Bridget ​Jones's Baby (Bridget Jones 2,5) 6 csillagozás

The Diaries
Helen Fielding: Bridget Jones's Baby Helen Fielding: Bridget Jones's Baby

As Bridget careers towards baby-deadline, tortured by Smug Mothers miming her ticking biological clock, a series of classic Bridget Jones moments finally leads her into pregnancy – but just not quite as intended. It’s a pregnancy full of cheesy potatoes, outlandish advice from Drunken Singletons and Smug Mothers, chaos at scans and childbirth classes, high jinks and romance, joy and despair – but all of it dominated by the terribly awkward question – ‘Who’s the Father?’

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Random House, 2016
240 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781472622983
>!
192 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781911214564
>!
Vintage, London, 2016

3 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Mark Darcy · Bridget Jones · Daniel Cleaver


Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

gabiica P>!
Helen Fielding: Bridget Jones's Baby

Így, hogy korábban már láttam a filmet, nem nagyon tudtam élvezni a könyvet. Kicsit azt éreztem, hogy a film kidolgozottabb volt, több minden történt benne, humorosabb volt, mint a könyv.
Talán azt mondanám, hogy összecsapottnak éreztem.
Kikapcsolt és szórakoztatott, de valamit nagyon hiányoltam belőle: az összetettséget. Bár Mark Darcy ismét belopta magát a szívembe, és Daniel is sokszor mosolyt csalt az arcomra, nem igazán tudtam megszeretni a történetet.

Mesemondó I>!
Helen Fielding: Bridget Jones's Baby

Már az előző könyvnél is megjegyeztem, hogy Bridget Jones karakterének marha jót tett a felelősség. Amint van egy gyerek, akivel törődhet, sokkal szerethetőbb lesz maga Bridget is. Főleg mióta elértem azt a kort, ami miatt Bridget az előző könyvekben pánikolt és magába fordult (én azt hittem, 38-40 volt, erre kiderül, hogy huszon-valamennyi?!?!), egyre inkább röhejesnek tartom a szingli részeket… Nem azért, mintha a gyermek lenne a nőiesség kiteljesedésének netovábbja, de Bridget esetében az elejétől látszott, hogy nem önszántából szingli, így örülhet végre az ember, hogy bejött neki, amire vágyott. Meglepetés a végén persze nem nagyon volt, lévén hogy ez a „Mad about the boy” előtt játszódik, így akik olvasták azt a könyvet, pontosan tudják, merre tartunk.
Látszott ezen a könyvön, hogy az írónő nem nagyon tud józan Bridgettel mit kezdeni, így a mindenféle keverések eléggé szürreálisak voltak spoiler Mark Darcy nekem továbbra is ellenszenves volt, bár itt azért egy kicsit jobban belemásztak a karakterébe. Maga a sztori erősen klisés, a megszokott Bridget Jones-i fordulatokkal és a szüléssel kapcsolatos mindenféle sztereotípiákkal. spoiler Élvezetes, egy délutános olvasmány volt, de nem különösebben újszerű.

Beatrice8>!
Helen Fielding: Bridget Jones's Baby

Háááát nem volt rossz, de semmi különös nem volt benne a végéig szenvedtem, aztán kicsit jobb lett, amikor összeszedte magát, de még mindig nem tetszett igazán. Előnyére szólt, hogy nagyon rövid, pár óra alattt kiolvastam, meg hogy angolul van, így bármennyire is unalmas volt mégis csak nyelvgyakorlás, nem mintha a szavakat, amiket ebből tanultam, belerakhatnám egy fogalmazásba, kicsit elszörnyedne a tanár.
Ez volt az első Bridget Jones, amit elolvastam, most valahogy nem vonz annyira a többi se.

Lobo P>!
Helen Fielding: Bridget Jones's Baby

A Bridget Jones saga ezen újabb darabja nem megkerülhető, rajongóknak úgyis kötelező, mások meg szerintem inkább nézzék meg a filmet. Mert most olyan történik, ami ritkán szokott, hogy az adaptáció sokkal jobb az eredeti műnél.

Részletesen: http://olvasonaplo.net/olvasonaplo/2016/10/26/helen-fie…

silverlight78>!
Helen Fielding: Bridget Jones's Baby

Kellemes kis feelgood könyv, jól szórakoztam rajta.


Népszerű idézetek

Londonna>!

8.45pm Realise there have been so many times in my life when I have fantasised about going to a scan with Mark or Daniel: just not both at the same time.

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones · Daniel Cleaver · Mark Darcy
Londonna>!

9.45pm It’s like they’re two halves of the perfect man, who’ll spend the rest of their lives each wanting to outdo the other one. And now it’s all enacting itself in my stomach.

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones · Daniel Cleaver · Mark Darcy
Beatrice8>!

“Now you go out there, do your best, and don't get caught up in everyone else's nonsense. It'll turn out fine, I promise you.”

Etike P>!

'Feel. The bump,' she said, with startling ferocity. 'Oh, she's kicking me!'
'And frankly who can blame her?' Magda steamed in.

Beatrice8>!

Everything’s just so good now, because, as Dad says, ‘It’s coming from the inside, not the outside.

Beatrice8>!

“Do you know one of the things I love most about you, Bridget?'
'What?' I said excitedly, thinking I was about yo be praised: for being intelligent or pretty.
'That in all the time I've known you I've never once been bored by you.”

Beatrice8>!

The world you're about to enter will be a different sea, with so much to do with how many likes you get on Facebook or who knows what ; where everyone is showing off rather than sharing their sadnesses and fears and what they really feel;

Mesemondó I>!

9 p.m. Right. Broccoli. We're eating too many cheesy potatoes and we need to enter different food groups. Broccoli is a Crossover Food that embraces more than one essential food group. Like pomegranates.
9.30 p.m. Baby hates broccoli. Am going to have cheesy potato.

90. oldal - Fuckwittage

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones
Etike P>!

And anyway, it's not that easy to pull off in the modern world, as men are an increasingly unevolved primitive species, and the last thing you want is… Gaah! Doorbell.

Etike P>!

Will be serene, calm and dignified. Will simply ask myself, at any awkward moment, 'What would the Dalai Lama do?' And then do it.


A sorozat következő kötete

Bridget Jones sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Heartless
Gill Sims: Why Mummy Drinks
Madeleine Wickham: Cocktails for Three
Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret?
Kerstin Gier: Ruby Red
Penelope Ward: Neighbor Dearest
Graeme Simsion: The Rosie Effect
Julia Quinn: Romancing Mr. Bridgerton
Sophie Kinsella: Surprise Me
Beth O'Leary: The Flatshare