Üvegkalitka 24 csillagozás

Hayden Moore: Üvegkalitka

Hayden ​Moore, a Csendkirály szerzőjének újabb kötetében egy amerikai kisváros látszólagos nyugalmába repít minket. Egy világba, ahol mindenki templomba jár, és mosolyogva feszít az ünneplőruhájában, egészen addig, amíg otthon magára nem csukja az ajtót.
David egy olyan családban él, ahol az erőszak és a vallás remekül megfér egymás mellett. Egyetlen mentsvára Corey, aki szelíd szeretettel, kitartó gondoskodással és őszinte barátsággal ajándékozza meg.
A gyermekkor azonban gyorsan véget ér, és szembe kell nézni az újabb nehézségekkel. A kamaszodó Davidnak egyre keményebb csatákat kell megvívnia bigott, zsarnok apjával, aki agresszióval próbálja helyes úton tartani a fiait.
A két kamasz barátságát átszínezi az idő, de David nehezen vallja be magának is, hogy immár mélyebb érzéseket táplál Corey iránt. Vajon szembe mer-e szállni az értékrenddel, amit belévertek az évek alatt? Vajon legyőzi-e önmagát és ezzel együtt basáskodó apját, hogy egy utolsó harcban a saját… (tovább)

>!
newkids, Budapest, 2018
330 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158020374

Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 62

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Hayden Moore: Üvegkalitka

Hatalmas kedvencet avattam.
És ismét meg kell állapítanom, hogy Hayden Moore gyönyörűen ír.
Ajánlom mindenkinek. Annak is, aki idegenkedik az erotikus LMBT témájú könyvektől, mert ebben a könyvben az érzelmeken van a fő hangsúly. És mert Corey és David párosát csak szeretni lehet.

5 hozzászólás
>!
ValerinLanz P
Hayden Moore: Üvegkalitka

Nagyon nehéz helyzetben vagyok, mind a csillagozás, mind az értékelés tekintetében. Hayden első könyvével tavaly találkoztam, ahol is azt írtam, hogy van még hova fejlődnie. A második regényét nem akartam elolvasni, engem az a téma nem vonzott egyáltalán, ennek viszont nagyon megtetszett a fülszövege. Sosem tagadtam, hogy némileg szkeptikusan állok a newkids kiadó könyveihez; nem félek nyíltan kimondani, ha szerintem egy-egy kötet bűn rossz, ugyanakkor tudom értékelni a fejlődést is. És Hayden harmadik köteténél ezt a fejlődést 3,5 csillagra értékeltem, ennyit tőlem még sosem kapott egyetlen kötetük sem.
Kezdeném a borítóval, amibe beleszerettem. Nekem mondjuk a két gyerek kicsit zavaró volt, de ez az üveges megoldás, és a dombornyomás levett a lábamról. Szerettem volna, ha hárul és a gerincen is folytatódik ez a szín, nekem az ottani barna annyira nem tetszett.
Tegnap kezdtem el, mert nem bírtam tovább várni, annyira kíváncsi voltam, mit nyújt majd nekem. És élveztem! Tetszett, hogy Hayden megtanulta kezelni a kettős szemszöget, és tényleg csak azokat a mondatokat ismételte szó szerint, amik fontosak voltak. Tetszett a két főszereplő, különösen Corey! Imádtam, és természetesen a családját is. Ide nekem Gavint! *-*
David viszont jól megjárta a családjával. Nyilván az is volt a cél, azért lett a két família ennyire szélsőséges; David apja szélsőségesen utálta és elutasította a másságot, Corey családja, az anyja, a nagynénje és a bátyja azonban szélsőségesen és teljes mértékben mellette álltak. Az első kérdésem az volna, hogy Davidnak miért volt ennyi testvére. Az elején szépen szisztematikusan el lett mesélve mindenkiről minden, melyik tesó miben jó, ki mit csinál. Talán az apuka, mivel vallásos, elvetette a fogamzásgátló használatát? Na, mindegy, lényegében itt a legidősebb és a legfiatalabb testvérnek volt csak létjogosultsága szerintem, David volt ugye a főszereplő, Benji meg rengeteget segített. A többiek tölteléknek kellettek.
Nem úgy, mint Corey bátyja! spoiler
Voltak benne jó poénok, szerettem a srácok csipkelődését, viccelődését. Az erotikát sem vittük túlzásba, sajnos! És ezt érzem jónak, amikor nem tolták az arcomba minden jelenetben, hogy mi most üzekedni fogunk! spoiler Volt egy-két intim jelenet, ahol nagyot kellett nyelnem, olyan jól meg lett írva. Volt olyan jelenet, ahol majdnem eltörött a mécses, de volt olyan is, amiről nem tudtam eldönteni, hogy jön ez ide, illetve, hogy most ez a néhány mondat az író kinyilatkoztatása volt-e. spoiler
Az utolsó 80-100 oldal azonban nekem már nagyon nem kellett volna! spoiler
Lényegesen kevesebbet sírtak, mint amitől tartottam. :D Viszont volt egy dolog, ami némileg zavart, habár magam sem tudom, miért. spoiler
Tényleg nagyon örülök, hogy tudtam pozitívan nyilatkozni erről a könyvről. Remélem Hayden megtartja ezt az irányt, és kíváncsian várom a következő kötetét.
Nagyon szépen köszönöm, drága Vic, hogy szponzoráltad az olvasást. *-*

>!
bab123
Hayden Moore: Üvegkalitka

A borító fantasztikus lett!Az Írónő harmadik könyve se fog csalódást okozni ,az biztos! Kemény téma,de letehetetlen ,visz magával együtt izgulunk Davidert.Gyönyörű barátságot igazi családi szeretetet ,összetartást is láthatunk. Corey és családja „befogadja” Davidot és innentől Ő is egy szerető család része lehet,itt is láthatjuk,hogy sokszor nem a vér ami számít!Csodálatos a két fiú barátsága. Imádtam Benjamint David testvérét,igazi testvér,barát mindenben lehet rá számítani.Corey anyja és nagynénje csodálatos Nők,segítőkészek,van humoruk ,fergeteges mellékszereplők.Igen ,a sok és kemény dolgok mellett van időnk lélegezni és jókat nevetni is.Minden benne van a könyvbe amitől egy fantasztikus történetet kapunk, a fájdalom mellett ,izgalom,barátság ,humor,szerelem!Mindenkinek ajánlom,hogy olvassa el,nem fog csalódni! Tanulságos és segíthet sok mindent megérteni,más megvilágításba helyezni.Sajnos vannak akiket személyesen is érinthet ez a kemény téma,de Ők se féljenek a kezükbe venni,mert segíthet is nekik.Köszönöm ezt a csodás utazást! „Szeretlek Minnesotáig és vissza ,legyek bárhol”

>!
Futocs
Hayden Moore: Üvegkalitka

Nem fejtem ki, mert akkor elvész az élmény, és ennek az élménynek egyszerûen nem szabad elvesznie. A Csendkirály lécét magasan megugrotta, és elôször érzem a kiadó könyvei között, hogy a középiskolás korosztály kezébe adnám, de nem is adnám… kötelezôvé tenném! Ebbôl a történetbôl bôven van mit tanulni, nem csak az elfogadásról, hanem felelôsségrôl, összetartásról, barátságról, a testvéri támogatásról, a családon belüli erôszak óriási vörös zászlóiról és önhibáztatásról.
Az erotikus jelenetek szinte hiányoznak a többi Newkids könyv fényében, így lehet, hogy bátrabban nyúlnak hozzá azok is, akik eddig nem olvastak a témában. Én csak ajánlani tudom, és gratulálok Hayden Moore-nak ehhez a csodálatos alkotáshoz!

>!
Polari
Hayden Moore: Üvegkalitka

Az idei év egyik legjobban várt könyve volt számomra az Üvegkalitka, mert mindennél jobban szerettem volna újra olvasni a sorait, és meg kell mondanom, hogy minden várakozásomat felülmúlta! Ha lehetek teljesen őszinte, akkor azt is be kell vallanom, nagyon tartottam attól, hogy nem lesz képes elérni a Csendkirály színvonalát, vagy ha el is éri, túlszárnyalni semmiképpen sem sikerül majd. Nagyobbat nem is tévedhettem volna! Az Üvegkalitka (mely egyébként, mint azóta megtudtam, az írónő első könyveként született) messze túlszárnyalta mind az előző regényt, mind azt, amit reméltem!
Két gyermek útját követhetjük a történetben, mely bő hat évet ölel fel, de a fiatalok még a regény végére sem érik el a felnőttkort. Emiatt csak remélni tudom, hogy nem itt van a vége, és lesz még tovább. (Remélem Hayden Moore valamilyen fórumon megpróbál majd megnyugtatni, hogy valóban lesz tovább!)
A téma borzasztóan nehéz, és még ma is tabunak számít, hiszen sokakban mérhetetlen indulatokat ébreszt, ha egy apa bántalmazza a gyermekeit, és egy anya tétlenül nézi mindezt. Néhol még a hideg is futkosott a hátamon, annyira valóságosak voltak a jelenetek, annyira érezhető volt, milyen hihetetlen kínokat él át az a fiatal fiú. A testi fájdalmai azonban eltörpültek a lelki törések mellett. Borzalmas volt olvasni a válogatott kínzásokat egymás után, de azt, hogy mit tett mindez David lelkével, még rosszabb.
Mindezek mellett számtalan olyan apróság volt még a könyvben, amit nagyon szerettem. Leginkább Corey repetitív mondókázásait, ahogy a szavakat vagy éppen a mondatokat ismételgette, hogy megnyugtassa saját magát. De nagyon tetszett az is, ahogyan Gavin felvállalta a konfliktusokat az öccséért.
Tényleg igaz az, amit itt írt egy korábbi moly-társ. Iskolákban kellene kötelezővé tenni!

>!
Andrejja07
Hayden Moore: Üvegkalitka

Letehetetlen volt! Pont ezért nagyon hamar vége lett. De lehet jobb is, mert az érzelmi zűrzavart amit okozott a lelkemben nagyon nehéz volt visszaállítani. Azt gondoltam, hogy a helyes irányba és előre nézek, de a könyv olvasás után már minden bizonytalan és tele van kérdőjellel.
Elgondolkodtató, gyönyörűen bemutatja a lelki vivódást. Az osszetartozást, hogy milyen jó tartozni valakihez aki igazán szeret téged. Csak azért aki vagy. Tanulságos történet! Rávilágít, hogy van még hova fejlődünk. Nemcsak egymás elfogadásában, abban is, hogy nyitott szemmel járjunk a világban. Ha konkrétan nem is tudunk segíteni, de legalább vegyük észre a dolgokat! Vegyük észre, ha baj van!
Gratulálok az írónőnek! Csodát alkotott!
Kinek ajánlom ezt a könyvet? Elsősorban azoknak akik úgy gondolják (velem együtt) hogy mindent megtesznek másokért ami az erejükből telik.
De rá kellett jönnöm, hogy amit én teszek az semmi, még annál is kevesebb. Felnyitotta a szemem, és ezt köszönöm.
Persze mindenki olvassa el ezt a könyvet, már csak a szereplők miatt is. Mindegyiktől lehet tanulni valamit ami értékes és egyedi.
Jó olvasást!

>!
Zsófia_Unger
Hayden Moore: Üvegkalitka

Kellett pár nap, hogy leülepedjen az az érzelmi kavalkád, amit a könyv olvasása okozott. Nagyon felkavaró történet, ami nem csak elvesz hanem sokat ad is az olvasónak. Egyszerre vannak imádnivaló és utálatos karakterek is. Nagyon tetszett a történet alakulása! Köszönöm az élményt Hayden!

>!
R_T_Mea
Hayden Moore: Üvegkalitka

Üvegkalitka
A borító gyönyörű, különleges.
Az írónő zseniális!
A történet izgalmas, magával ragadó.
A családon belüli erőszak kemény téma, mégis könnyen emészthető volt. A durva, szívszorongató részek után jó volt olvasni a srácokról, szerelemről, szeretetről, barátságról, összetartásról, elfogadásról.
Imádnivalóak a fiúl, Corey családja, Benjamin, Otto, az edző…
David szülei? Szülők egyáltalán? Nem nevezhetőek annak!
Végig izgultam Davidért, hogy elfogadja, szeresse saját magát. Izgultam Corey-ért, hogy tartson ki David mellett, kettőjükért. És szorítottam Jeremiah Williams-ért. Szorítottam, hogy nyerje el méltó büntetését.
Már a Nem játékot is imádtam, a Csendkirályért oda voltam, meg vissza, de az Üvegkalitka mindent visz!
Remélem, hamarosan újra egy Hayden Moore által írt gyöngyszemet tarthatok majd a kezemben.

>!
bogicca27
Hayden Moore: Üvegkalitka

Mindenkinek ajánlom szeretettel.
A könyv, amely nyitott minden olvasó számára. Legyen az bárki. Amely elfogad úgy, ahogy vagy. Legyél bárki. Hogy a könyv, az írónő hasonlataival éljek, legyél akár gumimaci, akár wasabis mogyoró.
A téma, amelyet ez a könyv magában hordoz, azok a mély tartalmak, mind-mind olyan dolgok, amiket kívánom, hogy az emberek elolvassanak, megtapasztaljanak egy könyv keretén belül. Amíg én el nem olvastam ezt a könyvet, nem hittem, hogy szükségem van rá. Azóta tudom, hogy igenis volt.
A karakterek legalább olyan imádnivalóak, mint amennyire nem – én legalább annyit morogtam miattuk, mint amennyire szeretem őket. Mindet, egytől egyig.
Hayden könyvei mind egy külön érzelmi hullámvasút – ez is az volt tehát. Szerintem csodálatosan sikerült. De hogy ezt bizonyíthassam, ez egy random részlet a saját feljegyzéseimből:
„Őszintén nem tudom, hogy mire végzek a történettel, hány üvegszilánk fog a hátamból kiállni, mert minden ilyen mondat, jelenet, érzés olyan mélyre vág, hogy szavak nélkül maradok. Utálom, hogy imádom ezt a fájdalmat. Utálom, hogy imádom amit művelsz velem. Utálom, hogy nem tudom nem imádni ezt a hullámvasutat amire úgy igazán készen sem álltam.”
Csodálatos volt, és bár ilyen ritkán hagyja el a számat, de Köszönöm az élményt!


Népszerű idézetek

>!
bab123

Nem vagyok gumimaci.Wasabis mogyoró vagyok.

Üveg Kalitka

>!
ValerinLanz P

– Na, gyere, pöcsös! Kupaktanács.
– Gavin, nincs kedvem ehhez a baszakodáshoz – mordult fel Core karcos, álomittas hangon, mire Gavin minden erejét bevetve rángatni kezdte.
– Márpedig Dr. Rossdale megnyitotta melegedőjét, és most mindannyian kurvára melegedni fogunk.

145. oldal

>!
bab123

Szeretlek Minnesotáig és vissza ,legyek bárhol…..

Üveg Kalitka

>!
psych P

– Akkor, hogy magyarázzam el? Davvy, ha te most itt ezelőtt a tükör előtt állva azt mondod, hogy szerinted te egy gumimaci vagy, ráadásul kólaízű, arra is csak rá fogok bólintani, hogy rendben. Mert én továbbra is az öcsémet fogom látni benned. Maximum akkor hívok orvost, ha mint a mesebeli macik, pattogni kezdesz. Nem kell ezt az egész dolgot ilyen véresen komolyan venni. Nem számítanak a jelzők, se a ránk sütött bélyegek. Az egyetlen dolog, ami jelent bármit is, hogy te odabent, abban az okos kis fejedben tudd, hogy ami vagy, azt te magad szereted.

223. oldal

>!
psych P

Mindent és mindenkit elvesztettem.

105. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Brittainy C. Cherry: Tűzeső
Rebecca Donovan: Elakadó lélegzet
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok
Marilyn Miller: Keserűen édes
Epres Szonja Lili: Éjszakánként furcsa hobbim lett 1.
Amy Harmon: Arctalan szerelem
Lisa Heathfield: Papírpillangók
Jodi Ellen Malpas: A tiltott