Heartbreak ​Warfare 1 csillagozás

Heather M. Orgeron – Kate Stewart: Heartbreak Warfare

Briggs,

Remember when we parted ways in Germany? It was the day I broke your heart. What you didn't know was that I was breaking mine too.

I thought they’d be enough–my husband and my son. That I’d get home and everything would go back to the way it was . . .

Before the war.
Before the ambush.
Before you.

But, no matter how hard I try, I can’t erase the trauma we shared. I can’t seem to forget the way my heart beat in time with yours.

The truth is I’m lost without you.

I thought the nightmare was over when they pulled us from that hole in the ground, but nothing could have prepared me for the war I’d face at home.
I know it’s selfish of me to ask, but, please, I have to see you one last time. . .

All my love,
Scottie

>!
CreateSpace, Washington, 2018
348 oldal · ASIN: B07K3W1SGP

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
pveronika
Heather M. Orgeron – Kate Stewart: Heartbreak Warfare

Felkavaró, brutális, frusztráló, fájdalmas, komplex, kiszámíthatatlan. Talán ezekkel a szavakkal tudnám leginkább jellemezni ezt a könyvet.

Katy egy katonacsaládban nőtt fel, így nem is volt kérdés, hogy ő is a hazáját fogja szolgálni, ha eljön az idő. Most hatalmas lépésre szánja el magát, és férjét és hat éves kisfiát hátrahagyva először indul el egy tengerentúli bevetésre, egyenesen az iraki háború közepébe, Bagdadba. Bár nővérként csak a táborban kell lennie és nem mehet terepre, mégis a rengeteg borzalom, amivel nap mint nap találkozik, hamar arra készteti, hogy megkérdőjelezze, hogy mit keres egyáltalán a sivatag közepén, ahelyett, hogy otthon lenne a családjával. Legjobb barátnője, Mullins mindenben a támasza, és neki köszönhető, hogy Katy barátokra lel néhány katona, köztük Christopher Briggs személyében. A háború azonban kegyetlen, és nem válogat abban, hogy kinek az életét töri ketté, vagy változtatja át felismerhetetlenné.

A szívem majd megszakadt a szereplőkért. Nagyon felkavaró és fájdalmas volt olvasni néhány részletet, de csodálatos volt, ahogy a szerzőpáros képes volt megfesteni azt, ahogyan a legsötétebb órában két egymás felé nyúló kéz örök köteléket font két ember között. Nagyon tetszett, hogy a könyv három szemszögből íródott, ami sokkal-sokkal komplexebbé tette a regényt. Katy-re sokszor haragudtam, ugyanakkor én is tudom, hogy a történtek és azok következménye nem az ő hibája volt. Minden egyes oldalon éreztem, ahogy küzdött, ahogy kettéhasadt a szíve, és hogy rajta felülálló dolgok sodorták őt ebbe a helyzetbe.

Ez nem az a típusú regény, aminél az első oldalaknál tudod, hogy hogyan fog végződni. Olvasás közben magam is sokat töprengtem azon, hogy hogyan lehetne megoldani ezt a megoldhatatlannak tűnő szituációt, de bevallom, így sem tudtam, hogy mi lesz Gavin, Chris, Katy és Noah történetének a vége. Őszintén szólva még most sem tudom, hogy ez volt-e a tökéletes befejezés, mert percenként más végkimenetelért szurkoltam. Igen, ennyire összezavarja az olvasót ez a történet.

A csillagozással bajban vagyok, mert a maga kategóriájában ez egyértelműen egy 5 csillagos történet. A fájdalom és az érzelmek csak úgy ömlöttek a lapokról, és kiemelkedően volt, ahogy a szerzőpáros képes volt játszani az olvasók legmélyebb érzelmeivel is, de mégis voltak olyan részek, amelyek annyira frusztráltak, hogy legszívesebben félre tettem volna a könyvet. Ennek azonban nem maga a könyv volt az oka, hanem főleg spoiler

Összességében ez egy fájdalmas érzelmi hullámvasút volt, egy olyan történet, amit egyhamar nem fogok elfelejteni. Kate Stewart ismét bizonyított nálam, Heather M. Orgeron pedig felkerült a figyelt szerzőim listájára. Mindenképpen ajánlom ezt a könyvet azoknak, akik nem félnek az olyan történetektől, amelyek darabokra tépik az ember szívét.

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
pveronika P

Everything I know about love you taught me, through patience and understanding. You raised my heart, trained it to love you in the best imaginable way. And this heart loves you beat by beat, as the seconds, minutes, and hours tick by.

>!
pveronika P

For now, my heart is the reckless navigator, and I, a reluctant passenger, unable to escape the way I love him.

>!
pveronika P

For the moment, we’re right back there in the place we created, where we are perfect. Where our souls line up without any visible smudges on the seams.

>!
pveronika P

You were destined to be a part of my life. You’ve changed me. No matter where this journey takes us, when I close my eyes, it will be your face I see. When I breathe my last breath, your name will be on my lips. I need you to know that – for you to know how incredible you really are. In another lifetime, I know we’d have been perfect together, and I’m certain you feel that too. I see it in your eyes, and I felt it. I still feel it.

>!
pveronika P

Love is supposed to be enough. It’s not supposed to rip you to fucking shreds.

>!
pveronika P

“Trust me?” Her eyes widen slightly, but she answers without hesitation, a beaming smile on her face. “Always.”
“Still love me?”
“Forever."

>!
pveronika P

I can survive being a soldier, I can survive another war, but it seems I can’t survive loving you. If I have to let you go, you have to let me go too.” He leans in on a whisper. “I love you, Katy, let me go.”

>!
pveronika P

The heart you’re ignoring is sitting on your sleeve, bleeding freely.

>!
Everglow P

Trauma creates change you don’t choose.
Healing is about creating change you do choose.


Hasonló könyvek címkék alapján

Madeline Miller: The Song of Achilles
Amy Harmon: Making Faces
Marie Rutkoski: The Winner's Kiss
Patrick Ness: Monsters of Men
Ken Follett: The Pillars of the Earth
John Wiltshire: Conscious Decisions of the Heart
A. M. Johnson: Still Life