Ikigai 9 csillagozás

The Japanese Secret to a Long and Happy Life
Héctor García – Francesc Miralles: Ikigai

***NOW ​A BESTSELLER: `I read it and it's bewitched me ever since. I'm spellbound' – Chris Evans***

We all have an ikigai. Even if we don't know it yet.

Ikigai translates as `a reason to live' or `a reason to jump out of bed in the morning'. It's the place where your needs, desires, ambitions, and satisfaction meet: a point of perfect balance, and perfect fulfilment.

On the Japanese island of Okinawa, people live longer than anywhere else in the world. There, finding your ikigai is considered the key to longevity – and to happiness. The Okinawans know that all lives are valuable; for them, your ikigai is the lens that will help bring your value into focus.

Both inspiring and comforting, this book will help you uncover your own ikigai, and equip you to change your life. Leave stress and urgency behind, and throw yourself into finding your purpose, nurturing your friendships, and pursuing your passions.

Make every day of your life joyful and… (tovább)

>!
Cornerstone / Hutchinson, London, 2018
208 oldal · ISBN: 9781786330895

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Lahara IP>!
Héctor García – Francesc Miralles: Ikigai

Héctor García – Francesc Miralles: Ikigai The Japanese Secret to a Long and Happy Life

Ezek tipikusan azok a könyvek, amiket szívesebben kapnék ajándékba, mint a háromszázezredik bögrét vagy doboz kekszet, de tudom, hogy az ismerőseim nem járnak ilyen boltokban.
A hosszú boltog élet titka, hogy egyél sok zöldséget és azt csináld, amit szeretsz, meglepő? Nem. Még Csíkszentmihályi Mihály: Flowja is említésre került, amit már vagy tíz éve el szeretnék tuti olvasni.
Valamikor éjjel felébredtem, és nem tudtam aludni a közelgő munkahelyi telefonhívás gondolata (ők fognak hívni) kiverte az álmot a szememből, és ezzel próbáltam megnyugtatni magam. A végére meg is állapítottam, hogy olyan boldog akarok lenni, mint egy dáb, olyan kiegyensúlyozott, mint egy japáán és olyan gondtalan, mint egy görög. (A görögök szerintem nem írnak ilyen boldogságkönyvet, ők megélik.)

Dia9117>!
Héctor García – Francesc Miralles: Ikigai

Héctor García – Francesc Miralles: Ikigai The Japanese Secret to a Long and Happy Life

Tulajdonképpen egy mentálhigiénés képzésnek (meg a japán iránti nem múló rajongásomnak) köszönhetem, hogy elolvastam ezt a könyvet. Nem, mintha ajánlották volna, csak rájöttem, hogy nagyobb a zűrzavar a fejemben, mint gondoltam volna, és ha már egyszer érdekelni kezdenek az önsegítő könyvek, meg a tippek, hogy hogy rakhatnék rendet magamban végre, akkor miért is ne kezdhetném éppen ezzel. Élveztem olvasni ezt a könyvet, és találtam is benne hasznosítható dolgokat, praktikus tippeket, tanácsokat. Nem mondom, hogy mindent azonnal be fogok integrálni a saját életembe, de az biztos, hogy tudatosabban fogok figyelni magamra ezentúl.


Népszerű idézetek

Dia9117>!

Existential crisis, on the other hand, is typical of modern societies in which people do what they are told to do, or what others do, rather than what they want to do. They often try to fill the gap between what is expected of them and what they want for themselves with economic power or physical pleasure, or by numbing their senses.

page 41

Héctor García – Francesc Miralles: Ikigai The Japanese Secret to a Long and Happy Life


Hasonló könyvek címkék alapján

Candice Kumai: Kintsugi Wellness
Reto Guntli – Alex Kerr – Kathy Arlyn Sokol: Living in Japan
Tokyo Style
Laura Ingalls Wilder: On the Banks of Plum Creek
David Michie: The Dalai Lama's Cat
Jean Jenson: Reclaiming Your Life
John Medina: Brain Rules
Leo Babauta: Focus
Joshua Fields Millburn – Ryan Nicodemus: Everything That Remains
Corinne Sweet: The Mindfulness Journal