Az ​első számú közellenség 8 csillagozás

Havas Henrik: Az első számú közellenség

Én ​be merem vallani, hogy igenis már nagyon sokszor elfogott a félelem életemben. Ha valaki azt állítja, hogy soha nem fél, az hazudik. Ez egy olyan mechanizmus, ami a saját érdekünkben alakult ki bennünk az evolúció folyamán. Értünk van, és csupán rajtunk múlik, hogy miként kezeljük: a félelem uralkodik felettünk, vagy fordítva. Én magam minden egyes komoly akciót megelőzően féltem. Egyfajta kábítószer volt a számomra. Vágyakoztam utána, mint a drogos az anyag után.
Jelenleg majd 20 000 ember ül börtönben Magyarországon. A rácsok mögött az elítéltek egy teljesen külön világba kerülnek, amelynek saját szabályrendszere és értékrendje van. A legtöbbeknek pokolian nehéz alkalmazkodni, de vannak olyanok, akiknek ez a világ sokkal otthonosabb, akik nagyobb tekintélyt vívnak ki maguknak a rácsok mögött, mint a külvilágban.
Dodi az utóbbi típusba tartozik. Az ország összes börtönében ismerik a nevét: a rabok és az őrök egyaránt élő legendaként tekintenek rá. Gyerekként… (tovább)

>!
Libri, Budapest, 2015
336 oldal · ISBN: 9789633106969
>!
Libri, Budapest, 2015
488 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633102688

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 3

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

btunde P>!
Havas Henrik: Az első számú közellenség

Kicsit kellett gondolkodnom, leírjam-e amit gondolok, mert nem szeretném, ha gyermekeim anyjának valami baja esne, ha véletlenül megbántom a kedves bűnöző urat. Végül úgy döntöttem vállalom a kockázatot, legfeljebb holnaptól hordok magammal valami fegyvert. Fenntartással fogadom az olvasottakat, teljesen biztos vagyok benne, hogy itt-ott erősen el vannak túlozva az érdemei.
Az eddig olvasott Havas könyvek közül nekem ez tetszett a legjobban. Feltételezem, hogy kérdezett is, de szerencsére a kérdések nincsenek leírva, csak ömlesztve az információ, ami viszont nagyon logikusan, majdnem teljesen időrendben van felsorakoztatva. Egy idő után unalmas volt már, hogy mindig ugyanazok a dolgok ismétlődnek, de a végére még be lett dobva két nagyon érdekes részlet, ami miatt mégis úgy érzem, a tőlem nagyon távol álló erőszakos részek ellenére, érdemes volt végigolvasni.


Népszerű idézetek

Slezihr >!

Ha valaki azt állítja, hogy soha nem fél, az hazudik. Minden emberben van félelem. Ez a mechanizmus bennünk és értünk alakult ki az evolúció folyamán.

14-15. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Moldova György: Szabadíts meg a gonosztól!
Hámori Tibor: A Sing-Singből jelentem
Arató László – Bátyi Zoltán: Életfogytiglan
Arthur Koestler: Sötétség délben
Kuncz Aladár: Fekete kolostor
Fiáth Titanilla: Börtönkönyv
Fliegauf Gergely – Ránki Sára: Fogva tartott gondolatok
Visky Ferenc: Fogoly vagyok
Eörsi István: Emlékezés a régi szép időkre
Oláh Attila: És volt nála egy balta is…