A ​Korona szövetsége (Mysterious Universe: Pannon Legendák 2.) 10 csillagozás

Harrison Fawcett: A Korona szövetsége

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A.D. ​2672. Két évvel Stephanus koronázása után a pártoskodó és egymással vitézkedő politikai erők újra felsorakoznak az északi és a déli törzsek oldalán; a korona szövetsége felbomlani látszik, a polgárháború előszele újra megérinti a pannoni magyarságot. Mikor Barkóczi János bán, a déli Tamas klán vezére, a király akaratával szembeszállva saját gyarmatbirodalom kialakításába kezd, a pannoni csatában vereséget szenvedett Űrtemplomos Lovagrend elérkezettnek látja az időt, hogy bosszút álljon.

Archer Orsoly, a turáni fényíjászat új reménysége, és Bánfihunyadi Szabolcs, a nemesi származását eltitkoló őrkatona Barkóczy roncshalmazzá vált csillagrombolóján találkoznak először, ahol a bán és pár száz hadra fogható katonája vérszomjas zsoldosok és templomosok tízezreivel néz farkasszemet. Amikor Barkóczy világossá teszi, hogy a Székely Dózsa György roncsát „egy talpalatnyi magyar földnek” tekinti, amit élete árán is megvédelmez, a fiatalok megértik, hogy sorsuk… (tovább)

>!
Tuan, Budapest, 2019
428 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789638812957
>!
Tuan, Budapest, 2019
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639940918

Enciklopédia 1


Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
WerWolf
Harrison Fawcett: A Korona szövetsége

Mielőtt nekikezdtem a könyvnek, tudtam, hogy Szigetvár ostroma lesz a központi téma, de a Katedrálist ismerve, azt hittem, hogy időutazásban lesz részem. Nos, olyan nagyot nem tévedtem, hiszen nem a jelenben játszódik a történet, de nem is 1566-ban. A jövőben vagyunk, Barkóczy hajóján, a Székely Dózsa Györgyön, útban az új világ felé…
Eddig nem olvastam túl sok Mysterious Universe regényt Harrison Fawcett tollából, de amikhez szerencsém volt, azokat egy könnyed, mégis szúrós humor jellemezte. Itt kicsit borult ez az egyensúly, és sokkal komorabb a hangulata a történetnek. A humor szinte csak három szereplőre korlátozódik…
Hogy a komor hangulat rontott-e a hatáson? Nem! Kifejezetten jót tett neki…
A karakterek kidolgozottak, ami segít elhitetni velünk, olvasókkal, hogy hús-vér emberekről van szó. Az egyetlen problémát az a pár szereplő okozza, akiknek a története lóg a levegőben. De mint kiderült, az ő történetük a következő részben lesz kibontva…
A világépítése lenyűgöző, ahogy keveredik a középkor és a leg-legújabb kor, ahol megfér egymás mellett a hagyomány és a technika. Ahol nemzeti sport a lovaglás és az íjászat, és nem a foci.
Azt már megszokhattuk, hogy a misztikum szerves részét képezi az MU regényeknek, de azzal, hogy az ősmagyar mondakörből kölcsönöz az író, és ezt építi be a történetbe, sokkal közelebb hozza az olvasókhoz az eseményeket.

Bővebben: http://www.letya.hu/2019/07/harrison-fawcett-a-korona-s…

5 hozzászólás
>!
Bukros_Zsolt
Harrison Fawcett: A Korona szövetsége

Elképesztően remek könyv, mondjuk csöppet elfogult vagyok ez ügyben, miután Tibi felhasználta egy versemet (gyakorlatilag így a Tuan nagy példányszámban kiadta egy versemet, ami különben vélhetőleg sohasem jelent volna meg), és beemelte a történetébe a fiktív karakteremet (jelenleg már öt meggyes sörrel tartozom neki emiatt). Egyszerűen letehetetlen a könyv, csak azért raktam le néha, hogy ne fogyjon el túl hamar, betöltetlen űrt hagyva utána az életemben. Mindenkinek ajánlom elolvasásra mondjuk tizenöt évestől háromszáz éves korig, remek fordulatok, heroikus összecsapások, humor, izgalom, misztikum, romantika, harc és erőszak, lényegében minden benne van, ami egy bestsellernél alap. És szuper karakterek (különösen egy Bukros Zsolt nevű harcművész trubadúr, az például nagyon nagy forma) Köszönöm, Tibi!

>!
Urbánszki_László I
Harrison Fawcett: A Korona szövetsége

Gratulálok Fawcet úrnak (vajon kit rejthet ez az álnév) ehhez a zseniális káoszhoz! Köszönöm Istennek, hogy te sem szereted a templomosokat, és kötődsz Dózsához (nekem melós származásom miatt kötelező). Hála az Úrnak, hogy megint írsz (nem azok a hülye filmek), és külön jutalom, hogy ennyire jól szövöd a történetedet. Gratulálok!

>!
stenonisfromperelin
Harrison Fawcett: A Korona szövetsége

Ki akartam tálalni, de elbizonytalanodtam, megtehetem-e, pedig csodás sztori, komolyan… mindenesetre, az ismerős neveket látva egészen megtisztelve érzem magam, és a kötet kiemelt helyet fog elfoglalni mind a könyvespolcon, mind a szívemben. Mindig is imádtam az MU karaktereit (ki lehet találni a kedvencemet), és ez az a pont, ahol a könyv mégis elveszik számomra, keserű szájízt hagy maga után. Mert az MU-féle űroperába ágyazott magyar történelem, identitás és kínos valóság kiválóan működik most is, de nekem úgy tűnik, hogy néhol a történet beáldozta a karaktereit. Biztos az elfogultság beszél belőlem, de A Korona hatalma végkifejlete után nem hittem, hogy ide lyukadunk ki, fogalmam sincs, milyen lesz a folytatást ismerve újraolvasni, és el sem tudom képzelni, mi jöhet még.

>!
Csikász_Lajos I
Harrison Fawcett: A Korona szövetsége

Az, hogy a pannoni csatába beavatkozó és azt megnyerő Székely Dózsa György miatt a Barkóczyak az Űrtemplomos Lovagrend bögyében vannak, az eddig a kötetig is sejthető volt. De hogy mindebből mi következik, arra mindeddig csak Fawcett mester tudta a választ. De még milyen választ! Ennél többet nem mondhatok, mert ez a történet még kevésbé bírná el a spoilereket, mint a Bosszúállók-Végjáték!
És a máris lehet agyalni, Tibor miként viszi majd tovább az elvarratlan szálakat. Mert vannak bőven…

>!
anubys P
Harrison Fawcett: A Korona szövetsége

Fonyódi továbbra is nagyon jól ír, mégis kicsit csalódott vagyok, mert teljesen mást kaptam, mint amit vártam. Nem találtam benne azt a sziporkázó energiát és kreativitást, mint az első kötetben. Ez jellegében teljesen más volt. Kicsit olyan érzésem volt, mintha amolyan híd lenne ez. Összekötni a két vonalat, hogy aki eddig inkább a szerző történelmi regényeit olvasta, nyisson az SF felé, aki pedig a fantasztikum oldaláról közelít, kóstolót kapjon, mit tud a szerző a másik műfajban. Így kicsit mindkettő, ugyanakkor egyik sem lett. Ennek ellenére nem kérdéses, hogy várom a folytatás(oka)t.


Népszerű idézetek

>!
WerWolf

…a tankönyvek nem tudást közvetítenek, hanem a regnáló hatalom álláspontját.

22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: tankönyv
>!
Emilly_Palton I

– Igen ám, de ha kegyelmes uram föl akarja szenteltetni a bolygót, szüksége lesz a püspökre.
– Majd felszenteli a Várkonyi – legyintett a bán.
– Várkonyi református. Ez nem fog tetszeni a püspök úrnak – akadékoskodott Markovics.
Barkóczy a fejét rázva szívta a hosszú szárú pipáját.
– A tököm kivan a pápistákkal. Mingyá' megtérek én is az ősi hitre, mint a Deél- Ősi.
– Ez viccnek is rossz – jegyezte meg Zoltán.
– Nem szentelünk fül semmilyen bolygót – hadonászott a pipaszárral Barkóczy –, nem locsolni megyünk, hódítani.

79. oldal

>!
Emilly_Palton I

Szabolcs elrendelt öt perc szünetet, és megkopogtatta Zsolt vállát.
– Aztán mi leszel civilként, kungfuoktató? – kérdezte a barátjától.
– Csak abból nem lehet megélni.
– Költő?
– Szeretnék azért enni.
– Gyerekkoromban én műbőrgyógyász akartam lenni.
– Ja, én meg bálnavadász, csak nem volt otthon tenger.

85. oldal

>!
Emilly_Palton I

Most gondoljon bele, ebben a várban rengeteg ember, döntően katolikus, azért áll fegyverben, mert a katolikus templomosok éppen meg akarnak támadni minket. Nem hiszek Istenben, lelkész úr. Azt láttam egész életemben és azt olvastam ki a könyvekből, fóliánsokból, kódexekből, hogy az emberek évezredeken át gyilkolták egymás a Földön, mert nem tudták vagy nem akarták eldönteni, hogy a történelem hajnalán melyik sivatagi törzsecske talált ki ütősebb fantasyt.

253. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Raana Raas: Ellenállók
Raana Raas: Hazatérők
Michael Walden: Eshtar – Harmadik könyv
A. M. Aranth: Oculus
Brandon Hackett: Erdőhold
Kovács Ákos: A kehelyhozó
Varga Csaba Béla: A kígyó ölelése I-II.
Böszörményi Gyula: Ütközet a Meridim felett
Brandon Hackett: Xeno