A doku-regény Dér Csaba, a csantavéri halálosztó élettörténetét dolgozza fel a gyilkos saját, titkos naplója alapján. Dér Csaba életében születésétől kezdve meghatározó szerepet játszott a brutális erőszak. Gyerekként apja rettenetes haragja elől menekült el otthonról, fiatal fiúként a rémes nevelőintézetek, majd az igazságszolgáltatás egyre sötétebb bugyraiból keresett volna kiutat. Testvérét kivégezték, édesanyja öngyilkos lett. A pörgős, szókimondó stílus hitelesen adja vissza a délszláv háború árnyékában felcseperedő vajdasági magyar fiú döbbenetes élményeit, a nevelőintézetek rémes világát, a szökéseket, az állandó menekülést. A szerző Dér Csaba szemén keresztül mutatja be azt a kaotikus utat, melynek végén a főhős számára nem marad más lehetőség, mint kivégezni a szerb alvilág egyik rettegett urát. A könyv kemény témája ellenére sok szerelmes és vidám pillanatot is nyújt, köszönhetően a csantavéri mészáros romantikus alkatának, fagyos humorának és pozitív személyiségének.
Így lettem bérgyilkos 3 csillagozás

Kuti_Évi>!

Köszönöm ezt a fantasztikus könyvet!
Mindenkinek szívből ajánlom! Izgalmas élettörténet, több szempontból is mély mondanivalóval…nem lehet letenni! Már alig várom a következő részt! Gratulálok a szerzőknek! Elolvasása előtt érdemes egy picit megismerni a „szereplőt” a vele készült riportokon keresztül (itt: https://hatvanyistvan.hu/) , úgy sokkal izgalmasabb lesz a könyv!
Orsi_Gubcsi>!

Köszönöm szépen az élményt . Nem mindennapi történet. Bevallom, többször bepárásodott tőle a szemem. Egyszerűen nem lehet letenni. Minden szabad percemben olvastam. Gratulálok a szerzőknek. Kíváncsian várom a folytatást .