Nincs ​több esély 63 csillagozás

Harlan Coben: Nincs több esély

Marc Seidman majdnem két hétig kómában fekszik, miután lelőtték a saját házában, és amikor magához tér, sokkoló hírekkel kell szembesülnie: feleségét agyonlőtték, hat hónapos kislányuk pedig nyomtalanul eltűnt. Marc a tanácstalan rendőrök arcát látva minél előbb ki akar jutni a kórházból, hogy felkutassa lányát. Fogalma sincs, ki lőhetett rá, és ki rabolhatta el a gyerekét, de mielőtt teljesen úrrá lenne rajta a pánik, váratlanul felhívja dúsgazdag apósa, és közli vele, hogy az emberrablók kétmillió dollárt követelnek a kislányért cserébe. Marc súlyos dilemma elé kerül: vagy követi az emberrablók utasításait, vagy lánya életét kockára téve értesíti a rendőrséget…

Eredeti mű: Harlan Coben: No Second Chance

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Jaffa, Budapest, 2014
366 oldal · ISBN: 9786155492112
>!
Jaffa, Budapest, 2014
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155418501 · Fordította: Illés Róbert

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 24

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
dagikám
Harlan Coben: Nincs több esély

Kifejezetten izgalmas volt az emberrablók hajszolását nyomin követni. A végén,amikor azt hinné az ember,hogy minden letisztázódott,akkor derül ki,hogy mégsem,még volt egy döbbenetes csavar. Nem gondoltam volna,hogy végül ő lesz az igazi tettes. De szerencsére jól végződött a történet.

>!
deen
Harlan Coben: Nincs több esély

Nagyon jó volt! Coben mindig meg tud lepni. Annak ellenére, hogy nekem már az elején biztos sejtésem volt róla, hogy ki lőtte le Marcot, annyi csavar volt benne, hogy a végén elbizonytalanodtam. És igen, olyan vége volt, amire nem számítottam. Az író olyan jól játszik az olvasó gondolataival, egyszer erre irányítja a figyelmet, aztán arra, beletesz még egy szálat és még egyet és még egyet, sző egy egész hálót, és ebből kell megtalálni a kivezető utat az igazsághoz. A rendőrség és Marc párhuzamos nyomozása annyi lehetőséget vet fel, hogy nem is egy kirakóst kell összerakni, hanem kettőt: az egyik, hogy ki lőtte le a házaspárt, a másik, hogy hova tűnt Tara. Persze a két esemény összefügg, de valahogy nem áll össze a kép és ahelyett, hogy megvilágosodnánk, ahogy halad előre a történet, inkább egyre sötétebb lesz minden. Végig törtem a fejem, végig izgultam, hogy életben van-e még a kislány, rendbe jöhet-e egy apa élete azok után, hogy mindent elveszített. Nagyszerűen megírt, csavaros történet, lebilincselő olvasmány.

>!
Lanore P
Harlan Coben: Nincs több esély

Harlan Coben könyveit elsősorban azoknak ajánlanám, akik kedvelik a krimiket, de nem szeretik, ha egy könyvben nagy mennyiségben folyik a vér, vagy tele van brutalitással, kínzással. Ez a műfaj szerintem nagyon jól megy az írónak, aki főleg a karakterekre, és az adott helyzet teljes megélésére helyezi a hangsúlyt. Minden könyvénél bele tudok lépni a főszereplő fejébe, vele együtt látom mindazt, amit ő, Coben tökéletesen vissza tudja adni az érzéseket, gondolatokat. Viszont éppen ezért egy kicsit lassan haladunk az eseményekkel, nekem hiányzik a pörgés, a feszült izgalom. Marc és Tara kálváriája egészen elképesztő volt, és még az utolsó oldalakra is maradt csavar, ennek ellenére nálam nem ugrotta meg Az erdő szintjét, ami a kedvencem az írótól.

8 hozzászólás
>!
Anarchia_Könyvblog P
Harlan Coben: Nincs több esély

Igazi krimi, de mégis tele van emóciókkal és fordulatokkal. Egy-egy oldal után képes olyan meglepetést okozni, amit az olvasó alig tud elhinni. Számomra egy picit megrendítő volt és olvasás közben teljesen transzba estem, mert átéltem mindent amit Marc is. Volt, hogy dühös voltam, máskor összeszorult a szívem és végül szurkoltam. Vártam, hogy megtalálják az egész helyzet okozóját, majd amikor erre sor került óriási megdöbbenés volt a végeredmény.

Teljes ajánló: https://anarchiakonyvblog.wordpress.com/2018/02/08/harl…

>!
Lada_Girl
Harlan Coben: Nincs több esély

Kezdem úgy érezni, felesleges még egy sort pazarolni arra, hogy milyenek Harlan Coben könyvei: „Ctrl+C -Ctrl+V” billentyűkombinációval másolhatnám az előző véleményeimet, mert erről is csak himnuszokat tudnék zengeni. Egyszerűen ez az ember arra született, hogy fantasztikus krimiket írjon. Olyan módon tudja szőni a szálakat, hogy teljes mértékben elveszik benne az olvasó. Szépen végigtereli a gondolatainkat a különféle teóriákon, majd amikor jön a magabiztos „aha”- érzés, ismét
csavar egyet a történeten, és kezdhetünk újra azon agyalni, ki a hunyó.
Érdekes figurákat választ főszereplőnek is: már nem az első olyan regényét olvasom, ahol a magányos, megtört férfiember próbál talpra állni, magabiztosságot mutatni, nyomozni. Legtöbbször nekem kicsit narcisztikus lelkűek, de aztán kiderül, hogy valahol mélyen él bennük egy FÉRFI, aki válságban megállja a helyét (még akkor is, ha kicsit nyafognak az elvesztett szerelem miatt). Ilyen főszereplő Marc Seidman
is, aki plasztikai sebész, de nem a gazdag fajtából: fejlődő országokba jár karitatív műtéteket végezni, otthon pedig feleség és egy baba várja.
Szeretem, hogy az író nem emeli piedesztálra a főszereplőket, Seidman dokinak is vannak hibái bőven, nem minden fekete vagy fehér, úgy, ahogy a legtöbb ember életében sem. Ettől lesz igazán emberi, szimpatikus az olvasónak (még úgy is, ha épp nem értünk egyet a hozzáállásával). A történet rögtön a bűncselekménnyel kezdődik, menet közben ismerkedünk meg a szereplőkkel, az emberi kapcsolatokkal és a miértekkel. Tényleg minden van a történetben: jó zsaruk, rossz zsaruk, kőgazdag após, idióta bűnöző, elmés csaló, gyilkosságok. A történet szépen van lezárva, nem
kaptam tőle agybajt, nem maradtak elvarratlan szálak. Várom a következő Coben-könyvet!

7 hozzászólás
>!
robinson P
Harlan Coben: Nincs több esély

Brutális, erős idegzetűek előnyben. A közepe kissé kesze-kusza, sok a lehetséges megoldás, tényleg kiszámíthatatlan. A két rendőr az átlagnál is bénább. A vége feszült és minden a helyére kerül.
Bővebben:
http://gaboolvas.blogspot.hu/2014/05/nincs-tobb-esely.html

>!
Ananiila
Harlan Coben: Nincs több esély

Tipikus Coben, minden erényével és hátrányával.
Cselekménydús, izgalmas és csavaros a történet, a karakterek viszont most is egydimenziósak, a főszereplő Marc tök ugyanolyan, mint az összes többi Coben által megformált férfi főszereplő.
Fél nap alatt felfaltam és megemésztettem.
Coben neve nekem most már garancia a 4 csillagos krimire. :)

>!
Rooxy
Harlan Coben: Nincs több esély

Olvasmányos könyv, nem rossz történettel. Számomra mondjuk nem volt különösebben érdekfeszítő, de könnyen lehetett vele haladni.
Bővebben: http://ilovebooks.blogger.hu/2017/06/27/harlan-coben-ni…

>!
Hadley
Harlan Coben: Nincs több esély

Nem ez a regénye lesz a kedvencem, ennek ellenére tetszett. Nem múlja felül Az erdő, vagy a Senkinek egy szót se című regényét, de a Hat év-nél sokkal jobb.

>!
bmgrapes I
Harlan Coben: Nincs több esély

Coben hozta a szokásos formáját: az utolsó pillanatig tartogatott meglepetést, fordulatot.


Népszerű idézetek

>!
robinson P

Amikor az első golyó a mellkasomba fúródott, a lányomra gondoltam.

(első mondat)

1 hozzászólás
>!
meszmelinda

De amikor az embernek megszületik a gyereke… (…) Az egész addigi világunk megszűnik létezni, és összezsugorodik egy három kiló húsz dekás csomagra.

7. oldal, Első fejezet

>!
Anarchia_Könyvblog P

Szóval a remény még mindig él. Akárcsak a gyász, a remény is bújkál, rejtőzködik, hogy aztán egyszer csak lecsapjon. És soha nem szabadulok tőle. Nem tudom, melyikük a kegyetlenebb.

>!
Ninácska P

Azon a napon, amikor szülővé válik az ember, a félelem állandó társául szegődik. Soha többé nem engedi el.

126. oldal - Nincs több esély (Jaffa, 2014)

>!
Ninácska P

Rossz eszközök a jó cél érdekében, vagy jó eszközök a rossz cél érdekében? Vagy a kettő ugyanaz?

364. oldal - Nincs több esély (Jaffa, 2014)

>!
robinson P

Behunytam a szememet, és hagytam, hogy átjárjanak az emlékek. Nem volt jó a házasságunk, de az elmúlt hat hónapban mindketten menedéket és megnyugvást találtunk a lányunkban.

31. oldal

>!
Tiger174

– Tényleg zsíros volt egy kicsit a pizzájuk – ismerte el.
– Egy kicsit? Az óriáspizzához koszorúérműtét-kupont adtak.
– Igazad van, nem volt az a kimondott reformkaja.

>!
Tiger174

– Seidman nincs a szobájában. Tickner bosszúsan meredt rá.
– Hogy érti azt, hogy nincs a szobájában?
– Hányféleképpen lehet ezt érteni? – kérdezett vissza Regan.

>!
Tiger174

Volt fegyverem. Tudtam, hogyan kell használni. Elég jó lövő voltam, bár eddig csak céltáblára lőttem. Azt gyanítottam, hogy emberekre egészen más érzés lesz. Vagy talán mégsem.

>!
Anarchia_Könyvblog P

Ha az ember számít rá, a gyászt lehet kezelni, némiképp manipulálni, kijátszani, leleplezni. De a gyász imád bújócskázni. Élvezi, ahogy egyszer csak váratlanul előugrik a semmiből, megijeszt, kigúnyol, és közben megfoszt a normális álcájától. Álomba ringat, hogy aztán gyomorszájon vágjon.


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Karen Rose: Sikíts értem
Nalini Singh: Vonzódás
Dennis Lehane: Sötétség, fogd meg a kezem
Michael Connelly: Angyaljárat
James Ellroy: Szigorúan bizalmas
Nalini Singh: Angyalárny
Lawrence Block: Sírok között
Dennis Lehane: Viharsziget
Torey Hayden: Szellemlány