Édes ​vad éden (Cameron Saga 1.) 57 csillagozás

Heather Graham: Édes vad éden

Egy érdekházasságból egy heves, mindent elemésztő szerelem születik.
Amikor Jasmine tekintete először találkozott Lord Jamie Cameronéval egy füstös brit kocsmában, az rossz benyomást keltett benne – nem gyengéd, kedves és békés volt, hanem izzó, konok és mindent elsöprő.
Jassynek, egy színésznő és egy herceg törvénytelen lányának olyan álmai voltak, melyeket férfi nem tudott elvenni tőle a vágy pillanatában. Lelkének minden erejével ellenszegült ennek a vakmerő nemesnek. De aranyszőke haja, tüzes természete és megszelídíthetetlen lelke rabul ejti Lord Cameront… aki azt akarja, hogy mellette legyen, amikor elhajózik a Virginiának nevezett vadonba. Így ajánlatot tesz a lobbanékony Jassynek – olyan, amilyet csak egy rendkívüli nő mer elfogadni…

Eredeti cím: Sweet Savage Eden

Eredeti megjelenés éve: 1989

>!
Hajja & Fiai, Debrecen, 1993
324 oldal · ISBN: 9638309024 · Fordította: Boruzsné Jacsmenik Erika

Enciklopédia 1


Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Bagneso>!
Heather Graham: Édes vad éden

Szeretem a történelmi romantikus regényeket, ez van! :) Az általam olvasott Heather Graham könyvek eddig nem arattak különösebb tetszést, na de ezzel a történettel az írónőnek most nőtt az ázsiója a szememben. Mert ez a regény nagyon is tetszett, még a giccsesen nyálas cím ellenére is! :) Persze a tetszéshez az is kellett, hogy egyrészt én is megfelelő hangulatban voltam az olvasás elkezdésekor, és a könyv is megfelelt annak, amire számítottam, vagyis egy kellemes, romantikus mesének, amitől szimpla kikapcsolódást vártam és aztán kaptam is. A történelmi színezet is nagyon jó volt, mind az Angliában, mind az Újvilágban játszódó részek átadták a korabeli hangulatot. Továbbra is éljenek a romantikusok! :)

5 hozzászólás
Tamlilla>!
Heather Graham: Édes vad éden

Azt hiszem jókor olvastam, mert nagyon élveztem és nem tudok kötözködni, így tetszett, ahogy volt. Két nagyon konok főszereplőnk jól megnehezíti egymás életét, közben bepillantást kapunk a korabeli amerikai telepesek életébe és egy kicsit az indiánok szokásaiba is.
Érdekes karakterek és pörgős történetvezetés egészen a végéig.

8 hozzászólás
Szédültnapraforgó P>!
Heather Graham: Édes vad éden

Első olvasásom az írónőtől. Az 1620-as évek Angliájában játszódik a regény. Igazából a szokványos romantikus történet, amikor is kényszerből házasság, majd szépen lassan egymásba szeret a páros. Egy vadonba mennek lakni, ahol az indiánok ellenük fordulnak, de Lord Cameron nagyon ért a nyelvükön és természetesen megmenekülnek.

Marinette>!
Heather Graham: Édes vad éden

Az írónőtől anno ennek a sorozatnak az utolsó három részét olvastam, és azok nagyon tetszettek, de ez valahogy nem az én könyvem volt. Maga a történet tetszett, különösen az indiános részek voltak izgalmasak, de a főszereplőket, különösen Jamie-t nem sikerült megszeretnem. Ha azt a kort nézem, amiben játszódik a könyv, akkor megértem, hogy Lord Jamie miért volt népszerű a hölgyek körében, de az én izlésemnek ő akkor is túl erőszakos.
Nem hiszem, hogy valaha újra olvasnám, de legalább felhívta a figyelmemet az indiánokra, szóval most szeretnék valami jó kis indiános könyvet :)

miaow P>!
Heather Graham: Édes vad éden

Hm, bár szeretem Heather Graham könyveit, ez most nem kötött le. Jól indult, ötletesen, a történet angliai része még tetszett is, de a virginiai lét már cseppet sem volt érdekfeszítő, vontatottnak találtam, majd pikk-pakk felgyorsultak az események, s hoppá, hirtelen minden megoldódott, s vége lett a mesének. Jamie és Jassy egymással vívott magáncsatája egy darabig roppant szórakoztatóan hatott a lelkemre, de egy idő után elég lett már a szereplők makacsságából, a félreértésekből, a dolgok ki nem mondásából. Talán egy megfelelőbb hangulatban nagyobb élményt nyújtott volna a regény, ki tudja. Azért bízom benne, hogy a következő kötetekben nem fogok csalódni.

papramona>!
Heather Graham: Édes vad éden

Adnék én öt csillagot is Jamie miatt, de sajnos hiába az abszolút igzalmakkal teli élvezetes utolsó kb. 50 oldal, mert előtte szörnyen irritált hogy ennyire bugyuta és makacs a mi lady Jasmineünk, lekevertem volna neki egy-két maflást hogy édes lányom szedd már össze magad és gondolkodj kicsit… Ő számomra már nem a lobbanékony kategóriát képviseli, hanem a hisztis HP-t. Jamievel nekem nem volt bajom, megnyert már az elején, szerintem ő korának megfelelően viselkedett és egy alfa, mindig elment és utána ment asszonyának, a végsőkig kitartott mellette, mindent megtett érte spoiler.

Nello>!
Heather Graham: Édes vad éden

Kellemes olvasmány,bár a két igen makacs és akaratos lélek találkozása sok problémát okozott. Nem tudom miért kell olyan akaratosnak lenni és rettegni attól hogy kifejezzék valódi érzésüket. Valójában a könyv végén tudatosult bennem egy másik tény is, hogy valójában a korábban olvasott Cameronokról szóló könyv szereplőinek elődjeit mutatja be.Abban is biztos vagyok,hogy a további két kötetet is elolvasom …. :)

knitta02>!
Heather Graham: Édes vad éden

A Cameron saga későbbi könyvei után nagyon vártam az előzményköteteket. Jassy és Jamie neve sokszor felmerül bennük. Ők voltak a dinasztia alapítói és Cameron Hall első lakói, a könyv alapján pedig elmondható, hogy nagyon szenvedélyes szerelem volt az övék. Ami nagyrészt heves testi vágyra és féltékenységre épült. Sokat voltak távol egymástól, de még ha együtt voltak is legszívesebben megfojtották volna egymást. Jamie igen heves természet, Jassy pedig igazán makacs nőszemély, de így is szerettem őket.
Az indiántámadástól már nem igazán tetszett a könyv (deja vu az Irány a nyugat miatt) és néha elég furcsán vette ki magát, ahogy Jamie nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette a kedves nejét, de összességében jó könyv, a várakozásaimnak maximálisan megfelelt.
Szenvedélyes, kalandos, imádtam. Várom a folytatást!

Kiera>!
Heather Graham: Édes vad éden

teljesen jó volt. nem a szokványos nemes-nemes házasság, bár ha úgy nézzük a csak félig még is az. egy kicsit bepillantást nyerhettünk abba is, hogy hogyan is lehetett abban a korban megélni ha már nem vagy az arisztokrácia tagja vagy annak a közelében. én se néztem, hogy kiről van benne szó. megláttam, hogy Cameron, na akkor ez már rossz nem lehet, szóval nálam is a végén tudatosult, hogy lényegében ez a legelső kötet na meg akkor amikor bejelöltem itt a molyon :P

candela>!
Heather Graham: Édes vad éden

Tetszett a könyv, de HG stílusa számomra mindig lebilincselő. Sok hasonló cselekmény szálat fedeztem fel ebben a regényben, mint ami az „Irány a Nyugat”-ban is megtalálható. Ettől függetlenül JÓÓ! :)


Népszerű idézetek

szokehugi>!

– Imádkozni fogok, hogy nyíljon meg maga alatt a föld, és nyelje el egészben! Nem, inkább tépje szét egy medve! Ragadja el egy tengeri szörny! Indiánok süssék meg és falják a húsát…
– Köszönöm, Jassy, értem, mit akarsz mondani.

szokehugi>!

– Van még valami, milord?
Jamie mogorva képet vágott.
– Igen, Molly kisasszony, szeretném, ha távozna a szobámból, hogy esetleg felöltözhessem. Most rögtön!

Kicsicsillag123 P>!

Volt szerencséje találkozni a gyarmatosító John Rolfe-fal és feleségével, Pocahontasszal, az indián hercegnővel, Virginiában és Jakab király udvarában is. Azt mondják, az indián lány megmentette John Smith életét, amikor az apja a fejét akarta, és a hölgy nem tagadta le a történteket.

Kapcsolódó szócikkek: Pocahontas

A sorozat következő kötete

Cameron Saga sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kathleen Winsor: Amber
Tracy Chevalier: Leány gyöngy fülbevalóval
Karen Robards: Földi mennyország
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Julia Quinn: És boldogan éltek
Judith McNaught: Álomkirályság
Leila Meacham: Somerset
Robin LaFevers: Sötét diadal