Bridget ​Jones babát vár (Bridget Jones naplója 2,5) 65 csillagozás

Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Bridget Jonest egyre többet kínozzák az Önelégült Anyák, folyton figyelmeztetve rá, hogy ketyeg a biológiai órája: most kell szülnie, ha még szülni akar valaha. Meg hát maga Bridget is már mindenhol terhes anyákat lát. Igaz, továbbra sem veti meg az italt, és ez hallucinációkat is okozhat – de ez biztos, hogy folyton klasszikus Bridget Jones-os helyzetekbe sodorja őt. Mondjuk, romantikusnak látszó röpke kalandokba.
És egyszer csak Bridget azt gyanítja, hogy elkezdődött nála a klimax. De egy terhességi teszt hamar kideríti, hogy nem erről van szó. Bridget terhes! Áldott állapotban van! Igaz, nem egészen úgy esett meg a dolog, ahogy álmodott róla, de attól még boldog. Már amennyire boldog lehet a kismama, akinek agyában az ultrahangos vizsgálat és a terhestorna megható (vagy épp vicces) pillanataiban is egyre az dörömböl az agyában: „De ki az apa?”

Eredeti mű: Helen Fielding: Bridget Jones's Baby

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Európa, Budapest, 2016
266 oldal · ISBN: 9789634056485 · Fordította: Sóvágó Katalin
>!
Európa, Budapest, 2016
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634055495 · Fordította: Sóvágó Katalin

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Mark Darcy · Bridget Jones · Daniel Cleaver · Shazzer

Helyszínek népszerűség szerint

Anglia


Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 54

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
BoneB
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Csak nekem volt furcsa, hogy a 3. rész után olvastam a 2,5. részt. Nagyjából azért tudta az ember, hogy mi fog történni, és nem is nagyon aggódtam, hogy esetleg Daniel spoiler. Nem is értem miért most jött rá az írónő, hogy ezt még meg kellene írnia, így utólag.
De azt kell, hogy mondjam, hogy a 4 könyvből ez tetszett a legjobban. Régen nem igazán értettem, hogy miért van mindenki oda Markért, de jelentem most már kezdek rájönni. :D Azért Bridget mellé mindenképp kell egy ilyen Mark-féle fickó, mert amiket ez a nő művel, az már katasztrofális. Viszont jókat lehet rajta nevetni. A történet vége pedig, olyan kis csöpögősen, cuki volt.

4 hozzászólás
>!
noname14
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Nekem ez a rész sokkal jobban tetszett, mint az első kettő. Mivel a harmadik részt még nem olvastam, így végig izgultam, hogy vajon ki lesz az apa. Bár számítottam rá. Hihetetlenül szórakoztató, végignevettem az egészet.

>!
Leeloominailekatariba_Laminatcha…
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Le kell szögeznem néhány dolgot:
1.Mark Darcy drukker voltam,vagyok és leszek.
2.Bridget-ben magamat vélem felfedezni.Bár terhes még sosem voltam,de bénáztam,kerültem hülye helyzetekbe legalább annyiszor,mint ő.
3.Jobban tetszett a film,mint a könyv.Pörgősebb volt,szórakoztatóbb,vidámabb.
Mindezek fényében,ezek miatt és ezek ellenére is 5 csillagot adok a könyvre,mert mókás,olvasmányos,Bridget megint sziporkázik,ontja magából a nagyobbnál nagyobb ökörségeket,és teszi ezt olyan szofisztikáltan,hogy vörösre sírom a szemeimet a röhögéstől.
Azt még hozzá kell tennem,hogy több ideig tartott ezt az értékelést megírni,mint a könyv végére érni,annyira olvastatta magát.

>!
Niki_
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Kellemes olvasmány volt a Bridget Jones babát vár, szinte faltam, élveztem. Azt nem mondom, hogy hibátlan, mert néhol kicsit erőltetnek, elcsépeltnek éreztem a humort benne, de mindezektől függetlenül nagyon le tudott kötni és szerettem olvasni, úgyhogy szívből tudom ajánlani azok figyelmébe, akik olvasták már a széria első két részét. Azok ismerete nélkül, csak úgy vaktában belekezdeni ebbe a kötetbe szerintem hiba lenne.

>!
clarisssa MP
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Annyi minden változik körülöttünk, de úgy tűnik, Bridget Jones karaktere nem tartozik ezek közé. Ez alól egyetlen kivétel van: ha a gyermekéről van szó, igazi anyaoroszlánná képes változni és jaj annak, akitől (érzése szerint) meg kell védenie a picit!
A 2,5. filmet még tavaly, moziban láttam először. Az alapszituáció kissé abszurd ugyan, de amint ezen sikerült túllépni, rengeteget kacagtam a sok kedves csetlés-botláson. A könyv története természetesen ezúttal is sokban eltért tőle, de pont ezért egy picit sem találtam unalmasnak. Gyorsan olvasható és remek kikapcsolódást nyújt, a korábbi Bridget-kötetek és -filmek rajongóinak igazi ajándék elmerülni benne. Én már a folytatásra is nagyon kíváncsi vagyok!

>!
Európa, Budapest, 2016
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634055495 · Fordította: Sóvágó Katalin
>!
theodora
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Roppantul rövid, de szórakoztató BJ sztori. Mindig jókat derülök a sajátos nyelvezetén, és a sok csetlés-botláson (de az a muffin elég durva volt :D).

3 hozzászólás
>!
Lili2001
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Számítottam rá, hogy a könyv sokkal jobb lesz mint a film, hiszen ez már az előző részeknél is így volt. Számomra a könyv és film szinte két külön történet, mert alig van egy két dolog ami egyezik a két történetben.

>!
Honey_Wilkes
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

A teljesen, tökéletesen felesleges könyv, amit még a minduntalan szánkba rágott nosztalgia sem visz el a hátán. Bridget, imádlak, de nagyon kérlek, ne kelljen arról olvasnom, ahogy az idősotthonban kergeted Cleavert és sírsz Marc után; legyen elég ennyi!

>!
ÁrnyékVirág
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Azon ritka esetek egyike, amikor a film sokkal jobb, mint ez a könyvnek alig nevezhető valami. A filmen végig remekül szórakoztam, pedig féltem tőle, hogy a sokadik lenyúzott bőr egy ismert sztoriról, de mégis remekül megoldották. Ez a könyvecske összecsapott, érezhetően erőltetett, persze fel-felvihogtam rajta, de összességében nem ajánlom senkinek. Ha hiányzik Bridget, nézzétek meg inkább a filmet.
spoiler

>!
bbea P
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Nekem eddig ez tetszett a legjobban a négy napló közül. Értékeltem a humorát, van benne bőven és nagyon tetszett, hogy ebben a részben Bridget jellemfejlődése óriásit ugrott. Eljutott a folyton széteső, mindent túlaggódó, „rakás szerencsétlenség” nőből odáig, hogy első helyre tette a kis jövevényt – és önmagát is – a saját életében. Ez az a befelé figyelés, ami a legfontosabb lenne minden kismamának a terhesség késői szakaszában. Szép volt tőle, hogy megengedte magának. Ráadásul ez a regény egy több szálon futó happy end. Erre volt most szükségem. :-)


Népszerű idézetek

>!
Londonna P

Egy nő életének nem a szülés az alfája és az ómegája

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones
>!
Londonna P

Ismerős izgalom nyilallt belém, amikor megláttam Mark egyenes tartású, magas alakját az első sorban.

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones · Mark Darcy
>!
Londonna P

Egy másodpercet gondolkoztam.
– Shaz, Tom és Miranda persze azt mondják, hogy piszkavas van a seggedben, és análisan retentív és averzív vagy, és folyton munkáról beszélsz, és örökké telefonálsz, és…
– …FOLYAMATOSAN telefonálok, beképzelt vagyok, sznob, és érzelmileg sorvadt – tette hozzá bátortalanul.
– Csakhogy egyáltalán nincs igazuk. Az igazság az, hogy én nagyon szeretlek…
– …talán pár kis módosítással? Legyek szellemesebb? Spontánabb? Játékosabb? Kedvesebb?…
– Nem – mondtam. – Annak szeretlek, aki vagy.
– Ez az én szövegem!

228-229. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones · Mark Darcy
>!
Londonna P

– És ha valaki a babából akar DNS-t?
– Ahhoz amniocentézis kell. Ami valószínűleg okos ötlet, tekintve, hogy maga előrehaladott korú anya.
– ELŐREHALADOTT KORÚ ANYA?
– Igen. Harminchat fölött az ember gyakorlatilag előrehaladott korú anya.
– Nézd a jó oldalát – tanácsolta Tom, miközben Shaz és Magda társaságában kísért az amniocentézisre. – Egyszerre igényelhetsz nyugdíjat és gyerektartást.

76-77. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones
>!
Londonna P

Tényleg csodálatos találmány a vízöblítéses vécé. Olyan nagyszerű, hogy van az ember lakásának egy ilyen tartozéka, amely ennyire higgadtan, tisztán és hatékonyan képes eltüntetni az egész hányást. Szeretem a drága vécét. Hűvös és erős, nyugodt és megbízható. Annyira jó itt feküdni mellette. Talán nem is Markot szerettem igazából, hanem a toalettet.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones · Mark Darcy
>!
Londonna P

– Mark, hagyd abba! Figyelj. Ne viselkedj úgy, mint egy ügyvéd, ne viselkedj úgy, mint egy alfa-hím, legyél csak ember.

227. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones · Mark Darcy
>!
Londonna P

– Cleaver – mondta Mark –, valószínűleg ez életemben az egyetlen alkalom, amikor komolyan örülök neked.
– Na jó, nyugodjon le mindenki, majd én átveszem az irányítást. Én fogom a fejét, te a lábát. – Daniel úgy zihált, mint akit szívroham kerülget.
– Nem, én fogom a fejét – vitatkozott Mark.
– Kizárt, én indítottam el az egészet, és…
– Lennétek szívesek abbahagyniiiiiiiiiiiiiiiii! – mondtam és beleharaptam Mark kezébe, amitől mindketten elengedték a karomat, minekutána alig bírtak elkapni.

257. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones · Daniel Cleaver · Mark Darcy
>!
Londonna P

Kérlek tégedet, gyermekem! Add vissza a te jelszavaidat annak, ami az agyamból maradt vala, hogy megmondhassam Marknak, hogy mi szeretjük őtet, és azt akarjuk, hogy a te atyád legyen, és – legfőképpen – hozzon nékünk sajtos krumplit, hogy táplálhassalak tégedet.

219. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones · Mark Darcy
>!
Londonna P

Jujj! Mark hazajött a munkából.
– Úristen, ez a lépcső! – nyitott be az ajtón, meglazított nyakkendővel, kigombolt gallérral, munkától szabadult kanos ábrázattal. – Elnézést, hogy késtem drágám – mondta, és szájon csókolt.

253. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Jones · Mark Darcy

A sorozat következő kötete

Bridget Jones naplója sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Quinn: És boldogan éltek
Laurelin Paige: Hudson
Veronica Roth: Négyes
Kiera Cass: The Selection Stories – Párválasztó történetek
Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi – Kalauz
Cynthia Hand: Angyalnyár
Böszörményi Gyula: Beretva és tőr
On Sai: Szürke szobák
George R. R. Martin – Elio M. García Jr – Linda Antonsson: A tűz és jég világa