Harry ​Potter – Mézesfalás 44 csillagozás

Finomságok illatos könyve
Harry Potter – Mézesfalás

A Harry Potter-filmek tele vannak lenyűgöző és ínycsiklandó édességekkel.
De nem kell a Mézesfalásig menned, hogy megismerd ezeket a finomságokat: kapard le a védőréteget a lapokról, és már érezheted is az édességek illatát!
Éld át újra Harry Potter történetének ínycsiklandó pillanatait ezzel a gyönyörű, illatosított könyvvel, amelytől mindenkinek összefut a nyál a szájában!

>!
Libri, Budapest, 2018
24 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634373131

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 62

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
KönyvParfé
Harry Potter – Mézesfalás

Harry Potter – Mézesfalás Finomságok illatos könyve

1 csillag, mert szép.
És 1 csillag, mert baromi jó az ötlet.

De sajnos nincs több csillag. Könyvtári kölcsönzés volt, ám ha megvettem volna a könyvesboltban, átverve érezném magam. Úgy sajnálom… pedig mennyi lehetőség volt benne!

15 hozzászólás
>!
Molymacska P
Harry Potter – Mézesfalás

Harry Potter – Mézesfalás Finomságok illatos könyve

Tudni kell rólam, hogy borzalmasan nagy Harry Potter rajongó vagyok. Rengetegszer olvastam gyerekkoromban a könyveket, imádom, egyszerűen az életem a Harry Potter és amikor láttam, hogy kijön ez a könyv, megörültem: még egy könyv, ami biztosan olyan lesz, mint a Kviddics évszázadai. Érdekes, varázslós, menő, ismeretterjesztő.
De mielőtt belevágnék a negatívumokba jöjjön a pozitívum: a borító gyönyörű, nagyon jól megadja a hangulatot, amit elvárok ettől a könyvtől. Színes, cuki-muki, imádnivaló. Emellett örültem, hogy végre valaki a varázsvilág ételeivel is foglalkozik, hiszen a pocinak is kell valami…
Na és innentől már csak lefelé van. Ugyebár ez egy szagos könyv. Oké, legyen így, ez tök izgalmas. A probléma amivel először szembesültem a „kapard meg” felirat. A fordítónak itt mi járhatott a fejében? Ez nem egy rászáradt dolog, amit le kell kapargatni, hanem finoman kell simogatni, és gyengéden kell vele bánni! Ez egy könyv, nem essünk már neki a karmainkkal és tépjük szét! Ez nem a nyírd ki ezt a naplót változata (igen, nekem ez volt a sokk a könyvben, mert erre nem számítottam)
Aztán simogatunk (nem, nem kapargatunk) és mindenféle illattal találkozunk. Főleg olyanokkal, amikkel a való életben is (valaki írta egy értékelésében, hogy csak negatív illatok voltak benne, és én ezt cáfolnám. Finom illatok voltak benne csak nem mindegy a mennyiség. Én is véletlenül túl sokáig simiztem az egyiket, és a borsmenta illat a teljes orrüregemet átjárta) Bár voltak tényleg nem finom illatok is, én próbáltam azokból keveset felsimizni.
Kicsit fájdalom volt számomra, hogy olyan tényleg különleges illat nem volt köztük, amire azt mondtam volna: jah, erre aztán nem számítottam (ne, senki ne csapja le úgy, hogy megsimizném a citromport és hányás szaga lenne :D Az nem a jóféle meglepetés)
A másik nagy fájdalmam az édességek mennyisége volt. Kevés volt, és hát valljuk be, azért lehetett hiányolni dolgokat (én például úgy emlékszem, nem volt benne a karácsonyi robbanós meglepetés se, se pedig a különféle pudingok és társai) Én a nagyon édességszerető pocimmal kicsit elkámpicsorodtam, hogy csak ennyi telt ettől a könyvtől?
Amikor először hallottam erről a könyvről, azt hittem receptek is lesznek, meg érdekességek, meg mindenféle extra dolog. Aztán beleolvastam, és még jobban letörtem, mert csak Harry Potteres idézetek (emlékeztetők) vannak benne, de még azokból sem mindig a legjobbak. Magáról az édességről, ha olvastuk a könyvet, nem sok újat tudunk meg, és hát ez eléggé szomorú egy olyan könyvben, aminek a lényege ez lenne. (szerintem)
A végére hagytam a legkardinálisabb kérdést, az árát: szóval ez a könyv nagy alakú, borzasztóan vastag, fényes drága papíros, és még illatos könyv is, ami itthon nem egy gyakori dolog (én nem tudnék más könyvet megemlíteni de biztos van) és ehhez képest még a jogai is borzalmasan drágák lehettek. Emiatt megértem valamilyen szinten, hogy drága, de mint olvasó nem tudom megérteni, hogy ENNYIRE drága. 3.000 Ft 24 oldal, vagyis gyors számítás alapján egy oldal 125 forintba került a kedves vásárlónak. Hát öööö…. azért ezt akárhogy nézzük, sok egy mezei vásárlónak. Sajnálom, de ezt überfanatikus Harry Potter rajongóként sem tudok kiadni ennyi pénzt ilyen kevés dologra (emellett nekem az alakja nagyon zavaró… de ez saját szociális probléma) ((szintén egy saját problémakör, de valahogy egy ennyire múlandó dologra nem adnék ki ennyi pénzt. Mármint húsz év múlva tuti nem lesz már ennyire szagos, a képek pedig jól néznek ki, de kevesek sajnos))
A három csillagot a következőkért adom: 1. Mert überfanatikus Harry Potter rajongó vagyok 2. Mert édesség (akkor is, ha kevés) 3. Mert egy tényleg egyedi könyv, amit a piacon nem feltétlen találni.
Ennyi… Sajnos… Pedig lehetett volna annyival sokkal jobb is!

>!
swa_z 
Harry Potter – Mézesfalás

Harry Potter – Mézesfalás Finomságok illatos könyve

Amikor előszőr megláttam itt molyon ezt a könyvet, egyből azt gondoltam, hogy nekem ez kell!! Aztán szembe jött velem pár elég rossz értékelés, igy először mindenképpen meg akartam nézni. Először belenéztem a Libriben, aztán egy könyvtári példánnyal dőlt el, hogy erre nekem nincs szükségem. Semmi érdekesség nincs benne, nagyon büdösek a különböző illatok benne, a legtöbbnek ugyanaz a szörnyű hányás illata van, illetve elég drágának is találom ezt a 24 oldalnyi könyvet. Sajnos ez csak egy újabb eszköz a HP fanok lehúzásához. Örülök, hogy nem szereztem be, eléggé átvertnek érezném magam.

>!
Könyvkuczkó P
Harry Potter – Mézesfalás

Harry Potter – Mézesfalás Finomságok illatos könyve

Az ötlet zseniális, a megvalósítás is tetszik. Kisgyerekeknek biztos nagy élmény. Viszont túlárazottnak érzem a könyvet…
Elsőre azt hittem szakácskönyv, lesznek benne receptek is, de ez inkább egy szó szerint színes-szagos gyerekkönyv.

5 hozzászólás
>!
M_Annie_99
Harry Potter – Mézesfalás

Harry Potter – Mézesfalás Finomságok illatos könyve

Csalódott vagyok, mert szerintem sokkal több mindent ki lehetett volna hozni ebből az ötletből. :/ Nagy HP rajongóként vártam volna valamit, ami puszta szagolgatásnál és kivágott jelenetfotóknál többet ad, esetleg valami receptet, vagy ehhez hasonlót – de ez olyan szinten összecsapottnak tűnik, hogy még az öcsémnek se fogom odaadni, hogy nézd, milyen jópofa, ezek az édességek vannak a könyvekben is!.

Az a másik része a dolognak, hogy „picit” túlárazottnak érzem a kötetet, de sebaj, a borítója legalább tetszik, és jól fog mutatni a Harry Potter sarokban, a könyvespolcomon. :) Rövid, és velős, de ennél több szót kár lenne most erre pazarolni :/

12 hozzászólás
>!
hollow_crown
Harry Potter – Mézesfalás

Harry Potter – Mézesfalás Finomságok illatos könyve

Hát ez ritka rossz és ritka büdös.
Ritka pénzlehúzás.
Ritka ne vedd meg.
Ritka még mindig érzem a szagokat.
Ritka mindjárt hányok.

reménykedtem hátha lesznek benne receptek is. Jobb lett volna sajnos.

1 hozzászólás
>!
Ferger_Annamária I
Harry Potter – Mézesfalás

Harry Potter – Mézesfalás Finomságok illatos könyve

Nagyon érdekes volt a könyv, már amikor először kinyitja az ember, megcsapja a cukorkaillat az orrát. Hangulatos volt végigszagolgatni az édességeket. Olyan, mintha én is Harryékkel utaznék a Roxfordba tartó vonaton. Néhány nyalánkságot tuti ki is próbálnék, ha valóban léteznének, de a csótánycsokor nem túl bizalomgerjesztő.

>!
ScarlettBlair P
Harry Potter – Mézesfalás

Harry Potter – Mézesfalás Finomságok illatos könyve

Azt már rögtön a legelején szeretném leszögezni, hogy az a kötet idokolatlanul baromi drága… MAgát az ötletet amúgy jónak tartom, és nagyon szépen és igényesen meg islett csinálva, de akkor is. Egy-két édességnek az illatát egyáltalán nem éreztem, csak a nyomtatás illatát, viszont voltak olyanok is, amik tényleg nagyon jól sikerültek.
A borító, és az illusztrációk tényleg csodálatosak benne, kár, hogy nem ugorhatok el most azonnal a mézesfalásba *.*

>!
Oláh_Zita P
Harry Potter – Mézesfalás

Harry Potter – Mézesfalás Finomságok illatos könyve

Még nem tudom, hogy jó volt-e vagy borzalmas. Még merengek rajta picit.

1 hozzászólás
>!
Fairy
Harry Potter – Mézesfalás

Harry Potter – Mézesfalás Finomságok illatos könyve

Ebben a könyvben minden édesség benne van ami a filmben szerepel.
Mindegyiket meg is lehet szagolni.
Szerintem nagyon igényesen meg van csinálva.
Nem hiányozhat egyetlen Harry Potter rajongó polcáról sem.
Kevés volt a tíz újjam,hogy mindet rendesen megszaglásszam.


Népszerű idézetek

>!
Piper

BÁRMI LEGYEN IS A VÁGYAD, A MÉZESFALÁS BIZTOSAN TARTOGAT VALAMIT A SZÁMODRA…

5. oldal

Harry Potter – Mézesfalás Finomságok illatos könyve


Hasonló könyvek címkék alapján

Gabula András – Halmos Monika – Korpádi Péter – Patyi Árpád: Nagy Süteménykönyv
Péter Jánosné: Süteményeskönyv
Lajos Mari – Hemző Károly: 66 karácsonyi édesség
Domonyi Rita – Nagy Dóra: Süteménység
Kárai Dávid: 50 édesség, amit el kell készítened
Lénárt Gitta: Élő édességek könyve
Nigella Lawson: Hogyan váljunk házi istennőkké
Carla Bardi – Claire Pietersen: Csokoládés finomságok aranykönyve
Christa Schmedes: Karácsonyi sütemények
Papp Emese: A Nők Lapja Konyha 100 legjobb süteménye