Bolondulásig (Bridget Jones naplója 3.) 218 csillagozás

Helen Fielding: Bridget Jones naplója 3. – Bolondulásig

Jó ​ötlet-e letagadni a korunkat netes párkeresésnél?
Mihez kezdesz, ha a barátnőd hatvanadik születésnapja egybeesik a barátod harmincadik születésnapjával?
Szégyelljük-e magunkat, ha főnöztetünk, amikor az egyik gyerekünk tetves?
Tényleg twittel a Dalai Láma, vagy azt az egyik titkára csinálja helyette?
Lefeküdni valakivel két randi és hatheti sms-ezés után ugyanaz, mint férjhez menni két találkozás és hat hónapi levelezés után Jane Austen korában?
Efféle dilemmákon emésztődve csetlik-botlik Bridget Jones a szinglianyaság buktatói között…

És közben újra felfedezi a nőiségét – abban az életszakaszban, amelyet egyesek képesek az otromba és ósdi „középkorúság” szóval meghatározni.
Igen, bridzselők, Bridget visszajött – és bármilyen meglepő, közben felnőtt lett, legalábbis egy kicsit. Most ötvenegy éves, de a körülmények szerencsétlen alakulása folytán megint egyedül van, és két kisgyerekről is gondoskodnia kell, valamint mellettük is időt… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tartalomjegyzék

>!
Európa, Budapest, 2016
532 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634055716 · Fordította: Sóvágó Katalin
>!
Európa, Budapest, 2014
448 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630796958 · Fordította: Sóvágó Katalin
>!
Európa, Budapest, 2014
448 oldal · ISBN: 9789630797627 · Fordította: Sóvágó Katalin

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Bridget Jones


Kedvencelte 9

Most olvassa 23

Várólistára tette 82

Kívánságlistára tette 69

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Uzsonna>!
Helen Fielding: Bridget Jones naplója 3. – Bolondulásig

Elolvasott könyv 1 db, elvesztett kedvenc férfi főszereplő 1 db, újabb szimpatikus férfi szereplők 2 db, tanulság több is, humor számtalan, csalódás Bridget Jones miatt: 2 db (gyermeknevelési dekoncentráltság, sms-ezés fontos tárgyaláson), könyv miatt leadott kilók 0, könyv közben elfogyasztott csokik száma 2 (ajjaj!), szórakozás 448 oldal

Csoszi>!
Helen Fielding: Bridget Jones naplója 3. – Bolondulásig

Nekem ez a kötet tetszett a legjobban, bár jó lett volt egy olyan napló, amelyből a Markkal töltött boldog időket is megismerhetjük, és csak utána következik ez. Bridget a 21. században csetlik-botlik, forgatókönyvet ír, twitterezik, és két kisgyermekével próbál boldogulni. Továbbra is nagy előszeretettel forgatja az önsegítő könyveket. Az eltelt 15 évben kapott egy-két pofont az élettől. Kifejezetten fájt, amikor Markról spoiler olvastam. Barátai tanácsára ismét randizni kezd. Hogy az ifjú Roxster vagy Mr Wallaker lesz-e, aki mellett Bridget révbe ér, kiderül a könyvből. Szívesen olvasnám még BJ történetét.

BoneB P>!
Helen Fielding: Bridget Jones naplója 3. – Bolondulásig

Nincs spoiler, úgy is mindenki tudja, hogy mi történt, ha mégsem, akkor az első 50 oldalnál már kiderül. :D

Hol is kezdjem?
A vége már egész jól sikerült, itt már Bridget normálisabban viselkedett, felelősségteljesebb lett, de még mindig bolond és mindenhonnan elkésik, összemaszatolják a gyerekek, beégeti saját magát stb.
De az eleje és a könyv közepe förtelmes, annyira eltúloznak mindent, hogy egy alkoholista, a gyerekeire abszolút nem figyelő, szexmániás, öreg nő jön le az egészből, aki olyan idióta, hogy még a tévét se tudja kezelni, se főzni, se gyereket nevelni se semmit sem tud. A barátai is mind lükék, azt hinné az ember, hogy 50 évesen vagy mennyi már értelmesebb az ember lánya.
Egyedül Daniel hozta a formáját, de ő nagyon. :D

clarisssa P>!
Helen Fielding: Bridget Jones naplója 3. – Bolondulásig

Drága Bridget!
Nem gondoltam volna, de megérkeztem én is arra a pontra, amikor elmondhatom: szeretlek úgy, ahogy vagy! Nem vagy tökéletes, de már évek óta tudok veled nevetni és pityeregni, átérezni szívfájdalmadat és, pironkodva vallom be, de rögeszméléseidet és hajtépéseidet is. Ugyanaz a Bridget maradtál, csupa csetlés-botlás az életed, állandóan halogatsz és fogyókúrázol, randi-kommandót tartasz a barátaiddal, chardonnay-t nyakaltok és megvetitek a pöffeszkedő, öntelt hólyagokat, de egymásért bármikor tűzbe mennétek. Vannak, akik az évek során sajnos eltávoztak életedből, de lettek új barátaid és lett két „babád”, akik miatt még így, a legnagyobb fájdalomban és sötét örvény mélyén gubbasztva is kitartottál. Minden csacskaságod ellenére elértél a csúcsra, hatalmas teljesítményt hajtottál végre és visszavonhatatlanul a szívemhez nőttél.
Nem volt tökéletes a könyv (a magyar fordítás például még távoli rokonságban sincs a tökéletességgel…), de számomra a négy kötet közül ez a legjobb. Köszönöm a mosolyokat és a könnyeket, a szokásos görbe tükröt és a reményt, hogy a legnagyobb káosz és katasztrófa közepéből is mindig van kiút.

>!
Európa, Budapest, 2016
532 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634055716 · Fordította: Sóvágó Katalin
Esmeralda>!
Helen Fielding: Bridget Jones naplója 3. – Bolondulásig

Először úgy, de úgy bosszantott ez a könyv, mert hát nehogy már két hónap alatt könnyedén le lehessen dobni húsz kilót, és ne járassunk már egy ötvenes anyát fekete selyemtunikában és tűsarkú csizmában, de aztán szíven ütött ez az egész, mert eszembe jutott, milyen ügyetlen, kétségbeesett és esendő az ember, amikor fél, amikor ennyire fél:

„Rájöttem, hogy nemcsak szomorú vagyok, de félek is: félek, hogy hazafelé eltévedek vezetés közben a sötétben, félek a rám váró évektől, amikor egyedül kell végigcsinálnom mindent: koncerteket, karácsonyokat, kamaszkort, problémákat…”

És ezután már azt sem bántam, hogy egy Daniel Craig féle James Bondja lett, aki fél kézzel tart egy BMW- a feje fölött, míg megment három gyereket. Mert ilyen férfiak vannak, tessenek hinni nekem.

2 hozzászólás
SzAngelika>!
Helen Fielding: Bridget Jones naplója 3. – Bolondulásig

A regény tanulsága: Bármennyire is fantasztikus a szex egy fiatalabb férfival, nem helyettesíthet egy érzelmileg kifizetődő kapcsolatot olyan valakivel, aki korban közelebb áll hozzánk.

Bővebben: http://angelikablogja.blogspot.hu/2014/04/helen-fieldin…

latinta P>!
Helen Fielding: Bridget Jones naplója 3. – Bolondulásig

Hiányérzetem volt. off
Aztán csak néztem, hogyan sikerül Bridgetnek megbirkóznia a legegyszerűbb(???) hétköznapi helyzetekkel is.
Fura kapcsolatokat élem át vele…
Mindenesetre nagyon örültem a történet alakulásának, befejezésének.
Valahogy mégiscsak jó az, ha valamiféle megnyugtató harmónia van az ember életében. :)

világtalancsitri>!
Helen Fielding: Bridget Jones naplója 3. – Bolondulásig

BRIDZSIT IS BACK
Egészen addig ellepett nyakig/homlokig az a bizonyos rózsaszín köd, ami abba a fajta ködbe tartozik, amit egy tárgy iránt érzel, gondolok itt arra,hogy egy sorozat első két részét imádod, és megtudod, hogy kijött egy harmadik rész és azt gondolod karácsony van és összetöröd magad, hogy megszerezd aztán jól félre is rakod egy fél évre a sulis szekrényedbe, mert lusta vagy cipelni az 500 oldalas mindenit és lassan olvasod, hogy kiélvezhesd és minden egyes sora nosztalgia és jó érzés…
…aztán elolvasod az értékeléseket és ez a köd egyre lejjebb csúszik: nyak – mellkas – köldök – fenék – térd – lábujj – lábujjköröm.MIÉRT olvastam én el az értékeléseket és MIÉRT értettem egyet az első hárommal vagy néggyel.
Bridget egy nifomán 51 éves, bár mindig is nifomán volt, de most valahogy 99%-ban a szex körül forog az élete és egy zsákoló partner befogásán ügyködik 440 akárhány oldalon keresztül…be kell látnom, hogy körülbelül ennyi a tartalom.
Kevés Mark Darcy, kevés gyerekek, kevés élet, kevés szimpátia, kevés Hedda, kevés Mr, Wallaker (nemár hogy uccsó 20 oldalon kapunk valamit belőle és azt is elég silányan) kevés fullfillness érzés..
Imádom Fielding nénit, ritka humorral megáldott egy zsenilény, de ez most igazán nem az volt ami lelki békét biztosít nekem.
…azért megyek megnézni majd a moziba a harmadik részt
…meg azért jó volt olvasni
…oké jó volt ez

Ági318>!
Helen Fielding: Bridget Jones naplója 3. – Bolondulásig

Vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban. Nagyon örülök, hogy kaptam egy lezárást, és megismertem Bridget életének ezt az időszakát is, viszont sokszor annyira felelőtlenül és bután viselkedik, hogy érthetetlen és zavaró. A romantikus szál és a könyv vége nagyon tetszett, és volt pár kedves jelenet, de a megbeszéléseken tanúsított viselkedése és a trágár üzenetváltások nem voltak szimpatikusak. Az előbbi még elmegy, elvégre is Bridgetről van szó, de az utóbbi nagyon furcsán hatott.

Niki_>!
Helen Fielding: Bridget Jones naplója 3. – Bolondulásig

Úgy a húszas éveim elején teljesen odáig voltam a naplóregényekért, sorban faltam az Adrian Mole-okat például és ebben az időszakban került a kezeim közé a Bridget Jones naplójának első, valamint második része. Évekkel később az elolvasásuk után is úgy emlékeztem vissza rájuk, hogy kellemesen humoros olvasmány volt mind a két kötet. Aztán idén nyáron kezembe akadt a babát várós rész, ami számomra már csak azért is pont jókor akadt a kezeim közé, mert én is babát vártam akkor. Azzal végezve pedig nagyon megjött a kedvem a harmadik részhez. Ki is kölcsönöztem a könyvtárból, amint bent találtam. És hogy tetszett-e? Nagyon. Az eddigi kötetek közül csak ezt értékeltem 5 csillagosra (a többi 4-et kapott). Nem csak kellemes olvasmány volt, hanem hatást is gyakorolt rám, amit az előző részeknél az írónő nem tudott elérni nálam. Azok csak szórakoztattak, de az ebben a részben leírtakat át tudtam „konvertálni” a saját magánéletembe és hát be kell vallanom, néhol nagyon ütős eredményt ért el nálam.
Bővebben: http://azajtom.blogspot.hu/2017/11/helen-fielding-bolon…


Népszerű idézetek

cassiesdream>!

Néha elnézem az óriásplakátokon a gyönyörű modelleket, és alattuk az igazi embereket, és arra gondolok, hogy ez kicsit olyan, mintha egy bolygón lennénk, ahol az összes őslakos alacsony, zöld és kövér. Kivéve egy elenyésző kisebbséget, amely magas, sovány és sárga. És az összes reklámon a magas, sárgák szerepelnek, dukkózva, hogy még sárgábbak és magasabbak legyenek. Úgyhogy az összes kicsi zöld űrlény azzal tölti minden idejét, hogy búslakodik, amiért nem magas, sovány és sárga.

92. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones
Csoszi>!

Miért kell a mai tévék bekapcsolásához három távirányító és kilencven gomb?

7. oldal

Kapcsolódó szócikkek: televízió
cassiesdream>!

Férfiak és nők minden korban többet akarnak egymástól, mint amennyit a másik adni hajlandó.

178. oldal

Rita_Sándor>!

Ahogy Oscar Wilde mondja, a harmincöt a tökéletes életkor egy nőnek, olyannyira, hogy számos nő élete végéig ragaszkodik hozzá.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oscar Wilde
latinta P>!

Csak anyának lenne szabad lennem, hogy amikor a gyerekek hazajönnek, mindennap rotyogjon a sparhelten a ragu, és lekváros faggyúpuding legyen vacsorára. Felolvasnék nekik a Fecskék és Fruskák-ból, ágyba dugnám őket, és utána…

Csoszi>!

21.15. Gyerekek alszanak, ház csendes és sötét. Ó, istenem. OLYAN EGYEDÜL VAGYOK! Londonban mindenki más harsányan hahotázik az éttermekben a barátaival, utána pedig szexel.

52. oldal

Csoszi>!

A Twitter egy irdatlan népszerűségi verseny, amelyben arra vagyok ítélve, hogy a legrosszabb legyek.

67. oldal

Ninácska P>!

– A világ kíméletlen. A siker barométere a későbbi életben nem az örökös győzelem, hanem az, hogy dolgozzák fel a vereséget. Hogy fel tudnak-e állni, ha elestek, meg tudják-e őrizni az optimizmusukat és a tartásukat. Ez többet árul el a várható sikerekről, mint az, hogy ki hányadik harmadikban.

408. oldal


A sorozat következő kötete

Bridget Jones naplója sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Beth O'Leary: Otthoncsere
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?
Jane Fallon: Szabadulj meg a pasitól!
Sophie Kinsella: Mézeshetek
Kollár Betti: A vonzás törvénye
Jodi Taylor: Semmi lány
Colleen Hoover: Hopeless – Reménytelen
Sophie Kinsella: Csörögj rám!
Kerstin Gier: Anyák maffiája
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona