Hazatérsz (Myron Bolitar 11.) 39 csillagozás

Harlan Coben: Hazatérsz

Tíz ​évvel azután, hogy a nagy port kavaró emberrablási ügyben két hatéves kisfiú eltűnt, egyikőjük váratlanul előkerül – így kezdődik Harlan Coben új thrillere, a Hazatérsz. Egy évtizeddel korábban Rhys-t és Patrickot, két jómódú család gyermekét elragadták az emberrablók, óriási váltságdíjat követeltek értük, majd hirtelen nyomuk veszett. Tíz évig hánykódnak kétségek között az eltűnt gyerekek családtagjai, lassan minden reményüket elveszítve, mikor egyszer csak bekövetkezik a csoda: Rhys egyik rokona, Win Lockwood egy e-mail segítségével az egyik fiú nyomára bukkan. Win Myron Bolitar segítségét kéri, akivel, úgy tűnik, megtalálják az egyik, mára kamasszá serdült áldozatot, Patrickot.

Hol rejtegették el ilyen hosszú ideig, és mi mindenre emlékszik abból a végzetes napból? Valóban ő az, akinek hiszik? Miért zárják el a szülei a külvilágtól? És persze legfőképp: mit tud a mai napig másik áldozatról? Harlan Coben lenyűgöző, lélegzetelállítóan izgalmas új kötete egyszerre… (tovább)

Eredeti mű: Harlan Coben: Home

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Hard Boiled

>!
Jaffa, Budapest, 2017
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155609794 · Fordította: Galamb Zoltán
>!
Jaffa, Budapest, 2017
300 oldal · ISBN: 9789634750468 · Fordította: Galamb Zoltán

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

>!
deen
Harlan Coben: Hazatérsz

Coben ismét valami eszméletlenül csavaros történetet rakott össze, aminek ezúttal nem Myron a mesélője, hanem Win, aki egy éve eltűnt Myron életéből, most azonban segítségre van szüksége. Annyi volt ebben a könyvben a kérdés, és valahányszor úgy tűnt, hogy Myron és Win előrébb jutnak a gyerekrablás kapcsán, mindig újabb kérdés merült fel, ami alapjaiban kérdőjelezte meg az eddig kiderített dolgokat. Az író végig sugallta, hogy valami nem stimmel, valamit nem vesznek észre a fiúk, és zseniálisan megint átvert, mert nem az volt a hiba, amit gondoltam. A végére persze egyre inkább szűkült a kör és egyértelműbbek lettek a dolgok, de Coben még ekkor is képes volt egy atombombát rádobni a történetre és megrengetni a világot. Jaj és az epilógus… Winnek mégis van szíve:). Brooke pedig megkapta az elégtételét, még ha kifogásolható is a dolog. Remélem a hiányzó Myron könyvek is előbb-utóbb megjelennek.

>!
mate55
Harlan Coben: Hazatérsz

Te meddig mennél el, hogy megmentsd a gyermeked? Bevallom, kicsit aggódtam amiatt, hogy Mr. Coben elvesztette az érdeklődésemet az elmúlt években, de most el kell ismernem ismét (majdnem) mesterit alkotott. A rendszeres Coben-krimi fogyasztók már bizonyára számítottak rá, hogy megint egy múltbéli rejtély kerül majd terítékre ezúttal is, amit majd a főhős és barátja igyekszik megoldani. Már a könyv első oldalaiból kiderül, milyen szövevényes és bonyolult, egymás támogatására és bátorítására, mégis hazugságokra, elfojtásokra és elhallgatásokra alapuló kapcsolat tartja össze a szereplőket. Talán nem is az izgalmat fokozta a történetvezetés, hanem a kíváncsiságot éltette. Ha kb. a könyv felénél úgy érzed, elvesztetted a fonalat, nem érted, hogy ki, mit és miért csinál, megnyugtatlak, nem vagy vele egyedül, de csak türelemmel kell lenned, a végére nagyon szépen kitisztul minden, és megkapod azt a bizonyos „megváltást”. A végkifejlet brutális, ijesztő, szívszorító…..érzelmileg fel van töltve oly módon, hogy az eredmény nem lehet más, mint spoiler.

>!
Niko_oka
Harlan Coben: Hazatérsz

Elmondhatatlanul szörnyű érzés, hogy különböző portálokról kell felcsipegetnem az elszórt spoiler-maradékokat ahhoz, hogy megértsem, mi történt az eddig kiadatlan részekben. Nem gondoltam volna, hogy a magánéleti szál töredékessége ennyire zavaró lesz, de azt kell mondjam, maga a fősodor annyira nem ragadott meg, hogy figyelmen kívül tudtam volna hagyni kedvenc epizódszereplőim sorsát. És bár korábban olvastam az ezt közvetlenül megelőző részeket, legutóbb mégis a 2. részről ugrottam át a 11.-re, ami totális képzavart okozott. Ha egyszer megérem, hogy kiadják az összes részét, el kell kezdenem elölről olvasni.
A fiúkkal történteket egyszerűen képtelen voltam érdeklődésem azon síkján kezelni, ami elvárható lett volna. Érdektelenséggel szemléltem végig, mondhatni, gyengének éreztem. A Myron és Win közti erős kötelék, az igaz barátság és egymás iránti elhivatottság volt számomra a központi eleme ennek a résznek, és ezúttal ezt egyáltalán nem bánom. Külön pluszpont a váltott nézőpontért: azt hiszem, sok rajongó régi vágya vált valóra azzal, hogy egy kis bepillantást nyerhettünk Win gondolataiba.

>!
Kókuszka 
Harlan Coben: Hazatérsz

Számomra nem lett a Myron Bolitar sorozat kedvenc része. Lassan halad egy olyan világ bemutatásával, mint a gyermekek elrablása, prostitúcióra való felhasználása, drogok, kiszolgáltatottság. Mindez tetézve egy olyan drámával, amit egy szülőnek sem szabadna megtenni bármennyire is él benne a védelmező anyatigris. Ilyen tudattal egyáltalán hogy tud valaki évekig élni. Myron és Win végig érzik, hogy itt valami nem stimmel, a megvilágosodás leginkább elkeserítő sötétséget hoz.

>!
bmgrapes I
Harlan Coben: Hazatérsz

Évekkel ezelőtt amikor elkezdtem Cobent olvasni, az első között volt egy Myron Bolitar regény, a Demesztő csend. Az nagyon tetszett, tulajdonképpen megalapozta a Cobenhez fűződő, meg nem szűnő érdeklődést tanúsító kapcsolatomat. Ez a könyv most nem sikerült olyan jól, de a kapcsolat változatlan marad.

>!
minett
Harlan Coben: Hazatérsz

Nálam Coben mindig nyerő,itt is pörgős volt és fordulatos

>!
Renáta_G P
Harlan Coben: Hazatérsz

Coben ismét mesterit alkotott. Legújabb története izgalmas, pörgős, fordulatos, tele fontos kérdésekkel, megfejtésre váró feladványokkal. A szerző mindezt megfűszerezte emberi fájdalmakkal, drámával. Komoly képet ad a család, a barátok fontosságáról, erejükről, harcukról, hogy visszakapjanak valakit, aki tíz éve eltűnt és ma vadidegenként tért vissza közéjük. Ám annak, aki ilyen sokáig van távol és rengeteg fájdalmat, traumát élt át, van esélye visszatérni? Ott van még benne a rég elveszett szeretett családtag?

Bővebben: http://kulturpara.blog.hu/2017/09/13/egy_brutalisan_jo_…

>!
vklara
Harlan Coben: Hazatérsz

Imádom Coben könyveit. Beszippant, gondolkodtat, érzelmeket gerjeszt. Nem tudom letenni pedig már aludni kéne, dolgozni indulni, a házimunkát ne is említsem. King könyveivel voltam így huszonévesen.
Hazatérsz.
Bolitar-Lockwood, Big Syndi-Esperanza, Al-El párbeszédeik fergeteges humorúak, vagy meglepően kacskaringósak. A negatív alanyok pedig olyannyira negatívok, hogy én is simán megnyúvasztanám őket. A tinik ezt már nyilván másképp mondanák.
Nekem a kedvencem Win, mert a ficsúr külső és nagyképűség (van mire) ellenére mindent megtesz a szeretteiért. Myron a törvénytisztelő (nem mindig). Bár mindenkinek olyan szülei lennének mint El és Al. Imádni valók. Syndi megérne egy könyvet külön is.
Harlan minden könyvében olyan karaktereket alkot, akikkel könnyű azonosulni, még könnyebb utálni. Lehengerlően ír az érzelmekről is akár nyíltan, akár burkoltan.
Szóval nekem nagyon bejön.
Viszont remélem nem jó az érzésem, de eléggé elvarrta a szálakat Coben, mintha be akarná fejezni a sorozatot ezzel a pozitív véggel. Hacsak az Ema-Win vonal nem nyit újabb irányt.

>!
Mbkriszti
Harlan Coben: Hazatérsz

Kedvenc íróm, és ezúttal sem csalódtam. Az első oldalaktól izgalmas és letehetetlen. A könyv második felében ugyan nagyjából tudtam, hogy mi lesz vége, de nem zavart. Volt így is némi meglepetés az utolsó oldalakon, de ezt már megszokhattuk Cobentől. A szereplőket ezúttal is imádtam! Természetesen 5 csillag!


Népszerű idézetek

>!
mate55 

Fiatalon az ember nem fogja fel, milyen nagyszerű dolog, amikor valaki feltétel nélküli szereti őt.

189. oldal

>!
mate55

Tragédiában fogant barátság – talán a létező legerősebb baráti kötelék.

258. oldal

>!
mate55

Sokan azt hiszik, hogy a meditáció megtisztítja az elmét. Badarság. Az elmét nem lehet megtisztítani.

26. oldal

>!
mate55

Nem vagyok tökéletes. Csináltam néhány zűrös dolgot életemben. Ami mégis esendővé tesz, az egyetlen, ami tényleg számít, a családom iránti szeretetem.

279. oldal

>!
mate55

A tíz évvel ezelőtt eltűnt fiú kilép a fénybe.

(első mondat)

>!
Arcturus

A filmekben gyakran hallani olyan kijelentéseket, hogy „ez csak üzlet”. A magam részéről az ilyesmit ritkán hiszem el. Akár jó valaki, akár gonosz, általában vonzódik ahhoz, amivel foglalkozik. Például a legtöbb drogdíler megkóstolja az áruját. Akikkel a pornóiparban dolgozók közül megismerkedtem, hajlamosak ugyanerre. Azok, akik védelmi pénzért fegyverrel tartatják be a szabályokat, a legritkább esetekben idegenkednek a vér látványától, vagy attól, hogy másoknak ártsanak. Ami azt illeti, többnyire élvezik ezeket.

222. oldal

>!
Antal_Marcsi

Ne féljünk a veszélytől, bartom! Így lelhetünk rá az igazán izgalmas kalandokra. 264. oldal

264. oldal

>!
Antal_Marcsi

Ha meg akarod tapasztalni a szerelmet, akkor a fájdalomra is fel kell készülnöd. Az egyik óhatatlanul együtt jár a másikkal. Ha nem szeretnélek, nem kellene aggódnom amiatt, hogy elveszítelek. Ha nevetésre vágysz, könnyekre is számítanod kell.

61. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Amy Gentry: Ki ez a lány?
Greg Iles: Huszonnégy óra
Ali Land: Én vétkem
Joe Hill: NOS4A2
Haylen Beck: Eltűntek
Nina Laurin: Megsebzett lelkek
A. J. Waines: Lány egy vonaton
Carla Norton: Hajszál híján normális
Shari Lapena: A szomszéd pár
Mark Gimenez: Gyerekrablás