Királyi ​többes 18 csillagozás

Heather Cocks – Jessica Morgan: Királyi többes

Rebecca ​Potter (Bex) sosem hitt a tündérmesékben. Ikertestvérével, Lacey-vel együtt élik a fiatal amerikai lányok hétköznapjait, habzsolják az életet, és hírnévről, vagyonról legfeljebb csak álmodoznak. Ám Bex egyszer csak varázslatos világba csöppen: ösztöndíjjal Angliába utazik az Oxfordi Egyetemre, ahol találkozik Nicholasszal, a fiatal walesi herceggel, az angol trón várományosával.
Talán Bex az egyetlen lány, akit hidegen hagy a fess királyfi – valljuk be őszintén –, először fel sem ismeri, ám szép lassan barátság, majd szerelem szövődik közöttük. Bex csakhamar a figyelem középpontjában találja magát, amire nincs felkészülve; sztorira éhes pletykalapok kísérik őket mindenhova, és kiderül, hogy a királyi család tagjának lenni nem is olyan könnyű és vidám feladat. Nem is szólva Nicholas sokkal inkább partiképes exbarátnőiről, miközben az alattvalók is inkább egy brit menyasszonyt látnának szívesen az ifjú trónörökös oldalán. Vajon van annyira erős kettejük szerelme, hogy… (tovább)

>!
Alexandra, Pécs, 2020
ISBN: 9789633574300
>!
Alexandra, Pécs, 2019
528 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634472391 · Fordította: Kofler Éva

Most olvassa 1

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
tinuviel89
Heather Cocks – Jessica Morgan: Királyi többes

Ez a könyv egyáltalán nincs összhangban a borítójával. Én nem bántam a sok betűt, érdekes volt ahogyan a könyv próbálta komolyan venni magát, és néha sikerült is neki. Talán a valóság szürke szűrrealitása túlságosan is beszűrődött a könyvbe. Sokan csalódni fognak benne, akik könnyed olvasmányra vágynak. Nekem pont ez a szürkeség tetszett.
Ami nem: az alternatív királyi család. Nem túl nehéz kitalálni, hogy kinek ki felel meg, és még a történetetek is ismerősek. Így csak három csillag.

>!
Kathreen
Heather Cocks – Jessica Morgan: Királyi többes

Igazából kicsit csaltam, a könyv második felét már csak tessék-lássék olvastam.
Az első igazi meglepetésem a könyvvel, hogy több mint 500 oldal, iszonyú kicsi betűkkel, ami nem baj, ha a tartalom is jó. De itt nem volt ez se meg.
Az eleje nehezen indult, de mondom magamnak adjunk egy esély, hisz nem lehet durr bele a cselekmény. De nem javult, rengeteg monológ, elbeszélés a semmiről.
Bex és Nick nagy szerelmét se értettem, mert az egész emberi kapcsolatok olyan kidolgozatlanok voltak. Néha együtt filmeztek, meg a baráti társasággal ittak és ittak és ittak és buliztak. És ez aztán átalakult többé, de hogy ez mikor történt, arról nagy valószínűséggel lemaradtam (vagy bealudtam). Ritkán van, hogy elalszok egy könyvön, de ezen sikerült.
Olyan megfoghatatlan volt az egész könyv. Még csak vicces részek se voltak benne, ami kicsit kirángatott volna.
A borító viszont nagyon szép lett.

>!
Szencsike MP
Heather Cocks – Jessica Morgan: Királyi többes

Recept:
– Végy egy nagy adag rajongást a brit királyi család iránt.
– A királyi család alapos megismeréshez fogd a magazinokat, legyenek ezek nyomtatott vagy online hírforrások, legyenek a leghitelesebbek, legmegbízhatóbbak vagy épp a bulvármocsok szennylapjai és a történeteket kezd el katalogizálni a főszereplők szerint.
– Ne feledd a hivatalos életrajzokat sem, esetünkben kezeld kiemelten Vilmos&Katalin párosát!
– Add hozzá a királyi család többi tagját is, attól függően, hogy kinek mennyi szerepet szánsz a történetben.
-Válaszd ki a főszereplőket (estünkben leginkább Katalin&Vilmos), és gyúrd át őket és a többieket a fiktív történetedhez.
-Találj ki eredeti (=nem létező) karaktereket is, akik adott esetben még érdekesebbek is lehetnek mint a főhősök, de sajnos nem ők a főszereplők, pedig az olvasó talán szívesen olvasna róluk is.
– Nézd át újra hivatalos és a nem hivatalos forrásokat, döntsd el, hogy mit kell megtartani, hogy hasonlítson a valósághoz, de mégse legyen ugyanolyan a történet.
– Amit megtartottál, azt vizsgáld át újra: mit kell eltúlozni, mit kell megváltoztatni stb.
– A történet kitalált részéhez alkalmazd az összes tipikus romantikus történetekben található klisét: vicces helyzetek, mély beszélgetések, elcseszett személyiségek, szakítás, kibékülés, árulás a rokoni, baráti körben stb.
– A (fő)hősök mindegyike ússzon a rengeteg szex és a még több alkohol mámorában, nemcsak mint akik a kulturális sztereotípiák megjelenítői lennének, hanem mintha totálisan ebből állna az életük.
– Írj egy olyan történetet, amelynek a befejezése nyitott egy esetleges folytatás előtt, hiszen a brit királyi családról beszélünk, ott mindig történik valami, amiből rengeteg sztorit lehet írni.
-A kész történetet add le egy kiadónak, akik elkészítenek belőle egy romantikus könyvet.
-Később az olvasó irodalmi ízléstől függően fogja imádni vagy utálni a könyvet.

Így született meg egy amerikai fanfiction a brit királyi családról.

>!
Detty77
Heather Cocks – Jessica Morgan: Királyi többes

Még soha nem adtam 3 csillagot egy könyvre, de ennél többet számomra nem ért. Olyan, mintha Diana hercegnő életrajzát olvastam volna… semmi vicces, romantikus nem volt benne. Helyenként unalmas volt, és rettenetesen hosszú, pedig néha csaltam is, hátha kapok valami izgalmat, de nem…

>!
eszpo
Heather Cocks – Jessica Morgan: Királyi többes

Nagyon vártam ezt a könyvet és hatalmasat csalódtam. Megdöbbentett a hossza és az apróval szedett betűk. Gondoltam,akkor ez sokkal több lesz,mint egy szokásos romantikus regény,hisz van idő bőven megadni a lelki hátteret is. Na,az az,amit végül nem kaptam meg. UNTAM,rettenetesen. Rohangáltak le föl,rengeteg volt a buli,a részegség,de igazi érzelmeket, romantikát nem találtam. Azon kaptam magam néha,hogy a másnapi teendőimre gondolok és újra kellett olvasnom egy-két oldalt,mert nem tudtam miről szólt. Nem kötött le,több,mint egy hónapig ültem rajta,ami nálam nagy szó. A borítója nagyon csajos,könnyed,romantikát ígér,igazi felnőtt tündérmesét,de lapos,egyszerű és unalmas lett ehelyett. Néha Vilmos és Kate néha Henry és Meghan-t véltem felfedezni vagy a leírásban vagy a cselekményben. Kicsit összeollózottnak érzem a dolgot. Ennél többet is kihozhattak volna belőle,mivel ketten írták,így kiszámíthatatlanabb, pörgősebb lehetett volna. Kár érte.

>!
pevike
Heather Cocks – Jessica Morgan: Királyi többes

Szoktam mondani, hogy a százalék nem véletlen, ez itt is így van. De nem riasztott el, mert én szeretem a kihívásokat és a tündérmeséket. Az első 200 oldallal kegyetlenül megszenvedtem, röviden összefoglalva unalmas, érdektelen. Nem fogtak meg a szereplők és még kémiát sem éreztem a két szereplő között. Aztán a közepén, amikor szakítottak, kicsit érdekelni kezdett a sztori, de a végén a nagy botrányt már csak fejcsóválva és mosolyogva fogadtam. Én nem vagyok nagy royal family fan, csak dióhéjban ismerem a Vilmos és Katalin sztorit, de ez olyan egyértelmű volt, hogy nehéz lett volna nem észrevenni és felismerni a többi szereplőt is. A legnagyobb bajom nekem is a hossza volt, lehetett volna ebből írni egy bájos kis tündérmesét, valami jobb stílusban, szerethetőbb szereplőkkel mondjuk feleennyi oldalon. Azt talán szerettem volna. Így maradok én is a három csillagnál.

>!
Lucy_Saint
Heather Cocks – Jessica Morgan: Királyi többes

Szerintem igazságtalanul húzták le a könyvet . Tök aranyos, és kellemes szorakozást nyújt.

>!
knitta02
Heather Cocks – Jessica Morgan: Királyi többes

Még mindig nem tudom, megfelel-e a csillagozásom ahhoz, ahogy éreztem magam a könyv letétele után, mert őszintén szólva borzalmas volt! Olyannyira unalmas, hogy még maguk a szereplők is csak pintekkel tudták átvészelni ezt az időszakot és sajnos nem a magas oldalszám vagy a bolhaméretű betűk jelentették a legnagyobb kihívást az olvasása során. Ha már kitalálunk egy „képzeletbeli” uralkodóházat, akkor legalább üsse már meg mondjuk a Királyság! vagy az Én és a hercegem szintjét vagy legyen kicsit eredetibb, mint a valóságból összeollózni egy történet és kicserélni pár nevet.
Ez a könyv inkább elrettentő példa, hogyan működik A Cég és mivé változtatja az embert, aki csatlakozni kíván hozzájuk. Én személy szerint egyáltalán nem kedveltem Rebeccát. Nála alkalmatlanabb (és unszimpatikusabb) hercegnőről álmodni sem lehet és egyáltalán nem éreztem azt az egetrengető nagy szerelmet közte és Nick között. Nagyon hamar elvesztették a kezdeti szimpátiámat. Itt minden csak a lányról szólt, az utolsó több mint 100 oldalon (azaz a történet szerint majdnem 1 évig) a kedves vőlegény szinte meg sem jelent. Na így érdemes világra szóló esküvőt szervezni!
És akkor még nem beszéltem a Porter lányok közti egészségtelen ikerkapcsolatról! Már egyébként is meredeken csúsztak lefelé a csillagok, de Lacey megadta a kegyelemdöfést.
Egyszerűen képtelen vagyok szeretni ezt a könyvet.
Bele sem merek gondolni, milyen lehetett a „hosszabb” verzió! Értékelem az alapos utánajárást és kutatómunkát, de ezt a könyvet kár volt megírni!


Népszerű idézetek

>!
BBetti86 

Azt hiszem – kezdtem –, nem tudod megváltoztatni azt, akinek születtél. Vagy azt, hogy az életed milyen is volt eddig. De tudod irányítani, milyennek szeretnéd majd.

186. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Bálint Szabina: Péntek? Csajok!
Rachel Hauck: A menyasszonyi ruha
Rosanna Ley: Kis színház a tengerparton
Paige Toon: Daisy nyomában
Victoria Connelly: Álmaim hőse, Mr. Darcy
Rebecca Chance: Luxus és csók
Lana Millan: Átkozott Hannah Brown
Victoria Connelly: Bárcsak itt lennél
Mandy Baggot: Őrült görög nyár
Böszörményi Gyula: Nász és téboly