!

A ​szökevény (Florida 1.) 26 csillagozás

Heather Graham: A szökevény
Bookline · 3.465 Ft –15% 2.945 Ft
3.500 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Tara Bent, akit olyan bűnténnyel vádolnak, amit nem követett el, az életéért menekül. Miután sikerül leráznia üldözőjét, New Orleansban találkozik a gyönyörű felesége halálát még mindig gyászoló özveggyel, Jarrett McKenzie-vel.
Jarrettet, aki szeminol indián féltestvére iránti hűsége és saját fehér életformája között vívódik, vonzza a lány sebezhetősége, és azt reméli, hogy talán ő betöltheti az életében keletkezett űrt.
Tara a szeminoloktól való félelme ellenére elkíséri Jarrettet a floridai mocsarak, és erdők mélyén meghúzódó otthonába, sőt később félelmét és gyűlöletét leküzdve férje mellé áll, amikor az szembeszegül a floridai indiánokat kegyetlenül üldöző Jackson elnök embereivel. És egy váratlan pillanatban Tarát utoléri a múltja, és úgy tűnik, hogy szétrombolja kibontakozó, de még törékeny szerelmi kapcsolatukat.

Eredeti cím: Runaway

Eredeti megjelenés éve: 1994

>!
Hajja és fiai, Debrecen, 2013
352 oldal · ISBN: 9789638540454
>!
Hajja és fiai, Debrecen, 1996
350 oldal · ISBN: 9638540451 · Fordította: Szaffkó Péter

Hirdetés

Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
meteoritastar P
Heather Graham: A szökevény

Jo par konyvet olvastam mar az irononek. De ez az elso eset, hogy inkabb arra hajlok, hogy nem tetszett. Lehet az is kozrejatszott, hogy tobbszor felbe kellett hagynom /szabadsag elott kezdtem el olvasni, igy harom hetre ferre volt teve/. De inkabb a tortenet elmeseles modja okozta a nem tetszesemet. Tobbszor olvastam mar ertekelesekben, hogy az irok mintha egy az egyben kimasoltak volna reszleteket tortenelmi konyvekbol. Szamomra itt teljesen olyan volt. Hiaba volt erdekes, de untatott. Nem volt jol beleszove a tortenetbe. Siman attudtam lapozni azokat a reszeket. Egyszeru volt megtalalni, hogy hol tertunk vissza a foszereploinkhez.
Az alap story tetszett. Nyilvan emiatt vettem a kezembe. Az elso feleben volt par jo jelenet, de nem varazsolt el. Viszont, mikor Tara egyedul a mocsarba indult nagyon merges lettem, hogy a legiutaskisero kozolte, hogy landolunk es kapcsoljunk ki minden elektromos eszkozt. Vegre attores volt a konyvben, erre nem olvashattam. Bosszanto :)):))
Tara hozzaallasa az indianokhoz nagyon tetszett. Ahogy sok mas embernel is a felelem / aminek persze volt alapja,de arrol is ki tehetett?!/ haragot szult benne, amit a pletykak csak taplaltak. De vegul megismerte a masik oldalt is, ahol szinten volt harag, kegyetlenseg, de ott volt az az elet, amit nem sokan ismertek. Egy masik kultura. De o megismerte, elfogadta. Elgondolkodtato reszek voltak, szepen megirva.
A vegen kicsit csalodtam. spoiler
Biztos, hogy nem fogom meg egyszer elolvasni. De par gondolatra sokaig emlekezni fogok belole.

5 hozzászólás
>!
goldfish
Heather Graham: A szökevény

Szinte utolsóként olvastam a sorozatból:) Éppen ezért nem kap 5 csillagot. Nagyon szeretem Heather Graham könyveit, különösen a Florida sorozatot, viszont érezhető ezen a könyvön, hogy még nincs úgy kiforrva az írónő stílusa, mint s többi részben. Szokás szerint sokat olvashatunk Florida történetéről, az ott érő indiánokról, ami engem mindig is magával ragadott.

>!
camylla
Heather Graham: A szökevény

Voltak benne részek, amiket nemes egyszerűséggel átugrottam, mert temérdek sok volt egy bekezdésben az idegen név, helyszín, évszám, cselekmény a múltban és a jelenben, illetve sosem tudtam követni, hogy most akkor kinek, mi a titulusa és a hovatartozása. (Persze, miután reflexszerűen ellapoztam ezeket, így később nem zavartak.)
Mindent egybevetve jó volt, de szerintem a végét összecsapta az írónő. Meg volt az a bizonyos „téli hangulatom” olvasás közben de maradandó élményt nem okozott.


Népszerű idézetek

>!
Zeraphic P

A virágok még télen is bőségesen beborították a széles verandát és körbe az egész házat. Az épülettől messze balra látta a végtelen földeket, és úgy tűnt, hogy mindegyiknek más a színe, mintha különféle növények nőnének rajtuk. Egyszerűen csodálatos volt, és Tara azon kapta magát, hogy egyre csak bámul, azon tűnődve, hogy hogy lehet itt ez a ház, egy olyan területen, amelyik eddig csak mocsár és őserdő volt.
– Cimarron – mondta Jarrett, aki hirtelen Tara mellett termett.
– Cimarron?
– Így hívjuk.
– Cimarron – mormogta Tara, többször is elismételve a nevet, ízlelgette a szájában, és olyan szépnek találta, mint magát a házat. Aztán eszébe jutott, hogy egyszer Jarrett elmondta neki, hogy ez egy spanyol szó, ami azt jelenti, hogy renegát vagy szökevény.

8.fejezet


A sorozat következő kötete

Florida sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julie Garwood: Az oroszlán asszonya
Catherine Anderson: Csak egy érintés
Catherine Ryan Hyde: Walk Me Home
Zane Grey: Úri bandita és városi leány
Sandra Brown: Lassú izzás
Barbara Delinsky: Indián nyár
Serge Golon – Anne Golon: Angélique megkísértése
Sandra Brown: Vonzerő
Sandra Brown: A túsz
Maggie O'Brian: Indián nyár