Fizikai ​kislexikon 0 csillagozás

Heinrich László (szerk.): Fizikai kislexikon

Ez ​a kislexikon, amelyet az olvasó most a kezében tart, napjaink egy nagyon fontos tudományágával, a fizikával kíván megismertetni. A szerzők célja, hogy a fizikában és a határterületein előforduló szakkifejezések, rövidítések és jelek mögött rejlő fogalmakat a tudomány mai állásának megfelelően, szabatosan és megbízható alakban, röviden ismertesse, hogy a fizika iránt érdeklődök tájékozódását megkönnyítse.
Mint terjedelme és jellege révén szükségszerűen bizonyos határok közé szorított zsebkönyv, előadásmódjában alapvetően különbözik a tankönyvektől: úgy foglalja össze az alapismereteket, hogy feltételezi olvasója ismeri már a fizika alapjait és járatos az alsóbb matematikában. Viszont a benne foglalt ismeretanyaggal segítséget kíván nyújtani a következő lépés megtételéhez, az alapismeretek bizonyos fokú elmélyitéséhez. Kutató szakembereknek újat nem nyújt, hiszen anyaga éppen az általuk felhalmozott ismeretek és tapasztalatok leszűrése. Gyakorlati szakemberek viszont… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kriterion KéziKönyvek

>!
Kriterion, Bukarest, 1976
530 oldal · keménytáblás

Hasonló könyvek címkék alapján

James Mackay: World Facts
Mohay Jolán: Genetika
Juhász Katalin – Kissné Nagy Éva – Kiss Géza – Nagy Zoltán – Pintér Zoltán – Rózsa Endre – Szénási Lászlóné – Szőlősi Irén – Tóth József: Alapismereti kislexikon
Tótfalusi István: Irodalmi alakok lexikona
Akadémiai kislexikon I-II.
Berencz János: Verne kislexikon
Mózes István Miklós (szerk.): Általános kislexikon
Tolcsvai Nagy Gábor (szerk.): Nyelvi fogalmak kisszótára
Szabó György: Mediterrán mítoszok és mondák
Devecsery László: Mesélő irodalmi kislexikon