Csendkirály 58 csillagozás

Hayden Moore: Csendkirály

Alex ​Seeley sikeres fotós, aki már régen rájött, hogy a pénz nem teszi boldoggá. Keresi a kihívásokat, és állandóan úton van. De nem csak a kalandvágy hajtja, sokkal inkább menekül a múlt árnyai elől. Édesanyja halálát sosem tudta feldolgozni, ezért inkább messzire elkerül mindent, ami felidézheti az emlékeket.
Jamie Cameron nem teheti meg, hogy elmenekül a démonjai elől. Ő a saját elméje foglya, ahol a belső hangokon kívül soha, semmi sem töri meg a csendet.
Autóbaleset következtében vesztette el a hallását, és azzal együtt a korábbi életét is.
Nincs zene, nincsenek kedves szavak, csak az örök némaság.
Ebbe a hangtalan magányba robban bele Alex, és bár a kapcsolat hatalmas zökkenőkkel indul, fáradhatatlanul küzd kettejükért.
Csakhogy Jamie nem elégszik meg a szerelemmel. Ő vissza akarja kapni a hallását, és véget akar vetni a fájdalmas némaságnak.
Kockázatos beavatkozásra szánja el magát, amiért akár az életével is fizethet.
… (tovább)

>!
newkids, Budapest, 2017
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150003498

Kedvencelte 7

Most olvassa 3

Várólistára tette 70

Kívánságlistára tette 67


Kiemelt értékelések

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Hayden Moore: Csendkirály

„Tudtam, hogy akárhol is vagyok, te megfogod majd a kezemet, és hazavezetsz.”

Meglepett, sokszor milyen finom, szinte lírai hangulata volt. Legfőképpen Jamie naplóbejegyzéseinek volt ilyen hatása rám.
Nagyon szerettem olvasni a könyvet.

>!
wildboszi
Hayden Moore: Csendkirály

Annyira nagyon vártam ezt a könyvet,mert beleszerettem a borítójába,és a tartalmába…De sajnos elolvasni már nagyon nehezemre esik. A napló szövegét egyszerűen nem tudom elolvasni. Fáj a szemem,és a fejem tőle. :(

Kihagytam a naplós részeket…
A történet maga teljesen elvarázsolt. Imádtam minden sorát(már amit el tudtam olvasni).

3 hozzászólás
>!
Szimirza P
Hayden Moore: Csendkirály

Kedves Hayden!

Milliószor olvasom/ hallgatok végig mindennemü kiborulást, azért cserébe, hogy ilyen gyönyörűséget alkoss. Sokan leírtak már mindent előttem, én csak azt fűzném hozzá, hogy ez a történet sokkal, de sokkal több egy erotikus meleg regénynél. Ez a törtenet egy igaz utazás egy olyan világba, amit az egészséges emberek csak ritkán tudnak átérezni igazán. Míg olvastam a könyvet arra gondoltam milyen lenne ha most elveszíteném a hallásomat vagy bármelyik más érzékszervem, és rádöbbentem, hogy borzalmas, mert épnek születni és utána „mássá” válni ezerszer nehezebb, mint alapból egy ilyen világba csöppenni, így teljesen megértem Jamiet. Az Alexszel való kapcsolata ugyanakkor, nem csak neki volt egy igazi menekülés, hanem Alexnek is, mert az örökvándor végre társra, életcélra lelt. Nagyon megható történet, és én tiszta szívből AJÁNLOM mindenkinek függetlenül attól, hogy szereti vagy sem a meleg erotikát, szóval hajrá!

>!
meteoritastar P
Hayden Moore: Csendkirály

Elvesztem a könyvben, elvesztem a csendben.

Ez egy szívszorítóan szép történet volt.
Ahogy megismertem Jamie életét, úgy ereszkedett rám is a csend, teljesen elmerültem a könyvben. Nem tudtam elszakadni a történettől még egy rövid időre se. Tudnom kellet, hogy az az életvidám, tehetséges fiúval mi lesz. Sikerüle újra megtalálnia önmagát. Aztán jött Alex, és azért nem tudtam letenni a könyvet, mert annyira aranyos páros voltak és aggodtam, hogy mi lesz velük.
Még most is gyakran eszembe jut a történet és elgondolkozok azon, hogy milyen nehéz volt Jaminek, a családjának és a barátainak. Mennyire megváltozott az életük.

Köszönöm, hogy olvashattam

A borítóját imádom.

Egy apró bajom volt a könyvvel. Tetszett, hogy Jamie emlékei, a levelek más fajta betűvel lettek írva. Nagyon jó volt. Szépen elkülönült. De lehetett volna nagyobb betűmérettel is írni őket.

>!
Kinga0
Hayden Moore: Csendkirály

Kisebb problémáim voltak a könyvvel, de tényleg jelentéktelenek, és csak az én személyiségem végett voltak zavarók, tehát inkább hagyjuk is a negatív részeket a fenébe, mert ennek a könyvnek van egy külön varázsa. Hadi lábon álltam az egész siket fiú, aki rádásul még meleg is témával, de a végére már olyan volt, mintha Jamie barátja lettem volna. Egy erős, szeretetre és törődésre vágyó fiút zártam a szívembe, akinek hatalmas akaratereje van, és ez csodálatos nyomot hagyott a szívemben. Történtek itt különös dolgok, és a könyv vége szívenütött, mert kapkodtam a fejem, hogy most hol van a remény, de végül meglepő és szép vége lett a kötetnek. Alex és Jamie kapcsolata nagyon mély, és érzéki, pont ezért szerettem mindent sort olvasni amiben ketten szerepeltek. Jamie családja is érdekes volt, Mikeot az egyik résznél például nagyon megszerettem. A csendkirály cím tökéletesen illet a könyvhöz, és tetszett, hogy sokszor viszont láthattuk ezt a szót a szereplőktől is.
Kellemes olvasmány, ami elég mély nyomot hagyott bennem.

>!
Kovács_Ági_3
Hayden Moore: Csendkirály

Valami elképesztő ez a könyv. Egy siket fiú és egy halló srác között szövődik a történet. Számomra sokkal többet adott ez a könyv puszta szórakozásnál, kikapcsolódásnál. Soha jobbkor nem jöhetett volna.

Bővebben itt tudjátok elolvasni:

http://magyarszerzokonyve.blogspot.hu/2017/12/hayden-mo…

>!
Fairymysz
Hayden Moore: Csendkirály

Iszonyatosan féltem elolvasni ezt a könyvet és hetekig vacilláltam is, hogy meg merjem-e venni. A kiadótól eddig olvasott könyvek sajnos csalódást okoztak. De aztán a fülszöveg és a borító, valamint a könyv címe, addig piszkálták a fantáziám, hogy végül beszereztem.
Őszintén mondom, örülök, hogy végre nem kellett csalódnom (nagyon) és egy az ízlésemnek megfelelő könyvet sikerült beszereznem, magyar író tollából.
Szerettem Jamie-t és Alexet, Jamie családját„ Geoffot, Jennát, Samanthát és Dr. Z-t.
Tetszett az, ahogy lassan, de biztosan változott Jamie és a dühös, világ- és önutáló férfiból, boldog ember lesz. Persze ebben nagyon nagy szerepe volt Alexnek is és a hozzá tartozóknak.
Alex pedig egy majdnem isten-lába pasi. Mindenki megérdemelné, hogy egy ennyire tündéri pasit sikerüljön összeszednie magának. :)
A könyv stílusa, a megfogalmazás is tetszett többségében. Azonban nem tudok maradéktalanul örülni, mert volt pár dolog, ami nagyon zavart.
Az egyik, a sok feleslegen idegen kifejezés használata. És mielőtt megkapnám, nem azért, mert nem értettem őket – mert igen –, hanem mert számomra életidegen volt, hogy mind Jamie, mind Alex kisujjból dobálózzon olyan szakszavakkal és kifejezésekkel, amiket egy átlag ember, hétköznapi beszélgetésben nem tesz.
A másik, amitől a falat kapartam az a Kiscsibézés. Még mindig ráz a hideg tőle.
És valaki magyarázza el nekem, mi a fene az a göndör nevetés/kacagás? Nem, nem kell mégsem elmagyarázni, sejtem a leírásokból és jelenetekből, mire gondol az író, de ez akkor is… nem mondom meg mi. :) Egy embernek lehet göndör a haja, de a nevetése? Nem tudom, hogy ezt a göndör nevetést, Becca tanulta Haydentől vagy fordítva, de kár volt. Kifejezetten élvezem, hogy új kifejezéseket tanulok vagy találnak ki az írók, de van, ami nem működik.
Illetve muszáj kitérnem a naplórészletekre. Nagyon jó ötletnek tartom, hogy próbáltak kézírásos fontot találni hozzájuk, azonban nagy melléfogás lett. Még itthon, lámpafénynél is nagyon nehéz volt kisilabizálni a szöveget, de úton tömegközlekedve pedig szinte lehetetlen. Vagy nagyobb betűméret kellett volna vagy másfajta font. Kár érte, mert nagyon jók voltak a részletek, csak a kiadónak legközelebb arra is ügyelnie kellene, hogy az adott részek olvashatóak legyenek.
Összességében: kellemes könyv volt, jól szórakoztam, szerencsére a fülszövegben leírt nagy drámázás sem volt akkora mértékű, ami átbillentette volna az arányokat, pont megfelelő volt. Bár felkészültem egy jó kis pityergésre, azért nem bánom, hogy végül nem volt sírás-rívás olvasás közben.

>!
bab123
Hayden Moore: Csendkirály

Fantasztikus,szívszorító csodálatos történet kapunk Haydentől a második könyvében! A borító fantasztikus! Bátran és nagyon ajánlom mindenkinek! Aki még nem olvasott LMBT könyvet és ezzel akarja kezdeni ,biztos,hogy nem fog csalódni! Nem lehetett letenni,magával ragad ,könnyes szemmel mosolyogsz mert szívszorító,de nem hiányzik belőle a humor sem.Jamie és Alex nem egy átlagos találkozás és megismerkedése ,Jamie aki makacs és csak van a világban,de nem a része,de aztán jön Alex és végre rájön ,hogy neki is van miért élnie,igaz az örökös bizonytalanságot nem tudja leküzdeni,mert nem hiszi el,hogy így kellhet valakinek,így lehet Őt szeretni. Alex megmutatja neki,hogy igen,figyelmes,odaadó és mindenben támogatja,segíti.Küzdelmek,szerelem …minden benne van ami ahhoz kell,hogy ne tudd letenni!Nagyon tetszett ahogy így,ílyen alaposan utána járt a témának és írta le nekünk,ismertetett meg olyan dolgokkal ,helyzetekkel amire egy "átlag"ember,akinek mindene megvan,látás,hallás,beszéd bele sem gondol.Számunkra minden természetes,így ebben a könyvben szembesülhetünk olyan részletesen kidolgozott dolgokkal,amire soha nem is gondoltunk volna.Alaposan bele láthatunk egy siket fiú mindennapjaiba,és kaphatunk választ arra,hogy mi mindennel kell megküzdenie. Köszönöm Haydennek,hogy olvashattam ezt a könyvét! Remélem még sok ilyen csodálatos könyvet ír nekünk!

>!
Andrea_Gulyás_3
Hayden Moore: Csendkirály

Aki nem olvasott még LMBT-t vagy nem is szereti az ilyen könyveket ,még nekik is bátran ajánlom ,mert ez a könyv maga mélységeivel és magasságaival oda szegezi az embert és nem engedi el ,de az első oldalak után már nem is akarunk szabadulni .Azt éreztem végig ,hogy milyen szerencsés vagyok amiért a kezemben tarthatom a Csendkirályt.Sokan mondták már milyen zseniális a könyv .Nem kételkedtem benne ,hogy tetszeni fog ,de úgy éreztem elájulni azért nem fogok . Nem a fenét… Rajongásig szeretem ,olvasás közben is az írót dicsértem és motyogva megköszöntem neki ,hogy megírta és részese lehettem ennek az ésszel és szívvel megírt könyvnek. A két fiú Jamie és Alex története rendkívül kidolgozott .Részletesen és pontosan érzékelteti Jamie siketsége miatti dühét , dacosságát ,reménytelenségét aki csak éli de nem megéli a mindennapokat ,holott egy rendkívül támogató és összetartó család veszi körül . Alex berobbanása az életében fokozatosan adja vissza neki az örömöt ,bár kétségekkel küzd ,hogy lehet -e őt szeretni így és ha igen meddig tarthat amíg a másiknak elege nem lesz belőle . Alex csodálatos párja lett Jamienek ,elhalmozza fiút szeretettel,gyengédséggel, a siketség nála nem tényező ,így imádja a fiút ahogy van . De Jamieben egyre erősödik a késztetés ,hogy hallani akarja Alex hangját és innentől a körmöm is lerágtam ,hogy bele ne menjen a kockázatos, életveszélyes műtétbe .Hayden Moore nagyon alapos volt a siket emberek gyógyítási lehetőségeivel kapcsolatban ,nem kímélve az olvasót azok hátrányaival sem . Ez a könyv fantasztikus kikapcsolódás ,de mellette még az azt is eléri ,hogy elgondolkodjunk , átértékeljünk magunkban a siket emberekkel kapcsolatos tévhiteket .Köszönöm Hayden Moore !

>!
Lavian
Hayden Moore: Csendkirály

Nos…nem is tudom,hol kezdjem az értékelésemet.A napokban olvastam ki a könyvet szóval még friss az élmény.
Az első ami megfogott engem,a borító volt.Számomra a színek mindig is nagy jelentőséggel bírtak,a hangulat az ami képes megragadni.És a borító messze felülmúlta a tökéletes borító fogalmát.A barnás-őszies színek,és maga az egész kompozíció tökéletes úgy ahogy van.
A gyönyörű külcsínhez pedig érdekes és értékes beltartalom dukál.
Számomra a könyv nem csak egyszerű olvasmány volt.Teljesen átértékelte a jó könyvekről alkotott fogalmamat.Kicsit olyan volt,miközben olvastam,mintha a történet részese lennék.Képes volt lekötni és elvarázsolni hetekre,míg ki nem olvastam.Számomra ez a könyv lesz A KÖNYV,csupa csupa nagybetűvel.Az,hogy a főhősei esendőek,és emberközelibbek,szakítva a giccsesen túlidealizált tökéletességgel, teszi a legtökéletesebbé szerintem.
Elég volt kézbe vennem,és már tudtam hogy jól döntöttem,amikor ezt a kötetet választottam megvételre.
Számomra egyetlen egy dolog volt picit csalódás,a vége.Nagyon hamar véget ért.Összességében én még nagyon szívesen olvastam volna tovább a történetüket.Az viszont kicsit összezavart hogy a végén Jamie hallott e végül vagy sem,de szerencsémre sikerült kihámoznom a lényeget.Bár az a levél,amivel zárult ,számomra még úgy sem adta meg az elsöprő katarzist,hogy az Örömódát hallgattam az elolvasása közben ( amiről Jamie jutott eszembe,és az amit én tanácsolnék neki ezzel a zeneművel kapcsolatban),így utólag úgy gondolom,pontosan ez a csendes,nyugodt érzéseket maga után hagyó befejezés volt az,ami megkoronázta az egészet,hogy ne csak a borítón díszelegjen az a korona. :3


Népszerű idézetek

>!
Tóth_Orsolya_3 P

Tudtam, hogy akárhol is vagyok, te megfogod majd a kezemet, és hazavezetsz.

362. oldal

>!
wildboszi

Igen seggfej!
Én valóban siket vagyok.
És neked mi a mentséged?

56. oldal

>!
wildboszi

Megharapott egy ápolót? – kérdezte szinte félve. – Nem lehet,hogy elmebeteg?

71. oldal

>!
wildboszi

Na mi van seggfej? Kérdeztem valamit! Paraszt vagy, vagy csak süket?

56. oldal

>!
wildboszi

A macska bejött a fürdőbe amíg pakoltam , beleszart a mosóporba, majd amikor rászóltam kiugrott belőle, és körbe akarta futni a lakást,így porosan ,szinte kokainfehéren.

287. oldal

>!
bogicca27

Csak oda szóló jegyet vettem a pokol felé tartó expresszre.

21. oldal

>!
bogicca27

De ettől még egyedül voltam a csend világában, a saját különbejáratú kis poklomban, ahonnan nem volt visszatérés. Rám zárták a kaput millió lakattal, és ennyi volt. Függöny le. Vége az előadásnak.

23. oldal

>!
bogicca27

Már a becézéseknél tartunk? Túl gyorsan fejlődik a kapcsolatunk.

113. oldal

>!
bogicca27

Azt hittem, ha eléggé szeretem őket, nem halnak meg az emberek.

134. oldal

>!
itschristine P

Olyan szürreális volt, hogy épp a vándormadár Alex Seeley horgonyozta le őt, hogy pont ez a nyughatatlan, gyönyörű srác vezette haza annyi év céltalan sodródás után. Haza. A baleset óta sehol nem érezte otthon magát.

386. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Becca Prior: A tanítvány 2.
Madeline Miller: Akhilleusz dala
Jandy Nelson: Neked adom a napot
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Christopher Moore: Vérszívó démonok
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
André Aciman: Szólíts a neveden
John Green – David Levithan: Will & Will
Ryan Loveless: Ethan és Carter