Így ​lettem bérgyilkos 3 csillagozás

Hatvany István György – Gulyás Krisztián: Így lettem bérgyilkos

A doku-regény Dér Csaba, a csantavéri halálosztó élettörténetét dolgozza fel a gyilkos saját, titkos naplója alapján. Dér Csaba életében születésétől kezdve meghatározó szerepet játszott a brutális erőszak. Gyerekként apja rettenetes haragja elől menekült el otthonról, fiatal fiúként a rémes nevelőintézetek, majd az igazságszolgáltatás egyre sötétebb bugyraiból keresett volna kiutat. Testvérét kivégezték, édesanyja öngyilkos lett. A pörgős, szókimondó stílus hitelesen adja vissza a délszláv háború árnyékában felcseperedő vajdasági magyar fiú döbbenetes élményeit, a nevelőintézetek rémes világát, a szökéseket, az állandó menekülést. A szerző Dér Csaba szemén keresztül mutatja be azt a kaotikus utat, melynek végén a főhős számára nem marad más lehetőség, mint kivégezni a szerb alvilág egyik rettegett urát. A könyv kemény témája ellenére sok szerelmes és vidám pillanatot is nyújt, köszönhetően a csantavéri mészáros romantikus alkatának, fagyos humorának és pozitív személyiségének.

>!
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156094285

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Kuti_Évi>!
Hatvany István György – Gulyás Krisztián: Így lettem bérgyilkos

Köszönöm ezt a fantasztikus könyvet!
Mindenkinek szívből ajánlom! Izgalmas élettörténet, több szempontból is mély mondanivalóval…nem lehet letenni! Már alig várom a következő részt! Gratulálok a szerzőknek! Elolvasása előtt érdemes egy picit megismerni a „szereplőt” a vele készült riportokon keresztül (itt: https://hatvanyistvan.hu/) , úgy sokkal izgalmasabb lesz a könyv!

Orsi_Gubcsi>!
Hatvany István György – Gulyás Krisztián: Így lettem bérgyilkos

Köszönöm szépen az élményt . Nem mindennapi történet. Bevallom, többször bepárásodott tőle a szemem. Egyszerűen nem lehet letenni. Minden szabad percemben olvastam. Gratulálok a szerzőknek. Kíváncsian várom a folytatást .


Hasonló könyvek címkék alapján

Charles Brandt: The Irishman – Hallom, szobafestő vagy
Charles Brandt: „Hallom, szobafestő vagy!”
Mario Puzo: A Keresztapa
Julian Rubinstein: A viszkis
Lakatos Levente: Simlis
Farkas Anett: A 33-as beteg
L. J. Shen: A szörnyeteg
Morgan Sportès: Mindent azonnal
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Árulás
Száraz Miklós György: Apám darabokban