Szerelem ​és viszály 30 csillagozás

Heather Graham: Szerelem és viszály

A ​népszerű írónő, Heather Graham, a Holnap dicsősége c. bestseller szerzőjének újabb regénye a szelídítetlen Skót-felföldön, a londoni Towerban s a háború sújtotta Franciaországban játszódik. Két ember magával ragadó története, akiket a sors egymásnak szánt egy olyan világban, ahol a háború és a viszály az úr. Danielle d'Aville-nak, III. Edward gyámleányának nőül kell mennie ellenségéhez, Adrien MacLahanhez, a legendás skót harcoshoz, aki annak idején a király kezére juttatta szeretett otthonát, Aville-t. Bosszút esküszik az erőszakos lovag ellen, ám csakhamar arra eszmél, hogy máris a felesége. Amikor a férfi hazaviszi felföldi kastélyába, s erős karjába zárja, Danielle szívén olyan szenvedély lesz úrrá, mely ellen nem tud küzdeni…
Adrien MacLahan igyekszik távol tartani magától a smaragd szemű, tüzes asszonyt, akinek francia királyok vére folyik az ereiben, s hűsége az ellenséghez köti… mégsem tudja leküzdeni a vágyat, melyet szép, bátor arája ébresztett szívében, és… (tovább)

Eredeti cím: The King's Pleasure

Eredeti megjelenés éve: 1996

Hajja & Fiai, Debrecen, 1998
288 oldal · ISBN: 963903763x · Fordította: Prácser Hajnalka

Heather Graham: Szerelem és viszály

Nem tudok erre a könyvre 5 csillagot adni, mert itt már nem működött az, ami a Rózsák között esetében, hogy csak legyintek egyet a női főszereplő csökönyösségén, Danielle ugyanis olyan sokszor ostobán viselkedett, hogy az borzalom. Semmi logika és értelem nem volt a mögött, hogy miért gyűlölte ennyire Adrient, és miért akart folyton a francia királynak kedvezni, hacsak nem az, hogy agyára ment a pestis – már bocsánat.
Magával a történettel viszont nem volt gond, szerettem olvasni az angol-francia ellentétről, a folytonos csatározásról, Adrien skót származásáról. Sőt, a romantikus vonal is tetszett, amikor Danielle-re épp nem jött rá az 5 perc, akkor egészen szerethető párost alkottak Adriennel. Csak azok az 5 percek ne lettek volna, brr!

Tamlilla>!
Heather Graham: Szerelem és viszály

Néhol egy kicsit mesterkélt a fogalmazás, nem túl hosszú, ennek ellenére mégis kedvenc. Évről évre előveszem, mert hiányzik a két főszereplő. Igazából fogalmam sincs mit eszek ezen a könyvön, de nagyon szeretem. Hm? :)

wallery>!
Heather Graham: Szerelem és viszály

Először is: tiszta felesleges a durr bele kezdés, mert tökéletesen megállja a helyét logikailag és tartalmilag is a könyv közepén, ahova való- felesleges volt kétszer megismételni. A történet tetszett, bár egy két dologra jobban kitértem volna (pl. királyi család és kapcsolatok).

carduelis>!
Heather Graham: Szerelem és viszály

Tipikus HG könyv: sok történelem, még több félreértés, nem kívánt házasság, de vad szerelem.

Anyicska71 >!
Heather Graham: Szerelem és viszály

Ami tetszett, az a történet beleágyazása a százéves háború történelmébe. Ami nem igazán, az a romantika vonala. Danielle nekem egy kicsit sok volt. Szerintem van az a női hülyeség, meg agyatlanság, ami után már a legtürelmesebb, legtökéletesebb férfi is feladja. De Adrien nem adta fel és végül neki lett igaza, mert kapott egy tökéletes nőt. Na, ezért bicegett egy kicsit a történet. De lekötött, egyszer könnyedén végig olvastam.

Sippancs P>!

– Az engedelmesség nem erény, hanem teher, amit egy férfi kényszerít egy nőre, ha akar tőle valamit.

Kapcsolódó szócikkek: engedelmesség
Sippancs P>!

A háborúban nemcsak a fegyver pusztított, nemcsak emberéletet követelt, de a termőföldeket is felégették, a nyájakat megtizedelték. Akár ellenséges terület, akár nem, a katonáknak és a lovaknak enniük kellett. Maguk után pedig nem hagytak semmit, hogy az ellenség éhezzen. Amikor a harcosok csak kifosztottak és elfoglaltak egy falut, s nem kínozták meg a férfiakat, nem erőszakolták meg a nőket, még irgalmasnak számítottak. Ez volt a háború és az élet, a királyok kapzsiságának büntetése.

Kapcsolódó szócikkek: háború
Sippancs P>!

– Milady – üdvözölte Sir George.
– Sir George! – válaszolta udvariasan Danielle.
Az öreg katona aggódott a nőért. – Hideg az este! Felajánlhatom a köpenyemet?
– Nagyon kedves öntől, Sir George, de a feleségem úgy döntött, ebben az öltözékben lovagol!
– Nem tudtam, hogy el kell hagynom a kastélyt, egészen addig, amíg a vállára nem kapott!
– Romantikus hangulatban voltam – motyogta.