). Helen Fieldinget pedig közvetlenül is felelősnek tartom életem bizonyos részeinek alakulásáért. :)

>!
K_G
Helen Fielding: Bridget Jones's Diary

A könyvhöz fűződő emlékem: mindenki hülyének nézett, mikor olvastam.

1 hozzászólás
>!
Miss_MadHatter P
Helen Fielding: Bridget Jones's Diary

Mindig azt vártam, hogy felbukkanjon Mark Darcy spoiler.
Egyébként maga a történet egész jó volt, bár néha kissé vontatottnak éreztem. Mindenestre elmondható, hogy a film cselekménye, hangulata jobban tetszett:)
Ennek ellenére el fogom olvasni a 2. részt, „csakazértis”, illetve, hátha abban többet szerepel majd.

1 hozzászólás
>!
Amonitas
Helen Fielding: Bridget Jones's Diary

Hát lehet nem szeretni Bridget-et? Annyira imádom olvasni , a film is nagy kedvencem volt.
Tipikus női gondolatokkal teli napló szerű történet. Tucatnyi gondolatomat fogalmazta meg a pasi-agóniákról és a kötelező családi vizitekről . Nagyon vicces, szórakoztató romantikus regény egy cuki főszereplővel és a szuperszexi Mark Darcyval.( képtelen vagyok nem Colin Firth-ként elképzelni, miközben olvasom, annyira neki való szerep!:)

>!
jevus
Helen Fielding: Bridget Jones's Diary

Szeretem Bridget-et, mert olyan szerencsétlen! Ki más képes beépíteni a fogyókúrába a fish and chips-et? És ki más nézhet ki a sikeres fogyókúra után rosszabbul, mint előtte?
A hétköznapi angol nyelv külön elnyerte e tetszésemet.

>!
Banditaa P
Helen Fielding: Bridget Jones's Diary

Én már csak azok közé tartozom, akik a film (többszázszor való) megnézése után olvastam csak a könyvet, így nem tudom nem szeretni a könyvet. Nekem Bridget egy kicsit olyan, mint Adrian Mole (nem véletlenül írt neki levelet Adrian…), annyira szerencsétlen és olyan blődségeket képes mondani/tenni, hogy azt nem tudom nem szeretni. Ugyanakkor nagyon sok, teljesen korrekt gondolatot is megfogalmaz a maga egyszerű módján a nők és a férfiak a társadalomban elfoglalt és elfogadott szerepéről.
Mondjuk Bridge Mark Darcyval való kapcsolata teljesen érthetetlen számomra, de egye kavics, jó volt ez így is. Jöhet majd a második rész. :-)

>!
HHajni
Helen Fielding: Bridget Jones's Diary

Bridget szegényem buta, mondhatjuk úgy is egyszerű. Akaratgyenge amit az állandó fogyokúrái is mutatnak, háziasszonynak elképesztően rossz (kék leves?!). Főzni nem tud, de önbizalma az bőven van. Harmincas szingliként nem is csodálom, hogy nem nagyon talál magának senkit. Amikor először olvastam a könyvet vagy 10 évvel ezelőtt még ennyire nem tűnt fel, hogy milyen egyszerű is ő, de most sokszor idegesített. Talán az egyetlen, aki menti a story-t Mark Darcy. Habár nem értem, hogyan jöhetett össze Bridget-tel.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Miss_MadHatter P

„I. Um. Are you reading any, ah… Have you read any good books lately?”

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mark Darcy
1 hozzászólás
>!
jevus

Suddenly I realize I am waiting for the phone again. How can it be that the situation between the sexes after a first night remains so agonizingly imbalanced? Feel as if I have just sat an exam and must wait for my results.

Saturday 25 Februar

>!
Gavarra

– […] Come on, let's get you a drink. How's your love-life anyway?

Oh God. Why can't married people understand that this is no longer a polite question to ask? We wouldn't rush up to them and roar, 'How's your marriage going? Still having sex?' Everyone knows that dating in your thirties is not the happy-go-lucky free-for-all it was when you were twenty-two and that the honest answer is more likely to be, 'Actually, last night my married lover appeared wearing suspenders and a darling little Angora crop-top, told me he was gay/a sex addict/a narcotic addict/a commitment phobic and beat me up with a dildo' than 'Super, thanks.'

11. oldal (Sunday 1 January)

>!
jevus

Three hours and thirty-five minutes between waking and leaving house is too long.

Tuesday 4 April

>!
jevus

Eighteen years – wasted. Eighteen years of calorie-and-fat-unit-based arithmetic. Eigtheen years of buying long shirts and sweaters and leaving the room backwards in intimitate situations to hide my bottom. Million of cheescakes and tiramisus, tens of millions of Ementhal slices left uneaten. Eighteen years of struggle, sacrifice and endavour – for what? Eighteen years and the result is 'tired and flat'.

Tuesday 25 April

Kapcsolódó szócikkek: fogyókúra
>!
smallwisher

No denying that Tom has been disturbed lately. Start to wonder whether am really good friend. We are all so selfish and busy in London. Would it be possible for one of my friends to be so unhappy that they … ooh, that’s where I put this month’s Marie Claire: on top of fridge!

>!
Mustamakkara

Aargh – field telephone.
Humph. It was Mum but might as well have been Goebbels trying to rush me into invading Poland.

295. oldal - Thursday 21 December

>!
Banditaa P

Personally, I have never been keen on rhododendrons. They remind me of Victorian country houses up north from D. H. Lawrence where people drown in lakes.

>!
Mustamakkara

It is with great regret that we must announce that so great was Miss Bridget Jones's distress at not being able to accept the kind invitation of Mr Mark Darcy that she has topped herself and will therefore, more certainly than ever, now, be unable to accept Mr Mark Darcy's kind…

219. oldal - Saturday 23 September

>!
Mustamakkara

Work has become like going to a party in order to get off with someone and finding they haven't turned up.

39. oldal - Wednesday 1 February


A sorozat következő kötete

Bridget Jones sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Ruby Red
Sophie Kinsella: I've Got Your Number
Cora Carmack: Faking it
Danielle Steel: Toxic Bachelors
Cassandra Clare: Clockwork Angel
Philippa Gregory: The Other Boleyn Girl
Mary Alice Monroe: The Summer Girls
Anita Amirrezvani: The Blood of Flowers
Gayle Forman: Leave Me
Amy Ewing: The White Rose