Holdas ​Hanna a pizsibuliban (Vámpírtündér 8.) 18 csillagozás

Harriet Muncaster: Holdas Hanna a pizsibuliban

Az édesanyja tündér, az édesapja vámpír, ő meg egy kicsit mindkettő. Hanna nagyon boldog, mert Zoé, a legjobb barátnője meghívta, hogy a hétvégén aludjon náluk. Hanna még sosem volt pizsibuliban. Csupa vidám dolgot csinálnak együtt: tortát sütnek az iskolai versenyre, éjféli lakomát terveznek, és persze nem marad el a varázslás sem. De biztosan jó ötlet volt elővenni Hanna varázspálcáját?

Tagok ajánlása: 6 éves kortól

>!
Móra, Budapest, 2019
128 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634862154

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Trixi >!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna a pizsibuliban

Aha, jól félrevezetett a cím. Pizsibuli, aha, az is van. De inkább a tortasütés a lényeg.Hanna és a legjobb barátnője tortát készítenek egy kis varázslattal, és némi tanulsággal a végén.

Caledonia_Valley P>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna a pizsibuliban

"A Holdas Hanna a pizsibuliban – a sorozat többi tagjához hasonlóan – egy szívet melengető történet, mely komoly kérdéseket feszeget és a becsületességről, az őszinteségről és a barátságról szól.
Az írónő egy varázslatos mese köntösébe bújtatva tanítja meg pici olvasóit arra, miként is kell becsületesen élni a mindennapjainkat…
Harriet Muncaster most sem okozott csalódást! A varázslatos rajzaival illusztrált meséje ismét elrepített egy olyan világba, melybe rettenetesen egyszerű beleszeretni, ám annál nehezebb elengedni…"

Bővebben:
https://sadaboga.blogspot.com/2019/11/harriet-muncaster…

Heni_s_BookBar >!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna a pizsibuliban

Hanna az egyik legaranyosabb könyves karakter, akit ismerek. Jószívű és becsületes. Ebben a részben is kikellett állnia magáért és az elveiért, és milyen jól tette! Egyetértettem a döntésében és szerintem sem lett volna helyes ha olyan tortával nyernek, amelyet varázslat segítségével sütöttek. Zoé, Hanna legjobb barátnője hibát követett el, de ebből is csak tanult. Kellemes olvasmány volt és a vége is tetszett. A dínós torta nagyon szuper volt!
Különösen imádom a Vámpírtündér sorozatban, hogy a kötetek végén tesztek találhatóak és egyéb érdekességek. A Holdas Hanna a pizsibuliban végén például egy recept is megtalálható. :)
5 csillag!

Letti88>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna a pizsibuliban

Kedves és tanulságos történet volt ez is.
Hanna és Zoé pompázatos tortát varázsoltak, spoiler

Radics_Végh_Ivett>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna a pizsibuliban

Ez egy nagyon tanulságos mese. Hanna és barátnője közös iskolai feladatot kapnak. A kész művek versenyeznek. Hannáék első helyezettek lesznek, de Hanna bevallja, hogy egy kis varázslatot is használtak, ezért inkább kiszállna a versenyből. Az őszinteség nagyon fontos, akkor is ha esetleg hátrányunk származik belőle.

Elithia>!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna a pizsibuliban

Tetszett a történet. Volt benne olyan rész, aminek kifejezetten örültem, mert a lányommal meg tudtam beszélni.


Népszerű idézetek

Caledonia_Valley P>!

Nyomott egy kis fogkrémet a fogkefére, amit aztán betettem a számba, aztán megnyomtam a gombot. Az egész fejem rázkódott, és minden rezgett a szemem előtt, de amikor végeztem, a vámpírfogam olyan szépen csillogott, mint még soha.
– Erről majd mesélek Apának – jegyeztem meg. – Mindig nagyon boldog, ha valamilyen új szépségápolási cuccot lát.

Kapcsolódó szócikkek: fogkrém
Caledonia_Valley P>!

Anyukám ugyanis, mint tudjátok, tündér. Imád a friss levegőn lenni, és nem érti, hogy képesek az emberek „órákig a szobában kornyadozni, és bámulni azt a zajládát”.

Caledonia_Valley P>!

– Az én királyságom pedig az éjszakai égen lesz, fényes csillagok veszik körül, és száz darab denevért fogok tartani. Mályvaszín Nyuszi lesz a vámpírherceg.

33. oldal


A sorozat következő kötete

Vámpírtündér sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
Jessica Ennis-Hill: A lidércek tanyája
Ian Beck: Tisztaszívű Tamás titkos története
Tea Stilton: Az álmok őrzői
C. S. Lewis: A Hajnalvándor útja
Tea Stilton: A jéghercegnő
Roald Dahl: Boszorkányok
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Elisabetta Gnone: A Fény Hatalma
Geronimo Stilton: A szeretet ereje