Sunderon 5 csillagozás

Az Ördög Vére
Hel Enai Dawn: Sunderon

Sun bármit megtenne, hogy a pokolba jusson. A lány gyermekkorában megsértette a pokol hercegét, amiért az ördög megégette a kezét. Az égés soha meg nem szűnő kínokat okoz, amiktől csak úgy szabadulhat, ha megtalálja a herceget. A lány egy Paranoia nevű ezoterikus boltban tengeti mindennapjait, kutatva egy igazi nyom után, ami elvezeti a démonok világába, Nefrába. Arra viszont nem számít, hogy egyszerre talál rá az ígéretes jövő és a keserű múlt is egy iránytű és egy indigó szemű üldöző képében.

Deron Nefra trónjára vágyik, de ez lehetetlen, amíg az apja életben van. A fiatal ördögnek folyamatosan bizonyítania kell rátermettségét kétes származása miatt. Közben a háttérben összeesküvők mozgolódnak, és mindenki csak a saját érdekeit nézi. Az angyalok és démonok háborújában pedig nincsenek szabályok.

>!
Underground, Budapest, 2018
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150034386 · Illusztrálta: Gordos Bianka

Kedvencelte 1

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Anubisz
Hel Enai Dawn: Sunderon

Hel Enai Dawn: Sunderon Az Ördög Vére

A cselekmény fordulatos, megszokott sablonoktól nagyrészt mentes, jó logikai érzékkel a könyv 3/4 részénél néhány végkifejleti elemet érezni lehet, mégis van benne némi csavar, ahogy a teljes kép kibontakozik. A főhős motivációja nem egyértelmű, habár sok tényezője van, de remélem a folytatásból kibontakozik részletesen. Ha hasonlítanom kellene valamelyik korábbi olvasmányomhoz, akkor talán Cassandra Clare Végzet ereklyéi sorozathoz tudnám hasonlítani. Remek könyv, csak ajánlani tudom a fantasy rajongóknak!

>!
wolfy8
Hel Enai Dawn: Sunderon

Hel Enai Dawn: Sunderon Az Ördög Vére

Ez a könyv nagyon meglepett. Nem azt kaptam, amit vártam, mikor belekezdtem. Egy nagyon tartalmas, csavaros történet tárult elém, ahol még mindig nem tudom, ki mellé is kellene állnom. Sokat gondolkodtam közben, mire is emlékeztet ez az egész, és csak most, az utolsó három fejezet olvasása közben jött a felismerés: Fauntallasia. Leginkább az ötletesség, a sokféle képességű (főleg démon) faj miatt, meg a már említett tartalmasság. Sok a kérdés, remélem a folytatásban választ lelek. Már most olvasnám!

Külön meg szeretném említeni, hogy a borító nagyon tetszik, főleg miután megtudtam mi is az a kis tárgy az elején. Remélem a folytatáson visszaköszön ez a minta, meg valami hasonlóan fontos tárgy.

>!
Rocky27
Hel Enai Dawn: Sunderon

Hel Enai Dawn: Sunderon Az Ördög Vére

A könyv története egy teljesen más szemszögből közelíti meg az angyalok és démonok mitológiáját, amibe az olvasó belecsöppenhet. A könyv felénél már megtippelni se mertem volna a végét a sok izgalmas csavar és fordulat miatt. Az elején kicsit nehéz volt követni a könyv világának idegen kifejezéseit, de ez minden az olvasó számára új, ismeretlen világ esetében így van. A történet számomra érdekes volt, magával ragadott és sokszor nehéz volt letenni egy-egy fejezet végén. A könyv vége olyan, amilyennek lennie kell. A történetet elcsendesíti, de mégis nyitva hagyja, hogy az olvasó várja a folytatást.
Én várom a következő fejezetet, remélem minél előbb megjelenik, és folytatódik az izgalmas történet sok-sok nem várt fordulattal.

>!
Tsama
Hel Enai Dawn: Sunderon

Hel Enai Dawn: Sunderon Az Ördög Vére

Remek! Alig várom a folytatást ;)

>!
Hajnaéka
Hel Enai Dawn: Sunderon

Hel Enai Dawn: Sunderon Az Ördög Vére

Huhhhh, hát nem is tudom, hogy hol kezdjem…
Fordulatos, nem megszokott, rengeteg új dolog/információ…
Néha nehezen feldolgozható, nehezen követhető a sok információval teletüzdeltség miatt. Folyamatosan keverednek a szálak, még csak nem is sejthető, mi miért van, ki kivel van, mi várható, vagy éppen hol vagy és mikor történt a cselekmény, amit éppen olvasol.
Mindezek ellenére nagyon jó könyv, nem nyűglődtem rajta sokat, gyorsan elolvastam, csak ajánlani tudom, és várom a folytatást. :)


Népszerű idézetek

>!
Hel_Enai_Dawn I

– Tudod, mi az a létnév? – kérdezte végül valamivel higgadtabban a fiú.
– Fogalmam sincs – ingatta a fejét a lány.
– Minden démon egy erős mágikus burokban születik meg, amit csak akkor bír átszakítani, ha elnevezik. Ez a név hívja az életbe. Ez a létének a feltétele. Így ha más hívja ezen a néven, az olyan, mintha halálosan megfenyegetnék.
– Mindegyik neved létnév?
– Nem – villantotta rá vörös fogsorát a démon és hátralebegett. – Létnévből mindig csak egy van. A többit az Ördög égeti belénk.

109. oldal, 8. fejezet - Vérangyal

Hel Enai Dawn: Sunderon Az Ördög Vére

>!
Hel_Enai_Dawn I

-Tudtad, hogy minden ördögnek két szíve van?

(első mondat)

Hel Enai Dawn: Sunderon Az Ördög Vére


Hasonló könyvek címkék alapján

Szemán Zoltán: Egy őrangyal naplója
Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Pogány Géza: Exorcismus (Ördögűzés) I.
Rachel Vincent: Lélekmentők
Gaura Ágnes: Túlontúl
Cathy Arrow: Boszorkányok
Arturo Pérez-Reverte: A Dumas-klub
Vargha Károly – Rónai Béla (szerk.): A földalatti birodalom
Luther Márton: Luther megmondja