Ne ​izgulj! 7 csillagozás

Helaine Becker: Ne izgulj!

Végy egy mély lélegzetet!
Lassan fújd ki a levegőt! Ahhhh….
Hát nem jó érzés?

Néha-néha mindenki stresszel, hiszen annyi dolgunk van otthon és az iskolában is. Nem könnyű mindennek eleget tenni. És hát néha még a családtagjainkkal és a barátainkkal sem egyszerűek a dolgok.
Lapozz bele ebbe a könyvbe, és biztosan találsz majd pár jól bevált tippet, amikkel csökkentheted a mindennapi feszültséget.
Egy nagy nyújtózástól a sportoláson át a meditációig rengeteg lehetőség közül választhatsz, hogy könnyebben birkózz meg a mindennapi élet kisebb nehézségeivel.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
96 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634033929 · Fordította: Kiss Enikő Hajnal

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Hintafa P
Helaine Becker: Ne izgulj!

A körülmények ugyebár adottak, de akkor ebből hozzuk ki a legtöbbet. A vidám borítójú könyv egy csomó praktikus, működőképes, gyakorlati (szinte már túl sok a jóból, nem?) tanáccsal látja el … hát nem is tudom… a gyerekeket, a felnőtteket, szülőket, nagyszülőket?? Valószínűleg mindenkit, aki hajlandó megállni egy pillanatra és tenni valamit saját és környezete jobb közérzete érdekében.

Becker minden fontos “levezető csatornára” gondolt. Egyformán nyújt a lélek számára üdítő tanácsokat és a gyakorlati problémák esetében működő egyszerű megoldásokat. A nyújtástól kezdve, az érzelmi reakciók tudatos kezelésén át a kötelességek (házi feladat/házimunka stb.) halogatását elkerülő beosztásig mindenről olvashattok. Egyik sem varázslat, csupa olyasmi, amit elvileg magunktól is tudhatnánk, de valahogy mégis elfeledkezünk róla és nem alkalmazzuk.
Bővebben: http://hintafa.blog.hu/2018/02/28/helaine_becker_ne_izgulj

2 hozzászólás
>!
Zoe27 
Helaine Becker: Ne izgulj!

Nagyon jó volt olvasni, ennyi lehetőséget , megoldást, csupán annyit bánok, hogy ez a könyv nem egy 10 vagy 15 évvel ezelőtt jelent meg, bár profitálni így is tudok belőle.
( Sohase mond, hogy SOHA! )
Puding próbája, az evés. Tudom nem fogom megbánni! ;)

>!
BoneB
Helaine Becker: Ne izgulj!

Szerintem ez a könyv nem csak gyerekeknek jó, hanem akár felnőttek is tanulhatnak belőle pár fogást. Az elején lévő nyújtógyakorlatok és mosoly mindenképp követendő.De ugyanúgy hasznos lehet a légző gyakorlat, vagy a tízig számolás mielőtt valami hülyeséget csinálunk. A listaírást én is alkalmazom, mert általában, amit leírok azt nem felejtem el. A dicséretet én is nehezen fogadom, de igyekszem mindig egy köszönömöt mondani, bár még így is furán szoktam magam érezni.
Tetszik a kivitelezés is a zöld betűszín, meg a grafikák.

>!
Ariadne
Helaine Becker: Ne izgulj!

A könyv több mint nyolcvan tippet tartalmaz, hogyan vezetheti le egy gyerek (?) a feszültséget anélkül, hogy sűrűn visszatérne az életében a stressz.
A könyv illusztrált, gyakorta az oldalak tetején idézetek vagy ötletek is találhatóak, így mondható, hogy nem igazán kellett sokat olvasni. Tehát nem lehet riasztó tényező egy ifjú léleknek sem a sok betű.

A feladatokat szerintem több korosztály is használhatja. Néhány már egészen kicsi gyerekeknél is alkalmazható, a többit inkább csak idősebbeknek (12+) ajánlanám. Persze felnőttként is megfogadhatunk jó néhány tanácsot, hiszen a megfelelő légzéstechnika elsajátítása, a meditáció, az egészséges étrend, vagy épp egy lista a tennivalóinkról nekünk felnőtteknek is jól jön, vagy ha mi magunk is leülünk színezni, rajzolni a gyerekkel, könnyen ellazulhatunk és fejleszthetjük a kreativitásunkat.

Bővebben:
https://ariadneolvasmanyai.blogspot.com/2018/12/helaine…

>!
oil
Helaine Becker: Ne izgulj!

Ez a kis könyv alcíme szerint „trükköket, tanácsokat, praktikákat” kínál gyerekeknek, „hogy ne legyenek stresszes felnőttek”. Nem világos, milyen korosztályhoz szól pontosan, a tanácsok egy része kamasz (sőt akár felnőtt) olvasót feltételez, más ötletek már 10 éves kor alatt működhetnek. Táncolj, pörögj, mint egy búgócsiga, fogadd el és köszönd meg a dicséretet, írd fel egy papírra és zárd befőttesüvegbe a gondjaidat, keress magadnak egy sima felületű, jó fogású „nyugikövet” – ilyesmi praktikus módszereket, relaxációs és attitűdformáló gyakorlatokat gyűjt össze, és bár némelyik nyilvánvalóan a „könnyű azt mondani” kategóriába tartozik, azért kár lenne kihajítani. Már az is egy lépés a jó irányba, ha…. folytatás itt: https://oroszildiko.blogspot.com/2018/03/kudarcparti-ko…


Népszerű idézetek

>!
BoneB

Vedd elő a gumikacsádat, és irány a kád.

46. oldal - A víz nyugtató ereje (Manó Könyvek, 2017)

>!
BoneB

Nem buktam el, csak találtam tízezer utat, ami nem járható.
Thomas Edison

92. oldal - Ünnepeld a kudarcot! (Manó Könyvek, 2017)


Hasonló könyvek címkék alapján

Victoria Ryan: Ha meghal a nagyszülő
Janikovszky Éva: Velem mindig történik valami
Simon István: Mirza
Britt G. Hallqvist – Ingrid Sjöstrand – Siv Widerberg: Ami a szívedet nyomja
Arne Svingen: Magas Cé és jobbhorog
René Goscinny: A kis Nicolas
Varga Katalin: Barátom, Bonca
Frances Hodgson Burnett: A titkos kert
Janikovszky Éva: Már megint
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella