Holdas ​Hanna bajba kerül (Vámpírtündér 5.) 27 csillagozás

Harriet Muncaster: Holdas Hanna bajba kerül

Holdas Hanna különleges kislány, hiszen vámpírtündér. Az édesanyja tündér, az édesapja vámpír, ő meg egy kicsit mindkettő. Hanna Mályvaszín Nyuszit szeretné magával vinni az iskolába a „Kisállatok is beléphetnek” napon, de az unokatestvérének, Mirabellának jobb ötlete támad. Miért ne vinne magával inkább egy sárkányt?

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Móra, Budapest, 2018
116 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634861218 · Fordította: Magyari Andrea

Kedvencelte 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

ap358 P>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna bajba kerül

Még mindig imádjuk az össze részt, köztük ezt is.
Ezúttal Hannához a kis unokatestvére, Mirabella látogat el, és persze a két kislány egyből csintalankodni kezd, aminek első körben Mályvaszín Nyuszi issza meg a levét. Amíg a kedvenc kis karakterünk pihen, addig is Hannának szereznie kell egy másik háziállatot, akit bemutathat az iskolába. Itt jön a képbe egy kis sárkány, és újabb bonyodalmak.
Habár Hanna iskolás, a történet az olvasással ismerkedőknek született, bátran elmondhatom, kisebbeknek is felolvasható. Ennek a résznek is megvan a tanulsága, a szülőkkel szembeni bizalom, a hazugságok elkerülése és mindaz, amit maguk után vonzanak.

Trixi>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna bajba kerül

Már megint egy rokon, aki miatt Hanna bajba kerül. Megjelenik a tűzről pattant, mindig rosszban sántikáló Mirabella. Akinek Hanna nem tud ellentmondani, és emiatt bajba is kerül. Az egyik alkalommal sárkánykát hoznak létre, de Mirabella vicces szeretne lenni, és a sárkánykából sárkány lesz :D . A végén Hanna is megtanul valami nagyon fontosat.

Heni_s_BookBar>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna bajba kerül

Nekem ez a rész nem igazán tetszett. Hanna unokatestvére nem volt szimpatikus a számomra, mert rossz hatással volt Hannára. A kislány rengeteget hazudott a szüleinek és az egyik csínytevést a kistestvérére fogta… A végén legalább már kiállt magáért a kislány és megtanult nemet mondani olyan dologra, amelyet ő nem szeretne.
A sárkány nagyon aranyos volt. Sajnáltam szegényt, amiért csak 1 napig élt és aztán eltűnt. Az eddigi részek mind vidámak voltak, de az a rész inkább szomorkás volt. Remélem, hogy a következő kötet már vidámabb és szórakoztatóbb lesz.

Éli>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna bajba kerül

Mályvaszín Nyuszi okkal néz mérgesen a borítón. Ebben a könyvben a tanulság az, hogy „ha a másik azt mondja, hogy ugorj a kútba…” Mindenki családjában van legalább egy Mirabella. Van ahol fiúba, van ahol lányba, de a szelíd gyerekeket bajba sodorják, mivel a lázongó rokon, mindig izgalmasabb életet él, csak az van elfelejtve, hogy ki viszi el a balhét…
Ez a sorozat egy nagyon jó oktató könyv kicsiknek, nagyon izgalmas háttér sztorival.

Zseti>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna bajba kerül

Kedves történet. Az illusztráció és a történet mesélése nagyon jó továbbra is. Szegény Mápyvaszín Nyuszi póruljárt, miután meghemperget Mirabella varázs porában. Így kényszer pályára kerül, viszont a másnap fontos esemény lenne…találni kellett egy másik kedvencet akit Hanna betud vinni az iskolába…végül szobafogság lett a vége, de Mirabella is színt valt és nem sunnyogta el a dolgokat.

Radics_Végh_Ivett>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna bajba kerül

Holdas Hanna egy igazi eleven kislány, de alapvetően szófogadó. De ha sugallatokat kap a csínytevéshez, akkor megteszi. Azonban, ha hibázik akkor megpróbálja helyrehozni és mindig elmondja a szüleinek.


Népszerű idézetek

ap358 P>!

Nem szabad olyasmit tenned, amit nem is akarsz, csak azért, mert valaki azt mondta.

107. oldal

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Vámpírtündér sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lewis Carroll: Aliz kalandjai Csodaországban és a tükör másik oldalán
Neil Gaiman: Coraline
Ian Beck: Tisztaszívű Tamás titkos története
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala
George R. R. Martin: The Ice Dragon – A jégsárkány
C. S. Lewis: A ló és kis gazdája
Cressida Cowell: Így lehetsz kalóz
Roald Dahl: Boszorkányok
Elisabetta Gnone: A Fény Hatalma