Üvegkalitka 13 csillagozás

Hayden Moore: Üvegkalitka

Hayden ​Moore, a Csendkirály szerzőjének újabb kötetében egy amerikai kisváros látszólagos nyugalmába repít minket. Egy világba, ahol mindenki templomba jár, és mosolyogva feszít az ünneplőruhájában, egészen addig, amíg otthon magára nem csukja az ajtót.
David egy olyan családban él, ahol az erőszak és a vallás remekül megfér egymás mellett. Egyetlen mentsvára Corey, aki szelíd szeretettel, kitartó gondoskodással és őszinte barátsággal ajándékozza meg.
A gyermekkor azonban gyorsan véget ér, és szembe kell nézni az újabb nehézségekkel. A kamaszodó Davidnak egyre keményebb csatákat kell megvívnia bigott, zsarnok apjával, aki agresszióval próbálja helyes úton tartani a fiait.
A két kamasz barátságát átszínezi az idő, de David nehezen vallja be magának is, hogy immár mélyebb érzéseket táplál Corey iránt. Vajon szembe mer-e szállni az értékrenddel, amit belévertek az évek alatt? Vajon legyőzi-e önmagát és ezzel együtt basáskodó apját, hogy egy utolsó harcban a saját… (tovább)

>!
newkids, Budapest, 2018
330 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158020374

Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 46

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
bab123
Hayden Moore: Üvegkalitka

A borító fantasztikus lett!Az Írónő harmadik könyve se fog csalódást okozni ,az biztos! Kemény téma,de letehetetlen ,visz magával együtt izgulunk Davidert.Gyönyörű barátságot igazi családi szeretetet ,összetartást is láthatunk. Corey és családja „befogadja” Davidot és innentől Ő is egy szerető család része lehet,itt is láthatjuk,hogy sokszor nem a vér ami számít!Csodálatos a két fiú barátsága. Imádtam Benjamint David testvérét,igazi testvér,barát mindenben lehet rá számítani.Corey anyja és nagynénje csodálatos Nők,segítőkészek,van humoruk ,fergeteges mellékszereplők.Igen ,a sok és kemény dolgok mellett van időnk lélegezni és jókat nevetni is.Minden benne van a könyvbe amitől egy fantasztikus történetet kapunk, a fájdalom mellett ,izgalom,barátság ,humor,szerelem!Mindenkinek ajánlom,hogy olvassa el,nem fog csalódni! Tanulságos és segíthet sok mindent megérteni,más megvilágításba helyezni.Sajnos vannak akiket személyesen is érinthet ez a kemény téma,de Ők se féljenek a kezükbe venni,mert segíthet is nekik.Köszönöm ezt a csodás utazást! „Szeretlek Minnesotáig és vissza ,legyek bárhol”

>!
Futocs
Hayden Moore: Üvegkalitka

Nem fejtem ki, mert akkor elvész az élmény, és ennek az élménynek egyszerûen nem szabad elvesznie. A Csendkirály lécét magasan megugrotta, és elôször érzem a kiadó könyvei között, hogy a középiskolás korosztály kezébe adnám, de nem is adnám… kötelezôvé tenném! Ebbôl a történetbôl bôven van mit tanulni, nem csak az elfogadásról, hanem felelôsségrôl, összetartásról, barátságról, a testvéri támogatásról, a családon belüli erôszak óriási vörös zászlóiról és önhibáztatásról.
Az erotikus jelenetek szinte hiányoznak a többi Newkids könyv fényében, így lehet, hogy bátrabban nyúlnak hozzá azok is, akik eddig nem olvastak a témában. Én csak ajánlani tudom, és gratulálok Hayden Moore-nak ehhez a csodálatos alkotáshoz!

>!
Polari
Hayden Moore: Üvegkalitka

Az idei év egyik legjobban várt könyve volt számomra az Üvegkalitka, mert mindennél jobban szerettem volna újra olvasni a sorait, és meg kell mondanom, hogy minden várakozásomat felülmúlta! Ha lehetek teljesen őszinte, akkor azt is be kell vallanom, nagyon tartottam attól, hogy nem lesz képes elérni a Csendkirály színvonalát, vagy ha el is éri, túlszárnyalni semmiképpen sem sikerül majd. Nagyobbat nem is tévedhettem volna! Az Üvegkalitka (mely egyébként, mint azóta megtudtam, az írónő első könyveként született) messze túlszárnyalta mind az előző regényt, mind azt, amit reméltem!
Két gyermek útját követhetjük a történetben, mely bő hat évet ölel fel, de a fiatalok még a regény végére sem érik el a felnőttkort. Emiatt csak remélni tudom, hogy nem itt van a vége, és lesz még tovább. (Remélem Hayden Moore valamilyen fórumon megpróbál majd megnyugtatni, hogy valóban lesz tovább!)
A téma borzasztóan nehéz, és még ma is tabunak számít, hiszen sokakban mérhetetlen indulatokat ébreszt, ha egy apa bántalmazza a gyermekeit, és egy anya tétlenül nézi mindezt. Néhol még a hideg is futkosott a hátamon, annyira valóságosak voltak a jelenetek, annyira érezhető volt, milyen hihetetlen kínokat él át az a fiatal fiú. A testi fájdalmai azonban eltörpültek a lelki törések mellett. Borzalmas volt olvasni a válogatott kínzásokat egymás után, de azt, hogy mit tett mindez David lelkével, még rosszabb.
Mindezek mellett számtalan olyan apróság volt még a könyvben, amit nagyon szerettem. Leginkább Corey repetitív mondókázásait, ahogy a szavakat vagy éppen a mondatokat ismételgette, hogy megnyugtassa saját magát. De nagyon tetszett az is, ahogyan Gavin felvállalta a konfliktusokat az öccséért.
Tényleg igaz az, amit itt írt egy korábbi moly-társ. Iskolákban kellene kötelezővé tenni!

>!
Andrejja07
Hayden Moore: Üvegkalitka

Letehetetlen volt! Pont ezért nagyon hamar vége lett. De lehet jobb is, mert az érzelmi zűrzavart amit okozott a lelkemben nagyon nehéz volt visszaállítani. Azt gondoltam, hogy a helyes irányba és előre nézek, de a könyv olvasás után már minden bizonytalan és tele van kérdőjellel.
Elgondolkodtató, gyönyörűen bemutatja a lelki vivódást. Az osszetartozást, hogy milyen jó tartozni valakihez aki igazán szeret téged. Csak azért aki vagy. Tanulságos történet! Rávilágít, hogy van még hova fejlődünk. Nemcsak egymás elfogadásában, abban is, hogy nyitott szemmel járjunk a világban. Ha konkrétan nem is tudunk segíteni, de legalább vegyük észre a dolgokat! Vegyük észre, ha baj van!
Gratulálok az írónőnek! Csodát alkotott!
Kinek ajánlom ezt a könyvet? Elsősorban azoknak akik úgy gondolják (velem együtt) hogy mindent megtesznek másokért ami az erejükből telik.
De rá kellett jönnöm, hogy amit én teszek az semmi, még annál is kevesebb. Felnyitotta a szemem, és ezt köszönöm.
Persze mindenki olvassa el ezt a könyvet, már csak a szereplők miatt is. Mindegyiktől lehet tanulni valamit ami értékes és egyedi.
Jó olvasást!


Népszerű idézetek

>!
bab123

Nem vagyok gumimaci.Wasabis mogyoró vagyok.

Üveg Kalitka

>!
bab123

Szeretlek Minnesotáig és vissza ,legyek bárhol…..

Üveg Kalitka


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Brittainy C. Cherry: Tűzeső
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a véletlen
Rebecca Donovan: Elakadó lélegzet
Marilyn Miller: Keserűen édes
Epres Szonja Lili: Éjszakánként furcsa hobbim lett 1.
Amy Harmon: Arctalan szerelem
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok
Lisa Heathfield: Papírpillangók