A ​rabbi vasárnap otthon maradt (Rabbi-könyvek 3.) 41 csillagozás

Harry Kemelman: A rabbi vasárnap otthon maradt

Pészah előtt tör ki a balhé. A bowlingpályákat üzemeltető Meyer Paff kinéz egy tengerparti ingatlant, és meggyőzi néhány barátját, hogy építsék át zsinagógának. Ha a tervük beválik, Small rabbinak mennie kell. David Small, Amerika kedvenc rabbija és legeredetibb nyomozója újra visszatért, egy minden eddiginél izgalmasabb rejtéllyel. A széderesti előkészületek és a hitközség felének bukása közben Small rabbit teljesen tréfli alakokkal hozza össze a sors egy elképesztő ügy kapcsán. Gyilkosság, drog, maffia. Szőrszálhasogató logika és hajmeresztő izgalom. A rabbi legújabb esete vitán felül százszázalékos élvezet! Az eddigi legjobb Small rabbis krimi! – Library Journal Vasárnap a rabbi belefogott ebbe a könyvbe, és egyszerűen nem bírta letenni – Herbert Tarr író, rabbi

Eredeti megjelenés éve: 1969

>!
Konkrét Könyvek, Budapest, 2008
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789637424380 · Fordította: Moldova Júlia

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

kolika P>!
Harry Kemelman: A rabbi vasárnap otthon maradt

A rabbi könyvek tipikusan azok a kötetek, ahol a krimi szálon kívüli dolgok, események, magyarázatok is legalább ugyanolyan figyelmet követelnek. Valóban itt is van gyilkosság, drog, mint ahogy a krimi könyvekben kötelező elemek ezek, de legalább ugyanannyi részletet kapunk a zsidó hotközössségek életéből.
A rabbi alakja igazán szimpatikus. Szeretem, hogy becsületes és egyenes jellem, képes kimondani azt, amit gondol,amiről tanult, még akkor is ha ezért sokszor kerül összetűzésbe a közössége oszlopos tagjaival. Néha a felesége sem érti őt, a rugalmasságot tartaná időnként előtérben, de a rabbi nagyon frappáns választ ad. A rugalmasság, hajladozás után félő, hogy nem tudna kiegyenesedni. Na, ezekért a válaszokért, s az ehhez való tartás miatt kedvelem a rabbinkat. Ugyanakkor nem elefántcsonttornyában élő tudós, hanem mindig megmutatkozik az éleslátása, a dolgokra való jó rálátás, s ezért szolgál sokszor felbecsülhetetlen tanácsokkal a rendőrségnek is.
Az áskálódó, zsörtölődő hitközösség tagjai is előbb-utóbb szembesülnek a rabbi ezen felbecsülhetetlen tulajdonságával is.

Istris>!
Harry Kemelman: A rabbi vasárnap otthon maradt

Szerintem a teljes sorozat kellemes olvasmány, kicsit nyomoz, kicsit él, bepillantást enged, legalább is érzésem szerint a zsidóság mindennapjaiba, értékrendjükbe, vallásukba. Az Ő szemszögükből vizsgálhatjuk az életet„ mindez egy nem durva és erőszakos, mégis érdekes krimibe csomagolva. Egy roppant szimpatikus főszereplővel. Nem sodró lendületű, de mégis érdekes olvasmány, ha egy csendes krimire vágysz kóstolj bele a sorozatba:)

Evodia>!
Harry Kemelman: A rabbi vasárnap otthon maradt

Ép annyi a krimi mint kell, de közben jó a környezet, jó ahogy látja és bemutatja a világot. Még mindig van benne új és újabb, szeretek ott lenni, és olvasni miközben van rálátásom valami másra is mint amiben élek.
Már csak ezért is megéri olvasni.

Sziszi>!
Harry Kemelman: A rabbi vasárnap otthon maradt

Untam, untam, untam, azt hittem soha nem lesz vége. Hogy miért nem hagytam félbe még most sem tudom. Számomra se füle, se farka történet. Annyira nem kötött le, hogy sokszor azt sem tudtam kik a szereplők. Pedig olvastam erről a könyvről kedvező ajánlásokat is. Lehet, hogy csak nekem nem jött be.

utazó>!
Harry Kemelman: A rabbi vasárnap otthon maradt

A 105, oldalig lóugrás- szerüen, aztán egy gyors mozdulattal becsaptam. Tudom, velem van a baj mostanában.
Türelmetlen és fáradt vagyok.
Már elmúlt az az idő, amikor becsületből mégiscsak végigolvasok könyveket. Nekem egy hajszálnyi izgalmat sem jelentett, mint ahogy az ajánlótól vártam.

8 hozzászólás
Katherine_Grey>!
Harry Kemelman: A rabbi vasárnap otthon maradt

A rabbi sorozat harmadik kötetében a „fiatalok” állnak a középpontban.
A sorozatról itt írtam:
http://katherines-bookstore.blogspot.com/2012/02/rabbi-…


A sorozat következő kötete

Rabbi-könyvek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Faye Kellerman: Rituális fürdő
Dan Brown: Eredet
Steve Berry: A Kolumbusz affér
Michael Chabon: Jiddis rendőrök szövetsége
Kristina Ohlsson: Dávidcsillagok
Helene Tursten: Zuhanás
J. R. dos Santos: A 632-es kódex
Stephen King: Coffey a halálsoron
J.D. Barker: A hatodik éjszaka
Don Winslow: A kartell