Csendkirály 72 csillagozás

Hayden Moore: Csendkirály

Alex ​Seeley sikeres fotós, aki már régen rájött, hogy a pénz nem teszi boldoggá. Keresi a kihívásokat, és állandóan úton van. De nem csak a kalandvágy hajtja, sokkal inkább menekül a múlt árnyai elől. Édesanyja halálát sosem tudta feldolgozni, ezért inkább messzire elkerül mindent, ami felidézheti az emlékeket.
Jamie Cameron nem teheti meg, hogy elmenekül a démonjai elől. Ő a saját elméje foglya, ahol a belső hangokon kívül soha, semmi sem töri meg a csendet.
Autóbaleset következtében vesztette el a hallását, és azzal együtt a korábbi életét is.
Nincs zene, nincsenek kedves szavak, csak az örök némaság.
Ebbe a hangtalan magányba robban bele Alex, és bár a kapcsolat hatalmas zökkenőkkel indul, fáradhatatlanul küzd kettejükért.
Csakhogy Jamie nem elégszik meg a szerelemmel. Ő vissza akarja kapni a hallását, és véget akar vetni a fájdalmas némaságnak.
Kockázatos beavatkozásra szánja el magát, amiért akár az életével is fizethet.
… (tovább)

>!
newkids, Budapest, 2017
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150003498

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Alex Seeley · Jamie Cameron


Kedvencelte 16

Most olvassa 2

Várólistára tette 79

Kívánságlistára tette 80

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Hayden Moore: Csendkirály

„Tudtam, hogy akárhol is vagyok, te megfogod majd a kezemet, és hazavezetsz.”

Meglepett, sokszor milyen finom, szinte lírai hangulata volt. Legfőképpen Jamie naplóbejegyzéseinek volt ilyen hatása rám.
Nagyon szerettem olvasni a könyvet.

5 hozzászólás
>!
wildboszi
Hayden Moore: Csendkirály

Annyira nagyon vártam ezt a könyvet,mert beleszerettem a borítójába,és a tartalmába…De sajnos elolvasni már nagyon nehezemre esik. A napló szövegét egyszerűen nem tudom elolvasni. Fáj a szemem,és a fejem tőle. :(

Kihagytam a naplós részeket…
A történet maga teljesen elvarázsolt. Imádtam minden sorát(már amit el tudtam olvasni).

3 hozzászólás
>!
Szimirza P
Hayden Moore: Csendkirály

Kedves Hayden!

Milliószor olvasom/ hallgatok végig mindennemü kiborulást, azért cserébe, hogy ilyen gyönyörűséget alkoss. Sokan leírtak már mindent előttem, én csak azt fűzném hozzá, hogy ez a történet sokkal, de sokkal több egy erotikus meleg regénynél. Ez a törtenet egy igaz utazás egy olyan világba, amit az egészséges emberek csak ritkán tudnak átérezni igazán. Míg olvastam a könyvet arra gondoltam milyen lenne ha most elveszíteném a hallásomat vagy bármelyik más érzékszervem, és rádöbbentem, hogy borzalmas, mert épnek születni és utána „mássá” válni ezerszer nehezebb, mint alapból egy ilyen világba csöppenni, így teljesen megértem Jamiet. Az Alexszel való kapcsolata ugyanakkor, nem csak neki volt egy igazi menekülés, hanem Alexnek is, mert az örökvándor végre társra, életcélra lelt. Nagyon megható történet, és én tiszta szívből AJÁNLOM mindenkinek függetlenül attól, hogy szereti vagy sem a meleg erotikát, szóval hajrá!

>!
meteoritastar P
Hayden Moore: Csendkirály

Elvesztem a könyvben, elvesztem a csendben.

Ez egy szívszorítóan szép történet volt.
Ahogy megismertem Jamie életét, úgy ereszkedett rám is a csend, teljesen elmerültem a könyvben. Nem tudtam elszakadni a történettől még egy rövid időre se. Tudnom kellet, hogy az az életvidám, tehetséges fiúval mi lesz. Sikerüle újra megtalálnia önmagát. Aztán jött Alex, és azért nem tudtam letenni a könyvet, mert annyira aranyos páros voltak és aggodtam, hogy mi lesz velük.
Még most is gyakran eszembe jut a történet és elgondolkozok azon, hogy milyen nehéz volt Jaminek, a családjának és a barátainak. Mennyire megváltozott az életük.

Köszönöm, hogy olvashattam

A borítóját imádom.

Egy apró bajom volt a könyvvel. Tetszett, hogy Jamie emlékei, a levelek más fajta betűvel lettek írva. Nagyon jó volt. Szépen elkülönült. De lehetett volna nagyobb betűmérettel is írni őket.

>!
Kinga0
Hayden Moore: Csendkirály

Kisebb problémáim voltak a könyvvel, de tényleg jelentéktelenek, és csak az én személyiségem végett voltak zavarók, tehát inkább hagyjuk is a negatív részeket a fenébe, mert ennek a könyvnek van egy külön varázsa. Hadi lábon álltam az egész siket fiú, aki rádásul még meleg is témával, de a végére már olyan volt, mintha Jamie barátja lettem volna. Egy erős, szeretetre és törődésre vágyó fiút zártam a szívembe, akinek hatalmas akaratereje van, és ez csodálatos nyomot hagyott a szívemben. Történtek itt különös dolgok, és a könyv vége szívenütött, mert kapkodtam a fejem, hogy most hol van a remény, de végül meglepő és szép vége lett a kötetnek. Alex és Jamie kapcsolata nagyon mély, és érzéki, pont ezért szerettem mindent sort olvasni amiben ketten szerepeltek. Jamie családja is érdekes volt, Mikeot az egyik résznél például nagyon megszerettem. A csendkirály cím tökéletesen illet a könyvhöz, és tetszett, hogy sokszor viszont láthattuk ezt a szót a szereplőktől is.
Kellemes olvasmány, ami elég mély nyomot hagyott bennem.

>!
Kovács_Ági_3
Hayden Moore: Csendkirály

Valami elképesztő ez a könyv. Egy siket fiú és egy halló srác között szövődik a történet. Számomra sokkal többet adott ez a könyv puszta szórakozásnál, kikapcsolódásnál. Soha jobbkor nem jöhetett volna.

Bővebben itt tudjátok elolvasni:

http://magyarszerzokonyve.blogspot.hu/2017/12/hayden-mo…

>!
Karinaa7 P
Hayden Moore: Csendkirály

Lassan haladtam a könyvvel, mert nem szerettem volna, hogy vége legyen. Egy fantasztikus könyv, de szerintem nagyon hirtelen lett lezárva. A töeténete nagyon nem mindennapi és nem hiszem, hogy ehez hasonló könyvvel, ami ezzel a témával foglalkozott volna találkoztame már valaha.
A nem legrosszabb, hanem a leg fájdalmasabb részek, azok a naplóbejegyzés részek voltak. Többszöri nekifutásra, de azokat is sikerült elolvasnom.
Ez az a könyv, amit kötelező lesz újra olvasnom.

>!
Eszter_Lina24 I
Hayden Moore: Csendkirály

Jaaj tudtam en hogy nem véletlen akarom annyira elolvasni ezt a könyvet.
Szereten Hayden Moore-t. Már a Nem játékkal is meggyőzött, de ott jobban hasonlított a stílusa Becca Prioréhoz, míg itt teljesen egyedi volt. Nem azt mondom Becca Prior könyveit is imadom de ő, ő, ez pedig Hayden Moore.
Szeretem a témát, a megközelítést…az egészet. *-*
Imádom ezt a ket srácot, a családjukat…mindenkit.
Az egyetlen dolog amit sajnálok, higy a befejezés olyan kurta lett. Persze érthető és le is kett zárva, de egy olyan 10 oldalt kibírtam volna még és akkor már inkább mondják hogy lapos lett a vége, de mégis ott van
Szó mi szó szeretem
Ancúg homofóbok

>!
Izolde I
Hayden Moore: Csendkirály

Remek volt! A magyar LMBT irodalom egy újabb gyöngyszeme.
Olvasása közben – mivel főszereplője jelentős hátránnyal küzd – végig Charlotte Bronte már-már legendás kijelentése lebegett előttem. (Otthon, Haworthban húgai érdeklődve hallgatják a készülő mű tervét, de vitába szállnak Charlotte-tal. Egy regényhősnő csak akkor lehet érdekes, ha szép. „Bebizonyítom, hogy nincs igazatok – válaszol Charlotte. – Hősnőm éppolyan jelentéktelen és kicsi lesz, amilyen én vagyok, s mégis kelt majd akkora érdeklődést, mint a ti szépségeitek.") Charlotte megteremtette Jane alakját s vele az esendő de végtelenül szívós főhőst. Hayden pedig Jamie-t.

>!
Fairymysz
Hayden Moore: Csendkirály

Iszonyatosan féltem elolvasni ezt a könyvet és hetekig vacilláltam is, hogy meg merjem-e venni. A kiadótól eddig olvasott könyvek sajnos csalódást okoztak. De aztán a fülszöveg és a borító, valamint a könyv címe, addig piszkálták a fantáziám, hogy végül beszereztem.
Őszintén mondom, örülök, hogy végre nem kellett csalódnom (nagyon) és egy az ízlésemnek megfelelő könyvet sikerült beszereznem, magyar író tollából.
Szerettem Jamie-t és Alexet, Jamie családját„ Geoffot, Jennát, Samanthát és Dr. Z-t.
Tetszett az, ahogy lassan, de biztosan változott Jamie és a dühös, világ- és önutáló férfiból, boldog ember lesz. Persze ebben nagyon nagy szerepe volt Alexnek is és a hozzá tartozóknak.
Alex pedig egy majdnem isten-lába pasi. Mindenki megérdemelné, hogy egy ennyire tündéri pasit sikerüljön összeszednie magának. :)
A könyv stílusa, a megfogalmazás is tetszett többségében. Azonban nem tudok maradéktalanul örülni, mert volt pár dolog, ami nagyon zavart.
Az egyik, a sok feleslegen idegen kifejezés használata. És mielőtt megkapnám, nem azért, mert nem értettem őket – mert igen –, hanem mert számomra életidegen volt, hogy mind Jamie, mind Alex kisujjból dobálózzon olyan szakszavakkal és kifejezésekkel, amiket egy átlag ember, hétköznapi beszélgetésben nem tesz.
A másik, amitől a falat kapartam az a Kiscsibézés. Még mindig ráz a hideg tőle.
És valaki magyarázza el nekem, mi a fene az a göndör nevetés/kacagás? Nem, nem kell mégsem elmagyarázni, sejtem a leírásokból és jelenetekből, mire gondol az író, de ez akkor is… nem mondom meg mi. :) Egy embernek lehet göndör a haja, de a nevetése? Nem tudom, hogy ezt a göndör nevetést, Becca tanulta Haydentől vagy fordítva, de kár volt. Kifejezetten élvezem, hogy új kifejezéseket tanulok vagy találnak ki az írók, de van, ami nem működik.
Illetve muszáj kitérnem a naplórészletekre. Nagyon jó ötletnek tartom, hogy próbáltak kézírásos fontot találni hozzájuk, azonban nagy melléfogás lett. Még itthon, lámpafénynél is nagyon nehéz volt kisilabizálni a szöveget, de úton tömegközlekedve pedig szinte lehetetlen. Vagy nagyobb betűméret kellett volna vagy másfajta font. Kár érte, mert nagyon jók voltak a részletek, csak a kiadónak legközelebb arra is ügyelnie kellene, hogy az adott részek olvashatóak legyenek.
Összességében: kellemes könyv volt, jól szórakoztam, szerencsére a fülszövegben leírt nagy drámázás sem volt akkora mértékű, ami átbillentette volna az arányokat, pont megfelelő volt. Bár felkészültem egy jó kis pityergésre, azért nem bánom, hogy végül nem volt sírás-rívás olvasás közben.


Népszerű idézetek

>!
Tóth_Orsolya_3 P

Tudtam, hogy akárhol is vagyok, te megfogod majd a kezemet, és hazavezetsz.

362. oldal

>!
wildboszi

Igen seggfej!
Én valóban siket vagyok.
És neked mi a mentséged?

56. oldal

>!
wildboszi

Megharapott egy ápolót? – kérdezte szinte félve. – Nem lehet,hogy elmebeteg?

71. oldal

>!
wildboszi

Na mi van seggfej? Kérdeztem valamit! Paraszt vagy, vagy csak süket?

56. oldal

>!
wildboszi

A macska bejött a fürdőbe amíg pakoltam , beleszart a mosóporba, majd amikor rászóltam kiugrott belőle, és körbe akarta futni a lakást,így porosan ,szinte kokainfehéren.

287. oldal

>!
bogicca27

Csak oda szóló jegyet vettem a pokol felé tartó expresszre.

21. oldal

>!
bogicca27

De ettől még egyedül voltam a csend világában, a saját különbejáratú kis poklomban, ahonnan nem volt visszatérés. Rám zárták a kaput millió lakattal, és ennyi volt. Függöny le. Vége az előadásnak.

23. oldal

>!
bogicca27

Már a becézéseknél tartunk? Túl gyorsan fejlődik a kapcsolatunk.

113. oldal

>!
bogicca27

Azt hittem, ha eléggé szeretem őket, nem halnak meg az emberek.

134. oldal

>!
bogicca27

Mi vagyunk azok, akik megölnek, és elássák a feldarabolt hulládat az eppingi erdőben, ha Jamie-nek csak egy haja szála is meggörbül.

247. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
André Aciman: Szólíts a neveden
Jay Crownover: Rule
Jodi Ellen Malpas: Ez vagyok
Benjamin Alire Sáenz: Aristotle és Dante a világmindenség titkainak nyomában
Papp Dóra: Bolyongó
Lakatos Levente: Aktus
Borsa Brown: Az Arab
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett