Holdas ​Hanna iskolás lesz (Vámpírtündér 1.) 58 csillagozás

Harriet Muncaster: Holdas Hanna iskolás lesz

Félig vámpír, félig tündér – igazi egyéniség!
Holdas Hanna különleges kislány, hiszen vámpírtündér. Az édesanyja tündér, az édesapja vámpír, ő meg egy kicsit mindkettő. Éjjelente repülni indul, jó barátja a denevéreknek, és még a tütüje is fekete! De imádja a napsugarat is, igazi varázspálcával varázsol, és legjobb barátja Mályvaszín Nyuszi. Holdas Hannának iskolába kell járnia. De hová menjen? Tündériskolába? Vagy inkább vámpírsuliba? Legjobb lesz, ha mindkettőt kipróbálja… Ilyen tantárgyakra azonban nem számított!

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 6 éves kortól

>!
Móra, Budapest, 2020
122 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634155553 · Fordította: Magyari Andrea · Illusztrálta: Harriet Muncaster
>!
Móra, Budapest, 2017
128 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634155553 · Fordította: Magyari Andrea · Illusztrálta: Harriet Muncaster

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Holdas Hanna


Kedvencelte 1

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

meseanyu P>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna iskolás lesz

Nagyon helyes kis könyv, nagy óvodásoknak felolvasva, kezdő olvasóknak önállló olvasásra, olyan 6-8 éveseknek ajánlom. Élvezni fogják a lazaságot, a humort a történetben, ugyanakkor nagyon értelmes a központi probléma is, Holdas Hanna útkeresése. Hogyan találja meg a helyét egy kislány, aki nem átlagos, kilóg a sorból?

GytAnett>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna iskolás lesz

Soha nem tudom, hogy egy mesekönyvet mégis hogyan kellene értékelni. Egy nyereményjátékon sikerült egy példányt bezsebelnem belőle, egészen addig azt sem tudtam, hogy ez a sorozat egyáltalán létezik. :D
Elképzelni sem tudom, hogy milyen korosztálynak íródhatott, talán a 6-7 éveseknek. Többen írták, hogy nem tudják, a gyereküknek felolvasnák-e, nálam ez nem kétséges, simán. Már mindenhol találkozhatnak a gyerekek tündérekkel, illetve vámpírokkal, bár vámpírtündérhez eddig még nekem sem volt szerencsém. :D
A rajzok tetszettek, egyszerűek, mégis nagyszerűek, lényegre törőek.
A történetben akad tanulság is, de nincs a gyerekek szájába rágva, hogy most akkor azt kellett megtanulni, hogy… Nagyon jól megmutatta, hogy az élet nem mindig egyszerű, és a másik opció sokszor csábítóbb, jobbnak tűnik, de annak is ugyanúgy megvannak az árnyoldalai. Ebben az esetben a vámpír iskola semmivel sem jobb, mint a tündéréké, és fordítva ugyanez igaz. spoiler
Ha a könyvtárban megvannak a további kötetek, szerintem folytatni fogom. :)

ViraMors P>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna iskolás lesz

– Tudod – magyaráztam Nyuszinak –, mindegyik csillag más és más. Mindegyik teljesen egyedi. Csak innen lentről tűnnek egyformának.

Amikor először felmerült, hogy az unokahúgom esetleg Holdas Hannát kapjon a szülinapjára egészen őszintén szaladgált a hideg a hátamon. Mert vámpíros és rózsaszín és csillog, nekem meg van az az elvem, hogy tesztolvasom, amit a kölkök kapnak, mert tudjam már, hogy mit adok nekik, ugyanakkor sem a vámpíros, sem a rózsaszín, sem a csillogós nem az én zsánerem… Bezzeg a kölöknek… :)

Szóval vettem egy nagy levegőt és elolvastam.

Tagadhatatlan, hogy a könyv tündéres-vámpíros-rózsaszín, a borító jobban csillog, mint egyesek a napfényben, és mégis kilóra megvett magának. És nem csak azért, mert a rózsaszín mellett a fekete a másik domináns szín off hanem azért is, mert aranyos, de nem cukormázas, és okos, de közben szem előtt tartja, hogy gyerekeknek szól.

Holdas Hanna apja vámpír, anyja tündér off, vagyis a kislány vámpír is, tündér is, de igazából egyik sem, és leginkább csak azért nem ő az egyetlen vámpírtündér, mert húga is van. Az viszont fogós kérdés, hogy hova járjon iskolába: vámpírsuliba vagy tündérsuliba…?
Hanna kipróbálja mindkettőt, de spoiler Szerencsére a végére azért csak találnak neki iskolát.
Az, ahogy Hanna csetlik-botlik a kétféle iskolában mókásan, de gyerekfejjel is érthetően mutatja be, milyen az, amikor valaki nem illik egyik „nagy kategóriába” sem. Nagyon tetszett, hogy a megoldás nem az volt, hogy Hanna idomuljon az első két lehetőség valamelyikéhez, hanem megtalálták azt, ami úgy tűnik, illik hozzá.

Az unokahúgom szerint az a tanulság, hogy mindenki oda jár iskolába, ahova akar. Szerintem inkább az, hogy egy gyerek nem valamelyik szülője a kicsinyített mása, hanem önmaga.

8 hozzászólás
Lisie87 P>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna iskolás lesz

Háááát ez nagyon ÉDES!!!! Imádtam! :) Annyira cuki!
A rajzok, a történet mind elragadtatott. Amikor a vámpíriskolába mentek, és Mályvaszín Nyuszin volt egy kis fekete köpeny aaahhhhwwww!! *.*
Ezek a mese könyvek rossz hatással vannak rám, mert tök jó nézegetni közben a rajzokat ,és már hiányolom a rendes könyvekben! :D :D :D

4 hozzászólás
ap358 P>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna iskolás lesz

Ez valami cuki volt. Amikor a gyerek kiválasztotta, kicsit féltem tőle, mert azt hittem, a betűkkel ismerkedő gyerekeknek való olvasmány. Ezzel szemben a kisebbek számára is teljesen élvezhető. (Köszönhetően a Vampirina c. mesének.)
Nagyon aranyos, pörgős mese, felolvasni is könnyű. A karakterek szerethetőek, az ötlet egyedi, és ezen keresztül mutatja be a megszokott dolgokat. Jelen esetben azt, hogyan találja meg a helyét Hanna.
A rajzok figyelemfelkeltőek, szépen kidolgozottak.

Trixi >!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna iskolás lesz

Néha egy kihívás kell ahhoz, hogy valamit jobban szemügyre vegyek, így történt most is. Nem hittem volna, de igazán aranyos kis könyvecske volt. Hanna félig vámpír az apja révén, aki csak éjjel van fenn, és félig tündér, az anyja révén, aki nappal van fenn. Felnőtt fejjel (kicsit gonosz módon) azon gondolkodtam, hogy vajon, hogyan is hozták össze a szülők Hannát és Mézikét (muhahaha)? Na, de ….. Hanna abba a korba lép, hogy suliba kell mennie. Kipróbálja a vámpír és a tündérsulit is, de mindkettőből kilóg. De végülis Hanna okos módon megtalálja a számára megfelelő változatot. Meg kell még említenem Hanna legjobb barátját Mályvaszín Nyuszit. Plüssből van, de a kedvence a répatorta (amit nem ehet meg) :D :D :D .

Odilia>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna iskolás lesz

Ma érkezett, és fel is kellett gyors olvasni a gyerekeknek. A 9 éves nagylányom, a 7 éves (iskolakezdés előtt álló, pont ma beiratkozó) kislányom, és a 4 éves kisfiam együltő helyükben végighallgatták. Hangoa tiltakozással, mikor 5 perc szünetet kértem :-))) vicces, pörgős, ami segít elfogadni, hogy minden gyerek más, és ez jó :-)))

Azt hiszem a 2. Részt is be kell szerezni :-)))

Chöpp P>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna iskolás lesz

Kedves kis mese. Lányok számára ajánljuk. Holdas Hanna útkeresése a „ki vagyok én?” örök problémáján keresztül azonban minden gyereknek izgalmas lehet.

nikolett_z>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna iskolás lesz

Első osztályba készülő kislányomnak rendeltem ezt a könyvet. A téma pont aktuális, és egyébként is szeretnénk beszerezni a sorozat minden részét.
Holdas Hanna nem szokványos kislány, félig tündér, félig vámpír. Imádnivaló és különleges, mégsem találja meg könnyen a helyét a világban. A vámpírok közt túl tündéres, a tündérek közt túl vámpíros. Aranyos és vicces könyv, mely segít megérteni a kisebbeknek is, hogy mindenki úgy tökéletes, ahogy van. Egyáltalán nem baj ha különbözünk egymástól, az élet így szép. A lényeg, hogy legyünk nyitottak és tanuljuk meg elfogadni egymást.

H_Andi>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna iskolás lesz

Nagyon cuki kompakt kis könyv, az identitáskeresésről, ami Holdas Hannának nem volt könnyű a szülei „nagy találkozása” miatt. Szegényt már kezdtem nagyon sajnálni, spoiler
A grafika a maga „ügyetlenségében” nagyszerű, a csillámos borító pedig nagyon szép.


Népszerű idézetek

ap358 P>!

Hiszen ki ne akarná, hogy a varázspálca engedelmeskedjen neki, és minden kívánságát teljesítse?

35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Holdas Hanna
ViraMors P>!

A konyhapadlóból pedig igazi fa nő. Anya azt mondja, szereti behozni a természetet a lakásba.

Heni_s_BookBar>!

– Ez nem lesz jó! – mondta a tanárunk. – Hiszen ez fekete.
– De én szeretem a feketét! – mondtam. Az éjszakai ég is fekete. A fekete fenséges és varázslatos! Tessék nézni, hogy ragyog!

49. oldal

Heni_s_BookBar>!

– Tudod – magyaráztam Nyuszinak –, mindegyik csillag más és más. Mindegyik teljesen egyedi. Csak innen lentről tűnnek egyformának.

26. oldal

Heni_s_BookBar>!

– Holdas Hanna! – kiáltotta a tanárnő. – Ez a te mályvaszín nyulad kész életveszély! Kellemetlen alak!

92. oldal

Heni_s_BookBar>!

És akkor azt gondoltam: „ Talán nem is baj, ha én is olyan vagyok, amilyen. Hiszen éppen az a szép, hogy mindenki másféle”

104. oldal


A sorozat következő kötete

Vámpírtündér sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lewis Carroll: Alisz kalandjai Csodaországban
Cressida Cowell: Így lehetsz kalóz
Neil Gaiman: Coraline
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Elisabetta Gnone: Ég veled, Fairy Oak!
Catherynne M. Valente: A lány, aki Tündérföld alá zuhant és a tivornya élére állt
Nyulász Péter: Helka
Ecsédi Orsolya: Banyavész
Paula Harrison: Kitti és a Holdfény-mentőakció
Matt Haig: Karácsony apó és a csokitojás