Bűnösnek ​nyilvánítva 115 csillagozás

Harlan Coben: Bűnösnek nyilvánítva

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Wendy Tynes oknyomozó riporterként egy névtelen blogbejegyzés kapcsán lépre csalja Dan Mercert, ám a bizonyítékok tisztázatlan eredete miatt a bíróság ejti a pedofília vádját. Dant néhány nappal később az egyik áldozat édesapja agyonlövi, de a holttest nem kerül elő. Ezzel egy időben eltűnik egy 17 éves lány, Haley McWaid. Wendy gyanút fog, nyomozni kezd, és hiába figyelmeztetik, egyre mélyebbre ássa magát az ügyben. Ezzel azonban hamarosan saját magát is veszélybe sodorja.

Harlan Coben a New Jersey állambeli Newarkban született. Politikatudományt tanult, majd a turizmus területén dolgozott.
Jelenleg New Jersey-ben él feleségével és négy gyermekével. A Bűnösnek nyilvánítva a szerző második könyve a Jaffa Kiadó gondozásában.

Harlan Coben napjaink egyik legnépszerűbb krimiírója. Regényeit a műfaj gyöngyszemeiként tartják számon, eddig negyven különböző nyelvre fordították le, és közel 50 millió (!) példányt adtak el belőlük világszerte.

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Jaffa, Budapest, 2012
348 oldal · ISBN: 9786155235788 · Fordította: Illés Róbert
>!
Jaffa, Budapest, 2012
348 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639971950 · Fordította: Illés Róbert

Enciklopédia 2


Kedvencelte 8

Most olvassa 3

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 42


Kiemelt értékelések

Bla IP>!
Harlan Coben: Bűnösnek nyilvánítva

Nekem Coben negyedik könyve – egy viszonylag későbbi (2010) munka, – amit olvastam. Kitűnő krimi, fordulatos, izgalmas. Egyébként meg tankönyvi eset: hogyan lehet virtuális valóságot teremtve karaktergyilkosságot elkövetni valaki, valakik ellen, hiszen a digitális média létrejötte megteremtette ennek technikai lehetőségét. Aztán meg vannak olyan kreatív emberek is, akik e technikai lehetőséget az analóg médiával kiegészítve olyan virtuális valóságot is teremtenek, amely már világra szól. És sokan elhiszik. S miután korábban is megállapítottam már, hogy minden manipulálható, ezért akár vitatható célok is – viszonylag könnyen – elérhetők.
A regényben egy"pedofil" férfi, majd kiderül, hogy egy szobányi egykori Princetoni diák esik áldozatul e manipulációknak, nagy árat fizetnek…S a kötet üzenete is a krimi keretein keresztül a technikai lehetőség léte, egy új, technicizált társadalom rajza, amely épp e lehetőségekkel válik ijesztővé, s lassan teljesen átláthatatlanná – már a mi a valóságot és az igazságot illeti…Kitűnő könyv! Ajánlom!

1 hozzászólás
maya75>!
Harlan Coben: Bűnösnek nyilvánítva

Harmadik könyvem Cobentől, és eddig ez tetszett a legjobban. Végig izgalmas, fordulatos, de szerencsére nincs zavaróan agyonbonyolítva.
A végső csavar nagyon tetszett, valahogy abszolút nem számítottam rá. spoiler
Néhol számomra kicsit ijesztő volt, na nem a cselekmény, hanem az, hogy koholt vádakkal és az internet segítségével milyen könnyen el lehet lehetetleníteni valakit…
off

Anarchia_Könyvblog>!
Harlan Coben: Bűnösnek nyilvánítva

Ez volt a második könyv amit Cobentől olvastam és ismét nem csalódtam abban, amit kaptam. Velejéig magával ragadott és nem eresztett, minden más háttérbe szorult, amíg a végére nem értem és nem lettem tisztában azzal, hogy mi is történt és hogyan.
(..)
Számomra azért tetszett úgy vélem, mert mindezen végig vezet és közben tele van fordulatokkal, izgalommal. Rabul ejt, pedig nem egy könnyű horderejű történet, de mégsem lehet előle szabadulni.

Teljes ajánló: https://anarchiakonyvblog.wordpress.com/2018/03/01/harl…

DaTa>!
Harlan Coben: Bűnösnek nyilvánítva

Az első Coben könyv, amit olvastam és egészen biztosan keresni fogom az író más műveit is eztán. Tökéletes krimi. Fordulatos, komolyan mikor mindig felkiáltottam magamban, hogy „áhá, hát így volt!”, jött pár oldal múlva egy újabb csavar. Ez most nagyon jól esett, ez most így nagyon kellett. Kikapcsolt, végig izgalomban tartott, meglepett, elgondolkoztatott. Mi mást kérhetnék egy krimitől? Jajj de jó is volt!

2 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Harlan Coben: Bűnösnek nyilvánítva

Ez volt a harmadik Coben könyvem, de nem nyerte el a tetszésemet. A végére már túl sok lett a csavar, néha már elveszítettem a fonalat. Végig érezhető volt, hogy most Dan pedofil-e vagy sem. Biztos fogok még Cobentől olvasni. Jobb krimiket is olvastam már. Az alapötlet jó lett volna, hogy bélyegzi meg a társadalom egy bűnöst aki lehet később kiderül, hogy ártatlan.

tmezo P>!
Harlan Coben: Bűnösnek nyilvánítva

Ez volt az első HC könyv, amit olvastam, nem tudom milyen lesz a többi, de biztos, hogy elolvasom őket. :)
Nagyon pörgős, izgalmas, sok szál fut egyszerre, amik a végén összeérnek. Meglepetések sora, rengeteg információ és titok, váratlan fordulatok és egy nagy rejtély, amit nem sikerült kitalálom.

4 hozzászólás
BoSziKa78>!
Harlan Coben: Bűnösnek nyilvánítva

Mit is írjak? Az író hozta a formáját. Ha az ember kikapcsolódásra vágyik, vegyen elő egy Coben könyvet, nem fog csalódni. Nagyon jól kidolgozott történet, ami az utolsó pillanatig izgalmas, a vége pedig egy nagy meglepetés!

Aquarius P>!
Harlan Coben: Bűnösnek nyilvánítva

Régen olvastam klasszikus értelemben vett krimit, pedig szeretem a műfajt. Első Coben könyvem volt, és két nekifutásra kiolvastam. Végig szinten tudta tartani az érdeklődésemet. Fordulatos volt, számomra sok meglepetéssel. A bűnügyi szálon túl, az is kiderült belőle, mennyire védtelen és sebezhető az ember világunkban. Nekem nagyon tetszett.

6 hozzászólás
Ildikó_Nagy_2 P>!
Harlan Coben: Bűnösnek nyilvánítva

Kezdem megkedvelni Coben könyveit. Ez már a harmadik olvasásom az írótól. Végig izgalmas, csavaros történet. A befejezés is tökéletesre sikerült. Jöhet a következő regénye

Máté9112>!
Harlan Coben: Bűnösnek nyilvánítva

Hát ez valami über király könyv. Azt a le borult szivar végét.
Hát olvastam már számtalan krimit, de ez zseniálisan van megírva. A puzzle darabok folyamatosan kerülnek a helyükre, folyamatos feszültséget fenntartva. Harlan eddigi könyvei is meg fogtak de ez abszolút number one.
Te úristen…
Ezt nem lehet egyébként szavakba önteni. El kell olvasni, át kell élni!!!!
Az 5 csillag nagyon kevés erre a könyvre. :)


Népszerű idézetek

amnaen>!

„Evolúciós selejt vagyunk, Dan…”
A kedvenc nevelőapám elmélete volt ez. Egyetemi tanárként dolgozott, és imádott filozofálgatni.
„Gondold csak végig, Dan. Az emberiség történelme során mit csináltak a legerősebbek és legokosabbak? Háborúztak. Alig egy évszázada hagytak fel vele. Korábban legjobbjainkat mindig a frontvonalra küldtük. És ki maradt otthon, kire jutott a fajfenntartás feladata, miközben az emberiség színe-java a csatatéren harcolt? A bénákra, a betegekre, a a gyengékre, a nyomorékokra, a gyávákra – egyszóval a selejtre. Ez az oka annak, hogy genetikai melléktermék vagyunk, Dan. Évezredeken át gyomláltuk ki a legszebb hajtásokat, és örökítettük tovább a gazt. Ezért vagyunk selejt – évszázadok elhibázott tenyésztésének hulladéka.”

12. oldal

shadowhunter1975 P>!

– Akit ennyire szeret a felesége, az hogyan tarthatja kudarcnak az életét?

203. oldal, Huszonharmadik fejezet (Jaffa, 2012)

shadowhunter1975 P>!

Ha nincs bennünk könyörület, ugyan mi más marad, amitől emberek lehetünk?

334. oldal, Harmincnyolcadik fejezet (Jaffa, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: könyörületesség
shadowhunter1975 P>!

Emlékszem, az egyik professzorunk egyszer megkérdezte előadáson, mi a legijesztőbb hang a világon?
Egy férfi fájdalomüvöltése? Egy nő sikolya? Fegyverdörrenés? Csecsemősírás?
A professzor megrázta a fejét, és azt mondta: „Nem, a legijesztőbb hang az, amikor teljesen egyedül vagy egy sötét házban, tudod, hogy nincs ott senki rajtad kívül, még a szomszédok is elutaztak, és akkor hirtelen meghallod, hogy az emeleten lehúzzák a vécét.”

283. oldal, Harminckettedik fejezet (Jaffa, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: hang
1 hozzászólás
amnaen>!

– A hivatalos meghatározás szerint a „puma” olyan egyedülálló, idősebb nő, aki azért jár szórakozóhelyekre, hogy fiatalabb pasikat szedjen föl – magyarázta Wendy.

127. oldal

4 hozzászólás
amnaen>!

Tudtam, ha kinyitom azt a piros ajtót, tönkreteszem az életemet.

(első mondat)

1 hozzászólás
Melia>!

Hadd adjak egy jó tanácsot, hölgyeim. Ez a férfi kemény munkával és némi szerencsével eljuthat arra a szintre, hogy szánalmas lúzer váljon belőle.

82. oldal

Aquarius P>!

Nem szégyen a győzelem, de veszíteni is lehet büszkén.

16. oldal

Aquarius P>!

Igazságot kell szolgáltatni. Ha a bíróság nem képes rá, akkor a hozzá hasonló embereknek. De ez nem jelenti azt, hogy az igazságosztóknak ne kellene személyes árat fizetniük a tettükért.

146. oldal

Aquarius P>!

Az ember olyan sok vitás helyzettel találkozik az életben, és szereti az egyértelmű megoldásokat. Sokkal könnyebb, ha valakit szépen be lehet sorolni egy kategóriába, szent vagy szörnyeteg, ördög vagy angyal. De ez szinte sohasem működik. Legtöbbször nincsen fekete vagy fehér, csak a szürke különböző árnyalatai.

107. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Picoult: Házirend
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Meg Cabot: Hajsza
Jason Matthews: Az árulás palotája
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég
Jodi Picoult: Találj rám!
Stephen King: Aki kapja, marja
Stephen King: Álom doktor
Karen Rose: Vigyázz rám