Bridget ​Jones babát vár (Bridget Jones naplója 2,5) 121 csillagozás

Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Bridget Jonest egyre többet kínozzák az Önelégült Anyák, folyton figyelmeztetve rá, hogy ketyeg a biológiai órája: most kell szülnie, ha még szülni akar valaha. Meg hát maga Bridget is már mindenhol terhes anyákat lát. Igaz, továbbra sem veti meg az italt, és ez hallucinációkat is okozhat – de ez biztos, hogy folyton klasszikus Bridget Jones-os helyzetekbe sodorja őt. Mondjuk, romantikusnak látszó röpke kalandokba.
És egyszer csak Bridget azt gyanítja, hogy elkezdődött nála a klimax. De egy terhességi teszt hamar kideríti, hogy nem erről van szó. Bridget terhes! Áldott állapotban van! Igaz, nem egészen úgy esett meg a dolog, ahogy álmodott róla, de attól még boldog. Már amennyire boldog lehet a kismama, akinek agyában az ultrahangos vizsgálat és a terhestorna megható (vagy épp vicces) pillanataiban is egyre az dörömböl az agyában: „De ki az apa?”

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Európa, Budapest, 2016
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634055495 · Fordította: Sóvágó Katalin
>!
Európa, Budapest, 2016
266 oldal · ISBN: 9789634056485 · Fordította: Sóvágó Katalin

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Mark Darcy · Bridget Jones · Daniel Cleaver · Shazzer

Helyszínek népszerűség szerint

Anglia


Kedvencelte 5

Most olvassa 6

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 70

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Csoszi>!
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Könnyed, pár órás olvasmány. Bridget hozta a szokott formáját, sokszor kész katasztrófa. Sokat nevettem a bénázásain. Miért éppen a terhessége lenne hétköznapi? Daniel felbukkanásának nem nagyon örültem, mert csak felesleges bonyodalmakat okozott. A fordítást időnként erőltetettnek éreztem, és előfordult néhány olyan kifejezés, amit nem tudtam hova tenni. A filmet még nem láttam, de biztosan sort kerítek rá.

>!
Európa, Budapest, 2016
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634055495 · Fordította: Sóvágó Katalin
BoneB>!
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Csak nekem volt furcsa, hogy a 3. rész után olvastam a 2,5. részt. Nagyjából azért tudta az ember, hogy mi fog történni, és nem is nagyon aggódtam, hogy esetleg Daniel spoiler. Nem is értem miért most jött rá az írónő, hogy ezt még meg kellene írnia, így utólag.
De azt kell, hogy mondjam, hogy a 4 könyvből ez tetszett a legjobban. Régen nem igazán értettem, hogy miért van mindenki oda Markért, de jelentem most már kezdek rájönni. :D Azért Bridget mellé mindenképp kell egy ilyen Mark-féle fickó, mert amiket ez a nő művel, az már katasztrofális. Viszont jókat lehet rajta nevetni. A történet vége pedig, olyan kis csöpögősen, cuki volt.

4 hozzászólás
Leeloominailekatariba_Laminatcha…>!
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Le kell szögeznem néhány dolgot:
1.Mark Darcy drukker voltam,vagyok és leszek.
2.Bridget-ben magamat vélem felfedezni.Bár terhes még sosem voltam,de bénáztam,kerültem hülye helyzetekbe legalább annyiszor,mint ő.
3.Jobban tetszett a film,mint a könyv.Pörgősebb volt,szórakoztatóbb,vidámabb.
Mindezek fényében,ezek miatt és ezek ellenére is 5 csillagot adok a könyvre,mert mókás,olvasmányos,Bridget megint sziporkázik,ontja magából a nagyobbnál nagyobb ökörségeket,és teszi ezt olyan szofisztikáltan,hogy vörösre sírom a szemeimet a röhögéstől.
Azt még hozzá kell tennem,hogy több ideig tartott ezt az értékelést megírni,mint a könyv végére érni,annyira olvastatta magát.

noname14>!
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Nekem ez a rész sokkal jobban tetszett, mint az első kettő. Mivel a harmadik részt még nem olvastam, így végig izgultam, hogy vajon ki lesz az apa. Bár számítottam rá. Hihetetlenül szórakoztató, végignevettem az egészet.

Niki_>!
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Kellemes olvasmány volt a Bridget Jones babát vár, szinte faltam, élveztem. Azt nem mondom, hogy hibátlan, mert néhol kicsit erőltetnek, elcsépeltnek éreztem a humort benne, de mindezektől függetlenül nagyon le tudott kötni és szerettem olvasni, úgyhogy szívből tudom ajánlani azok figyelmébe, akik olvasták már a széria első két részét. Azok ismerete nélkül, csak úgy vaktában belekezdeni ebbe a kötetbe szerintem hiba lenne.

tonks>!
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Ka-taszt-ró-fa!
Bridget Jones az életem része, szerettem én a harmadik filmet is (és most valószínűleg megnyugtatásképp újra is fogom nézni), de ezt a könyvet nagyon nem bírtam – pedig kellemes meglepetés volt eleinte, hogy teljesen más a kettő.
Ami jó, hogy vicces volt és nem csak Bridget csetlés-botlásai szolgáltatták a humorforrást, na, de a többi….? Daniel beletuszkolása a sztoriba végig egészen kínos volt, Tom-ból pszichiáter lett (a legnagyobb WTF), Bridget szingli barátai mind alkoholisták, elbaltázott muffin (kivert a víz), Magdára és Jeremyre szavaim sincsenek* és még folytathatnám. Mark és Bridget működött együtt, de ennyi. Fielding kínjában már mindent összehordott, csak legyen már meg a könyv-terjedelem (és a jogdíjak). Tényleg inkább a filmet nézzétek meg.
És tudom, hogy a fordító kezébe sokan nem adnának könyvet fordítani, de ezzel a két mondattal nagyon nem tudtam mit kezdeni (vagy Fielding humor faktora tolódott el valami nagyon kellemetlen irányba):
„Ejakulálhatok csak egy percig a löncs tárgyában?” (egy kimért, idős hölgy mondja)
„Most pedig: kalapok, faszinátorok! Ők lennének az új fülbevaló?” (ööö, mi?)

* spoiler

4 hozzászólás
fülcimpa>!
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Huszon éves korom elejétől BJ imádó vagyok, mind könyvekben, mind filmekben, bizony, ez már így marad.
(Külföldön élő barátnőmmel tettük azt többször, ha meglátogattuk egymást alapzajnak ment az első két részből az egyik film, bizonyára beteges, de egészen kellemes volt ennyire betegnek lenni és nagyokat röhögni újfent a már ismert poénokon.)
Ez a mostani kis könyvecske is bejött, igaz ismertem a történetet a moziból, ahol vinnyogva, sikítozva kacagtuk betegre magunkat – érdekes, csak mi, az emberek annyira punnyadtak, mégis milyen vicces filmecskére vágynak? –, bár némi különbség felfedezhető, de jó volt, nagyon is, nem bánom, hogy kikölcsönöztem, kellett ez a könnyed lazaság ebben a húsvéti elromlós időben, így nincs további huza-vona, célba veszem a 3. részt, mert az már saját, ugyanúgy, mint az első kettő. Várom.

clarisssa P>!
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Annyi minden változik körülöttünk, de úgy tűnik, Bridget Jones karaktere nem tartozik ezek közé. Ez alól egyetlen kivétel van: ha a gyermekéről van szó, igazi anyaoroszlánná képes változni és jaj annak, akitől (érzése szerint) meg kell védenie a picit!
A 2,5. filmet még tavaly, moziban láttam először. Az alapszituáció kissé abszurd ugyan, de amint ezen sikerült túllépni, rengeteget kacagtam a sok kedves csetlés-botláson. A könyv története természetesen ezúttal is sokban eltért tőle, de pont ezért egy picit sem találtam unalmasnak. Gyorsan olvasható és remek kikapcsolódást nyújt, a korábbi Bridget-kötetek és -filmek rajongóinak igazi ajándék elmerülni benne. Én már a folytatásra is nagyon kíváncsi vagyok!

>!
Európa, Budapest, 2016
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634055495 · Fordította: Sóvágó Katalin
Manocska0123>!
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Egyszeri olvasásra nagyon kikapcsoló élmény olvasni. Sajnos előbb láttam a filmet, így a legtöbb szituációt ismertem, illetve a rejtély megoldását is spoiler viszont ha először olvastam volna, akkor még nagyobb élmény lett volna, mert nagyon vicces és szórakoztató volt.

theodora>!
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Újraolvasva is jól szórakoztam rajta, főleg hogy az utóbbi feszült-szomorú-drámai időszakában jól esett valami ismerőset olvasni.

Roppantul rövid, de szórakoztató BJ sztori. Mindig jókat derülök a sajátos nyelvezetén, és a sok csetlés-botláson (de az a muffin elég durva volt :D).

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Londonna>!

Egy nő életének nem a szülés az alfája és az ómegája

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones
1 hozzászólás
Londonna>!

Egy másodpercet gondolkoztam.
– Shaz, Tom és Miranda persze azt mondják, hogy piszkavas van a seggedben, és análisan retentív és averzív vagy, és folyton munkáról beszélsz, és örökké telefonálsz, és…
– …FOLYAMATOSAN telefonálok, beképzelt vagyok, sznob, és érzelmileg sorvadt – tette hozzá bátortalanul.
– Csakhogy egyáltalán nincs igazuk. Az igazság az, hogy én nagyon szeretlek…
– …talán pár kis módosítással? Legyek szellemesebb? Spontánabb? Játékosabb? Kedvesebb?…
– Nem – mondtam. – Annak szeretlek, aki vagy.
– Ez az én szövegem!

228-229. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones · Mark Darcy
Londonna>!

Ismerős izgalom nyilallt belém, amikor megláttam Mark egyenes tartású, magas alakját az első sorban.

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones · Mark Darcy
Londonna>!

– És ha valaki a babából akar DNS-t?
– Ahhoz amniocentézis kell. Ami valószínűleg okos ötlet, tekintve, hogy maga előrehaladott korú anya.
– ELŐREHALADOTT KORÚ ANYA?
– Igen. Harminchat fölött az ember gyakorlatilag előrehaladott korú anya.
– Nézd a jó oldalát – tanácsolta Tom, miközben Shaz és Magda társaságában kísért az amniocentézisre. – Egyszerre igényelhetsz nyugdíjat és gyerektartást.

76-77. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones
Londonna>!

Tényleg csodálatos találmány a vízöblítéses vécé. Olyan nagyszerű, hogy van az ember lakásának egy ilyen tartozéka, amely ennyire higgadtan, tisztán és hatékonyan képes eltüntetni az egész hányást. Szeretem a drága vécét. Hűvös és erős, nyugodt és megbízható. Annyira jó itt feküdni mellette. Talán nem is Markot szerettem igazából, hanem a toalettet.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones · Mark Darcy
Londonna>!

– Teszek a csomagokra! – Mark berámolta mind a négy táskát egy újságos kioszkba, és a hüledező újságos kezébe nyomott egy húszast. – Viszlek.
Felkapott, mint Richard Gere a nőjét a Garni-zóná-ban, és rögtön meg is tántorodott a súly alatt. – Jó ég, hogy mekkora vagy!

257. oldal

Londonna>!

Pár pillanat múlva nyílt az ajtó. Mark szexi munkaszerelésben volt: nadrágban, kissé megviselt, felgyűrt ujjú ingben, csuklóján az ismerős órával.

94. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones · Mark Darcy
Londonna>!

– Mark, hagyd abba! Figyelj. Ne viselkedj úgy, mint egy ügyvéd, ne viselkedj úgy, mint egy alfa-hím, legyél csak ember.

227. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones · Mark Darcy
Londonna>!

– Cleaver – mondta Mark –, valószínűleg ez életemben az egyetlen alkalom, amikor komolyan örülök neked.
– Na jó, nyugodjon le mindenki, majd én átveszem az irányítást. Én fogom a fejét, te a lábát. – Daniel úgy zihált, mint akit szívroham kerülget.
– Nem, én fogom a fejét – vitatkozott Mark.
– Kizárt, én indítottam el az egészet, és…
– Lennétek szívesek abbahagyniiiiiiiiiiiiiiiii! – mondtam és beleharaptam Mark kezébe, amitől mindketten elengedték a karomat, minekutána alig bírtak elkapni.

257. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones · Daniel Cleaver · Mark Darcy

A sorozat következő kötete

Bridget Jones naplója sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Katarina Mazetti: A pasi a szomszéd sír mellől
Gail Carriger: Szívtelen
Gill Sims: Hát persze, hogy iszom!!!
Sophie Kinsella: Tripla koktél
Kerstin Gier: Zafírkék
Graeme Simsion: Rosie update
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 2. – Együtt
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona