Hogyan ​utazzuk be a világot napi 3533 forintból? 15 csillagozás

Harkányi Árpád – Zárug Zita: Hogyan utazzuk be a világot napi 3533 forintból?

Hétköznapi ​házaspár vagyunk, ám volt egy nem hétköznapi ötletünk, amelyet meg is valósítottunk. Esküvőnk után világ körüli útra indultunk, és négy évig ez az utazás volt az életünk: 1550 nap alatt 46 országban jártunk. Álltunk vulkánok tetején, láttuk a tengerek színes világát a felszín alatt, kerékpároztunk a Pamír fagyos hágóin a tél kezdetekor, és a legnagyobb trópusi hőségben az egyenlítő mentén. Felejthetetlen élményeket éltünk át, nagyon kevés pénzből. Megtanultunk olcsón és okosan enni, közlekedni és szállást találni. Naponta átlagosan 3533 forintot költöttünk fejenként, amiben minden benne volt. A legtöbb úton szerzett tapasztalatot azonban nagyszerű lett volna tudni már induláskor is. Mások dolgát ezért szeretnénk megkönnyíteni ezzel a könyvvel, melyben – izgalmas személyes történeteink mellett – rengeteg hasznos információt gyűjtöttünk össze.
Miből éltünk négy évig az úton, amikor már két év után elfogyott az indulótőkénk? Hogyan szereztünk munkavízumot… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tartalomjegyzék

>!
Kulcslyuk, Budapest, 2017
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155281488

Most olvassa 4

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 48

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
HPeter
Harkányi Árpád – Zárug Zita: Hogyan utazzuk be a világot napi 3533 forintból?

Nagyon jó, élvezetesen megírt könyv tele praktikus tanácsokkal és egy csomó hasznos internetes linkkel.
(Bár továbbra is fenttartom, hogy Vigh Bori „Hogyan menjünk világgá” című könyvét is érdemes mellé elolvasni.)
Faltam az oldalakat, és közben azzal hecceltem a páromat, hogy én is kukabúvárkodni akarok, és rühes lenni, természetesen vele együtt, mert Árpiék is ketten voltak. :P
Pár perce, ahogy becsuktam a könyvet, ránéztem, és csak annyit mondtam neki (22:45-kor): „Kiolvastam. Indulhatunk.” ;)

Világgá valószínűleg nem fogok menni, de két éve bejártam biciklivel a Balaton északi oldalát, és a könyvben leírt történetek visszahozták az akkori élményeket. Idén nem hagyom úgy elszaladni az évet, ahogyan tavaly tettem!

>!
Turcsány_Torda
Harkányi Árpád – Zárug Zita: Hogyan utazzuk be a világot napi 3533 forintból?

Szuper kis olvasmány, előadásukon is voltam, és a könyv is nagyon tetszett (régebben pedig a blogukat is követtem, a vége felé).
Ami tetszett, és amiért az 5 csillag jár, az a rengeteg élmény, ami ebben a könyven volt, illetve ami a legjobban tetszett, azok az „életbölcsességek”, amikre egy ilyen hatalmas vállalás során rájöttek, és formálták a jellemüket. Egyébként pedig le a kalappal előttük!!!
Ami kevésbé tetszett, de mivel a könyv erről szól, ezért marad az 5*, az az, hogy végülis ahhoz adnak tippeket, hogy hogyan lehet hozzájuk hasonlóan körbe utazni a világot. Volt pár nagyon jó tipp benne (pl az olcsó óceánjáró luxusutak), de ettől függetlenül mégis inkább a sztorik tetszettek. Szerencsére minden tipp át volt szőve jó sok sztorival :) :)

>!
szanes1
Harkányi Árpád – Zárug Zita: Hogyan utazzuk be a világot napi 3533 forintból?

Nekem (aki nem tervezem beutazni a világot) túlságosan praktikus volt, ez egyébként előnye is lehet a könyvnek, nem csak hátránya. Mellesleg én is írtam ki magamnak jó tippeket, pl. távmunkával kapcsolatban, meg egyébként is szemléletformáló könyv ez.

>!
Samsa
Harkányi Árpád – Zárug Zita: Hogyan utazzuk be a világot napi 3533 forintból?

Sajnos ezelőtt nem hallottam a házaspárról, szóval az életük, és mindaz, amit átéltek, megéltek, kimaradt az életemből. Ennek ellenére már régóta fentem a fogam erre a könyvre, főként a címe miatt. Nyílt titok, hogy magam is hasonló álmokat dédelgetek már régóta, noha nem ilyen nagy volumenben.
Nem is tudom, hogy mit vártam magától a könyvtől, talán csak meg szerettem volna ejteni azt a bizonyos Nagy Utat velük együtt, lelkiekben. És persze tanulni akartam tőlük, utazni, nyitottnak lenni, embernek lenni. Mindenhol a világban. De legfőképp jó adag bátorságot és bizonyítást akartam tőlük kapni, hogy nincs lehetetlen, mert bizony ezt is meg lehet csinálni. Lehet úgy élni, hogy álmodunk, és meg lehet élni, az álmainkat.


Hasonló könyvek címkék alapján

Mohammad Taghi Rouhi – Sárközy Miklós: Irán
Axel Patitz: Skócia
Anders Zsuzsanna – Turcsánné Tóth Zsuzsa (szerk.): Görögország
Horváth Zoltán – Katzler Ágnes – Kovács Éva – Marton Jenő: Puglia tartomány
Ulrike Schöber: Álomutak
Ann Jousiffe: Tunézia
Ferenczy Anna – Murányi Szabolcs: Velence
Hajdú András (szerk.): Havanna és Kuba legszebb tájai
Fiona Wild (szerk.): Horvátország
Bettina Dürr: Észak-Olaszország