Holdas ​Hanna a vidámparkban (Vámpírtündér 7.) 22 csillagozás

Harriet Muncaster: Holdas Hanna a vidámparkban

Holdas Hanna különleges kislány, hiszen vámpírtündér. Az édesanyja tündér, az édesapja vámpír, ő meg egy kicsit mindkettő. Hanna még sosem járt vidámparkban, így nagyon boldog, amikor végre elmehet. Azonban kicsit csalódott, mert a Varázslatos vidámpark elsőre csöppet sem tűnik varázslatosnak. Egy suhintás a varázspálcával és némi boszorkánykotyvalék azonban talán segíthet. Végül is, mi baj lehetne ebből…?

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Móra, Budapest, 2019
128 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634862161 · Illusztrálta: Harriet Muncaster

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Amaryll87 P>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna a vidámparkban

Ez is szuper cuki kis mese volt. Én is szívesen elmentem volna abba a varázslatos vidámparkba. Nagyon kedvesek voltak Hannáék, hogy segítettek a vidámparkosaknak.

csakegyluca P>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna a vidámparkban

Nagyon cuki. Az illusztrációk csodálatosak. Tetszik hogy minden rózsaszín, szürke és fekete. A történet laza, könnyed, aranyos. A kicsiket nagyon leköti. Az egyetlen sorozat amit szeret a kishugom. És bizony, a tesót se akarta kihagyni a buliból. ;-) Mondtam: egye fene! És igaza lett, nagyon jó!

Trixi >!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna a vidámparkban

Hanna készül az első embervidámpark látogatására. Megjelenik Valdemár és Mirabella is. Ebből kikövetkeztethető, hogy a bonyodalom se marad el. Ahol ők vannak, ott biztos felfordul a világ :D :D :D . De szerencsére ezt még a vidámparkosok sem bánják, sőt…….. ;)

ap358 P>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna a vidámparkban

Nagy Holdas Hanna fanként azonnal lecsaptunk az új kötetre. A szereplők már régi ismerősök voltak, vártuk a friss kalandot.
Ezúttal – ahogy a cím is mutatja – Hannáék vidámparkba mennek, és már megszokhattuk, hogy a szülők a saját vámpír-tündér vidámparkjukat részesítik előnyben, mégis a lányuk kedvéért beadják a derekukat, és irány az emberek vidámparkja.
Aranyos volt, ahogy Hannáék kisegítik a parkot. A különös kis család egyből felfordulást csinál és ezzel felhívja a vidámparkra a figyelmet, és persze odavonzzák az embereket.
Mégis elég sok öncélúságot véltem felfedezni.
A varázslatokat a maguk szórakozására hajtották végre, az már csak plusz, hogy ezzel jót is tettek. Eddig pont az szerettem a részekben, hogy Hannának a különleges származása ellenére az emberek világában kell boldogulnia, és minden varázslat valami bajt kevert. Most viszont nem. Ez által a mondandók szembe mennek az eddigiekkel.
Talán azzal, hogy a parkban a család sorra kipróbálja a játékokat, és ez által fő-konfliktusmentes a cselekmény, a gyerekeket se kötötte le annyira. Mályvaszín Nyuszi is a háttérbe szorult, pedig ő a kedvencünk.
De a rajzok és a szereplők még mindig szeretni valóak.

Heni_s_BookBar>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna a vidámparkban

Izgatottan vártam, hogy elolvashassam ezt a részt, ugyanis a vidámpark különös helyet foglal a szívemben. Az egyik nagy vágyam, hogy eljussak egy vidámparkba, ugyanis még sosem voltam. :) Így hát teljesen megértettem Holdas Hanna rajongását és kitartását, hogy végül ő is elmehessen a vidámparkba. Egy kicsit aggódtam, hogy ismét megjelenik az unokatestvére (nem kedvelem azt a kislányt) de szerencsére most jó alakultak a dolgok. Természetesen a varázslat sem maradhatott el. Nagyon tetszett, hogy segítettek a vidámparkban.
5 csillag!

Éli>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna a vidámparkban

Üdítő volt elolvasni Holdas Hanna és családja nem mindennapi életét. Szerethető karakterek és szerethető a története is. Jó lenne, ha a valóságban (néha) csak előveszem a varázspálcámat és ott ahol szorulnak a tengelyek, vagy ahol a csavarok kotyognak, csak varázsolok és minden rendben van. Azért tetszik ez a gyerekkönyv, mert nem félelmetes és nem az agyon rágott hercegnős sablon van átírva folyamatosan. Ha lesz lányom, akkor biztosan felolvasom neki az egész sorozatot.

Gabikacs0210>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna a vidámparkban

Nekem ez nagyon tetszett,mert vicces, izgalmas, érdekes volt. A kedvenc szereplőm:Mirabella volt. Pont olyan volt a könyv amilyennek elképzeltem. Sejtettem, hogy lesz benne egy kis varázslat. Nagyon tetszik, hogy sok benne a kép.

Kis_Andrea>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna a vidámparkban

Ez az első olvasásunk ebből a sorozatból. Hát én nem dobtam hátast tőle, de nem volt rossz. A lányomnak kifejezetten tetszett. Lehet még egyet elolvasok, mielőtt leírnám…

Radics_Végh_Ivett>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna a vidámparkban

Ez megint egy izgalmas és szép történet volt. Egy kevés bevételt hozó, ezért lepukkant vidámparkba mennek, melyet Hanna és családja felújítanak, új izgalommal töltenek meg.

Zseti>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna a vidámparkban

Tetszett ez a kis könyv is. Izgalmas lenne ha a valóságban is lehetne"ilyen" varázslatos vidámpark. A fél csillag csak a vidámpark felújításának hiányára adott válasz miatt került levonásra. Ettől független viszont szívderítő családi murinak lehettünk részesei.


Népszerű idézetek

Caledonia_Valley P>!

– Pompás ez a hely – jegyezte meg Apa. – Hogy az ember egyszerre mennyi tükörben csodálhatja magát!

101. oldal


A sorozat következő kötete

Vámpírtündér sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
Jessica Ennis-Hill: A lidércek tanyája
Daisy Meadows: Borostyán, a narancstündér
Elisabetta Gnone: A Fény Hatalma
Catherynne M. Valente: A lány, aki Tündérföld alá zuhant és a tivornya élére állt
Cressida Cowell: Így harcolj egy sárkány dühével
Cressida Cowell: A Nukkalave pikkelye
Rosie Banks: Virágfesztivál
Jólesz György: Zsófi és a szombati varázslatok
Ian Beck: Tisztaszívű Tamás titkos története