Nausicaä ​of the Valley of the Wind (Nausicaä of the Valley of the Wind 1-7.) 1 csillagozás

Hayao Miyazaki: Nausicaä of the Valley of the Wind

Nausicaa of the Valley of the Wind is an epic fantasy tale written and illustrated by legendary Studio Ghibli director Hayao Miyazaki, creator of My Neighbor Totoro, Spirited Away and Howl's Moving Castle. A modern masterpiece, the entire series is now available in this deluxe box set containing two hardcover volumes with interior colour pages and a bonus poster.

>!
VIZ Media, San Francisco, 2012
1104 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781421550640 · Illusztrálta: Hayao Miyazaki

Kiemelt értékelések

>!
Doctor_Manhattan
Hayao Miyazaki: Nausicaä of the Valley of the Wind

A Nauszika akkor is kötelezően olvasandó darabja lenne Mijazaki írói munkásságának, ha a neve mellett nem egy, hanem ezeregy manga szerepelne. Gyakorlatilag tökéletesen megtestesíti mindazt, amivel a japán legenda kikövezte egész életművét: női főszereplője összetett és izgalmas karakter, a borzalmak bemutatásával érvel a háborúk ellen, felhívja olvasójának figyelmét a természet tiszteletére és természetesen gyermekkori énjének meghatározó álma, a repülés is kiemelt szerepet kapott. Az animét már jó néhányszor láttam, de az a helyzet, hogy annak története roppantul leegyszerűsített kivonata a mangának, ami részletesen ismerteti világának megmaradt frakcióit, azok elszánt vagy éppen elkeseredett lépéseit a túlélés érdekében és természetesen az elkerülhetetlen konfliktusokat.

Illusztrációk minőségét tekintve már nincs érdemi különbség, Mijazaki stílusa egyedülálló és magával ragadó. Ugyanakkor hiányérzetem mégis itt akadt, mert rengeteg olyan panel akadt a kötetben, aminek legalább egy fél oldal dukált volna, de a tördelés végett mégis be kellett érnie a kisebb felületekkel. Nyilván három vagy akár négyszerese lett volna a manga terjedelme, ha a legtöbb képkocka megkapta volna a hozzá méltó méretet, de ezt akkor is hibának éreztem, mert így képileg viszont engem sokszor nem ragadt meg annyira, mint amire hivatott lett volna. Ez a hiba persze meg nem ingathat azon véleményemben, hogy a Nauszika egy kötelezően olvasandó remekmű. Nem csak a manga szerelmeseinek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Shirow Miwa: Dogs 0.
Kazuma Kamachi: A Certain Scientific Accelerator 1.
Yasuhiro Nightow: Trigun Maximum 2. – Death Blue
Daisuke Ashihara: World Trigger 8.
Akihito Tsukushi: Made in Abyss 1.
CLAMP: Chobits II.
Yoshitoki Oima: To Your Eternity 2.
CLAMP: Angelic Layer 3.
Kazuma Kamachi: A Certain Scientific Railgun 4.
Hiroya Oku: Gantz 1.