Farkasok ​Ura (MacAuliffe viking trilógia 3.) 63 csillagozás

Heather Graham: Farkasok Ura

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Népe ​imádta hősnőjét… Kívételesen gyönyörű ibolyakék szem, ébenfekete haj és elefántcsontszínű bőr – nincs az a férfi, ki nem találná méltó jutalomnak az ifjú, francia Melisande grófnőt, aki elhatározza, hogy akár élete árán is megvédi ősi birtokát apja gyilkosától.

Férfiakat megszégyenítő bátorsággal vezeti csatába maroknyi seregét. Már-már úgy tűnik, mindennek vége, amikor egy ismeretlen harcos siet segítségére marcona csapata élén. Segítségéért azonban hatalmas árat kér cserébe: a grófságot és Melisande kezét… A hatalmas viking hódító nem más, mint… a Farkasok Ura, Írföld legendás harcosa, Conar MacAuliffe, aki számára a legnagyobb kihívást az az asszony jelenti, akit a sors feleségéül rendelt. A tüzes Melisande grófnőben egyszerre lel rá a mennyországra és a pokolra. És miközben a nő szívéért hadakozik, a sajátját veszti el… Miközben a nő testét ostromolja édes csábítással, saját lelkét hiába próbálja óvni a másiktól.

Főszereplők:Melisande ,Conar… (tovább)

Eredeti cím: Lord of the Wolves

Eredeti megjelenés éve: 1993

>!
Hajja & Fiai, Debrecen, 1994
320 oldal · ISBN: 9638533412 · Fordította: Vágó Tímea

Kedvencelte 10

Most olvassa 1

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Tóth_Orsolya_3 P>!
Heather Graham: Farkasok Ura

„Viking, ír, démon, barát, harcos, védelmező.
Férj.
Szerető.”

Kicsit fura volt ez az időbeni ugrálás az elején, de most is egy nagyon jó történelmi romantikust olvashattam. Nagyon hiányozni fog ez az ír-viking família. Szívesen olvastam volna a többi gyerkőc történetét is.

NightStar>!
Heather Graham: Farkasok Ura

Tetszett, szerettem, ráadásul vikinges is.

Ennek ellenére csak 4 csillag, aminek egy oka van: a történetvezetés. Nem szeretem az ehhez hasonló felépítésű könyveket, nevezetesen, hogy ugrálunk az időben, a történet a jelenben kezdődik lelövik a poént majd a könyv nagy részében visszaugrunk a múltba, hogy megismerjük a jelen helyzethez vezető eseményeket. Viszont pont ez különbözteti meg a másik két kötettől, mert a történet most is nagyon hasonló. Azonban ezzel nincs is baj, ezt a részét nagyon szerettem.

Conar is belopta magát a szívembe. A női főhősök makacskodása, ellenkezése és ellenségessége viszont így a harmadik kötetre elég fárasztóvá és idegesítővé vált. A nagy viking-ír család tagjainak fel-felbukkanása most is nagyon jó volt.

Ha lenne folytatás nem haboznék belevetni magam. Jó kis sorozat volt ez, a történelmi romantikusok közül is kiemelkedő.

Ancsúr>!
Heather Graham: Farkasok Ura

Azt hiszem, ez volt a második heather graham-es könyv, amit szívesen olvastam végig.
Viszont borzasztóan zavaró volt a könyv elején, hogy össze-vissza váltogatta az írónő az idősíkokat. Nem tudom mi értelme volt ennek, ugyanis, ha kronológiai sorrendbe lett volna a történet állítva, akkor sem lett volna semmi baj belőle.
Amúgy az alaptörténet nagyon egyszerű volt, és végső soron nem volt benne semmilyen komolyabb csavar. Végtére is csak ez a könyv a két szereplő közötti csatározásnak volt színtere, de ezt sikerült az írónőnek úgy megalkotnia, hogy az már élvezetes volt.

CarmenV>!
Heather Graham: Farkasok Ura

Kihívás miatt ugrottam bele, és valószínűleg megsínylettem hogy kevés időt adtam magamnak, de alapvetően jó volt.
A borító tetszett is meg fura is volt, de jó, a nő a háttérben és a fennhordott orrú szőke izomkolosszus..tetszett de nem tudnám pontosan megmondani mi az ami tetszik benne..
Az összes hasonló és mindet imádtam, de a női nyávogás itt sem lett a kedvencem….
Tetszett a határozott és akaratos Conar és ahogy mindig küzdenek.
Imádtam a családos részeket és amikor összefogtak és „otthon” ugratták egymást, meg amikor megbeszélték az „élet dolgait” a testvérek és míg az egyik fürdött a másik a végén víz alá nyomta, de mindig támogatták egymást, a kisebb lemond dolgokról ha kell, de ami az övé az az ÖVÉ :D
Ami nem tetszett a hibák… és nem szedtem ki mindet, de ami ebbe pl zavart hogy Rhiannon aki az előzőben szerepelt szőke volt, majd újra vörös…pedig akkor még nem volt hajfesték, mint most…
Összességében tetszett és minden jó ha a vége jó, sajnáltam azt ahogy indult a történet és nőként biztos nehéz lehet, de lehetett volna sokkal rosszabb meg egyáltalán…
Kedvencnek nem nevezném, de egynek jó volt, és imádom a vikingeket :)

Arym P>!
Heather Graham: Farkasok Ura

Amikor a mamád polcán egyszercsak szembenéz veled ez a könyv….
Összességében elég jó kis történet volt, szeretheto hosokkel. Nem ragtam rajta tovig a kormeimet, de pont azt kaptam amit vártam tőle: egy laza, délutáni kikapcsolódást. Az előző részeket nem olvastam, de majd biztos sort keritek rájuk is. :)

krisztina0419>!
Heather Graham: Farkasok Ura

Akartam most egy vikinges sztorit, így hát ezt vettem elő. Az írónő egyik védjegye az In medias res kezdés,majd pedig onnan ugrunk vissza a történet kezdetére.
Tudom, hogy ezt szokta csinálni,ám nekem most kissé nehéz volt hozzá alkalmazkodni. Ki támad meg kit? Kit szeretünk és nem? Á csak kapkodtam a fejemet. Aztán valahogy sikerült felvennem a ritmust és semmi baj nem volt tovább.
Az írónő hozta a szokásos formáját, nagyon makacs és hadakozó főszereplőpárost, akik később rádöbbennek, hogy mégis szeretik egymást.
Bár nem volt olyan jó,mint a sorozat második része, de aki szereti Grahamat tudja élvezni ezt a történetet is.

miaow P>!
Heather Graham: Farkasok Ura

Ugyan az előző kötetekben már megszokott, igencsak szórakoztató szópárbajok s nemek közti csatározások most sem maradtak el, ezúttal inkább a szívet melengető családi összetartás, összefogás miatt olvastam nagy élvezettel a regényt. Igazán megkedveltem e családot, s jó volt újból látni számos eddig szereplőt, még egy kicsit beletekinteni az életükbe, s lassan búcsút venni tőlük. Szép lezárása ez így a trilógiának.

carduelis>!
Heather Graham: Farkasok Ura

A sorozat leggyengébb része. Kicsit olyan, mintha a két első könyvet összedolgozták volna, nemigen volt benne eredeti ötlet.

brigitta244>!
Heather Graham: Farkasok Ura

A trilógia utolsó része is nagyon jó volt. Mostanában teljesen rá vagyok kattanva a történelmi romantikusokra és ezekkel nem is lövök mellé. Mind nagyon jó. Mellissandrának elég sok idő kellett ahhoz, hogy elfogadja férjének Connart. De amennyire utálták egymást annyira szerették egymást a végére. Nem hiába mondják, hogy a gyűlöletet és a szerelmet csak egy lépés választja el. Örültem neki, hogy az előző két regény főszereplő is aktív résztvevői voltak ennek a regénynek is.
Csodálkozom, hogy egy kiadó még nem vette elő ezeket a regényeket és adta ki újból. Szerintem elég nagy kereslet lenne rájuk. Sokan szeretik Heather Graham történelmi romantikusait. Én biztos a vásárlók között lennék.


Népszerű idézetek

_Enii_>!

Megszerezni az csak egy dolog. Azt meg is kell tartani.

Sippancs P>!

– Ó, Melisande! – szólalt meg végül. – Micsoda meleg fogadtatás, olyan hosszú évek után, hogy elszakított bennünket a sors!
– Sajnálom, hogy nem tudlak most melegen üdvözölni, milord. Bosszantó, hogy ezek az átkozott tüzel nyilak még mindig itt röpködnek körülöttünk. Milyen kár, hogy egyetlenegy sem talált el, hogy felmelegítse harcban megfáradt, jéghideg szívedet!
– Súlyos sebből vérzem, Melisande. Mély sebből…
– Bár igaz lenne! – motyogta a nő maga elé.

30. oldal

Szelén>!

Villámlás hasította keresztül a levegőeget. Olaf felpillantott a sötét felhőkre. Mergwin ezt bizonyára ómennek vélné gondolta, s hirtelen furcsa, figyelmeztető érzés kerítette hatalmába. Anélkül, hogy megfordult volna, tudta, hogy az öreg druida a háta mögött áll. Felsóhajtott.
– Van valami mondanivalód a számomra, varázsló?

CarmenV>!

Te, te tengeri kígyó! – dühöngött Melisande.

35. oldal

CarmenV>!

Őszülő halántéka csak még bölcsebbé varázsolta intelligens arcát, melynek éke volt az örökösen mosolygó tengerkék szempár.

62. oldal

CarmenV>!

Félmérföldnyire a háta mögött aratott a halál, de ő csak állt mozdulatlanul, mint egy hallhatatlan , ősi istenség.

76. oldal

CarmenV>!

Rhiannon, Eric felesége, gyönyörű, aranyszőke és nagyon kedves asszony volt.

138. oldal

CarmenV>!

Olyan törékeny vagy, drágám, mint egy egészséges ökör.

171. oldal

CarmenV>!

Eris átölelte gyönyörű felesége derekát. A kandallóban pattogó tűz megvilágította a nő vörös haját….

196. oldal

CarmenV>!

Mi csináljak vele? – kérdezte Brennától.
Esetleg szeresd. – javasolta a nő.

283. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Johanna Lindsey: Lángoló szívek
Emma Merritt: A szerelem rabjai
Kathleen E. Woodiwiss: A farkas és a galamb
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Francine Rivers: Hang a szélben
Diana Gabaldon: Csontok visszhangozzák 1-2.
Julie Garwood: A menyasszony
Julie Garwood: Váltságdíj
Leila Meacham: Somerset
Monica McCarty: A Vadász