Sunderon 19 csillagozás

Az Ördög Vére
Hel Enai Dawn: Sunderon

Sun bármit megtenne, hogy a pokolba jusson. A lány gyermekkorában megsértette a pokol hercegét, amiért az ördög megégette a kezét. Az égés soha meg nem szűnő kínokat okoz, amiktől csak úgy szabadulhat, ha megtalálja a herceget. A lány egy Paranoia nevű ezoterikus boltban tengeti mindennapjait, kutatva egy igazi nyom után, ami elvezeti a démonok világába, Nefrába. Arra viszont nem számít, hogy egyszerre talál rá az ígéretes jövő és a keserű múlt is egy iránytű és egy indigó szemű üldöző képében.

Deron Nefra trónjára vágyik, de ez lehetetlen, amíg az apja életben van. A fiatal ördögnek folyamatosan bizonyítania kell rátermettségét kétes származása miatt. Közben a háttérben összeesküvők mozgolódnak, és mindenki csak a saját érdekeit nézi. Az angyalok és démonok háborújában pedig nincsenek szabályok.

>!
Underground, Budapest, 2019
>!
Underground, Budapest, 2018
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150034386 · Illusztrálta: Gordos Bianka

Kedvencelte 6

Most olvassa 3

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 37

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
christine
Hel Enai Dawn: Sunderon

Hel Enai Dawn: Sunderon Az Ördög Vére

Mostanában kevés fantasyt olvasok, magyar szerző által írt fantasyt pedig pláne, szinte egyértelmű volt, hogy rábólintok erre a könyvre. Nem voltak elvárásaim, így nem is csalódtam azért, mert nem uralkodott benne a romantikus szál, sőt ha visszagondolok a cselekményre, kimondottan örülök annak, hogy nem bonyolították túl a szereplők az életüket a heves érzelmeikkel.

A könyv egyik legnagyobb előnye a hátránya, ez pedig az E/3-ban írt történet. Vagy csak én olvastam mostanában túl kevés ilyet, és velem van a baj, de ez kimondottan zavart, és emiatt nem tudtam igazán közel engedni magamhoz a szereplőket. Ezzel szemben viszont egy olyan világot kaptam ennek az írásmódnak köszönhetően, ami sokkal komplexebb, mintha valamelyik szereplő (Sun, Deron) nézőpontjából lett volna bemutatva az egész cselekmény. Így a jó és a rossz is bemutatkozhatott, bár az az igazság, hogy voltak pillanatok, amikor nem tudtam eldönteni, melyik csapat a jó, és melyik a rossz. Mindegyiknek volt egy logikus magyarázata a tetteire, volt ok-okozati összefüggés a döntések mögött, és mindegyiknél kedveltem és utáltam valakit.

Nagyon rég olvastam olyan történetet, ahol ennyi fantasztikus lény szerepelt volna, így eleinte arculcsapásként ért a sok név és faj, csak kapkodtam a fejem közöttük, ez viszont nem jelenti azt, hogy aki nincs hozzászokva az ilyen könyvekhez, ne tudna kiigazodni közöttük, sőt.
Bővebben: https://lenduletmagazin.hu/tudtad-hogy-minden-ordognek-…

>!
BBetti86
Hel Enai Dawn: Sunderon

Hel Enai Dawn: Sunderon Az Ördög Vére

Végre! Egy ifjúsági fantasy, amiben nem az a legfőbb konfliktus, hogy ki kibe szerelmes, és mit kell leküzdeni, hogy együtt lehessenek! Annyira nem a szerelmi tematika az uralkodó, hogy sokáig arra sem jöttem rá, egyáltalán melyik szereplő kinek van úgymond rendelve a történetben. Ezt kifejezetten élveztem is benne.
Igaz, a végére azért felerősödik a romantikus szál is. Olvashatunk nem egy utalást, hogy Deron úgy viselkedik, Sunnal, mint az ördögök a szerelmükkel. Sun maga is átvált nem egyszer szerelmes kamaszba. Itt kicsit vesztettem is a lelkesedésemből. Nem állt jól a lánynak, amikor annyira szűkült az érdeklődési köre, hogy megvédje az ördögherceget, vagy elérje nála, hogy igaz érzelmekre alapuljon a viszonyuk, ne ördög és spoiler hierarchián.
De, ahogy írtam, szerencsére e kötetben nem a romantika hozza a fontos konfliktusokat. Egy kifejezetten összetett világa van ördögökkel és angyalokkal. Nem a hagyományos értelemben jó és rossz harca az övék. Mindkettő egyedi faj, sajátosságokkal és célkitűzésekkel. Mindkettővel lehet szimpatizálni, és mindkettőnek rengeteg története, múltja van. Áthatja a kötetet, hogy a szerzőnek rengeteg ötlete van, sok mindent kitalált a szereplőinek, a világaiknak. Éreztem is úgy párszor, hogy túl sok minden a nyakamba van zúdítva, lehetne az infókat és történeteket megfontoltabban is adagolni, de a lelkesedés benne van a sorokban, így igazán erre sem panaszkodnék.
Nagyon bejött, hogy milyen sokáig sikerült rejtélyeket fenntartani. Folyamatosan kérdéseim voltak, amelyekre lassan és részletekben érkeztek a válaszok. Kicsit úgy, mint a cím. Mi az a Sunderon? Talán a regény felénél jártam, amikor leesett: Sun + Deron = Sunderon. Így voltam a regény kérdéseivel is. Foglalkoztattak, további olvasásra ösztönöztek, aztán megvilágosodtam, néha a szereplőkkel, néha előttük és minden a helyére pattant érthetően, logikusan. Újabb jó pont, hogy nem a semmiből ránt elő a szerző megoldásokat, minden szépen elő van készítve. A feszültséget megtartja jól végig, és okosan csavargatja a karakterek indítékait, múltját.
Ha már a karakterek kerültek szóba. Visszatérő gondom, hogy a YA fantasy hősnők nagyját rühellem. Sun sem lett a szívem csücske. Nyafkának érzem, és amikor már Deron mániás, taszítani is kezdett.
Deron, annak ellenére, hogy többszáz éves, néha nagyon kamaszos nekem. Ok, ifjúsági regény, lehet vele azonosulni, de ő sem éppen a nekem való hős.
Viszont, ebben a regényben van egy főnemesnek született ördög, akit torznak bélyegeztek és kísérleti patkánnyá tettek. Akit Deron megmentett, és aki komolyan dolgozik azon, hogy helyet szerezzen az ördögök világában. Aki fejlődik, aki hűséges. Aki sok fájdalmat cipel, de építkezik belőle. Akinek nem mellesleg rejtély is van az ereje és a múltja kapcsán. Őt, Arez különben, bírtam annyira, hogy simán elnyomta a Sun iránti ellenérzéseim.
Jobb volt ez a regény, mint vártam – kellemes meglepetés. Ha lesz folytatás, szívesen olvasnám azt is! :)

>!
VIlon
Hel Enai Dawn: Sunderon

Hel Enai Dawn: Sunderon Az Ördög Vére

„Mi van?” Most, mi vaan?! – ez a kérdés többször is felmerült bennem a Hel Enai Dawn – különleges írói nevet használó – szerző Sunderon – Az Ördög Vére c. fantasy regényét olvasva.

A sok szereplő, a több szálon futó cselekmény, a hol akciófilmes, hol fantasztikummal átitatott jelenetek, a múlt, a jelen és az álmok váltogatása nem hagyják egyetlen percre sem lankadni a figyelmet. A történet, a helyszínek jól kidolgozottak, akár egy szobabelsőre, ruházatra, vagy Gora és Nefra részletes ábrázolására gondolok. A szereplők is összetettek, komplex háttérrel, személyiséggel rendelkeznek, még az angyalok és ördögök sem csak fehérek, vagy feketék. Érezhető, hogy a gondosan felépített szerkezet, és történetvezetés mögött komoly munka van.

A könyvben nagyon is érvényesül az „egyszer fent, egyszer lent” elve, ami nem csak a szereplők helyzetére, hanem az egész történetre, és a helyszínekre is igaz. Mindenkinek jó oka van a cselekedeteire, s mégis… itt semmi, és senki sem az, aminek látszik.

A teljes értékelés a blogomon olvasható:
https://elmenyvadasz.blog.hu/2020/03/30/vigyazz_mit_kiv…

>!
Szerafina P
Hel Enai Dawn: Sunderon

Hel Enai Dawn: Sunderon Az Ördög Vére

A fülszöveg alapján sokkal egyszerűbb történetre számítottam, de nagyon meglepődtem. Minden volt, csak unalmas, klisés nem.
Az első 50 oldal után úgy voltam, hogy ilyen jó könyv nincs. Rengeteg infó, amit úgy éreztem csak mézes madzag az olvasó előtt. Nem lehet a feszültséget, fordulatok folytatni. És de.
A sok szemszögből láttatott eseményeknek köszönhetően sok-sok információ-morzsát kapunk. Néha túl sok is, nehéz fejben tartani. Ez az egyetlen icipici negatív. De ebből is látszik, hogy nagyon átgondolt történettel, világokkal találkozunk.
Rengeteg kérdés merül fel a szereplőkkel kapcsolatban, főleg ugye Sunnal. Egy része megválaszolásra kerül, de épp elég marad, hogy nagy kíváncsisággal és türelmetlenséggel várjam a folytatást.
Fantasy-rajongóknak kötelező olvasmány. :)

1 hozzászólás
>!
Ginabirodalma P
Hel Enai Dawn: Sunderon

Hel Enai Dawn: Sunderon Az Ördög Vére

„Adott egy igazán különleges alap (angyalok és démonok ellentéte), ebbe még belevonta az embereket, új fajokat alkotott és még írt egy igazán különleges történetet, a karakterek összetettségéről már nem is beszélve. Tökéletes!”
https://ginabirodalma.blog.hu/2020/04/15/hel_enai_dawn_…

>!
inci81
Hel Enai Dawn: Sunderon

Hel Enai Dawn: Sunderon Az Ördög Vére

Az ilyen történetek miatt kedvelem annyira a fantasykat! Ez valami elképesztő volt!

Egészen új szemszögből tárul elénk a jó és a rossz harca, az angyalok, démonok világa.
Részletesen kidolgozott, csodásan felépített világ tárult elém.
Már a fülszöveg után tudtam, hogy imádni fogom, de amikor elkezdtem, azonnal végem volt, mert sokkal jobb, mint számítottam rá!
Az események pörögnek, amolyan kellemes, követhető ütemben.

Minden fantasy rajongónak bátran ajánlom!

A rajongója lettem ennek a történetnek és az írónőnek! Nagyon várom a folytatást!

2 hozzászólás
>!
Szam0ca
Hel Enai Dawn: Sunderon

Hel Enai Dawn: Sunderon Az Ördög Vére

A fülszöveg alapján egy teljesen más történetre számítottam, meglepett, mennyire nem a szokásos nyálas romantika felé ment el a dolog. Kellemesen csalódtam és bevallom, jóval árnyaltabb és összetettebb világot kaptam, mint vártam. Az alaptörténet is érdekes, a kis emberlány, aki megsérti – fizikailag is- ,az ördög herceget, aki ezután eltűnik az életéből.
Sun minden követ megmozgat, hogy megkeresse Deront, amikor megtalálja, nem tud mit kezdeni a fiúval. A fiú szintén nem tudja mit is akar, mert egyszerre vonzza és taszítja is a lány. Tetszett a sztori, jó lenne még egy rész, hogykiderüljön, Deron lesz-e az új uralkodó, vagy inkább Sun lesz az első királynő.

>!
Rocky27
Hel Enai Dawn: Sunderon

Hel Enai Dawn: Sunderon Az Ördög Vére

A könyv története egy teljesen más szemszögből közelíti meg az angyalok és démonok mitológiáját, amibe az olvasó belecsöppenhet. A könyv felénél már megtippelni se mertem volna a végét a sok izgalmas csavar és fordulat miatt. Az elején kicsit nehéz volt követni a könyv világának idegen kifejezéseit, de ez minden az olvasó számára új, ismeretlen világ esetében így van. A történet számomra érdekes volt, magával ragadott és sokszor nehéz volt letenni egy-egy fejezet végén. A könyv vége olyan, amilyennek lennie kell. A történetet elcsendesíti, de mégis nyitva hagyja, hogy az olvasó várja a folytatást.
Én várom a következő fejezetet, remélem minél előbb megjelenik, és folytatódik az izgalmas történet sok-sok nem várt fordulattal.

>!
Luca_Hartinger_Gálfi
Hel Enai Dawn: Sunderon

Hel Enai Dawn: Sunderon Az Ördög Vére

A műfaj kedvelőjeként érdeklődéssel vettem kezembe a könyvet, vajon mit tudhat egy magyar kortárs fantasy. Elég sok mindent. Kezdjük a rengeteg szereplővel, akik közül meglehetősen nehéz kiválasztani, ki a főszereplő, illetve hasonlóan problémás kinevezni valakit kedvenccé. Minden karakter olyan szinten kidolgozott háttérrel, múlttal, személyiséggel rendelkezik, hogy külön könyvet kaphatna. Rengeteg szálon fut a cselekmény, egy perc pihenést nem hagyva az olvasónak, mindig jön egy csavar, újabb epizód, amiben valakiről megtudunk valami új információt, amitől aztán teljesen másként tekintünk rá és átértékeljük a vele való viszonyunkat. Rendkívül kidolgozott világgal van dolgunk, amit sok szabály működtet. Helyszínek a Föld, Gora (Mennyországnak nevezhetnénk, de Dawn-nál semmi nem ennyire egyszerű) és Nefra (legyen a Pokol megfelelője, de Dawn-nál… ja, ezt már mondtam). Ezen a három bolygón élnek angyalok, démonok, emberek, és kevert vérűek, de senki sem az igazán, aminek látszik. A történet több idősíkon játszódik, nekem különösen tetszettek az álmokban való visszaemlékezések.
https://spoilerveszely.hu/az-angyal-az-ordog-a-fia-meg-a-csaj/

>!
Hajnaéka
Hel Enai Dawn: Sunderon

Hel Enai Dawn: Sunderon Az Ördög Vére

Huhhhh, hát nem is tudom, hogy hol kezdjem…
Fordulatos, nem megszokott, rengeteg új dolog/információ…
Néha nehezen feldolgozható, nehezen követhető a sok információval teletüzdeltség miatt. Folyamatosan keverednek a szálak, még csak nem is sejthető, mi miért van, ki kivel van, mi várható, vagy éppen hol vagy és mikor történt a cselekmény, amit éppen olvasol.
Mindezek ellenére nagyon jó könyv, nem nyűglődtem rajta sokat, gyorsan elolvastam, csak ajánlani tudom, és várom a folytatást. :)


Népszerű idézetek

>!
Hel_Enai_Dawn I

-Tudtad, hogy minden ördögnek két szíve van?

(első mondat)

Hel Enai Dawn: Sunderon Az Ördög Vére

>!
Hel_Enai_Dawn I

– Tudod, mi az a létnév? – kérdezte végül valamivel higgadtabban a fiú.
– Fogalmam sincs – ingatta a fejét a lány.
– Minden démon egy erős mágikus burokban születik meg, amit csak akkor bír átszakítani, ha elnevezik. Ez a név hívja az életbe. Ez a létének a feltétele. Így ha más hívja ezen a néven, az olyan, mintha halálosan megfenyegetnék.
– Mindegyik neved létnév?
– Nem – villantotta rá vörös fogsorát a démon és hátralebegett. – Létnévből mindig csak egy van. A többit az Ördög égeti belénk.

109. oldal, 8. fejezet - Vérangyal

Hel Enai Dawn: Sunderon Az Ördög Vére

>!
inci81

… beszélj a két szívről! Mi értelme van?
A fiú kivett három hosszú cukorkát, és a két combja közé fogta a zacskót.
– Az egyikkel fényt hozunk, a másikkal pedig pusztítunk – magyarázta, miközben tovább bontogatta a papírokat. – A fényhozót aranyszívnek, a pusztítót pedig a harag szívének hívjuk. Az érzéseinktől függ, melyik dobog többet.

7. oldal

Hel Enai Dawn: Sunderon Az Ördög Vére

>!
inci81

– És mi a helyzet ezzel az idő dologgal? – kérdezett a férfi tovább.
– A démonok világában, Nefrában az idő másként telik, mint itt. Nem egységes. Különböző időzónákból áll a világuk, amik folyamatosan változnak. Néha egy óra öt méterrel arrébb öt évet jelent, máskor fordítva. Sajátos ritmusban változnak az idősíkok.

53. oldal

Hel Enai Dawn: Sunderon Az Ördög Vére

>!
VIlon

– Jobban kéne félned tőlem Sunny! – jelentette ki dölyfösen, majd komoly hangon hozzátette: – Egy nap én leszek az Ördög!
– Nem baj – mondta a kislány gyermeki ártatlansággal.

10. oldal

Hel Enai Dawn: Sunderon Az Ördög Vére


Hasonló könyvek címkék alapján

Andrew Lucas McIlroy: Árnyból az angyal
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Szemán Zoltán: Egy őrangyal naplója
Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
Stephen Paul Thomas: A fekete mágia szívében
Imre Viktória Anna: Az Őrült Hold alatt
Andy R. Cain: Az átok őrzője
Szemán Zoltán: Az elfeledett világ
Szemán Zoltán: A szerződés