Diadal (Florida 6.) 28 csillagozás

Heather Graham: Diadal

Tia McKenzie a sebesült lázadó katonák őrangyala. Vakmerősége határtalan – a sebesültjeit üldöző jenki felderítőt villámgyors lován meztelenül vágtatva vezeti tévútra. De Taylor ezredest nem lehet lerázni…
Követi őt, bármeddig is tartson. A lány szépsége, bátorsága és szenvedélyes természete égő vágyat gyújt szívében. Bár Tia sohasem menne hozzá önként egy jenkihez, mégis ezt kell tennie. Az esküvő után Taylor rájön, nem Tia esett csapdába. Ő lett fogoly, ő az, aki az északiak hazaszeretete és a szívét rabul ejtő déli szépség között csapdába került…

Eredeti cím: Triumph

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Hajja & Fiai, Debrecen, 2002
310 oldal · ISBN: 9639329347 · Fordította: Lukács Lászlóné

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Jesse Halston · Sydney McKenzie · James McKenzie · Taylor Douglas · Tia McKenzie


Kedvencelte 7

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Tóth_Orsolya_3 P>!
Heather Graham: Diadal

Heather Graham ezen sorozata is kedvenc lett.
Legjobban James és Teela párosát szerettem.
És be kell valljam, az amerikai polgárháborúról olyan régen tanultam már, hogy alig emlékeztem valamire. Most egészen komoly ismeretet szereztem a sorozat révén, és még utána is olvastam. Florida, a szeminolok, Cimmaron pedig örökre belopták magukat a szívembe.

2 hozzászólás
Sippancs P>!
Heather Graham: Diadal

Hm, ez most olyan „mindent bele” rész volt. Tia, Sydney és Brent is megtalálta a boldogságát, és a lezárás is könnyfakasztóra sikeredett, mégis kicsit úgy érzem, hogy elfáradt az írónő a végére. A McKenzie-páros skálán Taylort és Tiát sorolnám a legutolsó helyre, úgy igazán egyiküket sem sikerült megkedvelnem, amennyi kis rész pedig Brentnek jutott, az nyúlfarknyi volt a történethez képest. Jesse-ről és Sydney-ről viszont olvastam volna még sokat, oké, hogy három köteten át húzódott a kapcsolatuk, de ha valakik, akkor ők megérdemeltek volna egy önálló könyvet.
Továbbra is úgy gondolom, hogy a Florida sorozat kiemelkedő az írónő munkásságán belül, de inkább lenne még plusz két rész, mint ez az össze-vissza hatodik.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Heather Graham: Diadal

Florida 6

Jó kis történelmi romantikus könyv volt, az amerikai polgárháború idejéből.
Tia McKenzie egy igen határozott, karakán déli hölgy, aki vakmerő tetteket visz végbe, a jenkik félrevezetésére, amíg egyszer rajta nem veszt és felkeli egy ellenséges ezredes figyelmét. A férfi nem tágít, míg meg nem hódítja a déli szépséget.
Nagyon jól szórakoztam a sok izgalmas kaland olvasásakor.

HENGYE>!
Heather Graham: Diadal

Végig izgultam az amerikai polgárháború idején játszódó romantikus történetet. Tia aki vakmerőségével, bátorságával akaratlanul belekeveredik hajmeresztő kalandokba, nagyon határozott, megnyerő személyiség. Egy ilyen kaland során ismerkedik meg a jenki Taylor ezredessel .
A könyv felépítése is tetszik, megismerünk a befejezésből egy részt , majd Tia és Taylor előtt lepergő múltból ismerjük meg megismerkedésük történetét, a háború kegyetlenségeit és, hogy sokszor családok állnak két ellentétes oldalon, de azért egy család tudnak maradni. De mégis, hiába, hogy szinte a történet végével kezdi, nem lehet ebből tudni mi lesz a befejezés.
Majd végig megyünk a háborún, ami szinte úgy van leírva, mintha mi is ott lennénk és megismerkedünk Tia és Taylor rendkívüli szerelmi történetével, Taylor szinte mindig felbukkan ott ahol Tia bajba kerül, hogy megmentője legyen.
A sorozatból, ez az utolsó kötet, de én csak ezt az egyet olvastam. De gondolom az időnként felbukkanó mellék szereplő Mary, Sidney és más a McKenzie klánhoz tartozó mellék szereplő az előző fejezetekben volt főszereplő számomra nem volt zavaró, aki meg olvasta az előző köteteket örült , hogy megismerhetett még egy kis részt a további életükből.
Nagyon szórakoztató izgalmas könyv volt.

Tamlilla>!
Heather Graham: Diadal

Akár a sorozat többi része ez is kellemes kikapcsolódás. Két remek karakter és jó volt hallani a többiekről is. A legjobb viszont az, hogy végre vége a háborúnak és természetesen mindenki épségben túlélte.

camylla>!
Heather Graham: Diadal

Elmegy, de maradandó élményt nem okozott.
Túl sok volt benne a sallangos információ. A rengeteg történelmi tény mellé nem kellett volna még belevenni Sidney-t meg Mary-éket meg még a fél pereputtyot. Szerintem feleslegesek voltak a történet szempontjából és idegesített is. Mintha a könyvnek 5-6 főszereplője lett volna, nem tudtam mindig koncentrálni a történetre amiatt, hogy ide-oda kapkodott, úgyhogy módszeresen átlapoztam oldalakat. Elég sokat.


Népszerű idézetek

Sippancs P>!

– Még senki nem mondta magának, Godiva, hogy nem mindig kapjuk meg azt, amit akarunk?
– Nem!
– Akkor ideje lenne, hogy valaki megtegye!

48. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Taylor Douglas · Tia McKenzie
Sippancs P>!

Miért van az, hogy egy férfit bátornak, egy nőt viszont ostobának tartanak, ha olyasvalamiért akar harcolni, amiben hisz?

110. oldal

Sippancs P>!

– Bizonyos dolgokat ki kell mondani… – mormolta. – Mint például… hölgyem, imádom, ahogy mozogsz, ahogy rám nézel, szeretem az illatodat! Más feleségek hidegek és kötelességből szeretkeznek, ormótlan hálóingbe burkolóznak, amit én el sem tudnék viselni. Te viszont olyan hihetetlenül gyönyörű vagy, hogy az is felizgat, ha csak rád nézek.
Tia sötét szemét a férfira emelte. Még mindig nedvesen csillogott, de arcán már feltűnt egy halovány mosoly.
– Nem utállak, Taylor!
– Ilyen becézgetés hallatán csoda, hogy képes vagyok visszafogni a vágyamat!
– Taylor!

160-161. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Taylor Douglas · Tia McKenzie
miaow P>!

– Apa…
– Rendben van, Jennifer. Szaladj vissza a házba, és mondd meg Teelának, hogy viszek egy… Mondd meg neki, hogy viszek egy sebesült jenkit karácsonyra. Mindig is erre vágyott!

105. oldal

Kapcsolódó szócikkek: James McKenzie
HENGYE>!

Taylor megragadta a vállát és megrázta. – Hallgass el, Tia! Mindannyian azokkal a lapokkal játszunk, amelyeket ránk osztottak. Az élet játék, mi pedig végigjátsszuk. Igen, vannak veszteségek, de azokat kibírjuk. Megígérhetem neked, hogy nem fog meghalni a gyereked? Hogy nem kell soha többé tragédiával szembenézned, miután véget ér a háború? Nem, szerelmem, nincs garancia az életben. De legyek átkozott, ha eltűröm, hogy kockára tedd az életedet, aztán gyávaságba menekülj.

252. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Johanna Lindsey: Angyali diadal
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Catherine Anderson: Indián hold
Loretta Chase: Egy tökéletes lord
Julia Quinn: Egy csók… és minden más
Courtney Milan: A szüfrazsett botrány
Julie Garwood: Ha eljő a tavasz
Julia Quinn: Hogyan fogjunk márkit