Holdas ​Hanna osztálykirándulásra megy (Vámpírtündér 6.) 29 csillagozás

Harriet Muncaster: Holdas Hanna osztálykirándulásra megy

Holdas Hanna különleges kislány, hiszen vámpírtündér. Az édesanyja tündér, az édesapja vámpír, ő meg egy kicsit mindkettő. Holdas Hanna barátai bizony kicsit félnek, amikor osztálykirándulásra indulnak egy ódon kastélyba. Mi lesz, ha a kastélyt kísértetek lakják? Hanna azonban megmutatja nekik, hogy nem mindenki félelmetes, aki annak látszik.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Móra, Budapest, 2018
128 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634861225

Kedvencelte 3

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Amaryll87 P>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna osztálykirándulásra megy

Aranyos kis mese. Hanna apukája vicces, Oszkár a kis szellem meg irtó cuki.

ap358 P>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna osztálykirándulásra megy

Ez a rész és tökéletes és aranyos, akárcsak a sorozat többi része.
A könyv habár olvasással ismerkedő gyerekeknek szól, a kisebbek számára is élvezetes, az illusztrációk aranyosak, és a történet is szívmelengető. Ezúttal az elfogadásról olvashattam egy kicsit borzongató, mégis gyermekien édes köntösben.
Holdas apuka most is hozta a formáját, hibát hibára halmoz az emberek világában, de Hanna mint mindig, megoldja a helyzetet.
Habár Mályvaszín Nyuszi most nem kapott nagy szerepet, de a cuki karaktere helyettesítve lett egy barátságos kis kísérettel, Oszkárral, és úgy sejtem, vele még fogunk találkozni a folytatások során.

Trixi>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna osztálykirándulásra megy

Hannáék osztálykiránduláson egy kastélymúzeumba mennek. Wow! Az ötlet nagyon tetszik, bezzeg mi annak idején nem mentünk kastélyba osztálykiránduláson. Hannáék élvezik a kiruccanást, sok mindent látnak, tanulnak, sőt be is öltözhetnek mindenféle jelmezbe. Egy kastély nem létezhet kísértet nélkül, Hanna össze is fut eggyel. Barátságos kis szellem, de Hanna osztálytársai félnek tőle. Vajon megkedvelik majd? Mi lesz a további sorsa? Egészen izgi rész volt, nem erre számítottam, de pont Oszkár miatt volt meglepetés ;)

Heni_s_BookBar>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna osztálykirándulásra megy

Ez egy nagyon aranyos rész volt! Talán ez tetszett a leginkább. :) Imádom a szellemes történeteket és kifejezetten tetszett az, hogy a sztoriban az elfogadás volt a tanulság. Oszkár egy kedves szellem, akitől mindenki félt, de ő csak beszélgetni és barátkozni szeretett volna. Holdas Hanna édesapja egy humoros és jószívű karakter, nagyon kedvelem. Abszolút 5 csillag! Az előző rész kicsit csalódás volt a számomra, de a Holdas Hanna osztálykirándulásra megy már sokkal jobban tetszett és neki is ugrok a következő résznek! :)

Caledonia_Valley P>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna osztálykirándulásra megy

A hatodik rész lelke Hanna karakterén kívül kétségtelenül Oszkár… ilyen cuki, aranyos, szomorú és illedelmes szellemmel még garantáltan nem találkoztatok! :D

A kötet humoros és izgalmas, hol számtalan szomorú pillanatot, hol pedig hasfalszaggató nevetést okoz!

Harriet Muncaster kiválóan ír és rajzol. Az illusztrációi gyönyörűek és aranyosak, és teljes mértékeben kiegészítik a papírra vetett szavakat. A Holdas Hanna sorozat egy bájos tündérmese kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt, amiben mindenki megtalálhatja a kedvenc szereplőjét, hiszen ez egy emberekkel, tündérekkel, vámpírokkal, vámpírtündérekkel, életre keltett nyuszikkal és egyéb érdekes, mágikus lényekkel benépesített világ! *-* ❤

Bővebben:
https://sadaboga.blogspot.com/2018/11/harriet-muncaster…

Letti88>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna osztálykirándulásra megy

Most olvastam először Holdas Hannát, egy kihívás kedvéért, de nem bántam meg!
Eseménydús történet, cuki karakterekkel, a kedvencem Oszkár volt :-)
Egy ilyen osztálykiránduláson anno én is nagyon szívesen részt vettem volna, bár tény, hogy Oszkár látványától én is berezeltem volna elsőre, de Hannáék okosan megoldották ezt a kérdést is!
Mondjuk néhol úgy éreztem, mintha Hanna lenne a felnőtt és az apukája a gyerek…

Radics_Végh_Ivett>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna osztálykirándulásra megy

Ebben a részben egy új karaktert ismerhetünk meg Oszkárt a szellemet. Ez a rész is aranyos, tanulságos és szépen illusztrált.

Zseti>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna osztálykirándulásra megy

Talán eddig ez a kedvenc kötetem. Elfogadasról, esélyről és boldogságról szól megfűszerezve egy kis csellel. Hanna apukája megint bebizonyította, hogy a kedvessegének nincs határa bár első bemutatkoztatása Oszkárnak az osztály többi tagjával nem éppen a leggördülékenyebben sikerült, de minden jó ha a vége jó és esélyt adunk, hogy megismerjük a másikat mielőtt ítélkezni kezdünk!
„ Olyan boldog lennék, ha végre azt látnák bennem, AKI vagyok, nem pedig azt, AMI vagyok!” 67.o.


Népszerű idézetek

Caledonia_Valley P>!

– Olyan boldog lennék, ha végre azt látnák bennem, AKI vagyok, nem pedig azt, AMI vagyok!

Caledonia_Valley P>!

– HUUUUHÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ! – próbálkozott újra, ezúttal sokkal hangosabban.
– HUUUUHÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ! – utánozta Apa.
Szegény kísértet erre már teljesen összezavarodott. Összefonta a karját a mellkasa előtt, és értetlenül mustrálgatta Apát. – Önnek ijedten el kellett volna szaladnia, amikor huhogtam! – magyarázta Apának. – Ez a szokás.

Caledonia_Valley P>!

– Oszkár vagyok – nyújtotta ki erre a kísértet alaktalan kezét. – Tegeződjünk! – javasolta Apának, majd velem is kezet rázott.


A sorozat következő kötete

Vámpírtündér sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lewis Carroll: Aliz kalandjai Csodaországban és a tükör másik oldalán
Neil Gaiman: Coraline
Ian Beck: Tisztaszívű Tamás titkos története
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala
George R. R. Martin: The Ice Dragon – A jégsárkány
C. S. Lewis: A ló és kis gazdája
Cressida Cowell: Így lehetsz kalóz
Roald Dahl: Boszorkányok
Elisabetta Gnone: A Fény Hatalma