A ​boszorkány (Florida 5.) 30 csillagozás

Heather Graham: A boszorkány

Julian McKenzie, a rosszul felszerelt konföderációs hadseregben szolgál orvosként, és egyre tehetetlenebb a katonák soraiban pusztító járványokkal szemben. Amikor úgy érzi, feladja a hiábavaló küzdelmet, csoda történik: találkozik Rhiannon Termaine-nel, a titokzatos fiatal özveggyel. Az egzotikus szépségű lányt boszorkánynak bélyegzik gyógyító ereje és különös látomásai miatt. Julian, miután hírt kap, hogy fivére súlyosan megsebesülve a táborba tart, elragadja Rhiannont, és menthetetlenül beleszeret. Ám a lány, aki szenvedélyével és bátorságával a frontvonal mindkét oldalán tiszteletet és csodálatot vívott ki magának, összetöri a férfi szívét…

Eredeti cím: Glory

Eredeti megjelenés éve: 1999

Hajja & Fiai, Debrecen, 2000
318 oldal · ISBN: 9639329010 · Fordította: Szaffkó Péter

Jesse Halston · Sydney McKenzie · Ian McKenzie · Julian McKenzie · Rhiannon Termaine · Risa Magee

kellyolvas P>!
Heather Graham: A boszorkány

Újraolvasás. Kb 25. alkalommal, de egyszerűen imádom, pedig számtalan hibája van, de vannak történetek, amiknél nem érdekel semmi, csak ki tudjak kapcsolódni. Ha szívmelengetésre vágyom a kedvenceimet kapom elő, és ez közéjük tartozik.

Heather Graham: A boszorkány

Fú, ez egy igazán brutális és durva rész volt. Azt sejtettem, hogy Julian foglalkozása miatt többet kapok majd a frontból, de ez a rengeteg halál, szenvedés és értelmetlen öldöklés megviselte a lelkemet. Arról a részről nem is beszélve, ahol jöttek az újságírók, hogy fényképeket készítsenek a hullákról…
A romantikus szál viszont most nem volt valami erős. Szerintem ott rontotta el az írónő, hogy nem teremtett elég közös jelenetet Rhiannonnak és Juliannek, így számomra az is kétséges volt, hogy mikor és hogyan szerettek ők egymásba. Néha úgy éreztem, hogy szívesebben olvasnék Sydneyről és Jesse-ről, vagy Ianről, Jerome-ról, Risáról, mint a főszereplők folytonos – már amikor lehetőség adódott a találkozásra – hadakozásáról.
Sajnálom, de ez most csak 4,5 csillag.

miaow P>!
Heather Graham: A boszorkány

Ez a lelket felkavaró családtörténet továbbra is megdobogtatja befolyásolható női szívemet. Julian karizmatikus szereplő: az élet védelmére felesküdött orvos a polgárháború megannyi áldozattal járó, véres, harcos forgatagában. Nagy lelkierőt igénylő, nehéz döntésekkel járó, elveinket veszélybe sodró helyzet ez. Le a kalappal előtte. S köszönet az írónőnek, hogy ilyen érzékletesen szemlélteti az összecsapások utáni megfeszített mentőmunkát, ahol a sebesültek – bármelyik oldalon állnak is – egyszerűen csak segítségre szoruló emberek. E megható és felkavaró körülmények szolgálnak egy meglepően induló szerelem hátteréül. Julian és Rhiannon kapcsolata – ahogy ezt már megszoktuk a sorozat párjaitól , hja, a McKenzie-vér kötelez – viharos: hol tombol, hol elcsendesül. A kedves olvasó ennek megfelelően hol elolvad, hol a fejét verné a falba… S még a többiek is szépen kiveszik a részüket az eseményekből, Jerome, Ian, a lányok… Mozgalmas s izgulós rész ez is. Levett a lábamról.
spoiler

Ancsúr>!
Heather Graham: A boszorkány

Egy tipikus heather graham-es történetre számítottam. Vagyis egy tipikus szerelmi story-ra, ami jó, jó, de nem az igazi. Így elég nagy meglepetésként ért, mikor rájöttem a könyv közepén, hogy ez minden, csak nem unalmas.
Nagyon tetszett, hogy a McKenzie család olyan terebélyes, hogy a front mindkét oldala tele van a tagjaival legyen az férfi, vagy nő. Ez mondjuk egy kicsit viccesnek is tartom a nagy csata hátterében. Mondjuk az is tény, hogy szívesen olvastam volna többet a két főszereplőnkről, mikor együtt szerepelnek a történetben, de így is nagyon tetszett a könyv!

És én csak most látom, hogy ez egy sorozat része! Ilyen nincs. :)

verity777>!
Heather Graham: A boszorkány

Nekem nagyon tetszett, a Florida-sorozat talán legjobb tagja. Teljesen hiteles történelmi háttér, jó karaktertek, jó sztori.

Sippancs P>!

[…] élj mindazért, ami érdemes és keresd a boldogságot, mert amikor az élet oly rövid, az a legnagyobb bűn, ha nem fogadjuk el annak szépségét.

Sippancs P>!

A golyók lyukat ütnek a testben. A halál lyukat üt azoknak az életében, akik hátra maradnak. Minden élet elvesztése bűn.

Kapcsolódó szócikkek: háború · Julian McKenzie
Sippancs P>!

Az ágyúgolyók nem tudnak különbséget tenni jó és rossz ember között. Nem ismerik fel a kórházi sátrakat, hogy elkerüljék azokat. Nem tudják, hogy nem illik nőket ölni…

Kapcsolódó szócikkek: ágyúgolyó · háború
Sippancs P>!

Most már tudta, hogy a béke és a szerelem a lélekben van, és ha a világot nem is tudta megváltoztatni, önmagát megváltoztatta.

candela>!

Amikor vége lesz a háborúnak, a győztes fogja megírni a történetét, és a
győzelem fogja eldönteni, hogy mi volt helyes és mi nem.
– Sydney, bizonyos dolgok erkölcsi szempontból helyesek vagy nem helyesek,
és ezt a történelem sem tudja megváltoztatni.

Sippancs P>!

Becsület és könyörület nélkül nincs élet.

Sippancs P>!

– Rápillantott az arcomra, és nyilván azt hitte, hogy te tértél vissza az életébe.
– Azt hitte, mert annyira hasonlítasz hozzám?
lan gúnyos türelmetlenséggel felsóhajtott. – Julian, én vagyok az idősebb. Te hasonlítasz hozzám.
– Én találkoztam vele először, tehát te hasonlítottál hozzám.
– Ez akkor sem így van, de ez most mindegy.

Kapcsolódó szócikkek: Ian McKenzie · Julian McKenzie
Sippancs P>!

Az édesapám örülni fog, ha segít neki a sebesülteknél. Azt fogja hinni, hogy Isten egy angyalt ajándékozott neki.
– Vagy egy boszorkányt.
– A nőknek néha egy kicsit mindkettőnek lenniük kell, nem? – kérdezte Risa lágy hangon.

Kapcsolódó szócikkek: Rhiannon Termaine · Risa Magee
Sippancs P>!

– Várj! – mondta Jesse-nek.
Jesse megállt és a szeme örömtől csillogott. – Meggondoltad magad? – kérdezte.
– Te jenki tehéngané! – mondta Sydney méltóságteljesen.
– Ó, Uram! Ezzel a fülemben csengő kedves kijelentéssel örömmel megyek vissza a háborúba!

Kapcsolódó szócikkek: Jesse Halston · Sydney McKenzie
Ancsúr>!

Néha a fiatalság és az élni akarás fontosabb, mint minden más tényező.

Florida sorozat · Összehasonlítás