Luther ​Márton élete 0 csillagozás

Hartmann Grisar: Luther Márton élete

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

Róla szól: Luther Márton

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Szent István könyvek Szent István Társulat

>!
Szent István Társulat, Budapest, 1929
428 oldal · Fordította: Hoitsy Lajos Pál

Népszerű idézetek

Fisu>!

A magyar katholikus olvasó közönség érdeklődésére nagy mértékben számot tarthat a reformátor Luther Márton életrajza, hisz nagy nemzetek elszakadása a katholikus Egyháztól az ő nevéhez fűződik; az általa megindított harc volt a legnagyobb, amelyet a katholikus Egyháznak fennállása második ezredében állnia kellett.
Grisar Lutherja, ha nem is az első polemikus él nélkül, nyugodt tárgyilagossággal megírt Luther-életrajz, de valamennyi között a legelső helyet biztosítja neki a minden részletében forrásokra visszamenő hűség és a finom lélektani elemzés, amellyel a reformátor belső fejlődését egész életén át kíséri. Ezek a kiváló tulajdonságok a meggyőzés erejével legvilágosabban a három kötetes nagy Luther-műben tünnek elő. Ennek alapján készült az egykötetes Luther, amelynek rövidített kiadását nyújtja a magyar fordító.
A felekezeti békét vagy felekezeti viszályt szolgálja a mű magyar fordítása ?
A vallási polémiák ideje elmult. A történeti igazság felkutatása a kultúra követelményei közé tartozik; rosszul állhat annak az ügye, aki a történeti igazság felderítésében maga ellen támadást lát. Az igaz tények megírásában az írónak magát az igazságosság által kell vezettetni; abban, amit megír, egyenlő arányban kell a fényt és az árnyékot elosztani.


Hasonló könyvek címkék alapján

Fabiny Tamás: Sem magasság, sem mélység…
Elena Da Persico: A szent szeretet hősnője
Puskás László: Megalkuvás nélkül
Louis de Wohl: Isten kalandora
Gyenis András: A hitvédők fejedelme
Érted születtem
Cándido de Dalmases: Loyolai Szent Ignác
Ursula Koch: Rózsák a hóban
Miklya Luzsányi Mónika: Frontvonal
Lackfi János: Luther I.