Nem ​versz át 45 csillagozás

Harlan Coben: Nem versz át

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​repülőoktató Maya Burkett férjét brutálisan meggyilkolják ráadásul ugyanazzal a fegyverrel, amely pár hónappal korábban nővére életét oltotta ki. Az asszony még fel sem ocsúdik a megrázkódtatásból, amikor a temetés után nem sokkal hátborzongató dologra figyel fel bébimonitorán. A felvétel tanúsága szerint a halott Joe tért vissza kislányukkal játszani…

Maya elszántan igyekszik felgöngyölíteni a rejtélyt, ám rövidesen rá kell döbbennie, hogy a nyomok tulajdon bűnökkel és csalásokkal terhelt múltjába vezetnek. Mi történt azon a végzetes afganisztáni bevetésen, ami miatt az egykori pilótát szüntelenül rémálmok gyötrik? Kinek áll érdekében sötét titkaival sakkban tartani a repülőoktatót, és miért? Mi köze Joe testvére, Andrew halálához a két gyilkosságnak?

A Nem versz át világában semmi sem az, aminek látszik, a tulajdon szemünknek sem hihetünk, és az áldozatokról könnyen kiderülhet, hogy valójában gyilkosok. Vajon elkendőzhető az igazság, vagy előbb-utóbb… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Hard Boiled

>!
Jaffa, Budapest, 2016
336 oldal · ISBN: 9789634753810 · Fordította: Galamb Zoltán
>!
Jaffa, Budapest, 2016
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155609671 · Fordította: Galamb Zoltán

Most olvassa 2

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

deen>!
Harlan Coben: Nem versz át

A Nem versz át egy katona története, egy pilótáé, aki nehéz döntéseket hozott a bevetések során. Ezért leszerelték, és most pilótaoktatóként dolgozik. Rengeteg veszteség érte, nővérét Claire-t meggyilkolták, férjét Joe-t szintén. Egyedül neveli kétéves kislányát Lily-t, míg minden éjjel gyötrődik a poszttraumás stressz szindrómája miatt. A rendőrség Mayat gyanúsítja, bár nincs bizonyítékuk ellene. A Burkett família, ahova Maya beházasodott, nem tűr ellenkezést. Maya pedig egyre több szálat mozgat meg, hogy kiderítse, ki ölte meg Claire-t és a halálának mi köze van Joé-hoz, mi történt azon a jachton sok-sok évvel ezelőtt, amikor Joe testvére, Andrew meghalt és mi köze van ennek egy elit iskolához. Talán egy kicsit lassabb folyású volt ez a cselekmény, de Coben ezúttal is mindent bevetett. Valóban igaz, hogy semmi sem az volt, aminek látszott. Bravúrosan csavarta a szálakat, ahogy Maya egyre közelebb került az igazsághoz, de az igazi csavart a végére tartogatta. Nekem nagyon tetszett. Különös tekintettel az, hogy ezúttal kaptunk egy epilógust is, ami amellett, hogy pontot tett az i-re, elég meghatóra is sikerült. Coben ezúttal is meglepett.

Navi P>!
Harlan Coben: Nem versz át

WTF???????????????????????????
Ez brutális volt, a szó minden értelmében. Ahogy minden mindennel összefügg, ahogy Maya konok eltökéltséggel végigviszi a nyomozását, egymás után szedegeti fel a szálakat és rakja össze a kirakóst. A végén csak szedegettem az államat. Méltó bosszú. Éljen a bébimonitor!!! Sajnálom a halottakat, egyet kivéve. Ő megérdemelte, nagyon is. Csak azt sajnálom, hogy nem hamarabb. Még egy ilyen aljas, egoista személyt, azt hitte, mindent megtehet. Pedig az élet visszaadja. A végét sajnálom, megértem, miért tette, de akkor is. az utószó pedig nagyon aranyos volt :)

mate55>!
Harlan Coben: Nem versz át

Valami kezdettől nem stimmelt. Coben remek életismerete, feszültségteremtő képessége, történetbonyolítása, jellemrajzai, a detektívregényben néha nagyon fontos mellékszálai, – mind-mind hiányoztak. Hiába mondható ambiciózus próbálkozásának ez az önálló „produkció”, összességében csak egy „kísérletezés” marad, amelynek megvannak a maga momentumai, de az összképet nézve nem nyújt semmi különlegeset. Egyetlen pozitívum az egészben az a tepsi lekváros bukta volt, amit az olvasása közben bezabáltam. (családom bánatára) spoiler

27 hozzászólás
bokrichard>!
Harlan Coben: Nem versz át

Háát… Sokáig szemeztem Harlan Coben írásaival, és mit ad isten ezt adták nekem kölcsön, így miért is ne vágnék bele valami újba?! Amit kaptam, az felemás. Az ötlet nekem tetszett volna, és láttam is, hogy molytársaim mit szeretnek az íróban, talán mert valamit beleláttam. Viszont ez a könyv kissé kaotikus volt. spoiler Az összes szereplő baromira irritált, és talán ez volt a legnagyobb problémám a tengernyi sok feleslegesnek is mondható gordiuszi csomó mellett a sztoriban, amit a végén sikerül 1 kardcsapással (vagy pisztolygolyóval) elvágni, Ezekkel együtt mégis elolvastam, és mégis azt mondom, hogy nem egy elveszett ügy az író egyéb írásaival próbálkoznom, szóval a lelkesedésem kitartó!!

Kovaxka P>!
Harlan Coben: Nem versz át

Pár órás kikapcsolódásnak szántam, aztán jól megszenvedtem vele. Döcögött, unalomba fulladt a sztori. Felesleges is volt elolvasni, mert rájöttem a nagy csavarra a kétharmadánál. Legalább egy pici humor vagy irónia segített volna lenyomni a torkomon! Nem értem, mi van a szerzővel, már az előzőleg olvasott krimi sem tetszett túlzottan. Én is értékelem, hogy nem a saját kliséi mentén halad, de – be kell vallanom – a kliséit sokkal jobban élveztem. Maradok a skandinávoknál.

nyolcadikutas>!
Harlan Coben: Nem versz át

Megélhetési munka.
A koncepciót értem, de a kivitelezés kényszeredett és ráadásul Agathe Christie óta nem ismeretlen a végkifejlet sem. A hasonló megoldás ott nekem nagyot szólt, de azt nem mondom meg, melyik Poirot történetről van szó. (Remélem, azért van, aki tudja!)
A történet lassú, néhol kicsit unalmas és, ha a végén meg is lepődünk egy kicsit, annak jobban örülünk, hogy a végére értünk a történetnek.
Coben nem tud megújulni. Igaz, minek is. Lőrincz L. László is „gyártja” a történeteit, amiket a törzsgárda begyűjt és ebből tisztességgel meg lehet élni.
Nem tudom elfelejteni, hogy Coben legutóbbi öt-hat könyve cirka 330 oldal környékén jár. Mintha gyártaná betűszámra őket.
Töprengek…

3 hozzászólás
voltam>!
Harlan Coben: Nem versz át

Nem ez az a regény, amelyik megszerettette velem Harlan Coben munkásságát. Volt már jobban sikerült műve és minden bizonnyal lesz is még. Számomra kicsit nehezen, kaotikusan indult, nem nagyon találtunk egymásra a könyvvel. Viszonylag hosszú idő kellet, amíg szépen helyre tudtam rakni, hogy tulajdonképpen ki kicsoda a történetben. A történet alapvetően nem rossz, de valahogy hiányzik belőle a sava-borsa, azaz az, amitől igazán jó lehetett volna. A karakterek kicsit színtelenek, szagtalanok. Mint már korábban említettem, kicsit nehezen tudtam „felszállni” a könyvre és nagyjából a második harmadának a végéig csak döcögve utaztunk együtt. Onnan aztán már felpörögtek az események, csavarosabb, fordulatosabb lett a történet és a végéről sem maradt el az igazi katarzis.

Dóra_Nagy_6 >!
Harlan Coben: Nem versz át

Mivel még sosem olvastam ettől az írótól nem is voltak elvárásaim a könyvvel kapcsolatban. Azt kell mondjam zseniálisan megírt történet, ahogy szépen lassan mindenre fény derül és már azt hiszed mindent tudsz, akkor egy újabb csavar és marad a döbbenet a végére, mert arra nem számítottál. Az elején egy kicsit lassúnak éreztem és úgy kellett rávennem magam a folytatásra, de egyértelműen megérte befejezni. A végén az epilógus rész tette számomra egésszé a történetet, esetleg a Burkett család további sorsáról olvastam volna még egy kicsit, mi történt velük azután? Egyértelműen nem ez az utolsó könyvem az írótól.


Népszerű idézetek

robinson P>!

– Szegeztek már pisztolyt az arcának, nyomozó?
– Nem.
– Akkor ezért nem érti.

23. oldal

mate55>!

Csupán kétféle eseményen kell sorban fogadni mások hozzánk intézett szavait: esküvőn és temetésen.

11. oldal

showtimee>!

Azt szokták mondani, hogy egy ügyvédnek sosem szabad olyan kérdést feltennie, amire nem tudja eleve a választ.

Elek_Márta>!

Mert az emberek nem képesek önmagukat rendszabályozni, amint hatalomról és pénzről van szó. Ilyen az emberi természet. Eltorzítjuk az igazságot, hogy az megfeleljen a saját érdekeinknek.

151. oldal

robinson P>!

– Minden szerelmi történet tragédiával ér véget – mondta egyszer, sok évvel ezelőtt az édesapja Mayának.

9. oldal

robinson P>!

Joe-t három nappal a meggyilkolása után temették el.

(első mondat)

3 hozzászólás
showtimee>!

A katona nem azért áll vigyázzban, mert úgy jobban mutat. Hanem azért, mert ez a póz bizonyos szinten vagy ténylegesen erőt kölcsönöz, vagy – ami éppily fontos – erősebbnek tűnik mind a bajtársai, mind az ellenség számára.


Hasonló könyvek címkék alapján

Tom Sweterlitsch: Letűnt világok
Celeste Ng: Amit sohase mondtam el
Sandra Brown: A csapda
Stephenie Meyer: A Vegyész
Robert Galbraith: A selyemhernyó
Gilly Macmillan: Kilenc nap
Lee Child: Esti iskola
Kathryn Croft: A lány akit elvesztettél
Tasmina Perry: Ház medencével
Linwood Barclay: Széthullás