Eltűntek 20 csillagozás

Haylen Beck: Eltűntek

– Kérem, mondja meg, hol vannak a gyerekeim. Whiteside állta a tekintetét.
– Milyen gyerekekről beszél? – kérdezte.

Audra Kinney gyermekeivel a kocsiban szeli át az arizonai sivatagot. Meleg van, a klíma ontja magából a lehűtött levegőt, de még így is érezni a szélvédőből sugárzó forróságot. San Fransisco felé tartanak egy új élet reményében. Azt hiszik, maguk mögött hagyhatják a múltat, és vele együtt minden borzalmat, amit el kellett szenvedniük. De valami történik. Valami, ami sokkal szörnyűbb, mint bármi, amit korábban átéltek.

Feszültséggel teli, felkavaró történet, amely torkon ragad, és nem ereszt. Az Eltűntek rémületesen valóságos az első mondattól az utolsóig.
ASSOCIATED PRESS

Eredeti cím: Here and Gone

>!
Alexandra, Pécs, 2017
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634470861 · Fordította: Getto Katalin

Kedvencelte 1

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 22


Kiemelt értékelések

>!
mate55 
Haylen Beck: Eltűntek

Néha kellenek olyan könyvek, amik nem akarják megváltani a világot, csak épp annyit adnak, amire az ember vágyik, mikor fáradtan leül elé: szórakoztatnak. Jól összerakott kis krimi ez, amelyben minden a helyén van, mint a gyógyszerek a patikában, bár képtelen levetkőzni „B” kategóriás jellegét. A könyv története nem igazán ad újat, mivel számtalanszor olvastam már emberrablásos történetet. Itt azonban annyiban más a helyzet, hogy végig „együtt vagyunk” a rablókkal és az anyával, és szép lassan arra is rá kell döbbenni, hogy jó és rossz között elképesztően vékony a fal. Eredetiség semmi nincs benne, sőt, az egész könyv tulajdonképpen nem más, mint egy jeles dolgozat a „miből és hogyan építkeznek az akciókrimik” tananyagból, azonban (mostanában) annyira el vagyok szokva a követhető és hihető, de igényesen kivitelezett krimiktől, hogy mégis meglepetésként hatott. Haylen Beck, (nálam) azzal jutott fel a csúcsra, hogy nem akart mindent elsöprő sikert aratni, és nem akart túl nagyot markolni. Ugyanis az „Eltűntek” egy egyszerű és kiszámítható könyv lett, ami sablont sablon hátán vonultatott fel, de mégis működött. Olyannyira, hogy Beck akciódús kalandozásai teljes mértékben kielégítették a krimi fogalmát.

>!
Kókuszka
Haylen Beck: Eltűntek

Stuart Neville, Haylen Beck álnéven adta ki regényét. Ez egy könyörtelen hullámvasút, amire, ha felülünk nincs menekvés. Az internet sötét bugyraiban megbújó bűnözők, perverzek, korrupt rendőrök, gyermekkereskedők döbbenetes világa. A történetvezetés végig feszült. Egy anya a férje által teremtett alkohol és drog, bántalmazás, manipulálás világából menekül, és egy rémálomban találja magát. Igen jól megírt krimi, hihető karakterekkel.

>!
Barbár 
Haylen Beck: Eltűntek

Ez a jól megírt krimi azok közé a történetek tartozik, ahol nem a szakszerű rendőri nyomozómunka tárja fel az igazságot. Sőt! Bár bőven lenne rá oka, Audra nem sajnáltatja magát, talpra áll, és gyerekei keresésére indul. Úgy viselkedik, ahogy egy anyának kell, így lesz egyre rokonszenvesebb. Apró következetlenség, hogy miért kellett olyan sokáig várni, hogy lerendezze állandóan szemétkedő férjét, ha – mint kiderült – önvédelmi tanfolyamot végzett, és tudja is használni az ott tanultakat. Haylen Beck kiválóan fokozza a feszültséget, és a vége különösen izgalmas.
A krimi cselekményét, hangulatát és helyszínét a borító mesterien illusztrálja.

>!
Anarchia_Könyvblog P
Haylen Beck: Eltűntek

Haylen Beck belecsapott a közepébe, és egy olyan feszített tempójú könyvet adott ki a kezei közül, amit kár lenne kihagyni azoknak, akik szeretik a krimit.

Nem lehet unatkozni az elején sem, eleve egy érdekes szállal kezdi a történetet, aztán már csak pörgünk az eseményekkel együtt, kapkodjuk a fejünket egyik oldalról a másikra, és nincs megállás. Intenzív az elejétől a végéig. Érzelmek kavalkádjait éltem át benne, hisz, ez az a történet ami velem is megeshet, ez az a történet, ami bárkivel előfordulhat.

A történet eleje is erősen indul. Audra az édesanya két gyermekével Sean-nal, és Louis-sal menekül egy barátnőjéhez Kaliforniába. Itt még pontosan nem tudhatjuk az okot, az író csak sejtésekbe bocsátkozik.

A gyerekek fáradtak és nyűgösek a hosszú út miatt, így az anya kénytelen megállni egy bolt előtt, hogy némi frissítőt vegyen maguknak. Nem messze egy rendőrautó áll, Audra próbál a legtermészetesebben viselkedni, hogy ne okozzon feltűnést. Mire újból az úton vannak, már nyugodtabb, aztán egyszer csak a semmiből feltűnik a járőrautó, leállásra kényszerítve őt.

További értékelés a honlapon:
https://anarchiakonyvblog.wordpress.com/2018/01/15/hayl…

>!
Hadley
Haylen Beck: Eltűntek

Témája ellenére engem annyira nem ütött szíven a történet, nem torokszorítva olvastam, bár szerintem ez a hangulatom számlájára írható. A sztori nagyon ismerős, hasonlót már láttunk filmen, az írónak mégis sikerült izgalmas cselekményt kerekíteni köré, valamint a karaktereit is elég jól kidolgozta. Az egyik szereplő színre lépésénél éreztem egy kis hatásvadász beütést, ekkor fokoztam le a fejemben pergő mozifilmet egyszer nézős, bár szórakoztató tévéfilmmé. spoiler Ez egy kikapcsolódást nyújtó regény, de semmi több, nem fekszi meg a gyomrod.

>!
Marta_Kotai_Szabone
Haylen Beck: Eltűntek

Imádtam minden oldalát. gördülékeny volt,olvastatta magát aztán a végén bumm… mintha elvágták volna. vártam a befejezést de mintha csak elfelejtették volna befejezni.

>!
lady_An
Haylen Beck: Eltűntek

semmi extra, kiszámítható, de mégis működik. Olvastam korábbi értékelést valaki írta, hogy CSI epizódnak felel meg. Teljesen igaza van

>!
szindilu
Haylen Beck: Eltűntek

Tipikusan olyan történet, amit TV-filmként tudok elképzelni vagy összetömörítve egy CSI részként. Nem váltja meg a világot, bár tény hogy elég megrázó és undorító, ami a háttérben húzódik.


Népszerű idézetek

>!
mate55

Szerintem minden anyának kitüntetés járna, aki végigcsinál egy napot két-három gyerekkel.

98. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Taylor Adams: No exit
Angela Marsons: Egy élet ára
Joe Hill: NOS4A2
Harlan Coben: Hazatérsz
Greg Iles: Huszonnégy óra
Ali Land: Én vétkem
Nina Laurin: Megsebzett lelkek
A. J. Waines: Lány egy vonaton
Carla Norton: Hajszál híján normális
Amy Gentry: Ki ez a lány?