Bridget ​Jones babát vár (Bridget Jones naplója 2,5) 164 csillagozás

Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Bridget Jonest egyre többet kínozzák az Önelégült Anyák, folyton figyelmeztetve rá, hogy ketyeg a biológiai órája: most kell szülnie, ha még szülni akar valaha. Meg hát maga Bridget is már mindenhol terhes anyákat lát. Igaz, továbbra sem veti meg az italt, és ez hallucinációkat is okozhat – de ez biztos, hogy folyton klasszikus Bridget Jones-os helyzetekbe sodorja őt. Mondjuk, romantikusnak látszó röpke kalandokba.
És egyszer csak Bridget azt gyanítja, hogy elkezdődött nála a klimax. De egy terhességi teszt hamar kideríti, hogy nem erről van szó. Bridget terhes! Áldott állapotban van! Igaz, nem egészen úgy esett meg a dolog, ahogy álmodott róla, de attól még boldog. Már amennyire boldog lehet a kismama, akinek agyában az ultrahangos vizsgálat és a terhestorna megható (vagy épp vicces) pillanataiban is egyre az dörömböl az agyában: „De ki az apa?”

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Európa, Budapest, 2016
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634055495 · Fordította: Sóvágó Katalin
>!
Európa, Budapest, 2016
266 oldal · ISBN: 9789634056485 · Fordította: Sóvágó Katalin

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Mark Darcy · Bridget Jones · Daniel Cleaver · Shazzer

Helyszínek népszerűség szerint

Anglia


Kedvencelte 5

Most olvassa 5

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 68

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Csoszi>!
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Könnyed, pár órás olvasmány. Bridget hozta a szokott formáját, sokszor kész katasztrófa. Sokat nevettem a bénázásain. Miért éppen a terhessége lenne hétköznapi? Daniel felbukkanásának nem nagyon örültem, mert csak felesleges bonyodalmakat okozott. A fordítást időnként erőltetettnek éreztem, és előfordult néhány olyan kifejezés, amit nem tudtam hova tenni. A filmet még nem láttam, de biztosan sort kerítek rá.

>!
Európa, Budapest, 2016
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634055495 · Fordította: Sóvágó Katalin
Niki P>!
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Talán jobban tetszett, mint a 2. kötet, de így sem nyerte el a tetszésem. Bridget egyre jobban idegesít. Nem is értem, mi vonz benne, hogy minden következő kötetre rászánom magam. Szórakoztató, tele csetlés-botlással Bridget stílusban: Mark vagy Daniel, Daniel vagy Mark.

BoneB P>!
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Csak nekem volt furcsa, hogy a 3. rész után olvastam a 2,5. részt. Nagyjából azért tudta az ember, hogy mi fog történni, és nem is nagyon aggódtam, hogy esetleg Daniel spoiler. Nem is értem miért most jött rá az írónő, hogy ezt még meg kellene írnia, így utólag.
De azt kell, hogy mondjam, hogy a 4 könyvből ez tetszett a legjobban. Régen nem igazán értettem, hogy miért van mindenki oda Markért, de jelentem most már kezdek rájönni. :D Azért Bridget mellé mindenképp kell egy ilyen Mark-féle fickó, mert amiket ez a nő művel, az már katasztrofális. Viszont jókat lehet rajta nevetni. A történet vége pedig, olyan kis csöpögősen, cuki volt.

4 hozzászólás
Leeloominailekatariba_Laminatcha…>!
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Le kell szögeznem néhány dolgot:
1.Mark Darcy drukker voltam,vagyok és leszek.
2.Bridget-ben magamat vélem felfedezni.Bár terhes még sosem voltam,de bénáztam,kerültem hülye helyzetekbe legalább annyiszor,mint ő.
3.Jobban tetszett a film,mint a könyv.Pörgősebb volt,szórakoztatóbb,vidámabb.
Mindezek fényében,ezek miatt és ezek ellenére is 5 csillagot adok a könyvre,mert mókás,olvasmányos,Bridget megint sziporkázik,ontja magából a nagyobbnál nagyobb ökörségeket,és teszi ezt olyan szofisztikáltan,hogy vörösre sírom a szemeimet a röhögéstől.
Azt még hozzá kell tennem,hogy több ideig tartott ezt az értékelést megírni,mint a könyv végére érni,annyira olvastatta magát.

Pandalány P>!
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Nagyon könnyed olvasmány, csak a szokásos Bridget Jones-stílus. Pont olyan, mintha a filmeket nézném. Könnyed, laza, vicces és Bridget nagyon szerethető.

noname14>!
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Nekem ez a rész sokkal jobban tetszett, mint az első kettő. Mivel a harmadik részt még nem olvastam, így végig izgultam, hogy vajon ki lesz az apa. Bár számítottam rá. Hihetetlenül szórakoztató, végignevettem az egészet.

Helga_Dávid>!
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Hozta, amit vártam. A filmet már többször láttam, így nagy meglepetést nem okozott {kivéve, hogy a könyvből hiányzik az egész fesztiválos rész és a McCsábító által alakított Jack}}.
Bridget humora változatlan, Mark továbbra is kissé modoros spoiler, Daniel pedig javíthatatlan szoknyapecér.
Csakúgy mint a filmnél a legjobban az apák cipelik Bridgetet a szülészetre jelenten kacagtam a leghangosabban.
Könnyed, humoros olvasnivaló.

Gyöngyi0309>!
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Ez megint az az eset, hogy húzzunk le még egy bőrt egy sorozatról.
Sosem értettem túlzottan a Bridget Jones iránti rajongást. az első rész még úgy-ahogy elment, a többi felesleges volt, ráadásul nagyon idegesítő. Az összes karakter borzalmas szerintem, senki sem normális,és ez most nekem nem az aranyosan zakkant nem normális, hanem tényleg, inkább ripacsok. Ez a kötet pedig vágképp felesleges volt, semmi újat nem tett hozzá a sztorihoz. Még jó, hogy kis alakú könyv, és legalább nincs túlírva, hamar végezni lehet vele.
Viszont azt hiszem én most egy életre búcsúzom Bridgettől, pápá!

Niki_>!
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Kellemes olvasmány volt a Bridget Jones babát vár, szinte faltam, élveztem. Azt nem mondom, hogy hibátlan, mert néhol kicsit erőltetnek, elcsépeltnek éreztem a humort benne, de mindezektől függetlenül nagyon le tudott kötni és szerettem olvasni, úgyhogy szívből tudom ajánlani azok figyelmébe, akik olvasták már a széria első két részét. Azok ismerete nélkül, csak úgy vaktában belekezdeni ebbe a kötetbe szerintem hiba lenne.

tonks>!
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Ka-taszt-ró-fa!
Bridget Jones az életem része, szerettem én a harmadik filmet is (és most valószínűleg megnyugtatásképp újra is fogom nézni), de ezt a könyvet nagyon nem bírtam – pedig kellemes meglepetés volt eleinte, hogy teljesen más a kettő.
Ami jó, hogy vicces volt és nem csak Bridget csetlés-botlásai szolgáltatták a humorforrást, na, de a többi….? Daniel beletuszkolása a sztoriba végig egészen kínos volt, Tom-ból pszichiáter lett (a legnagyobb WTF), Bridget szingli barátai mind alkoholisták, elbaltázott muffin (kivert a víz), Magdára és Jeremyre szavaim sincsenek* és még folytathatnám. Mark és Bridget működött együtt, de ennyi. Fielding kínjában már mindent összehordott, csak legyen már meg a könyv-terjedelem (és a jogdíjak). Tényleg inkább a filmet nézzétek meg.
És tudom, hogy a fordító kezébe sokan nem adnának könyvet fordítani, de ezzel a két mondattal nagyon nem tudtam mit kezdeni (vagy Fielding humor faktora tolódott el valami nagyon kellemetlen irányba):
„Ejakulálhatok csak egy percig a löncs tárgyában?” (egy kimért, idős hölgy mondja)
„Most pedig: kalapok, faszinátorok! Ők lennének az új fülbevaló?” (ööö, mi?)

* spoiler

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Londonna>!

Egy nő életének nem a szülés az alfája és az ómegája

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones
1 hozzászólás
Londonna>!

Egy másodpercet gondolkoztam.
– Shaz, Tom és Miranda persze azt mondják, hogy piszkavas van a seggedben, és análisan retentív és averzív vagy, és folyton munkáról beszélsz, és örökké telefonálsz, és…
– …FOLYAMATOSAN telefonálok, beképzelt vagyok, sznob, és érzelmileg sorvadt – tette hozzá bátortalanul.
– Csakhogy egyáltalán nincs igazuk. Az igazság az, hogy én nagyon szeretlek…
– …talán pár kis módosítással? Legyek szellemesebb? Spontánabb? Játékosabb? Kedvesebb?…
– Nem – mondtam. – Annak szeretlek, aki vagy.
– Ez az én szövegem!

228-229. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones · Mark Darcy
Londonna>!

Ismerős izgalom nyilallt belém, amikor megláttam Mark egyenes tartású, magas alakját az első sorban.

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones · Mark Darcy
Londonna>!

– És ha valaki a babából akar DNS-t?
– Ahhoz amniocentézis kell. Ami valószínűleg okos ötlet, tekintve, hogy maga előrehaladott korú anya.
– ELŐREHALADOTT KORÚ ANYA?
– Igen. Harminchat fölött az ember gyakorlatilag előrehaladott korú anya.
– Nézd a jó oldalát – tanácsolta Tom, miközben Shaz és Magda társaságában kísért az amniocentézisre. – Egyszerre igényelhetsz nyugdíjat és gyerektartást.

76-77. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones
Londonna>!

Tényleg csodálatos találmány a vízöblítéses vécé. Olyan nagyszerű, hogy van az ember lakásának egy ilyen tartozéka, amely ennyire higgadtan, tisztán és hatékonyan képes eltüntetni az egész hányást. Szeretem a drága vécét. Hűvös és erős, nyugodt és megbízható. Annyira jó itt feküdni mellette. Talán nem is Markot szerettem igazából, hanem a toalettet.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones · Mark Darcy
Londonna>!

– Úgy tűnik, a nőknek a mai napig azzal mosták át az agyát, hogy azért depressziósak, mert nincsenek gyerekeik, holott azok a nők, akik feladják a karrierjüket a gyerekvállalásért, egyértelműen depressziósabbak azoknál a nőknél, akik megtartják a munkájukat, és nincsenek gyerekeik.

169-170. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Shazzer
Londonna>!

Kérlek tégedet, gyermekem! Add vissza a te jelszavaidat annak, ami az agyamból maradt vala, hogy megmondhassam Marknak, hogy mi szeretjük őtet, és azt akarjuk, hogy a te atyád legyen, és – legfőképpen – hozzon nékünk sajtos krumplit, hogy táplálhassalak tégedet.

219. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones · Mark Darcy
Londonna>!

– Mark, hagyd abba! Figyelj. Ne viselkedj úgy, mint egy ügyvéd, ne viselkedj úgy, mint egy alfa-hím, legyél csak ember.

227. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones · Mark Darcy
Londonna>!

– Teszek a csomagokra! – Mark berámolta mind a négy táskát egy újságos kioszkba, és a hüledező újságos kezébe nyomott egy húszast. – Viszlek.
Felkapott, mint Richard Gere a nőjét a Garni-zóná-ban, és rögtön meg is tántorodott a súly alatt. – Jó ég, hogy mekkora vagy!

257. oldal

Londonna>!

– Cleaver – mondta Mark –, valószínűleg ez életemben az egyetlen alkalom, amikor komolyan örülök neked.
– Na jó, nyugodjon le mindenki, majd én átveszem az irányítást. Én fogom a fejét, te a lábát. – Daniel úgy zihált, mint akit szívroham kerülget.
– Nem, én fogom a fejét – vitatkozott Mark.
– Kizárt, én indítottam el az egészet, és…
– Lennétek szívesek abbahagyniiiiiiiiiiiiiiiii! – mondtam és beleharaptam Mark kezébe, amitől mindketten elengedték a karomat, minekutána alig bírtak elkapni.

257. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones · Daniel Cleaver · Mark Darcy

A sorozat következő kötete

Bridget Jones naplója sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Jane Fallon: Szabadulj meg a pasitól!
Sophie Kinsella: Tripla koktél
Beth O'Leary: Otthoncsere
Katarina Mazetti: A pasi a szomszéd sír mellől
Gail Carriger: Szívtelen
Beth O'Leary: Az ágybérlő
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona
Lauren Morrill: Vakrandi a végzettel
Natalie Cox: Nem csak karácsonyra